השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

בבנק הבינלאומי פתחו פיקדון כזה לזמן מוגבל
השקעה במדד SP 500 בלי סיכון בכלל, עם הגבלה על סכום הרווח.
אשמח לעצת המבינים ודעתם על זה
האם זה רעיון טוב להפקיד שם סכום שאני צריך לבערך עוד שנתיים עם מינימום סיכון
דעתכם מה היתרונות והחסרונות של הפיקדון הזה?
תודה רבה
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
26 תגובות
הקרנות של מיטב והראל במינוס יומי קטנטן.
זה דבר שקורה הרבה?
לא מבינה בזה, רק רואה שהמינוס המשיך והתרחב להרבה קרנות.
יש לי השקעה שם לטווח קצר (צריכה למשוך עוד כשבועיים שלוש)
מחולקת בין מיטב למגדל.
מה מומלץ לעשות?
למשוך? או להיפך, לחכות שבעז"ה יעלה?
תודה רבה!
מחפש המלצה על רו"ח מעולה.

גיליתי לאחרונה, שייתכן מאוד שרשות המיסים תסווג אותי
כסוחר ולא כמשקיע.
מה שאומר מיסוי גבוה מאוד, כ-67%.
(19% ביטוח לאומי + 17% מע"מ + 31% מס רווחי הון).

נראה שהפתרון הוא פתיחת חברת ארנק.
לצורך ייעוץ, הקמת החברה והגשת דוחות שנתיים -
אני מחפש רו"ח, שיש לו נסיון והתמחות בתחום הזה ספציפית: שוק ההון + חברות בע"מ.
אשמח לקבל המלצות מנסיון.
  • תודה
Reactions: תשב"ר1 //
30 תגובות
קראתי את הדיון הזה ודיונים דומים.
אבל נראה לי שיש לי שאלה הפוכה. שאלתי גם בפורום ייעוץ משכנתא אבל אני רוצה להתמקד רגע בצד של ההשקעה.
נניח לצורך העניין שאני רוצה לבזבז מיליון ש"ח, ויש לי אפשרות לעשות את זה על ידי לקיחת משכנתא או על ידי משיכת השקעות, ואז כל חודש מחזירים משכנתא או שמים כסף חזרה בחיסכון, בהתאם.
נראה לי שעניין המיסוי פה עובד הפוך מאשר כשיש סכום לכסות משכנתא או להשקיע. אם מושכים עכשיו יוצרים אירוע מס, ואם לוקחים הלוואה זה דוחה את תשלום המס. אני צודקת?
באופן כללי, מה אתם אומרים על משכנתא למינוף בסביבת הריבית הנוכחית? (ועם צפי לאינפלציה?) אני חושבת על משכנתא קצרה יחסית למשהו כמו 10 שנים.
    • נעול
    948
  • בס"ד, בעז"ה, בעזהשי"ת, בסייעתא דשמיא, אי"ה, בע"ה

בהמשך למדריך לנוכל
    א וב' - התבקשנו שלא לעשות חצי עבודה, ולתת את ההדרכה המדוקיית גם לרגעי המשבר.

1) 5:30 בבוקר. אתה במיטה בחלום קסום על התעודה שקיבלת אמש בדינר של ישיבת וולוזין. צלצול חד בפעמון הדלת קורע אותך משנתך. במפתן עומדים שוטרים עם צו חיפוש ומעצר מאת הרשות לניירות ערך. הלם. עם הפיז'מה!

עובד מדינה אידיוט אחד שזורק אבן למים מנסה להקריס פירמידה מפוארת שלימה ללא רחמים, ולא חומל על כל האברכים שפיתם ולחמם מושקעים במיזם ההונאה שלנו! הכל באקלים האנטי חרדי של 2024!

אבל אתה איש אופטימי עם חזון ו1000 נשמות, הכל יהיה בסדר. תנשום עמוק, וסע קדימה.

2) לאחר כמה שעות של חדר עם פשפשים ואסירים מפוקפקים, אתה מובל לשופט מנומנם שעולמו צר עליו כנמלה והוא בוגר הקליניקה לזכויות הנוכל של הקרן הישנה לישראל. עורך הדין שלך חרוץ ביותר, והנה, ואתה משוחרר בערבות אישית של מיליון שקלים - כסף קטן מהבוידעם בצימר ביבניאל.

כעת יש לך 2 אתגרים לפתור; האתגר הראשון הוא שכל העולם שמע על החקירה שלך וזה ביזי ביזיונות. והאתגר השני הוא - שאתה תחת מגבלות הרל"ע ואסור לך לגייס משקיעים.

אז בואו נתחיל עם זה שרק החרדים שנגישים לתקשורת פתוחה יותר "[גולשי האינטרנט"] יודעים על החקירה. העיתונות החרדית לא סיקרה מילה על הקריסה הגדולה, ולכן - אוקיינוס כחול - הכל פתוח!

תראה - אמנם בזמנים קשים האדם מגלה מי החברים האמיתיים של הכסף שלו ומי לא. פה תהיה מופתע לטובה - כל התקשורת החרדית חברים אמיתיים של הכסף שלך, ולכן, אם רק תשלם להם במזומן, הכל בסדר!

3) תרכוש עמוד ענק ובו מודעת דרושים תמימה:

הכותרת: "ממשיכים בחזון".

ל"מעושר השקעות" דרושה מזכירה (משרה 435A),

דרושים יועצי השקעות (משרה 987H),

דרוש יועץ משפטי עם תואר שני [ידע בדיינות - יתרון] (משרה 098K),

דרוש חשב כללי,

והפאנץ': "דרוש רב". אתה צריך רב לחברה. האברכים צריכים לדעת שאתה צמוד לדין תורה, לתורה הקדושה. כדי שזו לא תהיה הוצאה כבדה מדי - זה יהיה רב במשרה חלקית [גם 500 ש"ח לחודש עבור שיעור פרשת השבוע במשרד זה נחשב רב].

בחודש הבא תארגן יום עיון הלכתי במשרדי "מעושר השקעות". תביא רבנים חשובים, דיינים ישרים, תפריט עשיר - (באותה כשרות של "מעושר"), ושום מילה על השקעות! את התקדימים ההלכתיים שיצאו ביום העיון תפרסם בכל העיתונות החרדית.

4) אחרי חודשיים, הכל יהיה בסדר. מטבע הדברים בחקירה שנמשכת הרבה זמן השופט מסיר את המגבלות, והעיתונות החרדית תחזור לפרסם את ההונאות, "עם כל הכוח"!

אבל הכי חשוב: מבחינה ציבורית חרדית - אתה מותר לבוא בקהל, טהור ונקי כמו אתרוג בקופסא. הדינרים חוזרים.

5) האינטרנט. פה מדובר בזירה בעייתית. מי שמחפש את השם שלך בגוגל - כל הרפש עולה - אלף כתבות שליליות על מעושר בערוץ 12, 13, וכאן 11. פרובלמה. אבל אל דאגה - פלאי הטכנולוגיה לשירותך.

שלח הודעה מוקלטת בקבוצת הווטאספ של "מעושר": "צוות יקר ונמרץ, מחר כולם באים עם הבגד היפה - יום צילומים!"

תקום מוקדם (תשובת המשקל למעצר), תוציא את החליפה הכי יפה שלך, ותקליט לא פחות 20 פרקים של 3 דקות של טיפים להשקעות "כך תשקיעו בחכמה בהייטק" "כך תבחרו נכון את התרופה הנכונה להשקעה" [אם אתה לא יודע את הכללים - יש בסטימצקי את Lean Startup של אריק רייס, או תבקש מהבינה מלאכותית שתכתוב לך].

את כל הפרקים הללו אתה מעלה ליוטיוב עם תיוגים רבים כדי שגוגל יוכל "להכיל" אותם.

בנוסף אתה בונה פודקאסט מיוחד! פודקאסט ובו סיפור חייך, על הניסים ועל הנפלאות, על החיים ועל המוות [אל תחזור שוב על סיפור גניבת מהקיוסק ברמבלה בברצלונה - לא מתאים]. בכל פרק שעולה - מלא תיוגים. כדי לדלג על הקושי לשלם למנחם טוקר כסף כמראיין מוצלח תבקש מהאחראי על המטבח ב"מעושר השקעות" שיראיין אותך. בנוסף גם "פודקאסט הלכתי עם הרב של מעושר" (שבו הרב מסביר כמה חשוב הלכתית לסמוך עליך).

