Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 248
  • אני מחפש ריהוט לגינה בסגנון סלון ומצאתי כמה דגמים שאני אוהב את העיצוב שלהם ושהם עשויים מאלומיניום וראטן סינתטי (פה למשל https://www.baligam.co.il/category/garden-furniture/1350/ יש את דגם יורק שאני ממש אוהב). מה שרציתי לדעת זה אם הראטן הסינתטי הזה הוא עמיד למזג אוויר? כי שמעתי ממישהי שאצלה הראטן התפרק אחרי שתי עונות בשמש ומישהו אחר אמר לי שאצלו זה מחזיק מעמד מעולה, יכול להיות שזה סוג שונה של ראטן? יש ראטן שהוא נחשב עמיד יותר? ואם כתוב שיש שכבת הגנה נגד UV זה אמור להשפיע?
    0 תגובות
    רציתי לשאול - לפני כמה ימים הייתה לנו הרצאת זום על ביטוחי בריאות עם מומחה בתחום, והוא המליץ לנו לבדוק את התנאים של הביטוחים שלנו ולראות אם כדאי לנו לעבור לביטוח זול יותר. עשיתי את מה שהוא אמר, כולל הר הביטוח, וראיתי שאני משלמת די הרבה, אז הלכתי לבדוק כמה חברות ביטוח אחרות וקיבלתי כל מיני הצעות, ומאחת מהן קיבלתי הצעה טובה על ביטוח פרימיום (תראו פה https://www.clalbit.co.il ) שכולל קצת יותר מהביטוח הבסיסי. השאלה שלי היא לגבי המצב הרפואי שלי - כשעשיתי את הביטוח שיש לי עכשיו לפני בערך 12 שנה לא הייתה לי בעיה רפואית שיש לי עכשיו, ככה שהיא לא מוחרגת הביטוח הישן, אבל אם אני אעבור לביטוח חדש, אז הם כן יחריגו אותה, נכון? אם זה ככה, אז זה יכול להיות לא משתלם בכלל לעבור ביטוח, לא? או שיכול להיות שהם יוותרו לי ויכללו גם את הבעיה הזאת בביטוח שלי? זה משהו שאפשר לנסות לשכנע אותם?
    נוהל חדש של משרד התחבורה שבאם יש התקפה על נהג אוטובוס, ניתן להשבית את הקו למשך 12 שעות ואו גם, לא להכניס לרחוב בו התבצעה התקיפה אוטובוסים מכל הקוים למשך 12 שעות!

כעת אתמול ככה"נ היה איזשהו אירוע, בקו 2 ובקו 3
    והחברה החליטה להשבית קוים אלו מ11 בלילה אתמול עד 11 בבוקר היום!!!

אבל להודיע לציבור על ההשבתה - הם לא הודיעו!!!
    ורק הודיעו במייל בשעה 10 בבוקר
    בקו החרום הודיעו ללא שליחת צינטוק או שליחת הודעה!!! ואנשים חיכו ללא שום ידיעה מה קורה!!
    ובקו הם הוסיפו שזה גם בגלל חוסר בלים...

היום שוב בצהריים החליטו שלא יעברו אוטובוסים ברחוב יהודה הנשיא
    עקב מקרה . וגם זה ללא צינטוק, וכי צריך כל פעם שיוצאים להתקשר?

על חברת קוים מצופה להודיע לציבור את הנוהל החדש ולהתריע, כמו הרבה דברים שהיא יודעת להתריע!!!
    התחושה היא שמדובר בסוג של נקמה, בתושבי העיר.
    וכן פרסום המידע בצורה ישירה ונגישה לתושבי העיר!!!

וכמובן נקווה שבאם זה יקרה במודיעין מכבים רעות גם יפעלו במיידית לפי הנוהג הזה.
    וכי אם נהג של חברת קוים יחסום אותי בכביש אני יחסום לו את הכניסה למסוף???
    • תודה
    Reactions: boker tov1 //
    62 תגובות
    מתנצלת מראש אם לא אצליח לכתוב בקצרה
    כי זה לא פשוט, לא קצר ובכלל לא תמציתי.
    אודה מאד אם האשכול יהיה תכליתי לגמרי!! בלי פוליטיקות, בלי צדק ואי צדק וכו'
    בגל השני של הקורונה היה קשה, כמה פעמים ביום קפץ האשכול של 'נפטרי קורונה' מי בארץ ומי מחוצה עמ''י כולו חווה תקופה לא קלה!! יתומים, אלמנות, משפחות מה לא??? ירחם ה'!!!!
    ומה מסתבר? שלא מספיק התעוררנו.....
    כל הזוועה הזו חוזרת!!!!
    ביממה האחרונה כל הזמן קופץ כאן באתר בקשות חדשות, צעירות יותר ופחות (וזה לא משנה הגיל), מזעזעות, מזוויעות!!!! מאחורי כל שם יש הורים, ילדים, משפחה, חיים שלמים!
    ירחם ה'!!!!!!!!!!! עד מתי????????
    וכאן השמות שרק היום כתבתי לי לתפילה-
    (לא רק קורונה)
    יהושע בן רחל
    יוסף מרדכי בן תהילה שמחה
    רפאל אהרן בן ייטא יהודית
    אליהו דוד בן ליבא חביבה
    יהודית מרים בת חנה גיטל
    נפתלי יעקב בן פריידל
    אפרים חי בן שושנה
    עטל מרים לאה בת שרה
    חיה רבקה בת לאה
    רחל נעמי בת אסתר חנה
    נתנאל בן טלי
    הרך הנולד בן רחל נעמי בת אסתר חנה
    טליה תאפחה בת תקוה ספירונס
    שרה בת בריינדל רייכל
    יצחק אפרים בן שרה
    ירמיהו אהרן בן אסתר
    תמר בת חילווה
    הרב יצחק ב''ר יחיא ורומיה
    חנה בת בלה הדסה
    ישעיה בן גרטה רחל
    בלה הדסה בת גיטל
    ליטל בת חנה
    בתוך שאר חולי עם ישראל....
    זה הזוי!! לא יאומן באיזו קטסטרופה אנחנו נמצאים!!! לא אכנס למה נכון ומה לא, ובאיזה נושאים ב'רומו של עולם' דנים פה, עד מתי הסגר, ומסיכה על האף או לא כי באמת לכל אחד יש את החיים שלו. צודקים. אבל חבר'ה מה שקורה כרגע בעולם היהודי זה כפרת עוונות לכולנו!!!!
    לא, זה לא הוא/היא/הם חולים -אז נקדיש מזמננו פרק תהילים לתפילה.
    לא! זה מחייב אותנו להרגיש נדונים ולדעת שאלו סובלים כדי לעורר אותנו!!! להתעורר!!! להתחזק!!! לשוב בתשובה!!! כל אחד בחשבון הנפש האישי שלו.
    בואו,
    נעצור לרגע.
    נתעמק.
    כן,
    נתעמק בזוועה
    נבין שבכל בית שני יש חולה
    יש אמהות צעירות מאושפזות,
    יש ילדים שמחכים בבית לאמא
    יש תינוקים שעוד לא זכו לנשום בכוחות עצמם
    יש אלמנה שיתומיה מצפים ומיחלים לרפואתה
    יש אנשים שחייהם נעצרו בין רגע
    יש הורים שמחכים שילדם ישוב לחיים
    ויש...
    ויש...
    וזה עצוב,
    מרטיט,
    ובעיקר חייב לעורר!!!!!!
    וזו מטרת האשכול.
    לא מחייב תגובה,
    אם אחד יתחזק כאן במשהו אחד קטן והיה זה שכרי ושיעמוד לזכות החולים.
    כן יש ערך להתעוררות בציבור.
    ולכן היה כדאי שיחד נפעל כאן ישועות לכלל עמ''י.
    מה' אתם מציעים שנעשה לטובת הענין?
    קבלת שבת הקרובה מוקדם
    וכדו'
    הציעו רעיונות
    יש כאן קהל עצום, עם כח רב להשפיע, לעורר רחמי שמים ולקרוע את רוע גזר דיננו.
    יחד נצעק כולנו
    "אבינו מלכנו מנע מגיפה מנחלתך"
    "שלח רפואה שלימה לחולי עמך"
    שנזכה בקרוב לצאת מאפילה לאורה לישועת הכלל והפרט ונזכה לגאולה השלימה בבריאות ובלי סבל במהרה בימינו, אמן!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה