תחרות הכרזות הגיעה ל ynet (גם בעמוד הראשון)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי יכול להדפיס לPDF ולהעלות לכאן?
אני חסום, :)

• הוסף לסימניות
כמעט כולנו חסומים לYNET האם מישהו יכול לעשות צילום מסך ולהעלות.

תודה מראש.

• הוסף לסימניות
הכרזה של בזאנסון מתאימה כאן...

• הוסף לסימניות
לי יש בלי תמונות...
בבקשה-

האינטרנט שלי כשר יותר: תחרות כרזות
יוזמה של קופירייטרים בפורום מקצועי חרדי, הולידה תחרות כרזות בעד אינטרנט מסונן וכשר למהדרין. בתפריט: ססמאות, ויכוחים גרפיים וכרזה פרובוקטיבית אחת. מעצבת שהשתתפה בתחרות השתכנעה - וביטלה את האינטרנט בביתה
לירון נגלר-כהן
פורסם: 18.06.12, 09:46

החברה החרדית עומדת מול שוקת שבורה: מצד אחד, איסור גורף וחד-משמעי על השימוש באינטרנט. מצד שני, הרשת חודרת לכל בית, ולא פוסחת גם על אלה שבערים החרדיות. מי שרצה לראות את הדיסוננס במלוא תפארתו, צריך היה להגיע ל"מפגן אחדות היסטורי נגד סכנת האינטרנט" בניו-יורק, בסוף החודש הקודם.

כ-60 אלף חרדים גדשו את איצטדיון ה"City Field" המשמש את קבוצת הבייסבול "ניו-יורק מטס", כדי לשמוע את מנהיגי המגזר שמעבר לים בנאומים חוצבי להבות שקראו לבער את "האינטרנט המסית והמשחית", "יצר הרע", "עבודה זרה" ושאר סופרלטיבים. לחלק לגדול מן המשתתפים, כפי שהתברר, דווקא יש אינטרנט. בהכירם את צאן מרעיתם, פסקו מנהיגי הציבור כי הרשת תותר לצורכי עבודה, ובחיבור "כשר" בלבד.

המקום הראשון: תמונה שקשה למחוק (מתוך אתר פרוג)

הסערה לא קיפחה את הציבור החרדי בארץ. המגזר יוצא לעבודה ומשתמש ברשת, וכעת מתחולל המאבק סביב הטמעת החובה להכניס אינטרנט "מסונן" בלבד. חברות האינטרנט "הכשר", מצדן, נאבקות על נתחים במגזר.

המעצבת השתכנעה מהכרזה שעיצבה
בפורום "פרסום, שיווק וקופירייטינג" שבאתר "פרוג", המספק פלטפורמה מקצועית למעצבים ויוצרים מהמגזר הדתי והחרדי, יזמו גולשים תחרות עיצוב כרזה לשימוש באינטרנט מסונן. התחרות, מעידים באתר, לא הייתה מטעם חברות הסינון, כי אם "יוזמה פרטית של גולשים חרדים ודתיים שאכפת להם". הכרזות נבחרו בשקלול בחירת השופטים והצבעות חברי הפורום. הפרסים (שוב, באדיבות חברים בפורום), 30 משקלים מתנת "פונטייפ" לזוכה במקום הראשון, ו-500 ש''ח זיכוי בחנות "סופר גרף", כיאה לנטוורקינג.

מגלשות - המקום השני (מתוך אתר פרוג)

הנושא החם, החשיפה הפנים-מקצועית והפרסים עשו את שלהם, ולמעלה מחמישים כרזות שנשלחו עוררו דיונים סוערים בפורום. חלקן הזהירו כי "לעולם לא תוכל לדעת לאן תגיע. גלישה באינטרנט הפתוח עלולה להסתיים בנפילה מסוכנת" (המקום השני), ואחרות דיברו על "נפילה ברשת" ועל "תמונות שלא תוכל למחוק". אחת המעצבות אף הגדילה והכריזה כי בעקבות התחרות היא השתכנעה להתנתק מכל פעילות באינטרנט, ולהשאיר לעצמה את הדואר האלקטרוני בלבד.

המחשב החליף את הגמרא. בחירת השופטים (מתוך אתר פרוג)

הכרזה שזכתה במקום החמישי בדרוג הקהל, הציגה צלליות של אנשים ונשים בפוזת מועדונים בתוך שטריימל, ועוררה תהייה אפילו בקרב המעצב שלה, אם היא "ראויה לפרסום": "אחרי שסיימתי לעצב את זה אמרתי לעצמי שזה כבר מידי רחוק, ושדבר כזה לא יקבל במה בשום מקום שמכבד את עצמו", כתב. חלק ניכר ממשתתפי הפורום חשבו כי הכרזה עובדת ואפקטיבית, אך היו גם מי שאמרו כי "רואים צורת נשים לא צנועות" או "אף במה חרדית לא תעלה על בדל דפיה פרינט כזה. ס'פאסט נישט".

המעצב התלבט, ואחד הגולשים כתב: "אף במה חרדית לא תעלה על בדל דפיה פרינט כזה". המקום החמישי (מתוך אתר פרוג)

אבל היו מי שלקחו את הפרובוקטיביות למקומות אחרים ובלתי מסוננים: כרזה שהציגה ערמת פחיות של ציקלון-בי (הגז ששימש את הנאצים להשמדה ההמונית), שעליהן סומנה ה-e - עוררה סערה בקרב הגולשים שנמשכה אף מעבר לסיום התחרות.

"חשוב לעבוד בסביבה מוגנת"
התחרות על דיוניה נערכה כולה בחיקו המוגן של הפורום, המונה כ-13 אלף משתמשים מהארץ ומחוצה לה, והיו בה גם רגעים יפים ופרגון הדדי נדיר כאשר הזוכה במקום הראשון, משתמשת בשם "smeshi", החליטה לחלוק את הפרס שלה עם המקום השני, "shoshi".

וגם בהשראת הכנס (מתוך אתר פרוג)

אין זו התחרות הראשונה שנערכת ב"פרוג", אך ללא ספק מדובר באחת התחרויות האמוציונאליות ביותר. כל כך אמוציונאליות, עד שלאחר סיומה היו מי שהמשיכו לשלוח את הכרזות שלהם רק כדי לנקוט עמדה ולהציג אמירה.

הכרזה שזכתה במקום השלישי (מתוך אתר פרוג)

"נושא האינטרנט מעורר רגשות רבים בקרב אנשי מקצוע חרדים", אומר אחד ממנהלי האתר. "אין דבר כזה היום שאיש מקצוע לא ישתמש באינטרנט. גם הרבנים שיצאו נגד האינטרנט לא יצאו נגד המכשיר עצמו, כשהוא משמש לצורכי פרנסה, כמובן. הם ביקשו להביע את החשיבות הרבה של עבודה באינטרנט מסונן. חשוב לעבוד בסביבה מוגנת בעיקר היום".

עופרה, שהכרזה שעיצבה (סבא ונכד, "שמן על בד") זכתה במקום הראשון בדירוג השופטים, כתבה באתר לאחר זכייתה כי

את שיא המחמאה קיבלה מאחותה בת ה-15: "שאלנו אותה מה דעתה. היא הסתכלה ואמרה 'אוי!' ועיקמה את הפרצוף. שאלנו – 'מה ראית? מה אוי?' אז היא אמרה: 'כזה סבא עם מחשב? וזה מה שהוא רוצה שהנכד שלו יראה?..."

עופרה הוסיפה: "אני מרגישה שתמונת יודאיקה, במיוחד כזו של סבא שיושב עם נכד, יש לה צורה קבועה ומוכרת, ויש רגש חמים וקבוע שהיא מעוררת בכל פעם שרואים אותה. זה מבטא בעיניי את מורשת ישראל... את שושלת הדורות, את הגאווה היהודית, את היופי שביהדות... כשאנחנו תולים דבר כזה על הקיר, אנחנו אומרים המון דברים על האמונה שלנו מה באמת טוב ויפה ונכון.

"כשחדרתי לתוך התמונה מלאת הרגש הזו, לקחתי לסבא את הגמרא שלו ותקעתי לו מחשב ביד... הנכד שישב ללמוד איתו איבד פתאום את כל תשומת הלב החמה והסבאית שהיה רגיל לקבל, ונדחק הצידה, משם הוא מסתכל בתמימות ומנסה לראות 'מה כל כך מעניין שם'..."

• הוסף לסימניות
המסקנה שלי:
זאת לא הפעם הראשונה שמילים שכתובות פה באתר יוצאות החוצה.
אז חברה... לברור כל מילה בשבע נפות ואולי אפילו בשבע נוספות לפני שהן נכתבות פה.
כדי שיגרם רק קידוש ה' ולא חס וחלילה....

• הוסף לסימניות
נראה כמה מהר תתגשם התחזית שלי על העיתונאי החרוץ מ'הארץ'.

• הוסף לסימניות
פישש.. הסיפור במלואו.

• הוסף לסימניות
נעמה, נראה לי שהם קראו פה את האשכולות לפני שהם הכניסו את הכתבה...שימי לב לציטוטים ולרוח הנושבת.
והסיקור המרושע מראה כמה שלא צריך לתת לדעותיהם מקום בעשייה נכונה, קידוש ה' בהליכות-כן, רושם-לא.

• הוסף לסימניות
פינתי,
היית צריכה לשים את התגובות שנכתבו מתחת לפוסט הזה
אני לא יודעת אם זה כ"כ מרגש שהם העלו את זה
כמויות השנאה והבערות שנשפכות שם עצוב ביותר
קראתי ונדהמתי אני אפילו לא מעיזה להעלות את זה לכאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;796425:
פינתי,

לא להתרגש.
קריאת טוקבקים בוואינט משולה לחיטוט בפח זבל שלא פונה כבר שבוע.
וזה ממש לא משנה באיזה נושא - ביבי, טיבי, האטום האיראני או תחרות הכרזות בפרוג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;796425:
פינתי,

את האמת עדיין לא קראתי
עוד מעט אתפנה.
למחוק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;796406:
נעמה, נראה לי שהם קראו פה את האשכולות לפני שהם הכניסו את הכתבה...שימי לב לציטוטים ולרוח הנושבת.
והסיקור המרושע מראה כמה שלא צריך לתת לדעותיהם מקום בעשייה נכונה, קידוש ה' בהליכות-כן, רושם-לא.

זה ברור שהם קראו. האשכולות בפרוג פתוחים לקריאה, רק לא ניתן לצפות בתמונות אם אתה לא חבר האתר.
כבר קרה לי פעם שבלוגר חילוני ביקש ממני לשלוח לו תמונה שסיקרנה אותו מאחד האשכולות בפרוג.

הכתבת בYNET היא דתיה, אגב.
ואני דווקא מעריכה אותם על שבחרו לוותר על הכנסת הכרזה המדוברת (רק כתבו אודותיה ולא הכניסו את הכרזה עצמה).
בסך הכל הכתבה שלהם בסדר גמור לדעתי, ומתארת בצורה מאוזנת יחסית "לאוזניים חוץ חרדיות" את השתלשלות העניינים. מה שלא בטוח שיהיה ניתן לומר על עיתונאים אחרים שייחשפו לכתבה ויתחשק להם לעשות קצת צימעס לקראת הקיץ (עונת המחאות).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796433:
לא להתרגש.
קריאת טוקבקים בוואינט משולה לחיטוט בפח זבל שלא פונה כבר שבוע.
וזה ממש לא משנה באיזה נושא - ביבי, טיבי, האטום האיראני או תחרות הכרזות בפרוג.

נכון
אבל מה שהתכוונתי להגיד
שלא יתרגשו פה "מהקידוש ה'" אפילו לוויאנט זה הגיע
היה עדיף שזה לא יגיע לשם כי כמו שאת אומרת זה זבל שלא פונה שבוע
הבעיה היא שהסירחון שלו נודף למרחוק!!!!!!!!
מי צריך את זה? לא הוסיף לציבור שלנו שום דבר!(רק להיפך)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796437:
הכתבת בYNET היא דתיה, אגב.
ואני דווקא מעריכה אותם על שבחרו לוותר על הכנסת הכרזה המדוברת (רק כתבו אודותיה ולא הכניסו את הכרזה עצמה).

איך אומרים אצלם דתיה, ע...;) הייתי מצפה משומרת תורה ומצוות לדבר "קצת" יותר בכבוד על גדולי הדור, ועל שומרי תורה ומצוות ועל השמירה עצמה, הבנתי שבאתרי אינטרנט ברוב המקרים רוח המגיבים לא קשורה לרוח שבה ביטא הכותב את הדברים, אבל אם גם הכותב כתב נגד... ברור שיצא עלוב מאוד, נראה סוג של "מה יפית".
לגבי הכרזה ההיא בכלל לא נכתב בכתבה מה המסר שלה-נראה סוג של ניסיון למשוך אש, אולי הגברת נמדדת על כמות הטוקבקים שהצליחה לסחוב לפוסטים שלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;796438:
נכון
אבל מה שהתכוונתי להגיד
שלא יתרגשו פה "מהקידוש ה'" אפילו לוויאנט זה הגיע
היה עדיף שזה לא יגיע לשם כי כמו שאת אומרת זה זבל שלא פונה שבוע
הבעיה היא שהסירחון שלו נודף למרחוק!!!!!!!!
מי צריך את זה? לא הוסיף לציבור שלנו שום דבר!(רק להיפך)

מה שניסיתי לומר הוא שהטוקבקים בוואינט ידועים כמלוכלכים וכחסרי תרבות דיון בסיסית (ולא משנה מה הנושא הנידון), וסביר מאוד שהם אינם מייצגים את עמדותיו של הרוב הדומם שקורא את הכתבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796447:
מה שניסיתי לומר הוא שהטוקבקים בוואינט ידועים כמלוכלכים וכחסרי תרבות דיון בסיסית (ולא משנה מה הנושא הנידון), וסביר מאוד שהם אינם מייצגים את עמדותיו של הרוב הדומם שקורא את הכתבות.

נכון זה ידוע
אבל תסכימי איתי שחבל כי גם אם משהו עם קצת תרבות וכבוד לאחר
קורא 24 תגובות כאלו מלוכלכות משהו אצלו שם בפנים מתחיל לזוז
ומי שאוכל אותה זה הציבור שלנו!

• הוסף לסימניות
עד התחרות והסינון השתמשתי הרבה בווינט, נכון שהטוקבקיסטים שם הם חברה ..., אבל ראינו כבר הרבה סיקורים מכובדים הרבה יותר, אפילו לענייני דת!
יש פה זלזלול ולגלוג בין השורות .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;796425:
פינתי,

עכשיו שמתי לב שדיברת על התגובות, אך אני נמנעת מלקרוא תגובות גם לא בח"ח וכ"ה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה