Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
@hbecker
לחם עם פיצוחים.. מישהו יכולה לשלוח לי קישור בבקשה?
משום מה החיפוש לא עובד לי....
תודה!
מתכון קל להכנה ומושלםםםםם

הכנתי את הגירסה הפרווה ויצא מאד טעים, כולם ליקקו את האצבעות!!! קל להכנה :) וטעים טעיםםםם, שמרתי במקפיא עד להגשה וזה נחתך מושלם! כמובן לא קפוא אבן... אלא משו שקל לחתוך.
שמתי מרגרינה מחמאה - בטעם חמאה, זה מה שהמליצו לי. כמובן מי שמכינה שתעשה לפי טעמה... אני רק ממליצה...

זה בעצם בסיס של ביסקוויטים עם מרגרינה מומסת, אח"כ מוס שוקולד טעים וקל להכנה ומעל פירורי שוקולד.

קיצור... אני ממש אהבתי :)

ושמנה לב להקפיד על גודל התבנית כמו שכתוב במתכון, כדי לקבל מנות יפות ומרשימות! אני השגתי גודל טיפה יותר קטן ויצאו משולשים נדיריםםם

שכנעתי אתכן לגמרי להכין את הקינוח הזה, מה שהכי אהבתי בו זה קלות ההכנה והתוצאה המרשימה!

בתאבון... ולכבוד שבת קודש!

הכנו פעם בכוסיות אבל זה היה פחות מוצלח כי הבסיס התקשה ולא הצליח להשתחרר...

בבלוג האהוב עלי מצאתי רעיון חדש ומקסים.
פוקאצ'ה תמונה:

נשביתי בקסם התמונות האכילות והיפהפיות והחלטתי להכין עם הילדים.
מכינים פוקאצ'ות, מושחים בשמן זית מתובל , מכינים בקערות ירקות חתוכים דק בכל הצבעים ואז: שעת ציור!
קוראים לכל הילדים לשעה של יצירה אכילה ובריאה בשלל צבעים וטעמים שה' נתן בבריאה.

ת'כלס
שינויים שלי:
1. לא השתמשתי במתכון שלה לבצק אלא במתכון של יונית צוקרמן וכמובן שאם יש לכם מתכון מנצח לפוקאצ'ה תיצמדו אליו :)
2. את השמן ערבבתי עם שן שום פרוסה לקבלת טעם שומי עדין. לא מניחים את השום עצמו על הבצק כי הוא נשרף באפיה בשניות וטעמו נהיה מריר.
3. לאחר שהפוקאצ'ה "מצוירת" כיאות אני מפזרת עליה מעט מלח גס ומכניסה לתנור.
4. מיד בהוצאת הפוקאצ'ות מן התנור אני מושחת אותן שוב בשמן זית ומכסה במגבת למספר דקות כך הן מתקבלות רכות למעלה וקריספיות בתחתיתן- כמובן שזה עניין של העדפה.
5. כדי לדמות דף ציור נתתי לילדים להכין בתבנית מלבנית קטנה.
בדיעבד אני לא ממליצה כי היא לא שומרת על צורתה ודווקא העיגולים שנוצרו ללא תבנית היו דקים ואסתטיים יותר.

והנה טעימות:
11.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG

.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה