קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
אני יודעת שהנושא נלעס פה כבר היטיב בעבר, אבל אני זקוקה ליעוץ דחוף!
מישהי רוצה שאני יצייר לה פינות לגן בסגנון הזה:
צפה בקובץ המצורף 249895
והיא אמרה שבגלל שעל הציור הנ"ל היא קיבלה הצעה מאת הציירת של 180 ₪ כולל הדפסה על שמשונית, היא רוצה לשלם לי ללא ההדפסה- פחות מהסכום הזה (יש לה איזשהו הסדר עם איזה דפוס). בחישוב יוצא שהדפסה עולה בערך 80 ₪ לגודל הזה, כך שנותר לה לשלם לי בערך 100 ₪...:(
יש לציין שאני די חדשה בשטח. אז שווה לי לקחת את זה רק בשביל תיק העבודות, והמכירות הנוספות של הפינות הנ"ל בעתיד???
חבר'ה, זקוקה דחוף לעצות שלכם!
בתודה מראש לכל העונים!;)
ערב טוב
עשיתי עט\טוש שחור יפה במנגה עם מראה פיינטרי דיו\מברשתי אמיתי , מצורף להודעה. אני מקווה שזה יעבוד לכם, כי זה אקספורט ממנגה 505 ex
הנה דוגמא-
צפה בקובץ המצורף 249699
מותר בשימוש, רק בתנאי אחד :) - שמדי פעם תעלו לאשכול פה עבודות שעשיתם עם זה...
בהצלחה!
פרט חשוב- תדאגו שהצבע המשני יהיה כחול קצת כהה או חום קצת כהה, אם זה בחור על לבן זה לא נראה טוב.

נ.ב- צירפתי לזיפ גם מברשת בלנדר מצויינת שעשיתי, למריחת וערבוב צבעים.
מצאתי את הרעיון של אבימי איפשהו כשחיפשתי פתרון למסך המנגה שלי.
ונזכרתי שגם אני עשיתי כמה כאלו בעבר (כלומר, קריקטורות לאנשים כמתנה) טוב, לא באותה רמה אבל לפחות הכיוון.
אז הנה, אני מצרפת,
הראשון זהו דוד שלי, מומחה לכשרות דגים.
השנייה זוהי אחותי, מתנה לחתונתה. מודפס על ספר מתכונים.
אשמח לשמוע את דעתכם!
צפה בקובץ המצורף 248111

צפה בקובץ המצורף 248113
יום נעים, ובהצלחה בהמשך!:)
בס"ד

שלום לכולם!
רציתי לשתף אתכם בניסיון קצת קשה שיש לי בפרוייקט של איור ספר. כפי שאני רואה יש לכם עצות טובות ואשמח לשמוע את עצתכם.
אז ככה-
אני מאיירת כרגע ספר ילדים קצת כבד. ז"א שהרקע של כתיבת הספר הוא אירוע טרגי. כבר איירתי ספר כזה למשפחת חטואל. אמא של טלי הי"ד כתבה ספר על כל אחת מהנכדות שנרצחו. הספר עצמו הוא ספר ילדים לכל דבר (הנושא לא קשור לסיפור רקע) חוץ מהדמות המרכזית שהיא דיוקן.

אז כעת הפרויקט הוא כבד עוד יותר כי מעורבים בו 2 אנשים (ואף יותר- אך איתם אני לא עומדת בקשר). כל אחד עם סיפורו האישי והמטען שלו ושניהם בסיפור אחד. אני מנועה מלספר את סיפור הרקע כי הספר רק בתהליך ולא לפרסום כרגע.

וכאן מתחילות הבעיות- לכל אחד יש דברים שהוא מדמיין ולא תמיד זה אחיד. אני ידעתי שתהיה כאן בעיה ומראש העליתי את העניין אך פעם אמרו שאחת תקבע ולאחר כמה זמן, האחרת. לעניינים מסויימים האחת, לעניינים מסויימים, האחרת.
חוץ מזה סיפור הרקע עוד טרי ולכן הציפייה מהספר היא גרנדיוזית. תחילה קבענו על דמות דיוקן (כמו בספר לעיל של חטואל) אח"כ נוספה עוד אחת, עכשיו עוד אחת... אין לזה סוף. ומצד שני הם רוצים שזה ישאר עליז ומצחיק- ספר ילדים ולא ספר זיכרון.
התוצאה- אנחנו עוד בשלב הסקיצות. אבל מעולם לא קרה לי שהגיעו כל כך הרבה הערות על כל סקיצה! חלק מההערות הן גם בגלל שהאיור הוא סקיצה (הערות על קווים בפנים שכרגע מעט חדים כי אין הרבה אור וצל- זה לצביעה), חלק מההערות "באוויר"- זה לא נראה ספר ילדים, זה נראה מפחיד... וחלק , מה לעשות, בגלל שזה עוד טרי ויש רצון להחיות את הדמויות, יש ציפייה למשהו עוצמתי ממש.
מה שיוצא הוא שלמרות שהיו דברים ברורים בהתחלה, בגלל סיפור הרקע אני זורמת יותר איתם אבל כבר לא יכולה. לא מצליחה לצייר. כל סקיצה שאני "מכריחה" את עצמי לצייר מלווה שמחשבות- על זה הן יעירו, זה לא טוב, ועוד- בקיצור חוסר בטחון רציני.
מעולם לא קרה לי דבר כזה.
מה עושים?
האם מגבילים גם בשלב הסקיצות את התיקונים וההערות?
האם לאור סיפור הרקע מנסים להכיל ולזרום על אף הקושי?
יש לציין שאם אומר שהסכום ישתנה בהתאם לתיקונים- נראה שלא תהיה בעיה. הבעיה היא בעיקר בחוסר בהירות, שכל רגע משהו משתנה ושעל כל פיפס יש הערות רבות.
מתוסכלת, מחכה לעצה טובה וקחו בחשבון שמדובר גם בסיפור רגשי כבד- לקבוע מראש לא עובד פה כל כך...

סליחה על האורך למי שהצליח לקרוא עד פה :)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה