על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
  • תודה
Reactions: ייצ'ק1 //
2 תגובות
  • 36
  • 1754431003042.png
    מעתיק מהמייל שקיבלתי:

https://shaharwolf.com/

חברים יקרים!

אני שמח ומתרגש לספר לכם על הדבר הבא בכלכלה✨

אתם מכירים אותי ואנחנו צועדים יחד כבר כמעט 4 שנים, בשנים האלה השקעתי מאות ואלפי שעות כדי לתת לכם את כל המידע שאני יכול בכל תחום בעולם הכלכלי.

עניתי ואני עונה כל יום על מאות רבות של שאלות בוואטאפ ובמייל, והכל בכדי שיהיה לכולנו רווחה כלכלית, הווה ועתיד פיננסי טוב יותר.

הקהילה שלנו מונה היום כבר מעל 50 אלף איש, שאני ממש מתרגש לומר את המספר הזה ❤️

תודה לכם שאתם עוקבים ומחדדים אותי כל הזמן🙏🏻

לפני כשנה עלה לי רעיון להקים אתר שיהיה המצפן של העולם הכלכלי, שבו כל אחד יוכל למצוא את המידע שהוא דרוש לו.

ישבתי שעות על גבי שעות (מאות אם לא אלפי שעות לפחות...), חשבתי וכתבתי הכול.

ממני אליכם בכל נושא שבעולם:

איך לחתן ילדים, איך לרכוש רכב, איך לקחת הלוואה, איך לוקחים משכנתא חכמה (אצלי כמובן!), איך להתנהל כלכלית, איך להתחיל להשקיע, איך להתקדם בהשקעות, איך להשקיע בנדל"ן, איך לתכנן נכון את המס. ועוד מלא מלא קטגוריות שיתנו לכם מענה על כל מה שאתם צריכים🔥

אני מתיימר להיות הויקיפדיה הכלכלית, באתר יש מעל 300 נושאים שכתבתי עליהם, הדרכות וובינרים שלי.

המטרה שלי נטו שתהנו, שתקבלו את המידע שאתם זקוקים לו כדי להתנהל נכון ולהצליח בע"ה 🪄

בכל יום אני אוסיף שם תוכן, ומבטיח שהוא יהיה עדכני מאד, אם חיפשתם תוכן והוא עדיין לא נמצא - אשמח מאד לשמוע מה חסר, ואני אוסיף לטובת כולנו.

באתר תמצאו גם מחשבונים: מחשבון תשואה מנכס, מחשבון השקעות, מחשבון משכנתא מטורף, ומחשבון חתונות ילדים.

בנוסף תיחשפו להרבה הטבות 💰שיש לנו במגוון תחומים: השקעות, ביטוח משכנתא, החזרי מס, נסיעות לחו"ל, מסחר לאזרחי ארה"ב, ועוד הטבות רבות. וזה רק ההתחלה.

אני אעשה הכל כדי שהקהילה שלנו תקבל הטבות ותנאים טובים בכל מוצר כלכלי, ואם אתם רוצים הטבה למשהו ספציפי תכתבו לי ואדאג לזה.

הכתובת של האתר : https://shaharwolf.com/

לחצו כאן כדי להיכנס, לקרוא וליהנות! >>

וכמובן תשמרו את זה כדי שיהיה לכם לכל עניין כלכלי!

אני אשמח שתעזרו לנו לגדול ותשלחו את הקישור לקבוצות שלכם, לחברים שלכם, כי יחד נצליח הרבה יותר 💪

אוהב אתכם 🫶
    שחר
    • תודה
    Reactions: פאסון1 //
    0 תגובות
    לדעתי,
    ולפי מחשבון ריבית שריבית,
    אנשים חכמים שמתחילים לחסוך עכשיו
    צריכים לכוון את ההשקעה לטובת חתונות הנכדים
    לא הילדים
    (להם באמת לא יהיו אחוזי רווח משמעותיים)

כתבתי באשכול אחר שאת החיסכון שלי אני לא פותחת בחתונות הילדים וההלם היה גבוה.
    צריך לצאת מהמשוואה שחיסכון = חתונות ילדים.
    אנחנו לא מספיק עשירים בשביל להשקיע לטווח קצר.

תראו דוגמא:
    השקעה לטובת חתונות הילדים
    צפה בקובץ המצורף 2019901

השקעה לטובת חתונות הנכדים
    צפה בקובץ המצורף 2019906

א. שימו לב לפער בין שורת ההשקעה לשורת הרווח בכל אחד מהחסכונות
    ב. השקעה לטובת הנכדים לא כוללת את הסכום הנוסף אותו ישקיעו הילדים לטובת הנכדים.
    טכנית- צודק. אבל לא ממליצה באופן אישי לעבור למודל של חיתון נכדים. להיפך, כל אחד מממן את החתונה של עצמו
    • תודה
    Reactions: זכות הרבים1 //
    24 תגובות
  • 27
  • בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי מבורך ציבור החרדי בכל מה שקשור למודעות כלכלית, זה החל לפני יותר מעשור עם ארגונים כמו 'מסילה' והתפתח יותר ויותר בשנים האחרונות.
    כך אם בעבר הכנס השנתי של ארגון 'יד שמשון' במודיעין עילית להחדרת התנהלות כלכלית נבונה ולמניעת הסתבכויות בהשקעות כושלות ובהררי חובות, היה יחיד מסוגו כיום אנו נתקלים ביותר ויותר כנסים הרצאות, סדנאות וימי עיון המתקיימים בתחום.
    בין הזמנים בפתח, וזו בדיוק ההזדמנות המתאימה לקיום כנסים מסוג זה.
    ככל והדרישה הציבורית לכך תגבר, העיריות והמתנסי"ם בערים השונות יקיימו יותר כנסים מסוג זה.
    אבל גם אם העירייה שלכם לא עושה כינוס כזה, אולי אתם יכולים לקדם את זה בבית כנסת או בקהילה שלכם.
    חשוב לציין כי אם אתם עושים זאת בצורה של סדנה עם 2-3 מפגשים יתכן מאוד שתוכלו לקבל לכך מימון באמצעות 'מרכזי הכוון'

לתועלת הציבור נבקש לשמוע מאלו שארגנו כינוסים כאלו בשנים קודמות, או אלו שמנסים לקדם כנסים אלו כעת,
    טיפים ועצות מניסונם, כמו גם בעיות ודילמות שנתקלו בהם.
    ולכלל הציבור נקרא להתייחס ולהביע את עמדתו האם כנסים מסוג זה מעניינים אותו, ואם כן במה היו רוצים שהכינוסים יתמקדו.
    0 תגובות
    יש רבים שעובדים כשכירים, ועושים עבודה מעולה.
    יום אחד הם מתעוררים עם מחשבה שמגרדת להם בצד הפנימי של הראש,
    אתם יודעים, מקום שאי אפשר אפילו לגרד שם...
    והמחשבה טוענת בקול טורדני-מתגבר-
    למה מישהו אמור לעשות עליי כסף?
    למה אני מקבל/ת שלושים-ארבעים-חמישים שקל לשעה,
    והמעסיק שלי מרוויח את כל ההפרש?
    ואז, מתחיל התסכול לחלחל,
    והרצון להפוך לעצמאי קורם עור וגידים.

אך לפני שאתם מפסיקים לאהוב את העבודה-
    כדאי לשים לב:
    שכיר עושה את העבודה שהוא אוהב, שהוא מתמחה בו, שהוא מכיר מקרוב ועושה את אותו הדבר במומחיות שנים ארוכות.
    לעומת זאת, עצמאי אמור לשמש בעשרה תפקידים בו זמנית, מוכר-נותן שירות-משווק-מחלקת קבלת תלונות-טכנאי מחשבים-מתייחס לעובדים-וכו' וכו'
    ובד בבד, לעמוד בקשר עם הספק-רו"ח-רשות המיסים-ביטוח לאומי-מס הכנסה-נותני שירות-לקוחות-ספק האינטרנט-ספק המרכזייה הטלפונית, וכן הלאה.
    כך שהסיבה שהעצמאי 'עושה את כל הכסף' הוא בגלל שהוא גם 'עושה את כל העבודה'...

והאמת היא,
    שהעצמאי לא תמיד 'עושה את כל הכסף',
    לצערינו, לא נדירים המקרים בהם השכיר מרוויח יותר כסף מהמעסיק שלו!
    ממש כך!
    בפרט, אם נסתכל על כמות השעות שעצמאי נותן לעסק, נגלה כי הוא מרוויח מעט מאוד לשעה.

אז מה אני רוצה באשכול הזה?
    בעיקר דבר אחד:
    אם אתם שכירים, ואתם מתוסכלים מהעובדה שאתם עובדים בשביל מישהו אחר,
    ובשלב הזה (או בכלל) לא מתאים לכם לצאת לדרך עצמאית,
    אל תרגישו מנוצלים,
    תהנו מכך שאתם ממוקדים בתפקיד שלכם,
    לא לחוצים משום דבר אחר,
    ולא אמורים לדאוג לעשרים ואחד אלף נושאים קריטיים.
    זהו.

אה,
    ועוד משהו,
    אם אתם עצמאיים, ומרגישים שאלי היה עדיף לכם להיות שכירים,
    כדאי לכם לפנות לייעוץ עסקי...

בהובלת ח"כ ברוכי: הסוף לשמירת קבלות לצורך קבלת החזרי מס​

במקום שהציבור ידווח על תרומות כדי לממש את ההטבות המגיעות לו, יהיו אלו העמותות שיעבירו את הדיווח ישירות לרשות המיסים.​

אתם שומרים במשך שנה שלמה קבלות על תרומות לצורך קבלת החזרי מס? הבשורה הזאת היא בשבילכם.
    בדיון שהתקיים השבוע בוועדת הכספים בראשות חבר הכנסת משה גפני, עלתה לדיון הצעתו של חבר הכנסת אליהו ברוכי, לפיה, במקום שהציבור יאלץ לדווח על התרומות שתרם כדי לממש את זכויות המס, יהיו אלו העמותות שיעבירו את הדיווח על התרומות ישירות למס הכנסה.
    "זיכוי מס בגין תרומה לגוף שיש לו סעיף 46, מחייב להגיש בסוף השנה ערימת דפים וקבלות לרשויות המיסים", אמר ברוכי בפתח הדיון.
    "היות והעמותות ממילא מחזיקות במידע על התורמים ועל סכומי התרומה, אם הן עצמן יעשו זאת אין ספק שגם האזרח יקבל את ההחזר שמגיע לו וגם העמותות עצמן ייהנו מזה - כי התרומות יגדלו".
    נציגי רשויות המס שנכחו בדיון הסכימו מיידית להצעה והבטיחו ליו"ר הוועדה גפני לגבש לוחות זמנים לשינוי המצב הקיים ולהקמת מערך דיווח דיגיטלי עבור העמותות.
    בסיכום הדיון הודה היו"ר גפני להודות לרשויות המס על ההסכמה - מה שמייתר את הצורך בהליך חקיקה, וביקש מהם שגיבוש לוחות הזמנים והעלויות הדרושות, ייעשו עוד לפני אישור תקציב המדינה הקרוב.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה