השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

רבות דובר במרחבי הפורום על אודות השקעה ממונפת, ובפרט בסביבת ריבית גבוהה.
השאלה שלפנינו דומה אך שונה.
לעזריאל יש משכנתא בת כ- 9 שנים, סכום ההחזר החודשי הינו כ-5500 ש"ח, לתקופה של בין 16-29 שנים נוספות. עד עכשיו הוא לא מיחזר אותה משום שחלקה היא בריבית מעולה שאינה בנמצאת בימים אלו.
אולם כעת משנחשף לשוק ההון, עלתה בליבו השאלה האם נכון יהיה למחזר את המשכנתא לטווח המקסימלי של 30 שנה אפילו בריבית יקרה, ובכך להפחית בהחזר החודשי עבור המשכנתא המקורית, ולהוסיף עליה ככל שיתאפשר במסגרת ההחזר החודשי היום, כאשר הסכום הנוסף יושקע במדד המוביל, וכשיגיע לסכום סילוק המשכנתא יפרע את כולה, ובא לציון גואל.
להלן דוגמא לתהליך:
סכום יתרת המשכנתא כיום: 746,000 ש"ח, בהחזר חודשי של 5,500 ש"ח.
סכום המשכנתא החדשה: 1,000,000 ש"ח, החזר חודשי כ- 5,000 ש"ח.
יתרת זכות לאחר מיחזור המשכנתא: כ-240,000 ש"ח.
בחישוב תשואה סבירה, הסכום שיתקבל מההשקעה לאחר כ-15 שנה הוא 800,000 ש"ח, סכום שיספיק בריווח לכיסוי יתרת המשכנתא, ובנוסף קצת לשאר פיצוחים.
חשוב לציין שאמנם במיחזור המשכנתא ייאלץ להחליף ריבית מעולה בריבית גבוהה הרבה יותר, אבל בסוף התהליך ישלם הרבה פחות כסף בהרבה פחות זמן, משום שהכסף הנוסף עובד כל הזמן לטובתו.
החידוש ברעיון זה הוא שכאן מדובר על כסף שכבר משולם, כלומר עזריאל בכל מקרה משלם כל חודש את הסכום המדובר.
בנוסף הכסף מיועד למטרת סילוק המשכנתא בלבד, ולכן אין לחץ כ"כ מתי יגיע סך ההשקעה לכדי פדיון המשכנתא, אם זה יהיה לאחר 12 שנה או 17 שנה, העיקרון ברור.
אם כן יש בדבר בשורה גדולה להרבה מהזוגות העומדים בפני נטילת משכנתא, ומפחדים מהתחייבות גדולה ל-30 שנה, בצורה כזו ניתן למחזר לאחר כ- 7 שנים [צריך לעשות חישוב מדויק לדעת מהו הזמן המומלץ ביותר], ומשך שני ההחזר מתקצר להרבה פחות.
@מקצועי בלבד @השקעות R הון @ה. שלמה @דניאל נבון @כסף-חכם ושאר חכמי הפורום, האם פספסתי משהו?
  • תודה
Reactions: דאבל ו-תשב"ר2 //
27 תגובות
שאלתי בינה מלאכותית האם מניות צמיחה דומות לביטקוין
כמובן שזה לא הכל אבל מקווה שיש אנשים שזה ייתן להם תובנה

כן, יש דמיון מסוים בין מניות צמיחה לביטקוין, אבל גם הבדלים מהותיים. בוא נשווה אותם בצורה מסודרת:

🚀 דמיון בין מניות צמיחה לביטקוין

1. תמחור מבוסס ציפיות
    • גם מניות צמיחה וגם ביטקוין מתומחרים בעיקר על בסיס ציפיות עתידיות ולא על רווח נוכחי.
    • במניות צמיחה – אנשים קונים מתוך אמונה שהחברה תצמח ותתחיל להרוויח בעתיד.
    • בביטקוין – אנשים קונים מתוך אמונה שערכו יעלה כי הוא יהפוך לנכס מרכזי או אמצעי תשלום גלובלי.
  2. תנודתיות (Volatility)
    • גם מניות צמיחה וגם ביטקוין נוטים להיות תנודתיים מאוד – מחירם יכול לזנק או להתרסק תוך ימים או שעות, בעקבות חדשות או סנטימנט בשוק.
    • תנודתיות זו נובעת מכך שהערך הוא בעיקר פסיכולוגי וציפיותי, ולא מבוסס על תזרים מזומנים יציב.
  3. אין תזרים מזומנים ישיר
    • במניות צמיחה – לרוב אין דיבידנדים כי החברה מעדיפה להשקיע בצמיחה (לדוגמה, טסלה).
    • בביטקוין – אין בכלל הכנסה פסיבית; אתה מרוויח רק אם הערך עולה ומישהו אחר קונה ממך ביוקר.
  4. מומנטום ומשקיעים צעירים
    • גם מניות צמיחה וגם ביטקוין מושכים קהל צעיר שמחפש רווחים מהירים ומאמין בטכנולוגיה או במודל חדש של כלכלה.
    • הרבה מהמשקיעים במניות צמיחה הם גם אנשים שנכנסו לביטקוין או קריפטו אחר.

🔍 הבדלים בין מניות צמיחה לביטקוין

קריטריוןמניות צמיחהביטקוין
בסיס ערךמבוסס על ביצועי חברה בפועל (מכירות, מוצרים, לקוחות)אין ערך פנימי – רק נדירות ותפיסה של ערך
בעלותמחזיק במניה = בעלות חלקית בחברהאין בעלות על נכס ממשי – רק אסימון דיגיטלי
פוטנציאל צמיחהתלוי בהצלחת החברה בפועלתלוי בקונצנזוס גלובלי לגבי ערך הביטקוין
רגולציהנתון לפיקוח ורגולציה של רשות ני"עפחות רגולציה (אבל זה משתנה בהדרגה)
תמחור ריאליניתן לנתח לפי מכפילי רווח, צמיחה, מאזנים וכו'לא ניתן למדוד לפי פרמטרים כלכליים קלאסיים
מנגנון שליטהחברה מנוהלת ע"י הנהלה ומועצת מנהליםביטקוין מבוסס על קוד פתוח ובלוקצ'יין, אין "שליט מרכזי"

💡 אז מה הקטע?

👉 מניות צמיחה = הימור על הצלחת חברה בעולם האמיתי.
👉 ביטקוין = הימור על אימוץ גלובלי של מטבע מבוזר (משהו יותר רעיוני).

🎯 מניות צמיחה = רווח פוטנציאלי מגידול בהכנסות ורווחים.

🪙 ביטקוין = רווח רק אם אחרים יאמינו שהוא שווה יותר.

🚨 מסקנה

מניות צמיחה וביטקוין שניהם נכסים ספקולטיביים, אבל מניות צמיחה מבוססות (לפחות באופן תיאורטי) על ערך כלכלי אמיתי, בעוד שביטקוין מבוסס לחלוטין על אמונה קולקטיבית ונדירות. 😎
מה הקרן מחקה אית'ריום?
פעם ראיתי טבלת אקסל של
@השקעות R הון Rהון והשקעות.
עם פירוט כזה מוצלח מאוד כולל השגחות דמי ניהול ועוד.
היה למטה אפשרות לעבור בין כספיות קריפטו מדדים ארץ חו"ל. ועכשיו אני לא מוצא
מקלדות רבות נשברו כאן בפורום על השאלה - הגמ"ח המרכזי או שוק ההון?
כאשר חסידי ההשקעה הפסיבית כאן בפורום ממליצים להשקיע את הכסף במקום לבזבז אותו על גמ"חים...
נפשי בשאלתי, האם יתכן שדווקא בגלל שוק ההון ישתלם להפקיד בגמ"ח המרכזי????
וההסבר כדלהלן -
מוישי נולד עכשיו - בעז"ה יתחתן בעוד 21 שנים. יש לי 100 ש"ח בחודש ל 120 חודשים הקרובים (לצורך הנוחות קבעתי את הזמן שצריך להפקיד בגמ"ח המרכזי חישבתי 100 לצורך הנוחות בגמ"ח זה 2.5 יחידות). אם אפקיד אותו בגמ"ח המרכזי לא ישאר לי כלום מלבד מחצית מההפקדה שתחזור אלי - סה"כ 6000 ש"ח.
אם אפקיד בשוק ההון - בהנחת רווח ממוצע של 8% לשנה - יהיו לי 44000 ש"ח - סה"כ פער של 38000 ש"ח.
אבל אם נניח שבשביל לחתן את מוישי אני צריך 114000 ש"ח ובשביל זה אני לוקח מחשבון מסחר נוסף שלי שיש בו 70000 ש"ח אם הפקדתי בשוק ההון אני נשאר עם קופה ריקה. לעומת זאת אם יש לי עכשיו אפשרות לקחת הלוואה של 100000 ש"ח הרי שאני פורע את ה 1000 ש"ח לחודש מתוך החשבון מסחר שנשאר לפליטה, כאשר בסוף ה - 8 שנים אני נשאר בו עם סכום דומה לפער שנרשם בין האפשרויות.

הרווח באופן הזה הוא שבמקרה ואצטרך סכום גדול יותר מהכסף שאצליח לחסוך אוכל להשתמש גם בחשבון מסחר וגם בהלוואה, ואם לא אצטרך אוכל להשתמש באופן שכתבתי.
לא הצלחתי לחשב באופן מדויק את הפערים, וכן מה יקרה בתחזיות אחרות של תשואה, אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם
@השקעות R הון @מקצועי בלבד - וכל שאר האלופים של הפורום
כידוע שהבעיה של הדור הקודם היה, החוסר ידע בצורך ובאופציה לחסוך כסף לחתונת הילדים , על ידי חיסכון חודשי בשוק ההון , [וגם לפני כמה שנים לא היה הכשרים טובים , אז אפשר לומר שאולי לא היה כל כך אופציה] .

אבל הבעיה של הדור הזה , היא שכולם יודעים שהמקום הכי טוב זה לחסוך כסף בSP 500 , וכולם מדברים על זה וזה עובר מפה לאוזן , ונוצר מזה בעיה גדולה מאוד,

הבעיה היא: שאנשים שיש להם חתונה עוד שמונה שנים, או בר מצווה עוד חמש שנים ,או שיפוץ בית בקרוב, לא מהססים לחסוך כסף במדד הSP 500 ,
וזה יכול לעלות ביוקר לכל המשפחות האלו , וכואב הלב לראות את זה .

לפי דעות המומחים המינימום של השקעה במדד , הוא 15 שנה , ואפשר להקל ל 10 שנים רק בתנאי שבתום ה 10 שנים , לא חייבים להוציא את הכסף , ויהיה אפשר לחכות תקופה ממושכת במקרה שהשוק בשפל.

אז נמצא שהמעלה שיש היום בדור , שכולם מודעים לשוק ההון ולמדד הSP 500 , הוא בעצם הבעיה הגדולה שיש היום בדור, ואני אומר את זה מנסיון האישי שלי שראיתי עם אנשים שמדברים איתי, וכואב הלב לראות את זה.

אז אמנם עדיין לא שמענו על אנשים שהשקיעו במדד והתאכזבו שהכסף שלהם בירידה, אבל זה רק בגלל שעדיין המדד לא ירד , וגם בגלל שעדיין לא הגיעה היעד של החיסכון ,אז הם לא מימשו את הכסף, אבל בהחלט עוד כמה שנים אני צופה להרבה אנשים שיתאכזבו , כי לא ידעו שהמינימום להשקיע במדד הוא 15 שנה

ולכן אני מזהיר כאן לכל מי שקורה את הכתבה , שידע ויזהיר את האחרים שחיסכון לטווחים קצרים יש להם מסלולים אחרים ואלטרנטיבות אחרות , ואסור להשקיע את כל הכסף במדד!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה