הי אני אפרת
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
לא הלכתיתשתפי אותנו למי הלכת
קראתי ושמעתי הרבה על הנושא ומשם ההחלטה לנסות..
לא הלכתיתשתפי אותנו למי הלכת
הנה דוגמה למשהו שיכול להיות מורכב.
הנושא של 'חשיבה חיובית' - שזה נהדר - יכול להיות לאחת ממש 'ה'דבר שעוזר לה,
ולמישהי אחרת זה מציף גל עכור שזורק אותה בדיוק לכיוון ההפוך,
כי בתוכה היא לא מאמינה בזה, או מפחדת מזה, או כל מנוע אחר פנימי שהיא פועלת מתוכו.
מסכימה שיש נשים ששינוי חשיבה לבד הוביל אותן לחיים רגועים, תוצאות מהממות ומשקל תקין
אבל כמו שכתבתי לפני רגע - בדרך כלל זה לא רק זה. (אבל אי אפשר בלי זה.)
אולי תשתפי אותי איך עושים זאתלא הלכתי
קראתי ושמעתי הרבה על הנושא ומשם ההחלטה לנסות..
נושא ארוך ומרתק.. אולי יותר מאוחר אוכל להרחיבאולי תשתפי אותי איך עושים זאת
הכוונה שלך שפשוט התחלת לאכול יותר בריא ובכמויות יותר קטנות ובלי גאנק פוד וירדת או שהמשכת עם כל זה וירדת?
אולי תעלי לפה לטובת כולם את מס הקו של הרב שירינושא ארוך ומרתק.. אולי יותר מאוחר אוכל להרחיב
הרעיון הוא שאת מכניסה את הראיה שלך כלפי עצמך לתפיסה חדשה
את רואה את עצמך אחרת. מנהלת סדר יום של אישה רזה, אוכלת בריא, מבצעת פעילות גופנית, נהנית מהאופציה ללבוש בגדים במידה איקס ועפה על מחמאות הסביבה..
מה זה גורם לך בפועל? לאכול אחרת ולהתנהג אחרת, ולא מהסיבה שאת מכריחה את עצמך. כי ככה טוב לך ונעים לך ואין לך קושי מול זה
לפעמים גם "נופלים לג'אנק פוד"אבל בגלל שאת כל כך רואה את עצמך רזה ובריאה ובמציאות שונה ומאמינה שאת כזו את לא רואה את זה כנפילה. אין לך תסכול ואכזבה מול האכילה הזו ואת לא נגררת למעגל של נפילות
כי מה יש? את אישה רזה שאכלה בורקס..
מנסה לחשוב איפה קראתי על זה ופשוט לא נזכרת.. מאמינה ששאבתי את הידע מאינספור מקומות
קודם כל האזנתי תקופה לטיפים של אליהו שירי
בנוסף הייתי מחוהרת לאיזשהו קו עם הנחיות לדמיון מודרך
אני אוכל לחפש לך בכיף חומר יותר מפורט.. ויש לי עוד הרבה מה לכתוב. תחי התגובה הקצרה
מה שאני קוראת לו 'אכילה במעגלים'...נושא ארוך ומרתק.. אולי יותר מאוחר אוכל להרחיב
הרעיון הוא שאת מכניסה את הראיה שלך כלפי עצמך לתפיסה חדשה
את רואה את עצמך אחרת. מנהלת סדר יום של אישה רזה, אוכלת בריא, מבצעת פעילות גופנית, נהנית מהאופציה ללבוש בגדים במידה איקס ועפה על מחמאות הסביבה..
מה זה גורם לך בפועל? לאכול אחרת ולהתנהג אחרת, ולא מהסיבה שאת מכריחה את עצמך. כי ככה טוב לך ונעים לך ואין לך קושי מול זה
לפעמים גם "נופלים לג'אנק פוד"אבל בגלל שאת כל כך רואה את עצמך רזה ובריאה ובמציאות שונה ומאמינה שאת כזו את לא רואה את זה כנפילה. אין לך תסכול ואכזבה מול האכילה הזו ואת לא נגררת למעגל של נפילות
כי מה יש? את אישה רזה שאכלה בורקס..
מנסה לחשוב איפה קראתי על זה ופשוט לא נזכרת.. מאמינה ששאבתי את הידע מאינספור מקומות
קודם כל האזנתי תקופה לטיפים של אליהו שירי
בנוסף הייתי מחוהרת לאיזשהו קו עם הנחיות לדמיון מודרך
אני אוכל לחפש לך בכיף חומר יותר מפורט.. ויש לי עוד הרבה מה לכתוב. תחי התגובה הקצרה
נכון, אבל זו נקודה אחרת, זה לעבוד בארבע עיניים עם הרגשות הקשים ועם החלקים הבלתי פתורים שלנו לגבי אכילהמה שאני קוראת לו 'אכילה במעגלים'...
המעגל הראשון הוא כזה -
צף רגש לא נעים (אפילו לא משהו דרמטי, שעמום למשל, או לחץ בקטנה)
זה יכול להיות גם פיזי - רעב לא מווסת וללא הקשבה לגוף,
מרגישים את ה'בא לי משהו' הזה - אוכלים אוכל 'לא בסדר' (שזה עוד נושא)
המעגל יכל להסתיים כאן, אבל אז מגיעה ההלקאה העצמית...
למה אכלתי? הרסתי הכל. נפלתי... מעכשיו אין לי סיכוי -
ואז -
ברוכה הבאה, הרגשה חדשה לא נעימה.
מה נעשה?...
נטשטש עם אוכל...
ואז ההלקאה יותר גדולה, כי וואי וואי כמה אכלתי..
וכשההרגשה עוד יותר רגעה והבהלה יותר מבוהלת - נוצר עוד מעגל יותר גדול.
כשלא מסתכלים על האכילה הראשונה כעל חטא, פשע, עוון, נקודת מפנה להידרדרות, כשלון אישי וכו' -
אפשר:
1. קודם כל לסיים את זה שם (כן, זה משמעותי מאד לאורך הזמן גם למשקל)
2. לעשות חקירה רגועה וסקרנית לגבי - מה אפשר לעשות אחרת בחיים שלי בפעמים הבאות?
בהנחה שמתוך הסתכלות רגועה אני שמה לב לכמות הפעמים שזה קורה.
בואי נגיד ככה.. אין מי ששינה את האכילה והמשקל שלו בצורה יציבה לאורך זמן,לא, זה אמיתי??
זה נשמע מחלם....
תכלס, לא שמעתי בחיים משהו שהרזה מכח החשיבה!
@מראות אני לא יודעת מה היית לפני הלידה של ביתך שמנה או רזה, אבל אולי את קרוצה מחומר אחר.
נשמע הזוי להרזות מחשיבה.
הלוואי אמן שיהיה כך, לו יהי!
ימות המשיח!!!
אחפש..אולי תעלי לפה לטובת כולם את מס הקו של הרב שירי
לפעמים זו הדרך היחידה האפשריתנכון, אבל זו נקודה אחרת, זה לעבוד בארבע עיניים עם הרגשות הקשים ועם החלקים הבלתי פתורים שלנו לגבי אכילה
בדמיון מודרך עוקפים כביכול את השלב הזה. מראש לא נכנסים אליו
אגב אני מתחברת מאוד לגישה שלך רק שהיא דורשת המון עבודה עצמית ומפגשים עם הנקודות החלשות שלנו.. אבל אין ספק שזו עבודת עומק
@שירי כהן ברור לא חשבתי לרגע שבנאדם יעשה דיאטה בלי שחשב לפני כן לעשות.... אבל זה לא רק שהוא חשב, הוא הוציא את המחשבה שלו לפועל ועשה עבודת המידות לא רגילה, (כשרצה לאכול משהו והתגבר על יצרו...)בואי נגיד ככה.. אין מי ששינה את האכילה והמשקל שלו בצורה יציבה לאורך זמן,
בלי שעשה שינוי מחשבתי.
יש כאלו שהעבודה המחשבתית והרגשית פשוט מניעה את העשיה שלהם בלי מאמץ נוסף,
לא אצל כולם זה ככה - אבל יש כאלו שכן.
הוא לא צריך לחשוב ולחשוב ולחשוב@שירי כהן ברור לא חשבתי לרגע שבנאדם יעשה דיאטה בלי שחשב לפני כן לעשות.... אבל זה לא רק שהוא חשב, הוא הוציא את המחשבה שלו לפועל ועשה עבודת המידות לא רגילה, (כשרצה לאכול משהו והתגבר על יצרו...)
אבל לא שהוא רק חשב וחשב וחשב וחשב וירד במשקל.
זה נשמע לי הזוי. לי בכל אופן...
אגב אני מקבלת את התכנים שלך. מדהיםלפעמים זו הדרך היחידה האפשרית
אבל מי שיכול לקצר את הדרך לעצמו, זה כיף.
הלוואי אמן שזה יהיה ככה!הוא לא צריך לחשוב ולחשוב ולחשוב
הוא פשוט משנה את החשיבה..
ואז כמו שלאיש רזה אין התמודדות מול אוכל כי הראש שלו עובד אחרת כך גם למי שהינדס את הראש שלו לכזה
מתכוונת הלוואי אמן שיהיה גם אצלך ככההלוואי אמן שזה יהיה ככה!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים