Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מה אנחנו עושים כשחלילה יש לנו במשפחה מישהו חולה שמאושפז בבית חולים??
התשובה לנו "כחרדים" כ"כ פשוטה,
כל בני המשפחה מתגייסים למשמרות שהיה אצל החולה, ודואגים ומפנקים אותו הרבה מעבר לנצרך!
אבל...
השבוע הייתי במשמרת לילה אצל יהודי כבן ארבעים שמאושפז בבית חולים בדרום, ובהגיע הבוקר אני רואה את היהודי השכן ששוכב במיטה סמוכה קם ממיטתו ומתיישב על הכיסא,
ובהגיע השעה שמונה בבוקר נכנסת גברת [כשלאחר מכן התברר שזוהי אשתו] לחדר ואומרת
"בוקר טוב שוקי מה שלומך? הכל בסדר? והוא מתחיל לספר שאתמול הוא עשה בדיקה.
והיא קוטעת אותו ואומרת
סליחה אני מתנצלת אין לי זמן, אני מאחרת לעבודה, נדבר בטלפון בייייי
ורצה לדרכה...
דקות לאחר מכן אני מסתכל עליו ואני רואה אותו בוכה, אמנם בשקט אבל דמעות גדולות זולגות מעיניו,
אני שואל אותו הכל בסדר? קרה משהו?
והוא משתפך ואומר כשמידי פעם נשנק,
אף פעם לא אהבתי אותכם, כן אתם החרדים, תמיד ראיתי אותכם שחורים פרימיטיביים.
ועכשיו שלוש שבועות אני מתגלגל כאן בבית חולים ולא יודעים מה יש לי ואני כ"כ סובל,
ואני רואה את החבר חדר שלי, אין שניה בלי מבקרים, משפחה, חברים, לא עוזבים אותו לרגע, כל הזמן דואגים לו, הוא צריך להתחנן לאורחים שלו שהוא יכול גם קצת להישאר לבד,
ואני לא מעניין אף אחד, את הילדים שלי אשתי לא מסכימה להכניס לבית החולים, והיא אין לה זמן בשבילי רק פעם בכמה ימים לדקה וחצי כמו שראית בעצמך, את המשפחה הרחוקה זה בכלל לא מעניין,
אני מרגיש ממש גלמוד...
מה עוזר לי כל המכשירים הכי משוכללים שיש כשאין לי "בני אדם" שנמצאים איתי???
אני פשוט מקנא בכם אתם החרדים!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה