שפרה פרנקל
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
זה ברור לך שהצדק איתך ולא איתי???בגלובלי
מתי כבר יבדילו פה בין גלובלי לחודשי???
זה ברור לך שהצדק איתך ולא איתי???בגלובלי
מתי כבר יבדילו פה בין גלובלי לחודשי???
מרגישה כבר חוסר טעם בהסברים שיש 3 סוגי משרות
מרגישה כבר חוסר טעם בהסברים שיש 3 סוגי משרות
פרשתי
כרצונך.מרגישה כבר חוסר טעם בהסברים שיש 3 סוגי משרות
פרשתי
אני לא חושבת שמסכמים כזה דבר בחוזה.תלוי בדיוק מה חתמת עם המעסיק בפועל בזמן חתימת החוזה .
תבדקי טוב טוב אם כשאת אומרת שעות נוספות, זה מעבר לשעה התשיעית. כלומר שעבדת באותו יום 10 שעות וכד'..אני עובדת מלא שעות נוספות ולא משלמים לי על זה...(גם בתור השלמת שעות וגם בתור שעות נוספות שאני לא צריכה להשלים )
בחברה שאני עובדת בה התעריף השעתי מחושב מלכתחילה לפי החודש עם מספר ימי העבודה הנמוך ביותר -בואו אני יעשה לכם קצת סדר..
משכורת חודשית- היא משכורת קבועה אותה מקבלים בהתאם לתקן שסוכם עם העובד.
כל אלה שטוענים כך שמי שעובד במשכורת קבועה, מקבל על כל השעות על חופשים וחגים - טועה!!!
ברגע שסוכם איתך על שכר X עבור כמות שעות עבודה. ברגע שלא מילאת את מכסת השעות - מקזזים מהשכר!!!
חגים - כולם מקבלים.
חופשים - כולם מקבלים. השאלה איך זה רשום בתלוש. האם רק כניצול ימים או כניצול ותשלום נפרד.
כנ"ל מחלה - על היום הראשון - אף אחד לא זכאי, גם לא עובד חודשי קבוע (פשוט מקזזים מהשכר ערך יום)
[כל זה כמובן אם לא סוכם מראש אחרת, אבל אחרת אפשר לסכם מראש גם לעובד שעתי..]
אז מה כן ההבדל בין שעתי לחודשי??
א. שכן יש מעסיקים שקצת יותר מחליקים. ויותר מעלימים עין. זה כן קיים יותר במשכורת חודשית. בהחלט לא כל המעסיקים יקזזו על חצי שעה שעובד חסר. (אבל כל מעסיק לגופו... מכירה בהחלט המון שמקזזים..)
ב. תלוי חודש. נגיד קבעו עם עובד 9000 ש"ח לחודש עבור 8 שעות עבודה. (יוצא לשעה 52 ש"ח - 9,000/21.67/8)
אז נגיד בחודש שיש 20 ימי עבודה - עובד חודשי יקבל 9000 עובד שעתי יקבל מקסימום- 8,320 ש"ח (8*20*52)
לעומת חודש בו יש 23 ימי עבודה - עובד חודשי יקבל 9,000 עובד שעתי יכול לקבל 9,568 ש"ח (23*8*52)
כך שלמעשה אין באמת תשובה ברורה מה עדיף יותר.
זה סיפור משונה מאד הצורת חישוב הזאת.בחברה שאני עובדת בה התעריף השעתי מחושב מלכתחילה לפי החודש עם מספר ימי העבודה הנמוך ביותר -
פברואר = 160 שעות עבודה
ואז יוצא שכל חודש ייצא תמיד יותר יותר מהשכר ששוכר מראש פרט לפברואר שיהיה בדיוק השכר שסוכם מראש.
אם כן לא ראיתי שום סיבה לא לעבוד בחוזה שעתי - אלא בעיקר סיבה למה כן להיות עובד שעתי
בדוגמא שלך - 9000/160=56 לשעה
ברב החודשים יש 170 שעות ומעלה
פעם אלף לאשכול זה-אין דבר כזה לא לשלם על שעות נוספות. לא חוקי.שכר גלובלי הרבה פעמים זה נגד העובדים כדוגמאת שעות נוספות שלא מקבלים תוספת.
ואולי זה המעלה של חודשי? שגם אם יש רק 19 ימי עבודה בחודש המשכורת לא נפגעת?!וגם בחודשים ארוכים או קצרים מקבלים אותו דבר.
למה משונה?זה סיפור משונה מאד הצורת חישוב הזאת.
תעריף שעתי אמור להיות מחושב חלקי 182. ולא משנה כמה שעות אמור היה להיות באותו חודש באמת.למה משונה?
למה חלקי 182?תעריף שעתי אמור להיות מחושב חלקי 182. ולא משנה כמה שעות אמור היה להיות באותו חודש באמת.
אם חתמת על משרה חלקית אז זה לפי אחוז המשרה. לא חותמים על מס' שעות עבודה בחודש אלא על אחוז המשרה ואז ג"כ נשאר חישוב קבוע ללא תלות במס' ימי העבודה בחודש הנוכחי.למה חלקי 182?
זה לא לפי התקן שאני חותמת עליו?
אז יש לכם תנאים מאוד טובים בעבודה.אז אצלנו החישוב ההתחלתי של שעת עבודה זה לפי השכר שסוכם חלקי 160 שעות,
אגב באמת אין לשכר שעתי שום משמעות אצלנו.
מחלה וחגים כמו חודשי
ימי חופשה הם לפני מה שסוכם בחוזה .
שעות נוספות כחוק - משמונה שעות 125 אחוז.
יש גם קרנות השתלמות, סעיף 14 וכולי
למען האמת גם כששאלתי את החשבת שכר אצלנו מה ההבדלים היא לא ידעה להגיד לי ..
אולי הוא מתכוון שמחלקים את השכר הקבוע ליסוד + נוספות גלובליות. ואז בעצם לא באמת מקבלים תוספות וזה עדיין חוקי.פעם אלף לאשכול זה-אין דבר כזה לא לשלם על שעות נוספות. לא חוקי.
rhon.co.il
וגם @RU1 כותבת ש:קחי בחשבון שאין הרבה מענה לחרדים בנושא הזה
שימי לב שמומלץ לבחור במסלול היהודי כללי, ולא החרדי או הדתי, גם מכיוון שלמסלולים האלו יש מקצוע נוסף - יהדות, וגם מכיוון שהבגרות בתנ"ך קשה יותר בהם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים