Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אין לי כבר כוח..
כל שנה מחדש קשה לי עם התפילות הארוכות
לעמוד על הרגלים כל כך הרבה שעות ולהתפלל
זה מתיש עבורי
תמיד אני מסתכלת סביבי על בנות צעירות ממני ומתביישת לראות
איך הן מתנדנדות בדבקות מעושה (או שלא...)
ורק אני סופרת את הדפים לסוף התפילה..
שלא תבינו לא נכון אני מאוד אוהבת להתפלל
אבל בקצב שלי במקומות שאני מרגישה בהן בנוח
לצערי ביתה כנסת של הקהילה שלי הוא לא אחד המקומות האלו

לו רק הייתי יכולה להכנס לעזרת הגברים לשים עלי טלית
ולצעוק יחד עם כולם את מילות התפילה אולי אז הייתי מצליחה יותר להתכוון
אבל לצערי לא נולדתי גבר
ואין לי אף טלית שתוכל ליצר לי פינה פרטית משלי
בקום זה
אני צריכה להתייצב בבית כנסת לספוג את המבטים של כל היכנעס סביבי
ולהבטיח לעצמי ששנה הבאה המצב יהיה אחרת....
יש לי חלום כבר הרבה שנים ליצר מנין לנשים בלבד
שבו נוכל לצעוק לשיר להתפלל
לפני כמה שנים הייתי בקבלת שבת בבית כנסת קרליבך בצפת
ובגלל הרעש שהיה מצאתי את עצמי שרה את מילות התפילה
(מבלי שאף אחד יכל לשמוע אותי לא גבר ולא אישה כאמור בגלל הרעש...)
זה היה חויה כל כך מיוחדת!
הרגשתי לראשונה חלק בלתי נפרד מהתפילה
ויכלתי להתכון באמת במילים
חלום שלי לקיים ככה את תפילות החגים
מה אומרים יש מצב שיום אחד החלום שלי יתגשם?
אחרי אלפי מעשי חסד ושלושים שנות המתנה, זכו בני הזוג פרץ המוכרים כבעלי החסד של 'הדסה' לחבוק בת
משה ויסברג יום שני כ' חשון תשע"ז 16:08 21/11/2016

שמחה גדולה ומרגשת: לאחר שלושים שנה חבקו הרב יצחק פרץ ורעייתו הגברת סימה בת, שנולדה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים.

מדובר בבני הזוג הרב יצחק פרץ ורעייתו שמוכרים לרבים מהשבתות שהם מארגנים, מידי שבת בשבתו כבר כמעט חצי יובל שנים, בבית החולים הדסה עין כרם - עם אוכל ושתיה לחולים והמלווים, חינם אין כסף.

בני הזוג דואגים מדי שבת להכנסת האורחים למאות חולים ובני משפחה הבאים לטפל בהם. במשך שנים רבות הם ציפו לזרע של קיימא, וכאמור היום נושעו מעל לדרך הטבע וחבקו את בתם הראשונה לאחר אלפי מעשי חסד שעשו מידי שבת ומועד.

אחד מאלפים שנהנו מחסדי הזוג, מספר ל'בחדרי חרדים': "זה דבר מדהים, הרב פרץ מביא יין וחלות לקידוש, עורך קידוש לחולים שלא יכולים להגיע לחדר אוכל, ומלבד שהוא גם מסדר חדרים ללינה למי שצריך. הוא פשוט מלאך".

לנו לא נותר אלא לאחל מזל טוב.
לאחרונה נודע לי שבכמה מדינות בארה"ב שימוש שלא ראוי בתו נכה גורר קנסות מטורפים (2000 דולר ויותר)

חלופה אפשרית לקנס, הינה עונש יצירתי להתנהל כנכה ללא תו:
כיסא גלגלים, קביים וכו' מעקב אחרי ביצוע העונש מתבצע באדיקות ע"י אנשי השריף ומנגנוני אכיפת החוק האזוריים!

לעיתים אין אפשרות לחלופה והקנס חייב להיות משולם ולעיתים להיפך, א"א לשלם את הקנס רק להתנהל במגבלה, הכל לפי החלטתו של שופט.

מהו שימוש לא ראוי? חניה במקום נכה עם תו חוקי אך לא שלך (של אבא, אמא חבר), וכמובן שימוש בתו מזויף.

למה נזכרתי בזה? כי יש אינפלציה מטורפת בארץ של תוי חניה לנכים. במקום עבודתי חצי רחוב תוי חניה.

שני רחובות בסמוך לרחוב הזה בקטמון גרים גיסי ואחותי והתוצאה היא די דומה.

מי שאין לו תו נכה אין לו סיכוי למצוא חניה ליד ביתו.

לפני כמה ימים הייתי בסופר פארם, הייתה שם אישה מבוגרת שנראה שממש לא הרגישה טוב,

המתנתי חצי שעה בתור ואז הגיע אדם שנראה בכושר שיא, ממש הגיח בריצה הציג תעודת נכה ועקף את אותה מבוגרת כשהגיע תורה.

שמעתי שהיא ממש נאנחת. והבחור הנמרץ? איך לומר בעדינות, היה נראה בשיא כוחו. כמובן ייתכן וישנם דברים שאין לדעת, אבל עצם החשדות הללו מעלים בי רצון עז שתהיה אכיפה לפחות כמו בארה"ב.

אם זייפן תו או כזה שמשתמש בשל סבא שלו שהוא ממש במקרה גם הנהג, ישב שבועיים בכיסא גלגלים אין לי ספר שזה ייפסק, כי המפסידים העיקריים במרמה הלאומית הזאת אלו הנכים האמיתיים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה