- הוסף לסימניות
בהשארת אירועי הימים האחרונים. הכותרת: הטרוריסט. המטרה: להציג את חייו של מחבל, מתחילת הסטתו בילדות ועד למעצרו ע"י השב"כ.
סצנת פתיחה.
לוקיישן: חדר מרובע ריק עם רק שולחן ושני כיסאות (תאורה עם נטייה לכחול), ואדם אחד, נראה ממוצא מזרחי, יושב שם על הכיסא, נראה שקוע במחשבות.
מצלמה מחליפה זוויות, צופה בו מכמה כיוונים.
דלת נפתחת בסאונד שנשמע הייטב עם כל החריקות.
נכנס איש.
"אתה יודע במה אנחנו מאשימים אותך." (החוקר בערבית) (סאונד חדר מהדהד)
"אתה יכול לדבר עברית, אני מבין" (הנחקר במבטע ערבי קל).
"אתה אדם מכובד, מה מביא אדם כמוך לעסוק בטרור? אתה יודע מה עשית? הרגת אנשים, רצחת. על לא עוול בכפם"
"---שתיקה---"
"תראה את האנשים האלה, החיים שלהם היו יכולים להיות רגילים אם לא אתה. במה שונה אתה ואחיך מהאנשים האלה? אתה חושב שאנחנו היינו עושים לכם את מה שאנחנו עושים אם לא הייתם הורגים את הילדים שלנו? ועדיין, אנחנו לא הורגים אותכם סתם, אלא רק את אלה שרוצחים!"
"--שתיקה--" ועצב בעיניים.
החוקר מוציא תמונות. "זה הילד שבגללך אין לו הורים ואחים. אתה חושב שזה צודק?"
"אתה לא תבין" (הנחקר)
"מה יש פה להבין?"
"אתם הורגים את הילדים שלנו"
"זה קורה בלי כוונה, אנחנו הורגים רק רוצחים שלכם והם בכוונה מקיפים את עצמם בילדים בשביל שלא נוכל להרוג אותנו והם יוכלו להרוג אותנו".
בכי. הנחקר נשבר.
"אני יספר לך על אחי..."
סצנה 2.
עיר ערבית. מצלמה במקום גבוה שרואים בתים ערביים טיפוסיים. ברקע סאונד "יאלללה לללאלללא" כזה של מסגדים.
מצלמה משנה זוית לבתים אחרים.
מסגד. מבט מבפנים.
משנה זוית, רואים אנשים קורעים על הרצפה ומתפללים.
המצלמה מדגישה (בטישטוש עומק שדה) ילד שמביט מלמטה ומסתכל ימינה, אל אחיו הגדול ממנו במעט, לוודא שהוא גם עוד קורע. האח מושיט יד ומוריד את הראש של האח הצעיר כלפי מטה.
מצלמה משנה זוית. אנשים קמים, והולכים לכיוון היציאה.
ברחוב, כשהמצלמה מלווה אותם מאחוריהם, שני האחים הולכים, האח הגדול טופח לאחיו בן ה6 על השכם. "בכל זאת עבר בשלום, פעם ראשונה במסגד... היית גבר, כמו שאללה רוצה שתהיה..."
סצנה מתחלפת.
שוב מסגד. ה'גיבור' שלנו כבר גדול יותר (10). השיח או מה שזה לא נואם במסגד.
"אתם תראו את איפה שאנחנו חיים, נוסעים ברכבים ישנים, כבישים רעועים, ותראו אותם בתל אביב... ומשם הם שולחים את הטילים שלהם, מהמזגן, אל הערים שלנו!!! איזה אבסורד!!!!" (ועוד ועוד... בזה הכיוון)
וכאן יש מקום לעוד סצנות ילדות.
ואז יום אחד, מגיעה הבשורה: האח הגדול נעצר ע"י ישראל.
"למה הם עצרו אותו?" שואל הילד את אביו.
"אח שלך רצה שתהיה לנו מדינה חופשית. אתה מבין בן? אבל אלה שמדכאים אותנו ורוצים שנמות, היהוד הארורים החיים בישראל, לא מסכימים. לכן הם שמו אותו בכלא שלהם".
"אבא, אני ידאג לנקום על זה שעצרו את אח שלי!!! אני ידאג שהיהוד ישלמו על זה!!!"
(המשך יבוא אי"ה)
סצנת פתיחה.
לוקיישן: חדר מרובע ריק עם רק שולחן ושני כיסאות (תאורה עם נטייה לכחול), ואדם אחד, נראה ממוצא מזרחי, יושב שם על הכיסא, נראה שקוע במחשבות.
מצלמה מחליפה זוויות, צופה בו מכמה כיוונים.
דלת נפתחת בסאונד שנשמע הייטב עם כל החריקות.
נכנס איש.
"אתה יודע במה אנחנו מאשימים אותך." (החוקר בערבית) (סאונד חדר מהדהד)
"אתה יכול לדבר עברית, אני מבין" (הנחקר במבטע ערבי קל).
"אתה אדם מכובד, מה מביא אדם כמוך לעסוק בטרור? אתה יודע מה עשית? הרגת אנשים, רצחת. על לא עוול בכפם"
"---שתיקה---"
"תראה את האנשים האלה, החיים שלהם היו יכולים להיות רגילים אם לא אתה. במה שונה אתה ואחיך מהאנשים האלה? אתה חושב שאנחנו היינו עושים לכם את מה שאנחנו עושים אם לא הייתם הורגים את הילדים שלנו? ועדיין, אנחנו לא הורגים אותכם סתם, אלא רק את אלה שרוצחים!"
"--שתיקה--" ועצב בעיניים.
החוקר מוציא תמונות. "זה הילד שבגללך אין לו הורים ואחים. אתה חושב שזה צודק?"
"אתה לא תבין" (הנחקר)
"מה יש פה להבין?"
"אתם הורגים את הילדים שלנו"
"זה קורה בלי כוונה, אנחנו הורגים רק רוצחים שלכם והם בכוונה מקיפים את עצמם בילדים בשביל שלא נוכל להרוג אותנו והם יוכלו להרוג אותנו".
בכי. הנחקר נשבר.
"אני יספר לך על אחי..."
סצנה 2.
עיר ערבית. מצלמה במקום גבוה שרואים בתים ערביים טיפוסיים. ברקע סאונד "יאלללה לללאלללא" כזה של מסגדים.
מצלמה משנה זוית לבתים אחרים.
מסגד. מבט מבפנים.
משנה זוית, רואים אנשים קורעים על הרצפה ומתפללים.
המצלמה מדגישה (בטישטוש עומק שדה) ילד שמביט מלמטה ומסתכל ימינה, אל אחיו הגדול ממנו במעט, לוודא שהוא גם עוד קורע. האח מושיט יד ומוריד את הראש של האח הצעיר כלפי מטה.
מצלמה משנה זוית. אנשים קמים, והולכים לכיוון היציאה.
ברחוב, כשהמצלמה מלווה אותם מאחוריהם, שני האחים הולכים, האח הגדול טופח לאחיו בן ה6 על השכם. "בכל זאת עבר בשלום, פעם ראשונה במסגד... היית גבר, כמו שאללה רוצה שתהיה..."
סצנה מתחלפת.
שוב מסגד. ה'גיבור' שלנו כבר גדול יותר (10). השיח או מה שזה לא נואם במסגד.
"אתם תראו את איפה שאנחנו חיים, נוסעים ברכבים ישנים, כבישים רעועים, ותראו אותם בתל אביב... ומשם הם שולחים את הטילים שלהם, מהמזגן, אל הערים שלנו!!! איזה אבסורד!!!!" (ועוד ועוד... בזה הכיוון)
וכאן יש מקום לעוד סצנות ילדות.
ואז יום אחד, מגיעה הבשורה: האח הגדול נעצר ע"י ישראל.
"למה הם עצרו אותו?" שואל הילד את אביו.
"אח שלך רצה שתהיה לנו מדינה חופשית. אתה מבין בן? אבל אלה שמדכאים אותנו ורוצים שנמות, היהוד הארורים החיים בישראל, לא מסכימים. לכן הם שמו אותו בכלא שלהם".
"אבא, אני ידאג לנקום על זה שעצרו את אח שלי!!! אני ידאג שהיהוד ישלמו על זה!!!"
(המשך יבוא אי"ה)
הנושאים החמים