הלאה

אתה מקים לא פחות מ5 אתרים שונים. אחד עם שם החברה [מעושר השקעות]. אחד עם שמך הפרטי [יעקב בלום - האתר הרישמי]. אחד עם טוויסט [מעושר השקעות - סחר בינלאומי]. אחד עם דומיין באנגלית, אחד עם דומיין בעברית. בכל אחד תכנים אחרים ושונים - אבל כולם של החברה שלך.

כשהכל מוכן -

צא מהמשרד אל לובי המעלית. 4 קומות מעליך יושבת החברה המדהימה - "טושטוש דיגיטל". זו חברת בניית אתרים שהמומחיות שלה זה לרפא חולים, להעלים נוכלים, להתיר אסורים! מדהים! בכמה מאות אלפי שקלים [לצערך במזומן, הם מבינים את הלחץ ולא פראיירים] הם מטריפים את כל האתרים והסרטונים שבנית במערכת מסועפת של קישורים והעלאות ושיתופים משם לפה ומפה לשם - עד שכל מפלצת האתרים והסרטונים משתלטת על כל חיפוש גוגל של "מעושר השקעות" - וכך כל התוצאות השליליות על "מעושר השקעות" עוברות לעמוד 4 בחיפוש בגוגל, ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב.

כעת - גם החרדים הטכנולוגיים כבר לא יידעו על הפרשה שהתרחשה.

6) עוברים כמה חודשים - והפרשה מתפוצצת שוב. והפעם התקשורת החרדית כבר מבינה שאתה עויבר-בטל ולא מפחדת להתקשר אליך ולשאול שאלות.

ובדיוק בשביל זה הכנו לך את מקבץ התשובות המושלם שיספק את כל השאלות הקיימות:

שאלה: ראינו שהפרקליטות חוקרת אותך על הונאת פונזי?

תשובה: "ראיתם מה קרה בפעם הקודמת? ראיתם שלא יצא כלום מהחקירות?, אתם תראו שגם כעת לא יהיה כלום!"

"ואתם יודעים שאילון מאסק, האיש הכי עשיר בעולם נחקר בSEC האמריקאי על כך שהוא הבטיח רכב אוטונומי בדרגה 5 והגיע רק לדרגה 3? מה לעשות, חברות טובות נחקרות - מה יש להיבהל!"

שאלה: בעיתון דה מרקר היה רשום שחוזרים לך צ'קים?

תשובה: אה, מהעיתון האנטישמי הזה אתם מצטטים? נו באמת! הם לא מסוגלים לראות בית השקעות חרדי שעומד בשורה אחת עם מגדל מנורה ומיטב אז הם נגדינו. אני מספיק זקן לזכור את הכותרת של סבר פלוצקר נגד לב לבייב בהסדר החוב שלו!

שאלה: אבל חזרו לך צ'קים!

תשובה: עזבו, זה עניין זמני. אף אחד לא יכול לנבאות ברבורים שחורים. זה נורמלי. אתם יודעים שגם בלקסטון עצרה חלוקת תשואות מקרן הנדל"ן שלה? וגם הפניקס P2P הקפיאה תשלומים למשקיעי הנדל"ן שלה?

אבל למה דווקא אצליך חזר?

תשובה: הכל בגלל המלחמה.

שאלה: מתי להערכתך נוכל לקבל את הכסף בחזרה?

תשובה: אני מעריך שבקרוב מאד. בגדול המלחמה עושה מאד טוב לתעשייה שלנו, כי יש לנו כמה חברות פורטפוליו בתחומי נשק [מטוס עתידני שיורה לייזרים, רחפן הומניטרי שמשתק אויב במקום להרוג אותו, ועוד].

שאלה ממשקיע מודאג: מה עם הכסף שלי? אני רוצה ללכת להוצאה לפועל!

תשובה: בעוד כמה שבועות אנחנו עושים אירוע משקיעים ענק בעיר דורות עלית תובב"א, ואז ייכנס כסף גדול שיוכל לכסות את הפונזי שלך. חבל שתעצור את הכל עם הוצאה לפועל.

7) זהו. עד כאן. סביר להניח שפה אתה כבר לא תשרוד, לכלא לא תיכנס כי אנ"ש עדינים שלא מתלוננים [וכל שנענש על ידו אין הקב"ה במחיצתו], וגם לא יהיה הסדר חוב כי אין מי שיארגן הכל. סע לוילה שלך בכרמיאל שרשומה על שם "לחמינו 406" שרשומה על שם הילד, תהנה כמה שנים משקי המזומנים שהצטברו לך בלי לעבוד. תעשן, בריכה, מנגלים, והכל בסדר.

5-10 שנים והכל יעבור, תחזור אל המדריך הראשון ותתחיל הכלל מהתחלה.

זהו. עד כאן פרקי הקורס המושלם לנוכלים. שמחתי לעזור. תזכור להיות מענטש, להודות לה' שזכית לעבוד בעבודה נקייה והוגנת, ותזכור שנוכל ראשי תיבות "נקי כפיים ובר לבב". שלך. אלי.
    בשנה האחרונה בעקבות עליית הריביות, אחד מסוגי העסקאות הנפוצות הם רכישה מקבלן בתנאי 20/80, משלמים עכשיו 20 אחוז והיתרה בסיום הבניה.
    העיתונים והרשת מלאים בפרסומים אודות פרויקטים כאלה.

באופן אישי אני נתקל בלא מעט לקוחות שמבקשים מימון לצורך רכישה של נכס בעסקה מהסוג הזה.
    לא פעם שאלתי את עצמי האם זה באמת כל כך רווחי כמו שמספרים?

ישבתי ועשיתי אקסל פשוט כדי לבדוק את הרווחיות, והתוצאות הדהימו אותי!
    אני מניח שחלקכם יגידו, נו... ברור... מה חשבת?
    אך מכיון שאני פוגש לא מעט לקוחות שעושים עסקאות כאלה, ובטוחים שזה האקזיט הבא שלהם, כנראה שלהרבה אנשים זה לא ברור, והם פשוט סומכים על הנתונים שנאמרו להם ע"י המשווק.

נתוני העסקה שחישבתי הם כדלהלן:
    מחיר הרכישה - 2.3 מיליון שקלים.
    מכירה - 2.8 מיליון שקלים לאחר 24 חודשים.

ההנחות הן:
    1. ללקוחות יש נכס קיים בבעלותם
    2. הלקוחות רכשו את הנכס בעשרה אחוז מתחת למחיר השוק, ובמהלך השנתיים שיעברו עד המכירה, שווי הנכס יעלה בעוד כעשרה אחוז.
    3. את העשרים אחוז הראשונים + הוצאות נלוות (עו"ד, תיווך, ייעוץ משכנתה, מס רכישה) לקחו כמשכנתה על נכס קיים שבבעלותם.
    4. ניתן להסב ערבויות והנכס יימכר לפני השלמת הרכישה.

התוצאה שהגעתי אליה כפי שניתן לראות בטבלה המצ"ב היא: רווח של 82,000 שקלים!
    רווח של 82 אש"ח וזה בלי לקחת בחשבון שעלולות להיות עמלות פירעון מוקדם שינגסו ברווח ואולי אף יגרמו להפסד.

האם לדעתכם רווח כזה שווה את כל הבלגן שברכישת נכס?
    האם לדעתכם הלקוחות שנכנסו לעסקאות כאלה הבינו מה באמת יהיה הרווח הסופי שלהם? אני די בטוח שלא.

אני לא טוען שהשקעות מהסוג הזה הן בהכרח לא רווחיות, אבל כשמגיע אליכם חבר מהעבודה או מהכולל, ומספר בעיניים בורקות על ההשקעה הנוצצת שהוא עשה, קחו בחשבון שאולי רק בעוד שנתיים שלוש הוא יבין עד כמה העסקה לא נוצצת.
    כשאתם יושבים מול משווק והוא משכנע אתכם שהעסקה הבאה תשנה את חייכם, קחו את נתוני העסקה ותבדקו טוב טוב האם הרווח שלכם יהיה כמו שהוא סיפר או שאולי גם הוא קצת מפספס...

למעשה, החישוב הזה נכון לא רק לעסקאות 20/80 אלא להרבה מאוד עסקאות נדל"ן, אם תעשו חישוב נכון, תגלו שרכישת נכס להשקעה ומכירה לאחר מספר שנים בהרבה מקרים תניב רווח מזערי אם בכלל...

1693765308896.png
    העסקאות המסוכנות שמפילות אפילו את העשירים

בימים אלה אני מבצע משכנתא ללקוח מאוד חזק ועשיר שרכש מספר דירות מקבלן עם הסבת ערבות וכעת הוא מוכר את אחת הדירות לפני האכלוס תוך כדי מימוש הסבת הערבות.

אין לכם מושג איזה מלחמות הולכים בין עורך הדין של המוכר, לעו"ד של הקבלן לעו"ד של הבנק למשכנתאות בניסיון למצוא את עמק השווה באישור מסמכי המשכנתא.

ואם בלקוח כזה חזק ובעל השפעה קשה מאוד לאשר את ההסבה,

אזי בלקוח "רגיל" שרוכש דירה אחת עם הסבת ערבות הסיכוי לממש את ההסבה יותר נמוך.

נ.ב. בנוסף יש טיוטה של תיקון לחוק המכר שתחייב גם את המוכר הפרטי לתת ערבויות למי שהוא מוכר לו את הדירה מתוקף הסבת הערבויות וזה יקשה עוד יותר על ביצוע הסבת הערבות

שאלות שאולי עלו במחשבתכם אחרי שקראתם את הקטע הזה

א. מה זה הסבת ערבות?

תשובה: הסבת ערבות זה - אדם שקנה דירה על הנייר מקבלן והוא רוצה למכור אותה למישהו אחר לפני שהוא השלים את התשלום לקבלן.

לצורך מכירת דירה לפני השלמת הכסף לקבלן זה צריך לקבל ממנו "הסבת ערבות" לטובת מי שיקנה ממנו את הדירה.

לאחרונה יש משווקים שמוכרים דירות עם הבטחה שיאפשרו לרוכשים לקבל "הסבת ערבות" אז רציתי להבהיר שזה לא כל כך פשוט.

כי צריך לקבל אישור מהקבלן, מהבנק המלווה ומהבנק של הרוכש, לכל אחד מהם יש אינטרסים שונים ולא פשוט לקבל את הסכמת כולם.

ובאופן כללי לא לקנות דירה על הנייר אם אין לכם יכולת להשלים את הרכישה

ב. האם זה אומר שבעוד שנתיים בערך הולכת להיות נפילה קשה של משקיעים שקנו דירות של 3 מיליון ושמו עכשיו רק 300,000 ובנו על זה שהמחיר יעלה ויעשו הסבת ערבות כי אין להם דרך להשלים את העסקה?

תשובה: אני לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל האנשים הללו לקחו הימור מאוד מסוכן.

אם מחירי הדירות לא יעלו בצורה דרמטית הם עלולים להפסיד את כל הכסף שהם שמו. כי הם יאלצו לבטל חוזה והקבלן יחלט להם את מה ששילמו כפי שרשום בחוזה הרכישה.

לצערי, כבר כיום אני מקבל פניות מאנשים שרכשו דירות על הנייר לפני שנתיים וכעת מגיע האכלוס ואין להם יכולת להשלים את העסקה,
    והם גם לא יכולים למכור את הדירה למישהו אחר כי המחיר לא עלה מאז ולמה שיקנו מהם אם הם יכולים לרכוש מהקבלן באותו מחיר.
    בהמשך
    למדריך הקודם, היו כמה שהתלוננו בפניי שמיזמי נוכלות בתחום הרפואי הם לא מספיק חדשניים, וגם לא הצגתי איך הופכים מיזם הונאה בודד למכונה ענקית - אז קבלו בבקשה את חלקו השני של הקורס. (ובלי נדר יהיה גם חלק ג, על התמודדות בזמן קריסה).

1) טוב, אז בגדול, הפעם אתם צריכים להיכנס לאמבטיה או לעמוד מתחת טוש תקין במקווה השכונתי. בכמה דקות שאתם מתחת לברז, תחשבו על בעיה שניתן לפתור אותה באופן יצירתי. זה די קל - דקה של מים חמים זורמים ואתם עם סטארטאפ מושלם. תנו לי להמציא עבורכם: מטפי הכיבוי המצויים כיום הם מקור ללכלוך ולהרס, ולכן כדאי להמציא מטף כיבוי חדשני שפועל על בסיס אוויר.

אם רק נרכז את האויר בעזרת טכנולוגיית בינה מלאכותית - נגלה שאוויר דחוס שיוצא מקומפרסור מרוכז מכבה שריפות בתוך שניות בודדות. חשוב גם שהמדחס יסתנכרן עם טכנולוגיית בלוקציין כדי לאפטם את הדיוק של הדחיסה.

יש לכם סטארטאפ. והפעם בלי לשלם מיליון שקל לפרופסור.

2) פתחו ויקיפדיה. כנסו לערך "רשות הכבאות הארצית". גללו למטה, יש שם רשימה של ראשי מערך הכיבוי של היסטוריית מדינת ישראל. רב טספר יניב גבאי, טפסר סיסו כדורי, והרשימה ארוכה. בגדול, כולם כיום עם פנסיה תקציבית ומגרדים את התיקרה משיעמום. את הספרדים ביניהם תמצאו בבית הכנסת השכונתי ביום שישי, את האשכנזים מביניהם בהפגנות בקפלן.

לכו על רב ניצב קובי רחפני. אפילו באולפנים כבר הפסיקו להזמין אותו להתראיין - האיש תקוע. תתקשרו אליו, ותציעו לו את הסיפור המדהים שלכם. קובי יקבל 5 אחוז מהחברה, והוא ישב בוועדה המייעצת (Advisory board) שלה.

גם כאן, תרימו טלפון מיד לגברת ממשרד הפטנטים ריינגולד לוי שבראשות אילן לוי, שתתחיל רישום מהיר של הפטנט. [כלמודי ניסיון שווה שתרשום רק ברבע כדור הארץ, כדי שבכל שנה תוכלו להוסיף מדינות לרישום, ויהיה לכם מה לספר למשקיעים על "התקדמות החברה"].

3.) עריכת מנהל - נמחק לבקשת כותב המאמר.

4) הטלפון הבא הוא למוטי רוזנברג. מוטי היחצן החרדי החרוץ ביותר. מקושר לכל האדמ"ורים, הרבנים, הפוליטיקאים, והשרים. בעבור ריטיינר של 12 אלף ₪ הוא מכניס אתכם למיינסטרים! אוהו איזה עבודה.

זה כמובן מתחיל באירוע הדגמה מדהים במשרדי החברה במגדל צ'מפיון, בהשתתפות חברי כנסת, ראש העיר, רבנים, ואישי ציבור. וכמובן שמתחת למגדל מוטי מארגן נוכחות אדירה של שורה של רכבי כיבוי אש שבאים ללוות את הפיילוט ההיסטורי. האירוע יגיע לשיא כשראש העיר בעצמו ידליק את השריפה, ובתוך שניות אחדות המערכת שלכם תכבה אותה לעיניהם הנדהמות של כל הבכירים.

בשבועיים הקרובים כמובן האירוע יסוקר בכל כלי תקשורת חרדי ובכל מקומון. עדיין אל תבקשו ואל תגייסו השקעות.

5) אחרי שיש לכם כבר 2 מיזמים מנצחים (של הפרופסור ושל הטפסר), הגיע הזמן להקים מכונה. לעשות את זה בגדול.

אתם מקימים חברה בשם "מעושר השקעות - משקיעים, מתעשרים, מעשרים". שימו לב לשילוב בין החזון לבין היידישקייט.

ל"מעושר השקעות" מודל השקעות מיוחד עם שם באנגלית (מודל 1000ACLML-. זה ראשי תיבות אברכים חריפים לא מתחלפים אלף פעם). הרוטב הסודי של המודל שעימו ניתן להכות את השוק בכל מחיר הוא האופי המיוחד של המשקיעים ובית ההשקעות.

ל"מעושר השקעות" ועדת השקעות נדירה המורכבת מעורך דין [ההוא שטיפל בגירושין של דודה רחל], רואה חשבון, יועץ הפטנטים אילן לוי, חבר הכנסת לשעבר ניסים כבל ממפלגת התימנים, ומנהל הטכנולוגיות הראשי של "מעושר" מר תומר חרציוקוב, שעלה מברית המועצות כמהנדס גרעין, ובתחילת חייו בישראל נאלץ לשמש כמאבטח בספארי עד ש"מעושר" גילתה אותו.

כדאי גם להכניס כמה שמות מארה"ב: שמחה גייקובס, אברהם חיימ'ס, ועורך דין אברהם חסקלסון. תאנגלשו את השמות שלהם ל"שון ג'ייקובס" "מלקולם חיימ'ס", ו"אייב חסקלסון".

6. עם הכספים שהצטברו לכם ממיזם הפרופסור, תתחילו לשמן את התקשורת החרדית.

פרסומים בלי סוף, ועידות, חסות ראשית לדינר של ישיבת וולוזין ושל חסידות פרשיסחא, תחלקו לכל בתי הכנסת מפות חד פעמי לסעודה שלישית עם הלוגואים של "מעושר השקעות". יש עמדות "מים שלנו" ליד זכרון משה - תתרמו אותם כדי שיהיה לשותפים "מים גנובים ימתקו". תבנו פורמט עם אחד מערוצי הקודש לתחרות סטארטאפים של חרדים עם פרס מאת "מעושר השקעות". רוצו.

גם חשוב:

תרימו טלפון לדה-מרקר - בשלוחה 9 יש את המחלקה המסחרית, שם אפשר לפרסם כתבה בתשלום באתר על מה שאתם רוצים, ואתם שולטים על התוכן [אל תלחצו בטעות על שלוחה 8, שם זה הרוטויילרים התחקירנים]. כתבה כזו היא חותמת אמינות מול חרדים.

עוד טלפון לדם אנד קלנשמידט [סוכנות הדירוג] גם להם יש מחלקה מסחרית. בכמה שקלים הם מסדרים לכם חותמת יפה בצבעי זהב-כחול עמוק, שתוכלו לשים בכל פרסום שלכם. קסם.

שימו באתר שלכם את "השותפים שלנו": לוגואים של מלא פירמות שפעם פגשתם - אבל כאלו שהם ענקיים ואף אחד מהם לא ישים לב: בנק הדואר [החשבון אצלם], משרד עורדי הדין האמריקאי DLA PAPER, רשות הכבאות הארצית, ארגון "מתקרבים" לחיזוק יהדות התפוצות. ועוד.

חשוב לשכור עמדה חמה ב100 דולר לחודש במתחם עבודה משותף באבו דאבי, כדי שיהיה לכם סניף באסיה. בניו יורק יש שירותים כמו ipostal1 שמאפשרים כתובת וירטואלית - אז גם לא צריך לשכור משרד ממש.

7. יש להקפיד מאד להיות מקצועיים: בכל עיתוני חג אתם צריכים לרכוש מודעת דאבל-ספרד ובה מדריך למשקיע הנבון. ציבור האברכים עלול להתפתות להפקיד את כספו במנורה ומיטב במקום אצליכם וחשוב להציל אותם. כשליחי ציבור תדגישו שוב ושוב את המשפט הכי חשוב: "הכסף חייב לעבוד, כסף שוכב מאבד מערכו".

כדאי להדגיש ש"מעושר השקעות" מקימה לכל השקעה SPV מיוחד - מכשיר פיננסי להשקעה ייעודית. תדגישו גם את המונח באנגלית וגם את המילה מכשיר. מונחים שמרשימים אברכים חריפים.

אם האברך החריף יקרא בטעות את החוזה וישאל מדוע רשום שתוכלו לעשות עם הכסף "בינתיים" מה שרוצים, תסבירו לו שזה סתם סעיף טכני שהייעוץ המשפטי והבירוקרטיה מבקשים - ותדגישו שזה קצת דומה לסיסמה של ההתרמות ברדיו לילדה יתומה חולה ש"התרומה היא לכלל פעילות העמותה".

אה, ואל תשכחו לשים בתחתית ההודעה מלא טקסט קטן שלא אומר כלום, אבל יגרום לקוראים להבין שזו חברה עם ייעוץ משפטי חזק. למשל: הפרסומים שלנו תואמים את הנחיות הרשות לניירות ערך. טעות לעולם חוזרת. וכו'.

כך תגייסו מלאן כסף הרבה, תתרמו, תייצרו עושר, שפע, לכם, למוסדות התורה, לאברכים החריפים, ולכל עם ישראל. עלו והצליחו.

זהו. עד כאן פרק ב.

מקווה שהעורכים לא יצנזרו :(

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה