נכתב ע"י אוניה;2090434:דיבורים כמו חול.. מה שנקרא
אנשים אוהבים לשבת בפינת הנוחיות שלהם ולדון את כולם מנקודת מבטם..
אתם יודעים מה המניעים הפנימיים שלהם? מה עברו בילדותם? (לפעמים מספיק חוויה שלילית אחת בת"ת מצד ר'בה לא אחראי והנזק כבר נרשם..,מנסיון משפחתי)
איך הנפש שלהם בנויה? מה היכולות שלהם? עם מה נאבקים ביום יום כן בשביל להיות במסגרת? ועו..
לא כולם זה עדר של כבשים
לא נכנסים פה לנקודה טוב או לא טוב ראוי או מצוי
איש הישר בעיניו יעשה ולאף אחד אין זכות שפיטה
ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו
ובטח זה לא מעניין את אותם בחורים כל ההגיגים האלו, אז גם תועלת ממשית אין מזה..
ובטח זה לא מעניין את אותם בחורים כל ההגיגים האלו, אז גם תועלת ממשית אין מזה..
אנשים אוהבים לשבת בפינת הנוחיות שלהם ולדון את כולם מנקודת מבטם..
אתם יודעים מה המניעים הפנימיים שלהם? מה עברו בילדותם? (לפעמים מספיק חוויה שלילית אחת בת"ת מצד ר'בה לא אחראי והנזק כבר נרשם..,מנסיון משפחתי)
איך הנפש שלהם בנויה? מה היכולות שלהם? עם מה נאבקים ביום יום כן בשביל להיות במסגרת? ועו..
נכתב ע"י חפציבה;2089320:לא ראיתי שהציעו לו פה חיגרת\פיסחת\משוגעת
לגבי גרושה או חרדלית - אני גם מסכימה שזה לא קשור
ולגבי מקולקלת - התכוונו בסך הכל למישהי פתוחה כמוהו, ולא בת סמינר סטנדרטית שרוצה אברך (אולי באמת המילה מקולקלת זה לא ההגדרה הכי טובה)
אבל תסכים איתי שאם בחור, במיוחד לפני חתונה, מסתובב אם אייפון פרוץ אז כל הסיכויים שהוא מקולקל ורקוב מבפנים וכבר לא יכול להישאר עם אותה יראת שמים.
אני לא אומרת שזה המצב שלו, כי אני לא מכירה ואין לי מושג, אבל בדרך כלל רוב הבחורים שעובדים ולבושים ככה, קשה להם לעמוד מול התאווה הזו...
נכתב ע"י בת ציון;2089317:יש פה עיוות נוראי. (שמשקף את הלך הרוח בציבור)
אני פורשת.
את הילדים שלי אני אמשיך לחנך לאהבת תורה ויראת שמים, וגם לעצמאות מחשבתית, ולהבנה שגם אם מישהו לובש או עושה אחרת ממך זה לא אומר שום דבר על הפנימיות שלו ולא שם אותך מעליו או אותו מעליך.
בחור שיושב ולומד תורה כי סתם הוא לא פתח את המחשבה שלו הלאה,נכתב ע"י קקטוס;2089556:לא סותר
ולא בושה
המשפט הזה מדבר על כל בן אדם שנמצא במצב סטטי, ולא מזיז את עצמו לשום מקום.
סטודנטים שלא עושים כלום, אברכים שלא עושים כלום, חילונים שלא עושים כלום, חסידים שלא עושים כלום, וכורדים שלא עושים כלום.
אם את תומכת בבטלה, שלא מביאה לשום מקום חוץ מלחטא, את צודקת.
בן אדם חייב להיות שלם עם עצמו, לפחות לנסות.
בן אדם שסתם לא עושה כלום, במה הוא יהודי?
נכתב ע"י ת'כלס;2089758:הכי חמוד זה לפתוח את ההודעה הראשונה והאחרונה
ולנסות למצוא את הקשר ביניהם
נכתב ע"י זילבר;2090329:שונאת להתערב בכאלה ויכוחים, רק בגלל שהנושא כל כך קרוב ללבי ועשיתי עליו סוג של מחקר קטן בשטח אני מעזה לדחוף ת'אף.
בראשית דברי אדגיש שכמו בכל דבר אין מקום להכללות אבל יש הרבה מקום לחידוד.
אז ככה, אם לא הייתי נוסעת בקו 240 לתל אביב כל בוקר, אולי היה מקום לחשוב שאתה צודק.
האמת שאולי הם לא צריכים את האייפון מספיקות הנשים החילוניות בקיץ שמארחות להם לחברה על מושב האוטובוס הצפוף.
ועוד אני יכולה להעיד, שעל חלקם אני רואה את ההידרדרות ממש. פעם הפאות המגלגלות שעוברות אחורה ועוד.
ושלא לדבר על מה שקורה בתוך המשרד, ניתן להוציא על זה ספר עב קרס.
אני בטוחה שכל מי שכותב נגד האברכים וגם הבטלנים שבחבורה הוא מונע מאותה שנאה של "מי יתן לי תלמיד חכם ו...".
ואז השפתיים של אף אחד לא יתעגלו מעצמן לכדי צורת גיחוך עמוקה.
נכתב ע"י 66666664;2090552:למה צורם לי כל הדיון הזה?
תחשבו שגם בחורים קוראים את ההודעות הללו ונראה לי לא יהיה להם נחמד במיוחד לקרוא את כל התאורים, חוות הדעת וכו
נכתב ע"י בפונטציאל;2090578:בחור שמחזיק פלאפון לא כשר הוא כבר בעייתי בבחינת היראת שמים שלו גם אם הוא לא ניזוק מזה( כאילו שיש דבר כזה .. להחזיק איפון ללא סינון ולא להינזק רוחנית)
עצם העובדה שהוא לא ממושמע לדעת תורה בקשר להחזקת המכשיר , ואין שום תירוץ למה הוא יכול לעשות כך ולא לשמוע לגדולי הדור.
נכתב ע"י קלאסיקה;2090614:אחר זהירות יתירה, אני רוצה רק להגיב למה שנאמר.
הבעיה היא מאוד כואבת ונכונה, אבל כמובן א"א להכליל ויש הרבה סוגים של אנשים עובדים.
יש בעיה נוספת שתופסת את כל הדור, וממילא מצויה יותר במקום שאין מסגרת, וזה הסמארטפונים.
אברך שלומד שעתיים ביום ומתבטל בשאר היום, בא לידי תסכול ושעמום שכידוע מביא לידי חטא, וכן, אמנם לא תראי אותו באוטובוס עם סמארטפון אבל מי יודע היכן הוא נמצא ומה הוא עושה.
בכלל, מישהו כבר כתב את זה, אבל מהיכן יכולה אשה שלא לומדת תורה להבין את ההקרבה שבזה ואת המערכת המורכבת בזה. הרגשת הסיפוק מהלימוד היא הרגשה מאוד עדינה, והרבה פעמים בן אדם צריך להיות מאוד חזק כדי להאמין שזה הדבר הנכון ולהמשיך בזה.
לגבי המצב הרוחני הזה, עם כל הקולות שבן אדם מתיר לעצמו, עדיין, האיסור שיכול לצאת כשאשה נמצאת במקום עבודה חילוני - הוא הרבה הרבה יותר חמור. ואכמ"ל.
אני חושב וגם יודע מהכרות קרובה, שחלק נרחב מהאנשים שעובדים ופורקים מעצמם עול, הוא דווקא בגלל הגישה של הציבור למושג עבודה. אדם שיוצא לעבוד - מיד משויך סוג 2, הוא כבר "מודרני" "בעל הבית" וכו''. אם היה קצת יותר הבנה ופחות תיוג (אם...) אז אולי היינו במקום יותר טוב מהבחינה הזאת. אני מכיר כמה וכמה אנשים טובים מאוד שיצאו לעבוד ומקפידים על קלה כבחמורה ממש ועל קביעות עיתים לתורה. ודווקא המשותף להם שהם לא גדלו בסטיגמה החרדית הקלאסית. ו
נכתב ע"י קלאסיקה;2090619:גם לכתוב בפרוג, באינטרנט, זה לא אידיאלי מצד דעת תורה...
והקשר בין זה למה שאני כתבתי?נכתב ע"י בפונטציאל;2090608:בחור שיושב ולומד תרוה כי סתם הוא לא פתח את המחשה שלו הלאה,
הוא לא עושה כלום?
אברך שממשיך בכולל ולא יוצא לעבוד , כי לא הפך בזה הוא סתם ?
לימוד תורה זה לא ערך?
זה הערך העליון בעולם !!!
כל המציאות שלנו זה רק בזכותו , רגע אחד ללא לימוד תורה והעולם חוזר לתוהו ובוהו.
וזה שהקב"ה ברא את העולם חצי כדור חושך חצי אור זה רק בכדי לקיים את העולם עם לימוד התורה.
בעבר היה מקובל שהמובחרים הם יהיו לומדי התורה.
וכל העם עובד למחיתו , וקובע עיתים לתורה, כמה ? זה כבר ענין אישי של כל אחד.
כיום המצב הוא שונה, גדולי ישראל מיד לאחר השואה ראו שעולם התורה בשקיעה ורצו להרימו לכן הם שינו מהלכי עולם כהוראת שעה.
והנשים החלו לפרנס את הבית בנוסף על גידול הילדים.
העול והלחץ שנשים חיות בו כיום מיצר גם בעיות, וגם המצב שגבר הוא לא גבר בכל מובן המשמעות שלו זה משדד את מערכות הזוגיות הנורמליות הטבעיות.
בחור שרוצה שיהיה לו מקצוע ויוכל לפרנס את ביתו הוא לא פסול בכלל למרות שזה הסטיגמה של הדור.
הוא כן לא זוכה למה שאדם שיש וילמד תורה.
ואשה שמתעקשת על בעל שישב וילמד ומתאמצת למען זה -זוכה בשכר של לימוד תורה.
והשאלה הגדולה היא האם בחור /אברך שלומד מקצוע /עובד הוא ירא שמים,
הוא בחברה טובה, שומר על גדרי ההלכה כקוצו של יוד.
וקובע עיתים לתורה. זה המדד היחיד לבחור טוב.
כתר של תורה זה עמל ובשביל עמל צריך להתאמץ וזכותו של אדם לבחור מה הוא רוצה.
גם אם בחר ללכת בנורמה שהתורה מתירה הוא בסדר כלפי שמיה,
כיום גדולי הדור בשאיפה להחזיר את המצב לתקנותו, ולתת אופציה אמיתית של בחירה ללימוד התורה עם רצון לקחת את עולה בשמחה.
נכתב ע"י בפונטציאל;2090620:אני חושבת שאתה כותב כמה דברים .
1. בעית הדור היא סמרטפונים ולא בהכרח קשורה לאנשים עובדים
2.בטלה המגיעה מחוסר סיפוק בלימוד מסוכנת לא פחות מסמרטפון ,
לי אישית נראה שסמרטפון זה סופת הוריקן לעומת ההוריקן שהיה במרכז הארץ בחורף..
חזל אמרו שבטלה מסוכנת והם יודעים מה שהם אומרים, בדורינו הסמרטפון הוא אם כל חטאת.
3.לאשה יותר קשה להתמודד בחברה דו מגדרית - נשים גברים - מנין לך?
4.הסטיגמה החרדית בעוכרינו כי היא מקטלגת מיד את כל מה שמותר ואסור לכאורה ללא בחירה.
אם אתה עם חולצה צבעונית אתה נקרא עובד -מודרני- פתוח -מותר כמעט הכל וכו וכו..
ומסכימה עם זה לגמרי - זה ממש בעית הדור
נכתב ע"י קלאסיקה;2090626:1. נכון זה מה שכתבתי.
2. בטלה מביאה לידי שעמום, שעמום מביא לידי חטא... לא יותר גרוע מסמארטפון, אלא כמו סמארטפון ממש... על החטא הזה מדובר... אדם שמחפש את זה מאיזושהיא סיבה ימצא את זה גם כאברך כולל. (בלי תמימות...)
3. מנין לי? - מסיפורים מאנשים שאני מכיר באופן אישי, נשים שחוו דברים לא נעימים ממש בעבודה (אין כאן המקום לפרט ולתאר), האיסור גדול יותר, כי הוא גובל באיסור תורה חמור יותר מסמארטפון שיש לדון הלכתית אם יש בעיה של אבזרייהו... (אני חושב שההסבר מספיק..)
4. לא כל כך הבנתי, אם כתבת בסרקזם או באמת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים