מצאתי עכשיו במייל הודעה ארוכה ששלחתי לפני חודשים רבם לצלמת שיצא לי לעבוד איתה לא שמעה על הRAW.
אני מעתיק לכאן את ההודעה שכללה את סדר הפעולות הבסיסי ביותר בDPP.
להודעה המקרית צורפו צלומי מסך. ניתן לקבל אותם במייל.
---
שלום וברכה.
אני כותב כאילו את בורה ועמת הארץ בנושא, יכול להיות שאת שולטת בתוכנות עריכה הרבה יותר טוב ממני ואת זה אני לא יודע. יצאתי מנקודת הנחה שהנושא לא מוכר לך ולכן צרפתי צלומי מסך.
ראשית כל אנחנו מדברים על עבוד בתוכנת DPP - DIGITAL PHOTO PROFESSIONAL
יש לתוכנה הזו כמה יתרונות
ראשית היא חינמית ומגיעה עם המצלמה , ומתעדכנת כל הזמן באתר קנון. שוב ללא תשלום.
היא מהירה מאוד, עבודה על הבת מצוה הזו לקחה לי להערכתי שעתיים. על למעלה מ800 תמונות , כולל סינון ועריכה בסיסית הכוללת תיקוני חשיפה, תיקוני WB, ניקוי רעשים וחידוד איכותי.
העבוד עצמו איכותי מאוד וניתן להגיע לתוצאות איכותיות מאוד.
אני בעצם עובד כיום עם 20D שהיא יחסית ישנה (דומה בכך ל350D) אך במקום שהעבוד יעשה על פי הטכנולגיה שהיתה לקנון ב2005 הוא נעשה באמצעים מתקדמים הרבה יותר. אני יכול לומר שבגרסא האחרונה של הDPP אני יכול לעלות ל1600 אסא ללא חשש ובצעד של זהירות גם ל3200 אסא.
אז דבר ראשון תתקיני מהדיסק של המצלמה את הDPP הישן שיש שם.
בשלב שני תורידי
מהקשור הזה את עדכון התוכנה. זו השורה האחרונה בעמוד.
ככלל את מורידה את הקבצים למצלמה באותה צורה.
-אני כותב לך את העריכה הכי בסיסית שניתן, כמובן שעם הזמן לומדים לשכלל את צורת העבודה.
סימון התיקיה מצד שמאל. כשכל התמונות עולות, את מסמנת SELECT ALL תמונה מס 1.
לחציה על TOOLS מציגה את סרגל העבודה, כשכל התמונות מסומנות באפור אזי כל פעולה
תשפיע על כל התמונות ולכן פה אנחנו נגדיר הגדרות כלליות. שרק ישמשו אותנו בעריכה הפרטנית בשלב הבא.
אישית אני עובד על פיצוי חשיפה 0 , מעביר לWB ידני במעלות קלווין לטמפ' ממוצעת (סביבות 5200-5600) שתהיה בסיס לשינויים קרובים. ניגודיות קולור טון ורוויה על 0 וחדות סביבות ה5. כמובן שתמצאי מה נוח לך.
בנוסף בלשונית הNR ניתן להגדיר ניקוי רעשים. עד 800 אסא ניתן להסתפק סביבות 2-3 ב1600 ומעלה כדאי לעשות ניקוי ברמה גבוהה יותר.
בשלב הזה אני עושה תיקון אוטו' לכל התמונות - תמונה מס 3
אחרי זה לחיצה כל הכפתור השמאלי ( EDIT IMAGE WINDOW )- תמונה מס 4-פותחת לנו את התמונה הראשונה שנחנו עוברים לתמונות הבאות ע" הכפתור המסמן מטה - תמונה מס 5.
בשלב הזה אני עושה תיקוני חשיםה או WB לפי הצורך וכן בכלי הקרופ שקרוי כאן TRIM -תמונה מס 7- ועובר בזריזות לתמונה הבאה. כל תמונה יכולה לקחת בין 5 ל12 שניות.
תמונה שאני לא רומה להמיר אני מוחק מהרשימה (DELETE FROM LIST )- תמונה מס 6- משמאל.
בכל מקרה התמונה לא נמחקת מתיקית הRAW
שהגעתי לסוף התיקיה אני לוחץ כל כפתור הבאץ מימין - גם מסומן בתמונה 6-
מגדיר בחלון שנפתח את מיקום התיקיה , גודל התמונה (ללא שינוי), DPI סביבות ה350 מחליט האם לשנות שם ושלוח את הכל להמרה.
במעבר לתיקיה הבאה מומלץ לשמור את השינויים, אין שינוי בקובץ עצמו, אך התוכנה תזכור את השינויים שבצעת.
בהצלחה.
אני יכול לומר לך שברוב מוחלט של התמונות העריכה נגמרת כאן,
אולי על 10 אחוז מהתמונות אני יושב בצורה פרטנית יותר לעריכה מדוקדקת יותר.
לילה טוב