- הוסף לסימניות
למה אי אפשר להתאמץ אחרי תרומת דם?
אשמח אם תהיה למישהו תשובה...
אשמח אם תהיה למישהו תשובה...
יש שם כל מיני סעיפים לא הכי לעניין
אגב, הקישור חסום
האא, אני גם לוקחת ברזל בקביעותאני נורא רציתי לתרום דם ואף פעם לא יכלתי בגלל הברזל הנמוך שלי שזה ממש מבאס
לאחרונה, הייתי במקום שהיה בו ניידת של מדא לתרומות דם, ואישרו לי לתרום, תרמתי חצי ליטר
ואחרי זה לקח לי המון זמן להתאושש- כמה ימים אחרי זה עוד הייתי עייפה וחלשה וביום שתרמתי דם היו לי סחרחורות
אבל זה באמת היה שווה, התחושה הזאת של לעזור ולתת משלך- אין מספקת ממנה!
ממליצה בחום לכל מי שיכול ורוצה!
זה לא רק עניין של קושי. הם מזהירים לא להתאמץ לשמונה שעות אח"כ.הדם מוביל את החמצן מהראות לשרירים ולכל הגוף,
אחרי תרומת הדם נפחו כמעט שלא מתמעט, אך ריכוז ההמוגלובין קטן,
ההמוגלובין הוא החלק שמוביל את החמצן לרקמות, ולכן אחרי התרומה מגיע פחות חמצן לשרירים,
ומכאן שקשה להתאמץ אחרי תרומת דם.
לבעלי משקל גדול, שנפח הדם שלהם גבוה יותר, הדילול של הדם פחות משמעותי, ולכן בדרך כלל הם פחות רגישים למאמץ אחרי תרומת דם.
צריך המוגלובין של 12. (גברים צריכים 13.)האא, אני גם לוקחת ברזל בקביעות
כי תמיד אני במינוס
אז אין לי סיכוי?
אוףףףףףף זה ממש חלום שלי
השאלה כמה מינוס יש לךהאא, אני גם לוקחת ברזל בקביעות
כי תמיד אני במינוס
אז אין לי סיכוי?
אוףףףףףף זה ממש חלום שלי
יש סעיף שקשור לאסטמה? אני מאד רוצה לתרום אבל אסתמטיתתרומת דם מד"א
מי יכול לתרום דם
לא, הייתי במקרה באיזה מקום ובדיוק באותו יום היה שם התרמת דם, אז קפצתי על זהתרמת בניידות האלה ברחוב?
וזה בטוח לא אפשרי אם אני שוקלת פחות מ50?
אני אבדוק לך עכשיויש סעיף שקשור לאסטמה? אני מאד רוצה לתרום אבל אסתמטית
לא נפתח הקישור.....
גם אסתמטית ונתנו לי לתרום. שאלו אותי מתי היה ההתקף האחרון, וכיון שכבר כמעט שנה שאין לי התקף משמעותי, זה היה בסדר.יש סעיף שקשור לאסטמה? אני מאד רוצה לתרום אבל אסתמטית
לא נפתח הקישור.....
18. אסטמה – אפשר לתרום במידה והתורם מרגיש טוב, לא היה התקף לפחות בשבוע שלפני התרומה, ואינו נוטל סטרואידים בכדוריםאני אבדוק לך עכשיו
למעשה זה ממש לא מומלץ, יש במדינתנו מספיק אנשים בריאים לחלוטין שיכולים לתרום.אני נורא רציתי לתרום דם ואף פעם לא יכלתי בגלל הברזל הנמוך שלי שזה ממש מבאס
לאחרונה, הייתי במקום שהיה בו ניידת של מדא לתרומות דם, ואישרו לי לתרום, תרמתי חצי ליטר
ואחרי זה לקח לי המון זמן להתאושש- כמה ימים אחרי זה עוד הייתי עייפה וחלשה וביום שתרמתי דם היו לי סחרחורות
אבל זה באמת היה שווה, התחושה הזאת של לעזור ולתת משלך- אין מספקת ממנה!
ממליצה בחום לכל מי שיכול ורוצה!
נכון, אבל בכל זאת היה לי חשובלמעשה זה ממש לא מומלץ, יש במדינתנו מספיק אנשים בריאים לחלוטין שיכולים לתרום.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים