Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
הרהורים בעקבות אשכולות מלאי טענות ומענות לחלקים מהציבור החרדי, כאן בפורום:

תורתינו הק' נתנה לנו ציווי ברור מאוד,
"והוי דן את כל האדם לכף זכות"

נכנסת למקום שעומדים בלי מסיכות, אולי הם כבר שליליים כולם, ברחוב הם יילכו עם מסיכות, אבל בפנים הם פטורים כי הם כבר אחרי.
ראית בן אדם ברחוב בלי מסיכה, אולי הוא בהליכת ספורט, וכשהוא מתקרב לאנשים הוא מיד עוטה את מסיכתו.
שמעת על אנשים שלא נבדקים, הם יודעים שכתוב "ועשית ככל אשר יורוך" ולא רק בבחירות, והרב שלהם אמר להם לא להבדק, אבל כמובן שהם לא יצאו שבועיים-שלוש מהבית.
ראית מישהו שחזר מחו"ל רק השבוע והוא כבר יוצא מפתח ביתו, אולי הוא עשה בדיקת נוגדנים.
ועוד היד נטויה...

כן, רוב רובו של הציבור החרדי על כל רבדיו חוגיו ומקהלותיו, אחראים ויודעים מה הם עושים ושומרים על כללי "ונשמרתם",
משום מה יש כאלה שהתירו לעצמם להשתלח בקהילות שונות, ללא בירור הדברים,
גם אם שומעים משהו על מישהו מכחיש קורונה מיד מכפישים קהילות וערים,
לדון לכף זכות זה הלכה ברורה,
כדי לדון חלילה לכף חובה יש כללים ברורים בהלכה, ועד שזה לא מבוצע יש לדון לכף זכות,
גם אנו נדון לכף זכות את אותם שנותנים דרור לאצבעותיהם במקלדת נגד קהילות חשובות, שהם עשו זאת ללא כוונה, או חלילה הם קרובים לנפגע קורונה, אז הם מחפשים אשמים...
אחרי בירורים שונים, הדבר ברור רוב רובם שומרים על ההנחיות, ויש לדון אותם לכף זכות, גם אם לנו זה נראה שהם נוהגים אחרת מהנחיות גמזו.
נרבה זכויות לקראת יום הדין, ומי שדן אחרים לכף זכות ידונו אותו מלמעלה לכף זכות.
נסעתי ביום ו' ערש"ק כי תבוא בקו מעיר מעורבת לחרדית
די בתחילת המסלול האוטובוס התמלא, ולאחר הספירה גילה הנהג שיש 50 נוסעים על האוטובוס,
כמובן בתחילה הוא התעצבן והתחיל לצעוק ירד מהאוטובס וכיבה את המנוע,
לאחר שמספר נוסעים דיברו איתו בדרכי נועם הוא עלה הדליק את המנוע והמזגן אך לא הסכים בשופ"א לזוז עם הרכב,
ובדמעות הוא התחנן שירדו לפחות 5 נוסעים (שעת לחץ אז מותר 45 נוסעים)
ותשמעו מה הוא מספר:
חברו נהג גם הוא באותו קו נסע בשבוע שחלף באותו קו ומילא נוסעים הנוסע ה30 היה אבא שבנו היה אמור להיות הנוסע ה31
והוא התחנן וביקש שיעלה את בנו כי הם משפחה גרעינית וכו' וכד'
לאחר מסע תחנונים הנהג הסכים
אלא שאז אחד מנוסעי האוטבוס (להזכירכם כולם 'חרדים') הזמין משטרה
והיא קנסה את הנהג ב5000 ש"ח, ולא זו בלבד אלא שחברת אגד הוסיפה גם היא וקנסה את הנהג ב6000 ש"ח
סה"כ למי שלא יודע חשבון 11000 ש"ח!!!!!!!!
על מה? - על טוב ליבו של הנהג שנעתר לתחנוני נוסע!!!!!!!!????
ובעקבות רוע ורשעות של נוסע בכיפה וחליפה שקורא לעצמו חרדי!!!!!!!!

רבותי, אני לא מגיד ולא משגיח ולא מתיימר להיות כזה אך חושבני שאנו צריכים חשבון נפש עמוק בתוכינו פנימה
וכפי שהתבטאו רבים מגדולי ישראל שהמגפה הרוחנית קשה הרבה יותר מהמגפה הגשמית
וזה לא רק אייפונים ובחורים שירדו מהדרך
ואידך פירושא זיל גמור!
ניקח לדוגמה את ביתר עילית.

נאמר שאני סומך על משרד הבריאות והוראות הממשלה.
נאמר שאני תושב העיר, בריא, ללא תסמינים.

עכשיו גמזו רוצה להטיל סגר. על העיר שלי, עלי.

ומדוע? אני אדם בריא!
אז נאמר שאני מקבל את העובדה שאני לא מבין בזה, ואוי לחולה ואוי לשכנו..
ואולי אני בכלל 'דבוק' רק שאני ללא תסמינים..

אז, אם אני וכל תושבי עירי נחשבים בעיניך אדון ממשלה/גמזו כ'אדומים בוהקים' וכחולי קורונה 'דביקיים'.
ואתה מתכנן לסגור אותנו כמלונית אחת גדולה.

כדי שכמובן מי שדביקי יוכל לקחת את הזמן ולצאת מזה ומי שעדיין לא - שידבק בזריזות וגם יצא מזה, כי כידוע סגר לא עוזר לאלו שבפנים.
אני מקבל. קטונתי.

אבל דבר אחת חייב להיות מוסכם עלי ועליך,
ההגדרה הפשוטה, "ביתר עילית הפכה להיות מלונית קורונה".

כן, נכון, מלונית ושלל הגדרותיה.
מותר להתפלל ללא הגבלות.
אין חובה ללבוש מסכות.
בתום הזמן שהוראות החוק קובעות נכון להיום את משך ימי הבידוד בחשיפה/חיובי -
תושבי העיר יקבלו תעודת חסינות מקורונה ולא יתקיימו בה יותר בדיקות, הגבלות, סגרים.

דיל שווה.

נ.ב. אם אפשר ככה בקלות, ורק אם זה לא מורכב מדאי, נשמח לתחבורה ממוגנת בין ערים אדומות אחרות, תוכניות במלונית, ארוחות, וכדו'.
 תגובה אחרונה 
מר גמזו היקר, למרות שאתה עסוק עד למעלה מהראש: כשתגיע היום הביתה, הבט בבקשה בעיני בתך הקטנה, תחשוב לרגע כי היא תושבת בני ברק, והטלת סגר עליה לא רק שמשבשת את חייה לחלוטין, אלא היא עלולה להכניס אותה לחרדות קשות • טורו של מנחם גשייד ב'המודיע'

אילו למר רוני גמזו היו חמישה ילדים קטנים בבית, הוא לא היה ממהר לדרוש הטלת סגר על ריכוזים חרדיים.

אילו שרי קבינט הקורונה היו מתייחסים אלינו – הציבור החרדי – ביחס הוגן ושוויוני כפי שהם מתנהגים למצביעיהם, הם היו מצביעים פה אחד נגד הטלת סגר ומצטרפים לעמדתם של הרב יעקב ליצמן והרב אריה דרעי שהתנגדו.

אילו, כתושב בני ברק, הייתי משוכנע כי יש בהטלת סגר משום סיוע – ולו עקיף בהצלת חיים – הייתי כותב כאן, כי עם כל ההבנה לקושי ולתחושה הנוראית, עלינו לקבל את ההוראה במלואה מבלי להביע מורת רוח. אדרבא, כמי שאמונים על קדושת החיים, זו זכות גדולה לנו להיות שותפים שותפים בהצלת חיים. שבעתיים - טרם הימים הנוראים.

אלא, שנתניהו וכל שרשרת הפיקוד, שריו, יועציו וממוניו רואים אותנו כמספרים בטבלאות. לא כאנשים. זו הסיבה שאינם טורחים לבדוק, טרם הם מציבים אותנו ברשימת הערים האדומות. כך למשל, אמש התברר ש- 141 בחורים מאומתים הנמצאים בישיבה בכרמיאל אך כתובתם בבני ברק, נתווספו לרשימה של תושבי בני ברק. ישיבות סגורות, בדיוק כמו מלוניות החלמה של משרד הבריאות, בהם שוהים מאומתים רבים, מתווספים לטבלאות ואיש אינו טורח לבדוק.

אני מכיר את מר גמזו מזה שנים רבות, עבדתי יחד איתו במשך תקופה ממושכת, והאמת שאינני מצליח לרדת לסוף דעתו וגם לא לתחילתה. מה יועיל סגר על עיר ספציפית? אם הסגר מוטל על ריכוזים חרדיים כאקט של עונש או קנס, היינו מתווכחים או מערערים. בדיוק כמו על כל קנס שאנו סבורים שלא מגיע לנו.

אך כשמטרת הסגר הוא להוריד את רמת התחלואה, שיקום מי שיצליח להסביר לנו כי הסגר יעיל. הרי מדינת ישראל הטילה בעבר סגר על בני ברק. בדיעבד התברר שלו היו ממפים את העיר כנדרש היו מגלים שבפחות מעשירית אחוז מהבניינים בעיר שהו חולים מאומתים. לא היה קל ונכון יותר להעמיד שלשה חיילים ליד כל בנין כזה, מאשר להטיל סגר על העיר כולה?

ונניח שסגר יש בו כדי להאט את קצב ההדבקה, האם הסגר הקודם על בני ברק הוכיח את עצמו? הוא קטע את שרשרת ההדבקה? האם כל חודשיים יטילו סגר על ריכוזים חרדיים, רק כי אנחנו מיעוט במדינה? האם המדינה הוכיחה לתושבי בני ברק, כמו לריכוזים חרדיים אחרים, כי הסיקה את המסקנות הנדרשות מהסגר הקודם והקדישה את מלוא תשומת הלב והמשאבים כדי שלא להגיע למצב דומה?

ועוד שאלה: מאז שמר גמזו מונה לפרויקטור נשמעים התראות על סגר כללי. האם כפרס ניחומים מטילים סגר רק על ריכוזי מיעוטים? ואם המדינה מתכוונת בעוד שבועיים להטיל סגר כללי, האם זה הגיוני שהריכוזים החרדיים יישבו בסגר משך זמן כפול מכלל תושבי המדינה?

מר רוני גמזו מכהן שנים כמנהל מוערך של בית חולים מוצלח. הוא ראה יום יום את קצב האנשים המגיעים לאשפוז בבתי החולים, מדוע תוכנית הרמזור שלו מתייחסת למספר המאומתים ולא למספר החולים הקשים והנפטרים? לו תוכנית הרמזור היתה מתייחסת למספר החולים קשים, ההחלטות היו שונות לחלוטין. לו תוכנית הרמזורים היתה כוללת את הלובן שבעיני הציבור החרדי, סביר להניח שהמסקנות היו שונות לחלוטין.

טרם הסגר הראשון על בני ברק, בערב חג הפסח, היו כמה ממנהלי בתי החולים הגדולים בארץ שהבהירו לנו: דעו לכם, אתה הולכים לספור מספר עצום של .... ברחובות רח"ל. אנשים יפלו כמו זבובים ועד שאר תחזיות שחורות. והנה כבר כלה קיץ, בחסדי השם התחזיות השחרות התבדו, אך בהיעדר יכולות אמיתיות להתמודד עם קבוצות לחץ אחרות, מטילים עלינו סגר. ואתם יודעים מה הסיבה? בדיוק, כמו הסיבה שבגינה קושרים חיית מחמד – רק כי היא מאפשרת.

מר גמזו היקר, רגע לפני שאתה מחליט סופית להטיל עלינו סגר, יש לי בקשה קטנה ממך, למרות שאתה עסוק עד למעלה מהראש: כשתגיע היום הביתה, הבט בבקשה בעיני בתך הקטנה, תחשוב לרגע כי היא תושבת בני ברק, והטלת סגר עליה לא רק שמשבשת את חייה לחלוטין, אלא היא עלולה להכניס אותה לחרדות קשות. תחשוב על כך שמיום למחרת, בגן, בבית הספר בכל מקום יפנו אליה מבטים מאשימים שהיא האשמה בהפצת הנגיף. שיחששו לשוחח איתה, שיסרבו להיפגש איתה. שהיא תזדקק להתנצל על קיומה, שהיא תיאלץ להסביר לאוזנים אטומות שהיא כן שומרת על הכללים, שהבודדים שכן ירצו להביע אמפתיה יתקשרו לשאול אותה: הלו, אתם שם, הכל בסדר? שומרים על עצמכם? שלא יקרה לכם משהו. שהיא תלך לישון ותשמע זעקות של שוטרים וחיילים ברמקולים ברחובות וכן על זה הדרך.

תחשוב על כך, תשכפל זאת (במידת האפשר) במאות אלפי ילדים, ותקבל החלטה. אם תחליט גם אז שאין מנוס מסגר, אני מבטחך נאמנה שנחוש זאת בדבריך. המוני אנשים חבים לך הכרת הטוב עצומה למרות שלוות אותם לניתוחים וטיפולים קשים וממושכים. איש מהם אינו כועס עליך בגין הטיפול שהכאיב לו. העובדה שהזעם כלפיך בציבור החרדי כה גדול, אמורה להדליק אצלך את כל הרמזורים הבוהקים ביותר.
גילוי נאות: האריכות היא רק בשביל הבנת הרקע, השיטה עצמה פשוטה בתכלית. ניתן לוותר על ההקדמה ולדלג ישירות להודעה הבאה.
יש לי הצעה מאוד פשוטה כיצד להגדיר ערים כ'אדומות צהובות כתומות כחולות ורודות ובורדו', איך שרק תרצו, או ברצינות - אדומות, שחורות וורודות, (אם אתם רוצים דווקא בצבעי הרמזור, לא אכפת לי... זה לא באמת משנה לי. אבל ההצטעצעות הזאת עם משחקי מילים וצבעים ומצגות יפות וכו' וכו' סתם דיבילית לדעתי, זה אולי נשמע מעניין ונותן לקבינט הקורונה עוד קצת זמן אויר, אבל זה מזכיר לי יותר תוכנית של מחנה סמינרי מאשר תוכנית רצינית למיגור מגיפה - אמירת אגב).
הרי בשיטה של פרופסור גמזו, שהרי רק ביומיים האחרונים הוכח עד כמה היא בדיחה, עיר כתומה שנהפכת בין לילה לאדומה, ולמחרת מומצא צבע חדש "אדום בוהק", מחר יהיה "אדום בוהק בגוון ארגמן נוטה לצבע תות"... ברצינות, הרי כבר קבעו קריטריונים, חודש לקח לו לגבש את הקריטריונים הללו, אז מה פתאום מומצאות הגדרות חדשות? פתאום מוצאים את הדרך למשוך מפה, להוסיף כאן ולהוריד משם... אני לא רוצה לחשוד שהקריטריונים משתנים כדי שיהיו תואמים לערים החרדיות, אבל גם אם אין כוונה כזו, הרי חוק ידוע הוא מימי קדם שאין משנים את כללי המשחק תוך כדי.
אבל גם אם נניח והקבינט היה עקבי ופועל לפי מודל הרמזור כמו אזרח טוב שעוצר באדום ונוסע בירוק, הרי עצם ההגדרה של אדום וירוק וכתום תלויה בכל מיני פרמטרים שלא בהכרח משקפים את המציאות בשטח, זה תלוי בכמות בדיקות, זה תלוי בצפיפות אוכלוסין, זה תלוי בהרבה גורמים שלא באים לידי ביטוי במודל הרמזור, וזו גם הסיבה שמנסים לשנות את כללי המשחק לאחר שהוא יצא לדרך.

אז מהי השיטה החדשה? ראו בהודעה הבאה.
הולכים לסגר כללי?
הדיון היום בקבינט הקורונה
1599120278725.png

התפרסם היום סקר של הלמ"ס על אחוזי התמותה בישראל בשנה זו - קורונה - לעומת שנים קודמות
אני מנסה להבין מה ניתן להסיק מהסקר?
המקסימום שאני הבנתי זה שהגל הראשון לא העלה את אחוזי התמותה
הסקר הזה בודק את הנתונים האחרונים שניתן לנתח עד סוף יולי
ממרץ עד יולי נפטרו 550 אנשים מקורונה ב5 חודשים
באוגוסט נפטרו 420 בני אדם בחודש!!!!
כבר בגל הראשון הוסבר שאנשים מתחילים למות בשבוע החמישי להתפרצות
בקיצור הנתונים כמעט לא רלוונטיים להערכת הגל השני שללא ספק גדול בהרבה מקודמו

וואי! יצא לי ארוך ומסורבל...
אשמח לדעת אם אני טועה בקריאת הנתונים.
  • תודה
Reactions: עוקר הרים1 //
2 תגובות
שרי קבינט הקורונה אישרו בדקות האחרונות (חמישי) את המגבלות שיוטלו על הערים האדומות ובהן הערים החרדיות המרכזיות. במרכז ההחלטות יוטל סגר כללי על ארבע ערים חרדיות שנמצאות ברשימה.

בתום דיון ארוך, השרים אישרו כי החל מיום שני יוטל סגר כללי על 12 ערים, רובן ערביות, אך בהן גם הערים החרדיות, בני ברק, בית שמש, אלעד וביתר.

בין המגבלות, יסגרו מוסדות הלימוד - מלבד החינוך המיוחד, תוגבל היציאה מהבית עד 500 מטר, תיאסר הכניסה והיציאה מהעיר פרט לתושב העיר שיוצא לעבודה חיונית, ויסגרו החנויות שאינן מזון או תרופות.

בדיון הוסבר, כי מדובר במהלך שקודם לסגר כללי שיוטל על כל המדינה. כמו כן נקבע כי הקבינט יתכנס בעוד שבוע לדיון נוסף אז יבחנו את נתוני התחלואה לאור פתיחת שנת הלימודים ופתיחת רוב המוסדות.

כאמור, הסגר יחל ביום שני הקרוב ויוטל בשלב ראשון למשך שבוע. במהלך הדיון הביעו השרים החרדים אריה דרעי ויעקב ליצמן התנגדות למהלך ואף הצביעו נגד בתום הדיון.

על שאר הערים שמוגדרות כאדומות ובהן היישובים רכסים ועמנואל החרדיות, יוטלו גם כן הגבלות, בהן עוצר לילי, סגירת מוסדות הלימוד וסגירת חלק מהחנויות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה