- הוסף לסימניות
מאוד חשוב לי שלא נסטה ולכן כרגע אני מתייחס רק לשאלה האחרונה.לגבי ה-LE -
ככל ואני מבין עכשיו, מדובר בתחזית שמנסה לסדר את הלו"ז של הפגישה בין המבוטח למלאך המוות. כנראה על סמך נתונים פיזיים וסיכונים (מחלות רקע, השמנה, עישון וכו').
תכל'ס זה מאוד מרתק לדעת מה הLE המעודכן, מה הצפי של תוחלת החיים של המבוטח וכו'. אבל זה לא שיש לזה משמעות מאוד גדולה כרגע, ודאי לא לאלה שכבר מושקעים בחברה ושילמו הרבה כספים.
כי בסופו של דבר מי שהבין את מהות ההשקעה ולקח עיפרון ביד אחת וקבלה של אוטובוס או פתק הצבעה מהקלפי ביד השניה ועשה חשבון, הבין שיכול להיות שהמבוטח יחיה גם עד גיל 100, וכמה זה יעלה במקרה כזה וכו'.
ולכן @רוצה בחיים - למה בעצם כל כך חשוב העניין של הLE?
הכל יודעים כי ניתן כיום להשיג תשואות דיי בטוחות באגחי"ם של חברות בדרוג גבוה עם ריבית מדד + 3-4%.
ואינני מדבר על מסלולים תנודתיים יותר ורווחיים יותר.
ולכן אינני רואה רבים שישתכנעו לנעול את כספם לשנים רבות כל כך.
ולגבי הסיכוי של מוות מוקדם מהצפוי אפשר לשלב גם לנעול כסף בתכנית חסכון שתראו לנכון וגם לקנות כרטיס לוטו ב 6 ש"ח.
עיקר המיקוד כאן הוא באלו שכבר כמה שנים טובות משלמים, ומתלבטים האם לחתוך הפסדים בלשון העם, או לחילופין להמשיך היות וברגע זה המוצר כבר רווחי, [כי המבוטח כבר התבגר בעשרה שנים ויש לו כבר תיק רפואי שמן]
דעתי היא שכמשתמע מפסק הדין החברה מחוייבת כחלק מהשרות לתת הערכת LE אחת לתקופה, באם הרשות לניי"ע תדרוש זאת. ובזמנו היא דרשה זאת מהם.
לטענתם זוהי עלות בדיקה יקרה. יתכן.
אך לא לתת את מלוא הפרטים שהיה לחברה לפני 10 שנים זה לא רק ענין של סקרנות, זה ענין של נתונים עבור קבלת החלטה מושכלת.
וההתעלמות בזמנו מהדרישה של הרשות לניי"ע להעברת החומר שבידיהם לידי הלקוחות יותר ממפליאה בעיניי.
ובנוסף חוסר פרסום המסמכים מהווה קצת חוסר אמינות לגבי המוצר עצמו, שמשלם הפוליסה עדיין לא בטוח לגמרי שהכל קיים וחלק.
הנושאים החמים

Reactions: המצבר1 //