נכתב ע"י מיכל ע;643122:לי דווקא יש כמה הערות על העיבוד של הפלייבק, אבל לא כאן המקום!
ועוד משהו - מעודכנת נצנץ, הא?!
נכתב ע"י נום;643548:בנות, שימו לב.
השיר כמו שאתן רואות מיועד לאוכלוסיה חילונית. ילדים שמכירים את כל החומרים האלה, והרעיון הוא שבמקום שהם ישירו את המסרים החילוניים באנגלית, הם יצעקו לעולם: אנחנו [ילדים יהודיים שמתפללים ולומדים איך להתנהג] מודל לחיקוי, ואנחנו מאירים את העולם!
וגאגא? היא מבחינתי כלי טוב, סוג של אמצעי למטרה נכונה.
[והיא כלי מוכשר מאודלאו דווקא מוזיקאלית]
מצטרפת לדברים -למרות שאין לי מושג מה זה הגאגא הזה, וגם לא מעוניינת ולו בצל של מושג.נכתב ע"י נצנץ;643932:כבוד המנהלת,
אני שמה לב וגם מבינה את העניין אבל לא ממש מסכימה איתו....
בא נצא מתוך נקודת הנחה הזויה שמתירה באופן גורף את השימוש ב'שירים מגוירים',
אני עדיין חושבת, שגם לחברה המחוספסים ביותר ישמע צורם השימוש ביצירותיה של הנמענת הספציפית הזו,
גם למטרות נעלות של קידוש שם שמים בקרב תינוקות שנשבו...
בעיקר לאור העובדה המצערת שעיקר כשרונה של גאגא בא לידי ביטוי במקומות אפלים ביותר,
שגם אחרון השוטים בעם ידע לומר שאין בהם לא מודל ובטח שלא לחיקוי.
מטרה נכונה- אכן כן. כלי טוב? -נו נו....
נכתב ע"י נצנץ;643932:כבוד המנהלת,
אני עדיין חושבת, שגם לחברה המחוספסים ביותר ישמע צורם השימוש ביצירותיה של הנמענת הספציפית הזו,
בעיקר לאור העובדה המצערת שעיקר כשרונה של גאגא בא לידי ביטוי במקומות אפלים ביותר,
אני חולק על הנאמרנכתב ע"י נוי;643943:מצטרפת לדברים -למרות שאין לי מושג מה זה הגאגא הזה, וגם לא מעוניינת ולו בצל של מושג.
אפשר לחבר עם מוסיקה מתאימה לסגנון הילדים ולא להביא משהו רחוק מהם. (למרות שלפעמים גם משהו שונה וסוחף ילהיב לא פחות ואולי יותר, מותר לנסות) אבל להביא משהו מאשפתות? (אליבא דנצנץ)
נכתב ע"י מיכל ע;644409:"יידען"?"ברוך הגבר"?!
![]()
נכתב ע"י נצנץ;643932:כבוד המנהלת,
נכתב ע"י נום;644652:אני שמחה שאת מנומסת ומחונכת, זה חשוב מאוד
אם היה לך צל צילו של מושג, קלוש מינימאלי ואפסי, משהו, פרורצ'יק קטנצ'יק, כמה מהשירים החסידיים שאת שרה בדבקות ומקבלים במה בארועים של מצווה, [לא ילדים חילוניים בבית ספר] מקורם לא טהור יותר ממקורו של השיר הזה בגלל אלפי סיבות כאלה ואחרות,
לא היית כותבת את התגובה הזו. לא כי היא לא נכונה, ראוי להשתמש במוזיקה באופן הכי טהור שאפשר, אלא כי היא כל כך תלושה מהמציאות. אבל איך כתבת להיא מלמעלה:
גם לא תכירי מותק, וטוב שכך![]()
נכתב ע"י נום;644652:אני שמחה שאת מנומסת ומחונכת, זה חשוב מאוד
אם היה לך צל צילו של מושג, קלוש מינימאלי ואפסי, משהו, פרורצ'יק קטנצ'יק, כמה מהשירים החסידיים שאת שרה בדבקות ומקבלים במה בארועים של מצווה, [לא ילדים חילוניים בבית ספר] מקורם לא טהור יותר ממקורו של השיר הזה בגלל אלפי סיבות כאלה ואחרות,
לא היית כותבת את התגובה הזו. לא כי היא לא נכונה, ראוי להשתמש במוזיקה באופן הכי טהור שאפשר, אלא כי היא כל כך תלושה מהמציאות. אבל איך כתבת להיא מלמעלה:
גם לא תכירי מותק, וטוב שכך![]()
נכתב ע"י פעמונית;645221:באמת מדהים איך שמיקס יכול לשנות שיר לגמרי! לדעתי, העיבוד הקפיץ את השיר אבל לא מבינים את המילים וחבל. תנסי אולי ,לשחק קצת עם ההדים נשמע שיש שם משהו יותר מדי (חוץ מהאפקט). מצד שני יתכן שבשביל אוכלוסית היעד הרמה הזו בהחלט מספיקה.
נכתב ע"י נצנץ;645056:נעמי נום,
היי ושלום.
את צודקת כל כךךךךך, רק שאין לך מושג עד כמה.
דווקא חוסר הידע המביך (?) שיש לי כמו ליתר הציבור בכל הנוגע לגיורם של קאוורים חסידיים מאשפתות, דווקא חוסר הידע הזה, הוא הוא העילה להתיר שימוש במוזיקות הללו לצרכים שבקודש. לא ידעת - לא הושפעת, במיוחד לאור העובדה לפיה יש הסוברים כי אין בהם בלחנים כדי לתפוס טומאה..(ראה דברי יוני100...)
אם כך, כל הבעיה מתחילה ברגע שמקור השיר נחשף או ידוע. כאשר מדובר בילדים חילוניים שמקור השיר ידוע להם, וידוע היטב, שימוש בשיר מסוג כזה הופך להיות אבסורדי עד מטופש בפרט למול התוכן הנאצל - 'מודל לחיקוי.'... כי הדיון במצב הזה אינו על המוזיקה, סגנונה, ומסוגלותה אלא על הדמות השלילית שהופכת להיות שותפה מבלי משים, ונוטלת חלק פעיל ביצירה.
אם לא הייתי ברורה, הדוגמה הבאה יכולה לעזור -שימוש יהודי במוזיקה אנטישמית.
קלידן בכיר מלווה ערב הנצחה לנרצחי השואה הי"ד. לו יצוייר כי ניתנה לו יד חופשית בבחירת היצירות המנוגנות, הרי ברור שיצירותיו של וגנר לא תיהינה אופציה בשבילו גם אם אין מתאימות מהן לרוח התוכנית המבוצעת. והיה אם יתעקש ויבחר בהן- לא כל כך מעניינת אותי העובדה שהוא מעמיד את הקריירה שלו בסכנה, כמו העובדה המצערת שקשורה למנת המשכל המצומצמת שלו. כמובן שהעניין תופס מימד אחר לגמרי כאשר מדובר ביצירה אנטישמית אנונימית, שאיש אינו יודע מקורה. (וכאן נכנס כל הקטע המוסרי ותרשי לי לא לגעת בו).
'גם לא תכירי מותק, וטוב שכך' -בדיוק על ההכירות הזו נסוב העניין.
אז אם יורשה לי לסכם-
עשית לי את המלאכה, נום. לא יכולתי לומר זאת טוב יותר.
(אגב הנושא והדוגמא - שימוש ביצירותיו של שופן בסרט 'פסנתרן'. אבסורד נוסף בשורה)
??נכתב ע"י נום;646441:[בכל זאת הדיון נפתח על בסיס הפרוייקט שלי]
נכתב ע"י נום;646441:ברשותך וברשות שאר הקהל הקדוש הקורא את דברי, אשמח לציין מספר דברים. [בכל זאת הדיון נפתח על בסיס הפרוייקט שלי]
זוהי טיפה קטנה מתוך ים של חומר שנאסף במשך חודשים ונערך על ידי לעבודה אקדמאית.
ראשית,
הטיעון שכאשר לא מכירים את מקור המוזיקה מותר להחשף לה, נשמעת לי בערך כמו "אוכל שלא יודעים שהוא לא כשר- מותר לאוכלו" ובוודאי כאשר מדובר במוזיקה שההשפעה שלה היא בעיקר עקיפה ותת הכרתית.
לכן אין לי מושג מה איפה שאבת את הרעיון הזה. הדבר הכי קרוב למה שאמרת הוא לשון ר' חיים פאלג'י בספר "כף החיים" ס' י"ג אות ו': "מי יתן שיזהרו המשוררים שלא ינגנו הקדיש והקדושה בניגוני הגויים במקאקאם שהיודע מהם יביאו לו הרהורים רעים ופיגול הוא לא ירצה" וכו'. לכאורה, אם הניגון הוא משפיע לרעה בעצם, מה ההדגשה של הרב פלאג'י על היודע מהם? נראה לי שכוונתו היא מי שיודע את השיר המקורי על מילותיו הטמאות, יכול להיזכר בהן בזמן התפילה ולכן לא ישתמש החזן במנגינות אלו.
כחיזוק אפשר לצטט מתוך "הכרך של רומי": ולא איכפת לן שמא באותה שעה שמנגן אותה נגינה בתפילה יזכור דברי הערבים שהם עניינים פחותים ושירי עגבים. וצ"ע
ציטוט נוסף מדבריו של מהר"ם די לונזאנו בספרו "שתי ידות": לפי שהשיר להשם יתברך ראוי שיהיה בתכלית השלמות, שכך נאמר בנבל ועשור זמרו לו. כלומר, בכל מאמצי הכוח, זאת היתה לי לחבר רוב השירים שלי ע"פ הערבים לפי שהם מגביהים כולם ומנעימים את שירתם יותר מזולתם".
וכמובן שראוי להזכיר את דבריו של הגר"ע יוסף בשו"ת "יחווה דעת" סימן ה', וכן ב"יביע אומר" או"ח סימן ו' על ההתר לשיר דברי תפילה עם מנגינות שירי עגבים ומביא רשימה ארוכה ומכובדת של ראשונים ואחרונים להתיר עניין זה. לדוג' רדב"ז בתשובה ח'ב ס' תתט: "אבל לומר שירים ופיזמונים במנגינה שחוברה בלחן של שירי עגבים נראה שאין בזה בעייה כלל" ובכלל הרעיון של הוצאת ניגון מהסטרא אחרא והצמדתו לתוכן מקודש מובא שם בהרחבה, ראוי לעיין בזה.
מיותר להדגיש שמדובר כאן על שימוש במנגינות חיצוניות לתפילה בבית כנסת. ק"ו כאשר דנים בשימוש של חול.
דבר נוסף שהייתי שמחה להדגיש שגם אותם מלחינים שכתבו את המוזיקה הקלאסית ה"נעלה" ו"הנקיה" ו"המכובדת" לא היו תמיד סמל המוסר, בלשון המעטה. [שוברט לדוגמא]
[שופן לא היה נאצי, לא הבנתי את ההערה שלך לגביו בהקשר של "הפסנתרן"]
דבר אחרון אומר; שאמנם הטענה שכאשר הילדים מכירים את הזמר זה עלול לגרום להם להזדהות איתו נשמעת נכונה מבחינה לוגית, אולם בשטח זה עובד הפוך: הילדים רואים בשיר את הקונטרה למה שהזמר מייצג. והרעיון מובן [אם לא, אשמח להרחיב]
נ.ב. לא יכולה שלא להזכיר את יקירינו אברהם פריד שהוא לדעתי גדול הזמר החסידי של כל הזמנים שלא רק משתמש בלחנים של אנשים שהיו רחוקים ממוסריות כרחוק מזרח ממערב אלא אפילו שר את אותן מילים בדיוק, נשגב מבינתי איך כל זה חומק לו באלגנטיות לכל בית חרדי ואעצור כאן כדי לא לומר דברים שאתחרט עליהם![]()
לדעתי הקטע של המילים עצוב מאוד-במקום לשיר מילים מהמקורות ,פסוקים.נכתב ע"י נום;646441:נ.ב. לא יכולה שלא להזכיר את יקירינו אברהם פריד שהוא לדעתי גדול הזמר החסידי של כל הזמנים שלא רק משתמש בלחנים של אנשים שהיו רחוקים ממוסריות כרחוק מזרח ממערב אלא אפילו שר את אותן מילים בדיוק, נשגב מבינתי איך כל זה חומק לו באלגנטיות לכל בית חרדי ואעצור כאן כדי לא לומר דברים שאתחרט עליהם![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים