Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
היא נכנסה אלינו לפני חודשיים אבל מאז אנחנו לא מפסיקים להכין אותה, אין מצב שלא תתמכרו!!

טוב, אז לא הלאה אתכם בדיבורים:)

קדימה. לעבודה!

המצרכים:

1)500 מ"ל שמנת להקצפה(2 מכלים, אפשר 1, אבל אני ממליצה 2-לעוגה עסיסית)

2)2 חבילות פודינג ווניל

3)2 כפות סוכר

4)2 כוסות חלב

5)ביסקוויטים/ביסקוטים

6)מים רותחים

7) קפה נמס+סוכר

8)כפית תמצית רום

אופן ההכנה:

1)מכינים את תערובת הקפה:

בקערה לא גדולה שמים 2 כפות קפה נמס עם כף סוכר , כפית תמצית רום וכוס וחצי או יותר מים רותחים
פוטושופ 3.jpg

2) טובלים את הביסקוויטים בקפה ומסדרים בשכבה אחת או שתיים על תבנית רגילה
(שיטה מקוצרת יותר: לסדר ביסקוויטיו בתבנית ולשפוך את הקפה מעליהם כדי להרטיב...)פוטושופ 4.jpg

3)הכנת הקצפת:
להקציף 2 מכלים של שמנת להקצפה עם 2 כוסות חלב ,2 כפות סוכר ו 2-חבילות פודינג ווניל
לקצפת תפוחה יציבה ואוורירית.
לאחר מכן שמים שכבה נדיבה של קצפת מעל שכבת הביסקוויטים ,
עושים ככה 3/4/כמה שכבות שרוצים
פוטושופ 2.jpg

לאחר גמר השכבות מפזרים קקאו בעזרת מסננת.
לי יש דרך מגניבה לפזר את הקקאו בצורה אומנותית יותר, (את התוצאה תראו בתמונה הבאה:)
אז ככה:
צריך בערך 6 כפיות קטנות לבנות חד פעמיות,
שמים אותם בצורת שמש שהפנים של הכפיות לכיוון הקצפת(שהם כביכול מפנים אליך גב...)
ורק אז מפזרים קקאו,
אפשר לעשות את הרעיון עם כל צורה שהיא...
סביר להניח שלא הבנת מה קישקשתי עכשיו, אז פשוט תראו בתמונה ואם עדיין לא הבנתם אושהתמונה חסומה תכתבו לי בתגובות!
פוטושופ 6.jpg

אז עכשיו לכו ותכינו לעצמכם את הקפה הכי טעים שיכול ליהיות ותחתכו חתיכה הגונה מהעוגה לפני שתיגמר לכם :)
ואם עדיין זה לא מוכן:eek: אני מצרפת כאן תמונה , מקווה שזה יעזור להרגעת בלוטות הטעם שלכם:p:p:p
פוטושופ 7.jpg

פוטושופ.jpg
שבוע טוב!
מוגשת בפניכם עוגת רכבת יומולדת גיל 4 לילד מתוק [כמעט כמו בצק הסוכר].
העבודה עם בצק הסוכר מאד מאתגרת.
זו העוגה השניה בציפוי בצק סוכר שהכנתי,
זו הראשונה:
האשכול הזה הניב המון תגובות, ולכן נאלצתי לעשות על דעת עצמי וכפי ראות עיני. :rolleyes:
חשוב לי להדגיש שזו התעסקות ראשונה שלי עם בצק סוכר, אשמח לשמוע ביקורת וטיפים להצלחה מרשימה יותר.
[גילוי נאות, התוצאה מבחינתי בלתי מספקת הישום של בצק הסוכר בעוגה לא השביע את רצוני...
עם זאת יש לציין שזמן ההכנה היה מצומצם מאד והשבת המתקרבת אילצה אותי לוותר על גימורים ותיקונים למראה יפה יותר].
אז זו התוצאה של החשק שלי:
צפה בקובץ המצורף 721807צפה בקובץ המצורף 721808צפה בקובץ המצורף 721819צפה בקובץ המצורף 721814

כבר רכשתי מיומנות מסוימת בעוגה הקודמת שהכנתי אבל עדין זה לא זה, אשמח לשמוע ביקורות מבעלי נסיון וטיפים איך לעבוד יותר טוב עם בצק הסוכר.

20201018_001233.jpg
20201016_174046.jpg20201018_001315.jpg

מצפה לתובנות!
הסיפור הוא כזה.
יום אחד הייתי עצבנית, נורא נורא נורא עצבנית, עד שהעדפתי לא לדבר עם אף אחד כדי לא להתפרץ. (זה מאוד מאוד נדיר, שאני מתעצבנת, לא שאני מתאפקת מלהתפרץ....)
האנרגיה של העצבים גרמה לי להבריק את המטבח מהמסד עד הטפחות, זה עוד היה חודש אחרי הלידה והמטבח, שלא עשיתי בו כלום ולא נגעתי בו, היה נראה בהתאם.
המטבח היה נקי ואני-עדיין עצבנית, פתאום הבחנתי שאחד המושאים לעצבים שלי-הרסק עגבניות שהכנתי לפלפל ממולא, הכנתי כמות מטורפת לעומת הכמות של הפלפלים, ונתקעתי עם הרוטב, מה לעשות?
החלטתי להעביר אותו לקופסא ולהקפיא ל'נגלה' הבאה של הפלפלים שאכין, אבל נזכרתי שאין לי מקום במקפיא, אז מה לעשות?
עוד דבר גרם לעצבים לגדול-2 חצילים ש"תקועים" לי על השיש וא"א לשים במקרר, כי החצילים מאבדים מהפריכות והברק במקרר, ואני רוצה שיש מסודר ודי.
פתאום הבן שלי שנעמד לידי, ילד מדהים (שהחלום שלו להיות טבח ושתהיה לו טבחת ותינוק ושהוא יכין ויתן להם מוס :)) ושאל אותי, "אמא זה לחצילים הרוטב?"
בום.
המון זמן לא הכנתי חצילים ברסק ומאוד אוהבים אצלי אם לא את החצילים, לפחות את הרוטב.
אבל-המטבח נקי, מה, להתחיל טיגונים וריח בכל מקום?
פשוט העצבים הניעו אותי לפעול בלי לחשוב, כי אם הייתי חושבת-זה לא היה נולד.
הפעלתי תנור על 200 מע'
ריפדתי תבנית ח"פ ענקית בנייר אפיה, שפכתי קצת שמן ומרחתי על כל הנייר, בינתיים, פרסתי לפרוסות שוות עם הקליפה את החצילים, במרקיה ח"פ ערבבתי קמח עם מעט מלח לתיבול, מרקיה ליד, קשקשתי ביצים עם מעט מלח לתיבול, ופשוט עבדתי זריז, ביצה-קמח-תבנית, כשסיימתי, טפטפתי שמן על החצילים והכנסתי מייד לתנור אפיתי בערך חצי שעה, הם יצאו שחומים מבחוץ, רכים ולבנים מבפנים (המדד לטיגון נכון של החצילים) ובונוס-נכון כשמכינים חצילים עם קליפה, קשה לחתוך את הקליפה בשעת האכילה? אז פה, נחתך בקלי קלות, ולא ספג כמויות של שמן.
בקיצור הוכתר בהצלחה.

למתכון המדויק:

2 חצילים בינוניים קלים, מבריקים ושחורים
כוס קמח
4 ביצים
מעט מלח

הכנה:
לחמם תנור ל-200 מע', לרפד תבנית בנייר אפיה ולמרוח על הנייר שמן בכמות נכבדה
פורסים את החצילים לפרוסות
ב-2 צלחות ח"פ מרק (כדי להעיף לפח ולא להיתקע עם כלים) לערבב, ב-1 קמח עם מעט מלח, בשני ביצים עם מעט מלח,
לטבול כל פרוסה בביצים ומיד בקמח, להניח על התבנית
לטפטף שמן על כל החצילים
לאפות ב200 מע' 30 דק' עד שמשחימים

רוטב:

500 גר' רסק עגבניות
6 כוסות מים
מלח לפי הטעם
סוכר לאיזון החמיצות של הרסק
פלפל שחור

להרתיח את מרכיבי הרוטב (זהירות, זה גולש)
ומייד כשהחצילים יוצאים להעביר לרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל עוד חצי שעה.

-כשכמות החצילים גדולה, ניתן להניח שכבה שניה על השכבה התחתונה, אבל להניח כמו קשקשים, לפני-כן חייבים לשמן את השכבה התחתונה, אבל צריך לקחת בחשבון שהם נדבקים במהלך האפיה,
אפשר או להפריד או להמשיך
אני בפעם השניה אפיתי בכמה נגלות.

מצוין בהקפאה-אם ישאר משהו :)

למותר לציין שנרגעתי עם כזו הצלחה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה