Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
ב״ה

חינקלי זה הקרעפלך של הגרוזינים.
מכינים כיסוני בצק ממולאים בבשר, מבשלים אותם במים רותחים, מסננים וזורים עליהם מלח ופלפל שחור.
באירועים מקובל להכין אותם יותר גדולים ובצורת שקיקים.

@shira bira מוקדש לך : )

חינקלי
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מים (חד״פ)
2 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן

>>מכינים בצק מעט קשה מהרכיבים הנ״ל.
>>לשים כ 10 דקות, ומשהים למנוחה 10 דקות
>>שוב לשים ומשהים למנוחה
>>עוד לישה, מחלקים את הבצק ל 4 ומשהים ככדורים למשך חצי שעה - שעה.
>>מתקבל בצק מעט קשה, אבל אחרי המנוחות הוא נח לעבודה. (מי לא עובד יותר טוב אחרי מנוחה...)

D13C6DA2-1BD2-44AF-B46B-3D53714E4032.jpeg

למילוי:
1 ק״ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 בצלים טחונים
5 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות גדושות תבלין סונלי
(תערובת עשבי תיבול וזרעי כוסברה מיובשים)
מלח, פלפל שחור, שאטה גרוס

>>לשים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
94526DCA-3B37-448C-9651-1E113432157B.jpeg2024DB44-648F-40C8-9A79-0AAECFBE5D54.jpeg

הכנת החינקלי:
>>מרדדים כדור בצק לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים.
B1129223-4956-422B-A2C9-81800461526A.jpeg

>>במרכז כל עיגול בצק מניחים מעט מילוי, מקפלים לחצי עיגול וצובטים היטב.
0AB35B47-EAAE-4EDC-A31F-F43D046075EA.jpeg

>>אפשר להיעזר בכלי ייעודי לקבלת תוצאה יותר יפה:

E3E77255-D1F8-45D7-B804-16C2BBA18988.jpegEB519256-CC83-480B-B15D-7ACB57AD9F45.jpeg

>>אפשר להשאיר בצורת חצי עיגול, ואפשר למתוח מעט, ולהדק את קצוות הבצק:
804ED90F-BC8C-47D9-AF45-F853E003A369.jpeg

124A4484-34E8-4A12-9333-FC86426CBCB6.jpeg55A9CF5A-4D64-49F9-BCF4-C2DDED14C982.jpeg

זהו.
אפשר להקפיא עד השימוש.

בהצלחה!
  • 212
  • מעבירה כאן ע"פ בקשת חברה ספר חמוד שכתבה בעקבות הצליאק של ביתה.

שלום לכולן

רוצה לשתף אתכן במשהו:

יש לי צליאקית חמודה בת 6 שלומדת בגן חובה.

אתן ודאי מכירות את ההתמודדות הבלתי נגמרת עם הממתקים והעוגות וכל מה שמחלקים בגן.

לפני תקופה קרו שני דברים:

1. אחותי התקשרה לשאול אותי איך מכינים עוגת יומולדת בלי גלוטן, שאלתי אותה למה היא צריכה מתכון, והיא ענתה לי בפשטות שאחיינית שלי חוגגת יומולדת, ובגלל שיש ילדה צליאקית בגן-הגננת לא מרשה להביא לגן ממתקים עם גלוטן, והיא רוצה להכין עוגת יומולדת עבור אחיינית שלי, הבאתי לה מתכון קל עם קמח תפו"א, ואח"כ חשבתי לעצמי שזה כ"כ הגיוני ויפה שכך זה בגן של אחיינית שלי, והלוואי שיהיה ככה בכול הגנים שיש בהם ילד/ה שאסור להם גלוטן/חלבי/בוטנים/וכו'.

2. שמתי לב שילדות שיש להם קשר יותר קרוב עם הבת שלי, שמגיעות אלינו הביתה לשחק אחה"צ וכד'-כאשר הם מחלקות ממתק בגן - תמיד מבקשות מהאמהות שלהן ממתק שמותר גם לבת שלי, ולפעמים האמהות גם מתקשרות לשאול אותי אם משהו מסויים זה בסדר, אבל ילדות שאין להן קשר מיוחד עם הבת שלי-מביאות הרבה פעמים ממתקים עם גלוטן.

המסקנה המתבקשת מכל הנ"ל הייתה שכל מה שחסר זה רק מודעות, כי הנה, מי שמודע-מתחשב.

ואז חשבתי לכתוב פתק להורים שיסביר את הרגישות של הבת שלי, אבל במחשבה שנייה פסלתי את הרעיון, גם כי שחשבתי שיהיו כאלו שלא יבינו ורק יכעסו שאני מכתיבה להם מה לעשות, וגם כיון שאפילו אם את ההורים זה ישכנע, מה זה יעזור אם הילדות לא תבנה את הרעיון וכל אחת בתורה תתעקש שהיא רוצה להביא דווקא ביסלי או ופלה?

ואז עלה בדעתי שצריך פשוט לפנות לבנות בסיפור ברור ומעניין שיסביר להן את ההתמודדות של הבת שלי.

אז כתבתי סיפור קליט וחמוד שמיועד לגילי הגן והכיתות הנמוכות שבו מתוארת ההתמודדות של ילדה עם צליאק.

הספר נכתב עם משאבים מוגבלים מאוד, ולכן הצורה החיצונית שלו לא חדשנית במיוחד, אך ב"ה בגן של הבת שלי הוא קצר הצלחה רבה!

הכנסתי אותו לספרייה של הגן, (ובגלל הקורונה שהורידה הרבה ימי לימוד, שמתי כמה עותקים כי רציתי שכל הבנות תספקנה לקחת את הספר עד סוף השנה, אבל גם עותק אחד יכול לעשות את העבודה נהדר), הבת שלי מאוד נהנתה וגם הילדות מאוד התלהבו שיש ספר על מישהי מהגן שלהן.

הגננת גם סיפרה את זה לילדות והשמחה הייתה בשמים...

ולמרות, שכאמור, הספר לא הכי עדכני מבחינה חיצונית, קיבלתי ב"ה ד"שים נלהבים מהרבה אימהות שהילדים מאוד נהנו מהספר, והייתה אפילו אמא אחת שסיפרה שהילדים שבבית רצו רק הספר הזה על פני שאר הספרים... (כנראה שבכל אופן זה ספר שספוג בתפילות של אמא).

לצערי אני אמנם לא יכולה לומר שהבעיה נפתרה לגמרי וכבר לא מחלקים בגן גלוטן, אבל כן שמחה לספר שהספר העלה את המודעות של הילדות, ההורים והגננות באופן נפלא והכל בהרגשה טובה מתוך הזדהות כנה.

יש ילדות שביקשו מהאמא להביא ממתק שהוא בלי גלוטן,יש הורים שהתעניינו, והגננות שראו כמה זה חשוב לי-נרתמו לעניין גם כן.

מצרפת לכן כאן קובץ של הספר, הקובץ לא מאוד איכותי ומדוייק מפני שניסיתי להקטין אותו כך שיעבור בקלות במייל,

הספר עצמו מודפס על דף לימנציה עבה ועמיד, משהו בסגנון של הסדרה של 'אלי לומד להיזהר' וכל אלו.

הספר נמכר נכון להיום ללא מטרת רווח, רק לכיסוי ההוצאות, המחיר הוא 49 ש"ח לספר,

אך כיון שחשוב לי שהספר יעזור של ילד וילדה שצריכים אותו-אני לא מוכנה שמיגבלת המחיר תמנע מילד לקבל את התועלת מהספר,

לכן-אם יש מישהי שהמחיר בעייתי מבחינתה-שתפנה אלי באישי, יש לי פיתרון גם לזה!

וכמובן שאשמח שתעברנה את המייל הזה הלאה לכל מי שאתן חושבות שהספר יכול לבוא לו לתועלת: משפחות צליאק וגם גננות או ספרניות שרוצות להעלות את המודעות לרגישות לזולת.

בתקווה שיצא מזה רק טוב

ובהצלחה לכולנו

מלכי

כתובת מייל: mk5388322 שטרודל ג'ימייל
    הי,
    מחפשת מתכון לכוסות מוס מחולקות. משהו כמו זה:
    צפה בקובץ המצורף 851031

אבל מדויק (לא בסגנון- "תטחני בבלנדר פירות וריץ'" וגם לא "מוס עם שוקולד". מתכון ממש).
    לא פירות, עדיף פרווה. ושלמעלה יצא חלק (לא כזה גלים כמו ריץ')
    אם יש למישהי את המתכון של התמונה ששמתי- עוד יותר טוב.
    תודה רבה רבה!!
    • עצוב
    Reactions: *טובית*1 //
    49 תגובות
    הלחם הזה-
    1613945656951.pngשאני עדיין מתעקשת שהוא הכי טעים בשכונה, החלט לשנות פניו לכבוד חודש אדר.

כן, נמאס לו להיות ארוך ותפוח, הוא ביקש להתעגל, להתכווץ, להתעטף בשמן ולנוח קצת במחבת חמה.

אז קבלו אותן, את הפיתות.
    IMG_1213_800x600.jpg
    רכות
    צרובות מחוץ
    טעימות ומלאות הפתעות בפנים.

אלו לא פיתות שפותחים
    הן עבות יותר
    ומקפלות בתוכן פיצוחים.

מתאימות למטבלי גבינה, חומס, טחינה, סלט ערבי וכל היוצאים באלו.

הוראות הכנה:

1 כף מלח
    1 קילו קמח כוסמין לבן או קמח מלא 80%
    2 כפות שטוחות סוכר
    3 ו 1/4 כוסות מים [חד פעמי רגיל]
    2 כפות גדושות שמרים
    3/4 כוס שמן
    2 כוסות זרעונים. אני אוהבת להשתמש בתערובת פיצוחים לסלט [קונה בחנות פיצוחים, מכיל חמניה, דלעת, שומשום, פולי סויה]

שמים בקערה מלח מעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. מערבבים עד שהמים מתחילים להיספג בקמח ומוסיפים שמן. מערבלים עוד כ-7 דקות ומוסיפים זרעונים. מערבבים עד שהזרעונים מתערבבים בבצק.
    יוצרים כדור מורחים בשמן ומתפיחים בקערה מכוסה בניילון להכפלת הנפח.

1613945848203.png

מחממים מחבת עם שמן [מתרסיס], על האש נמוכה בלהבה הגדולה, שלא ישרף, אבל יקבל חום בשטח גדול של המחבת
    תולשים חתיכת בצק [אני אוהבת לשקול 60 גרם בצק]
    משטחים לצורת פיתה קטנה בעובי של כחצי ס"מ
    מניחים במחבת, לוחצים מעט ומשהים עד שבחלק העליון נוצרות מעט בועות אויר והפתיה תופחת. או עד שהחלק התחתון צרוב. הוא מקבל כוויות רק בחלק משטחו.
    מרססים שמן על החלק העליון והופכים
    ממתינים כדקה עד שגם החלק התחתון מקבל כוויות שחומות ממש.

וזהו....

IMG_1214_800x600.jpg
    שאלה -
    יש פה בפורום איזה מתכון למוסקה חלבית טעימה?
    אני מדמיינת משהו מפנק בשילוב של חצילים, רסק עגבניות, גבינות שונות... יש משהו? כי לא מצאתי
    אין לי תנור חלבי, רק מחבת וסיר.
    אם מעניין מישהי
    מתכון למוסקה חלבית מדהימה שעשיתי בסוף:

פרוסות חצילים – שמים על זה מלח (גס) חצי שעה להוציא את המרירות, אח"כ לנער
    רסק עגבניות מתובל (תבליפ פיצה / פפריקה / שום / מעט פלפל / אורגנו) לא מידי מרוכז, כדאי לדלל במים. אחרת הטעם יוצא מידי חזק.
    גבינות שונות (קוטג', גבינה צהובה, גבינה מלוחה)

מרכיבים בסיר כך:

חצילים

רסק

גבינה

חצילים

רסק

חצילים

גבינה

לשים לב שיהיה רוטב ומים מתחת לחציל, כדי שלא יידבק לתחתית הסיר

בישול בערך 20 דקות - חצי שעה

מעדן!
    הכנתי את העוגה הזאת ליום הולדת, לכלה טריה...

צפה בקובץ המצורף IMG_4769.JPG

העוגה עשויה בעצם מ - 3 קומות של עוגת שוקולד עגולה, שמים אחת מעל השניה (את הכלה דחפתי בתוך העליונה שהיא בעצם מאפינס - אחרי שחתחתי את הפנים)
    ופשוט מצנתרים קצפת עם צנתר פרחים שורה אחרי שורה מלמטה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה