תודה על הטיפים היעילים!
זה אולי קצת ארוך, אבל אני לא מסודרת מטבעי, מצד שני מאד חשוב לי שהבית יתפקד ברמה גבוהה למרות העמוס, בלי לפגוע ברוגע, ובסדרי עדיפויות. אז יכול להיות שיעזור לעוד מישהי.
סדרי עדיפויות:
לכל אחת יש את התחומים שבלעדיהם היא מרגישה שהבית לא מתפקד. זה אינדבדואילי לכל עקרת בית, לכל משפחה, וזה גם יכול להישתנות מתקופה לתקופה.
תחליטי מה חשוב לך, ותשקיעי בזה! כל השאר, בעדיפות נמוכה יותר.
ככה תמיד תרגישי ואכן כך יהיה, שהכל זורם, ושלבני הבית יש את מה שהם צריכים. זה גם ישפיע על שאר התחומים. (אצלי לדוגמה, זה ההכנות לשבת. יותר חשוב לי סעודת שבת מושקעת מאשר ארוחה חמה ביום חמישי)
קביעות:
1. כשיש עמוס, מה שלא חיבית לעשות לא נעשה. זה עובדה. אבל מה שמקובע בסדר היום דורש פחות מאמץ וריכוז. את הדברים שחשוב לך שיעשו, תקבעי בסדר יום\שבוע (תוך כדי שהילידים אוכלים שוטפים כלים\שמוציאים כביסה מהמיבש מיד מכניסים לארון\יום רביעי עושים קניות לשבת - אלה רק דוגמאות, מה שמתאים לך לא יתאים לאחרת)
2. נחמד לגוון, אבל זה לוקח פי 2 זמן. מאז שאני מבשלת בדיוק את אותם מאכלים לכל שבת - לוקח לי ציק-צק.
פינוק:
עם כל הכבוד לצורך בזמן לעצמך, לא תמיד זה קל.
תמצאי את הדבר הקטן שיתן לך כח, שלי שידרוש יותר מידי מסדר היום (ספר קריאה לשבת\15 דקות בבוקר להיתפלל\שיחה יומית עם חברה טובהף - מה שמתאים לך, ומסתדר עם סדר היום, ונותן לך כח והנאה)
בישולים: לבשל מראש כל יום, ליומיים הבאים. ככה יוצא שיש ארוחה חמה (אפילו לא מהמקפיא!) כל יום, אבל מבשלים רק פעמיים בשבוע (ביום חמישי אכלים ממה שהכינו לשבת)
ניקיון: ניקיון שבועי באמצע השבוע, במקום ערב שבת (אצלי זה יום שלישי). ככה לפני שבת צריך לעשות רק "מלמעלה", יש מספיק לעשות גם ככה.
בנוסף, אחרי שבת לא נשאר זכר מהניקיון הגדול, ככה לפחות גם בשלישי\רביעי\חמישי נהנים מבית ריחני

ביום שישי ומוצ"ש מעבירים ניגוב, והבית מתוחזק במשך כל השבוע.
גמישות:
לא חסר זמנים שגם את הנ"ל לא עושים

אבל העיקר שזה לא באופן קבוע
מוקשים:
תמצאי את נקודות התורפה, ותתמודדי איתם באופן ממוקד. לדומה, הבגדים נשארים בסל הכביזסה כל השבוע וזה מפריע לך? תקבעי שלא מכניסים מכונה את שהקודמת במקום. הבלגו בסלון יצא מכלל שליטה? אז בשבועות הקרובים דואגים לסדר אותו כל לילה. זה דומה לנקודה הראשונה, מכיוון אחר.
בהצלחה לכל הבעלבוסטעס!