קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3593581,00.html#Scene_1

תורת הנהיגה

יותר ממאה פרסומאים חרדים השתתפו בתחרות עיצוב כרזות לעידוד הזהירות בדרכים שערך משרד הפרסום "פרסומי ישראל". ישראל גולדברג, שאיבד את בנו בתאונה ויזם את התחרות: "שמירת החיים זו התשובה הכי טובה למוות" יואב פרידמן וסיגלית פישביין פורסם: 10.09.08, 00:22

כשהנביא ירמיהו תיאר את שבר ישראל בפסוק "קוֹל בְּרָמָה נִשְׁמָע - נְהִי, בְּכִי תַמְרוּרִים, רָחֵל מְבַכָּה עַל-בָּנֶיהָ", הוא בטח לא התכוון לקטל בדרכים, אבל הכאב המצוי במילים הללו - תואם היטב את המציאות הקשה בכבישים. לא פלא אם כך שבתחרות כרזות בין פרסומאים חרדים בנושא תאונות הדרכים, זכתה במקום הראשון כרזה שכותרתה לקוחה מהפסוק המפורסם.

105 כרזות נשלחו לתחרות "ערך מוסף", שהתקיימה לאחרונה, במהלך כנס עיוני-מקצועי בו השתתפו כאלף גרפיקאים, צלמים ומאיירים מהמגזר הדתי והחרדי. במקום הראשון זכתה הכרזה "בכי תמרורים" של עמיר כהן, המתארת את הכאב שבאובדן ילד בתאונת דרכים.

עיצוב: יפי הרשנבויים

במקום השני זכתה הכרזה "נהרג חדש" בעיצובה של מירב גבאי, ובמקום השלישי זכתה הכרזה "המפגע הבא עלול להיות אתה" בעיצובו של ישראל לנדאו.

התחרות נערכה לזכרו של אביה יהושע גולדברג ז"ל, שנהרג בתאונת דרכים בשומרון לפני כ-11 חודשים, כשהוא בן 19 בלבד. גולדברג נכנס לבור באזור צומת ג'ית שבשומרון, התהפך עם מכוניתו ונפצע אנושות. מסוק פינה אותו אל בית החולים בילינסון בפתח תקווה, אך שם הוא מת מפצעיו.

עיצוב: עמיר כהן

הוריו, ישראל ורונית, בעלי משרד הפרסום "פרסומי ישראל", החליטו לעשות כל שביכולתם כדי למנוע את התאונה הבאה. בשיתוף פעולה עם האתר פרוג, הם יזמו את התחרות - במטרה לעודד את החשיבה השיווקית במגזר הדתי-חרדי למיגור התאונות.

ישראל גולדברג: "את הבן שלי לא ניתן להחיות, וכל שנותר לעשות זה להמשיך במעשים טובים, שמירת חיים ועשיית חסד. שמירת החיים זו התשובה הכי טובה למוות. אנחנו, כמשפחה שעברה את זה, מעבירים הלאה את המסר שצריך לפעול ולהתאמץ כדי למנוע דברים כאלה.

"זוהי רק תחילת הדרך במאבק בתאונות הדרכים. יש להמשיך ולהעלות את המודעות לנושא, בניסיון למגר את התופעה. חייבים להיות יותר זהירים כשיוצאים לכביש".

עיצוב: מירב גבאי

גולדברג מספר שתחרות הכרזות ריגשה אותו במיוחד, עד כדי צמרמורת לעתים: "באחת הכרזות החזקות רואים מכונית מכוסה בטלית מוכתמת בדם, ובכרזה נוספת מופיע רכב הרוס עם שלט 'נהרג חדש'". לדבריו, כרזה שבה מצויר פארק
משחקים בצורת לב אף נבחרה להופיע על גבי לוח שנה חדש.

"יש בכרזות שילוב של המזעזע והחיובי, וזה מה שעושה את העבודה", הוא מסביר, "כשיוצרים רק דברים מזעזעים זה שוחק".
האם מבצע כזה יכול להועיל למאבק בתאונות? גולדברג סבור באופן חד משמעי שכן. הוא מספר כי קיבל פניות רבות בעקבות התחרות, שהעידו על כך שאנשים התרגשו והמודעות לנושא הבטיחות בדרכים עלתה. במקביל לכרזות, הוא אומר, מתקיימות סדנאות וסימולציות בבתי ספר.
אני בהתחלת עיצוב אתר לקבלן שהקים 2 מלוניות בת"א ובנתניה- מדובר ב-14 חדרים סה"כ ביחד לשתי המלוניות.
אני צריכה ליצור אתר למלונית הזו אתר(תראו
כאן)

ואני רוצה ליצור להם לוגו לצורך האתר, ולצורך המיתוג שלהם - וצריך שם קודם כל...

קצת תיאור על המלונית:
חסרון:-קומה רביעית (בעתיד יבנו מעלית, וישפצו את החדרים חבל"ז עם שיש וספא וכל מיני, בינתיים זה סתם חדרים נחמדים. ואחרי שישפצו, האתר יצטרך להשתדרג ולשנות קצת גוונים) והחדרים לא מדי יוקרתיים ..(עדיין)
יתרונות:1)-קרוב מאד לים
2)-קרוב לכל האקשן התל-אביבי- בילויים, מסעדות, אטרקציות.(אכן זה לא מקום חרדי. אבל הם לא נותנים אוכל במלונית הזו בכלל, כך שאין לי בעיה של לא-כשר)

כלומר: הדברים המרכזיים כאן זה: ים ובילויים. אני צריכה שם שישדר את הדברים האלו. כמו חברת "הר-אבן", שזו חברה להשרה-תיירות-נופש בארץ ובעולם- יש להם לוגו של גלים עם שמש, והשם שלהם די מזכיר ים.
-יש גם את פתאל שיצרו מילה חדשה לגמרי...

יש לכם רעיונות בשבילי?

חשבתי על GalYam-Motel
מקוה שלא קיים דבר כזה עם גל-ים (או שכן, לכן חשבתי על זה כ"כ מהר?)

או - SeaShore Motel.
אבל זה משהו..
אני באמצע עיצוב פרוספקט למוסד מפורסם שמנהל כמה וכמה פרוייקטים בהיקף נרחב.
לדוגמא: יש להם כך:
רפואה - ביקור חולים, ארוחות, וכו'
אוכל - אוכל מבושל לנזקקים, ליולדות, משלוחי מזון, וכו'
"מעגל החיים" (כפי שהם קוראים לזה) - יש להם מעונות, סיוע בהשאת ילדים, סיוע דיור וכו'
בזמני כאב - סיוע למפוני גוש קטיף, שדרות, וכו' וכו'

הבנתם את הרעיון..

לפי בקשת הלקוח ואחרי שהורדנו הרבה מאד רעיונות אחרים, עיצבנו בגב הפרוספקט מין שעון גדול מחולק ל4 (הנושאים שכתבתי לעיל) ובתוך כל אחד - קולאז' תמונות של הדברים השונים שהם עושים במסגרת אותו הפרוייקט.

כתוב שם משהו בסגנון של הארגון הזה שאתכם בכל זמן.

בתוך הפרוספקט עצמו יש פירוט של הפעילות בטבלה מסודרת וברורה.

כעת נשאר לי הכריכה ודווקא שם אני "יבשה"... אז יש שם את הלוגו, יש שם את הרב (ז"ל) שעומד מאחורי זה ו... אני צריכה משהו יפה - - ולהיום כמובן.

אני לא צריכה "להפגיז" כאן, לא צריכה "פצצות", אני כן צריכה רעיון יפה וטוב - אולי משפט יפה שאפשר לשלב בו מחוג של שעון לדוגמא (מין הכנה לשעון שבפנים), או רעיון אחר למשפט או לתמונה שתביע הרבה ותגרום לקורא לרצות לפתוח את הפרוספקט (ולא מנותק מידי מהרעיון הכללי של הפרוספקט - לכן הרחבתי כך).

מחכה מאד לשמוע את תגובותיכם המחכימות (מניסיון..)
תודה!!
את שעיה וריקי פגשתי לפני 8 שנים במשרדון חמוד וחמים ברחוב רבי עקיבא 44 בב"ב
המשרד היה הם והם היו המשרד, כל אחד מהם תיפקד ב3-4 תחומים אם לא יותר והמשרד שכלל 2 אנשי צוות, היה שוקק פעילות עם עשרות מבקרים מידי יום (זו לא גוזמה)
באותה תקופה הם ניהלו את מועדון חברותה (מה שלומו בנתיים?) ומלחמת כובעים חריפה אקשן לא היה חסר במשרד... מהרגע שפגשתי אותם ידעתי שהם יגיעו רחוק.

קבלתי בשמחה את הצעתם להצטרף לצוות, וזכיתי לעבוד תקופה קצרה ומענינת יחד איתם.

במהלך התקופה הקצרה הזאת למדתי המון! לא רק ולא בעיקר בתחום הפרסום.

המסר העיקרי שלמדתי מריקי - לשאוף להגיע רחוק, להיות אנשי חזון, לראות את החיים בפרספקטיבה של העתיד, ומתוך כל לפעול בהווה.

המסר העיקרי שמדתי משעיה - לא הפחדן למד! להתחיל לנסות לקפוץ למיים בלי לפחד!

לקחתי את המסרים האלו ועוד הרבה מסרים קטנים וגדולים, והם מלווים אותי עד בתחום החיים האישי וגם בתחום העיסקי.
ובהזדמנות הזאת אני רוצה לאמר להם - תודה!

היום משרדי "תוצאות אפקטיביות" יושבים במגדלי שקל בב"ב, ומחזיקים בתיקי לקוחות רבים מגוונים ואיכותיים!
כל חרדי שפותח עיתון או מסתובב בריכוז חרדי יודע מה זה "תוצאות אפקטיביות". ואני אומרת לכם שעוד נשמע מהם הרבה יותר....

עכשיו יש לכם הזדמנות לשאול את שעיה וריקי באופן אישי כל מה שרציתם לדעת.
אני בטוחה שמראיון כזה אפשר ללמוד הרבה, אז קדימה, תתחילו לשאול.

שאלות ניתן לשאול עד יום רביעי 20/01/2007

בהצלחה!
תודה!
כמעט שנה עברה מאז נוסד המקום החמוד הזה פורום פרסום שווק ויח"צ
תודה שבזכותכם עברתי על מאמרים רבים על חומרים חשובים, דיברתי עם אנשי מקצוע
תודה שנתתם לי חלום וחזון להצעיד את הפורום הזה למקומות שיתנו מענה למאות בנ"א כשרוניים
שמחפשים דרך להתמקצע בפרסום שווק יחצ או הפקה.

תודה שנתתם לי חלום לייצר שיתופי פעולה מדהימים שיניבו ברבות הימים מקומות פרנסה בטוחים
לעוד ועוד בנ"א מוכשרים שפגשתי בעבר ושאני עתידה לפגוש בעתיד.

תמיד ראיתי את הפוטנציאל האדיר הטבוע בחברה שלנו, ועדיין לא מנוצל וחבל!
יצרתי הרבה קשרים והתחלתי בס"ד מספר תהליכים חשובים לפיתוח הדברים הנ"ל למען הקהילה.

בכל התקופה הנ"ל הכרתי דרך הפורום אנשים מדהימים,
שנתנו את הכח ודחפו להמשיך ולעשות שיתופי הפעולה הקטנים שנרקמו אימתו את החזון,
יש מקום לזרוע, יהיה הרבה מה לקצור. אני מאמינה בתהליכים האלו ובטוחה שביום לא רחוק הם יהיו כאן קרוב.
תמיד ראיתי את עצמי חלק מהתהליכים המופלאים האלו, היום אני חושבת שלפחות בעתיד הקרוב אצפה בהם מהצד.

בעז"ה אני מתחתנת בשבוע הבא וזה הזמן לאמר המון תודה וקצת גם שלום, כי מטבע הדברים אהיה פה פחות.

בבקשה
אם יש לכם אמביציה זמן ומעוף ואתם מוכנים להשקיע למען הקהילה,
אם העתיד הכלכלי של החברה החרדית בישראל חשוב לכם אנא המשיכו לפעול ולעשות
אני רוצה לתת את הרעיונות עם מה שכבר פעלתי בהם לאנשים רציניים שמתנדבים ליישמם
אם אתם רציניים בענין בבקשה שלחו מייל לכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

אם יש כאן חברים שמעונינים לעזור בניהול הפורום או בקטגוריות ממנו שיפנו בבקשה לתיבתי האישית.

סליחה
מכל מי שלא התיחסתי להודעותיו ובקשותיו (הן ע"ג הפורום והן באישי), שום דבר לא היה מטעמים אישיים אלא מחוסר זמן.

בהצלחה לכולנו תמיד
מעריכה ומודה מאד
רוחי שכטר (מייט) / שילת_250
מישהו בפורום הזה התלונן פעם באחד האשכולות על זה שתמיד יש לנו איזו מילה רעה לומר על כל קמפיין ועל כל מודעה. הוא אמר (או היא. לא זוכר, אין לי כוח לחפש...) שאף פעם לא נוכל לפרגן כי תמיד יש משהו לא טוב להגיד. מי שרוצה ביקורת, תמיד ימצא על מה לתת...
טענתי אז שאנחנו אובייקטיביים לגמרי, שאין לנו אינטרסים, ובמידה ותהיה מודעה ראויה לשבח, נעלה אותה גם לדיון.
כנראה שהגיע הזמן, ומודעה חדשה עשתה לי טוב בעיניים. אפשר לקרוא לזה גם "מודעה ראויה לשבח"...
"לא תרצו להפסיק ללכת" זו אחלה סיסמא למוצר, והויז'ואל נהדר... התמונה המעובדת ממחישה את המשפט הקצר והקולע בצורה הטובה ביותר, מעבירה את המסר בצורה מיידית ומסקרנת את הקורא להתעניין במוצר. מה כ"כ נוח בנעליים האלה? באמת יש בהם משהו מיוחד?
בשביל זה מגיע הטקסט למטה, שמסביר את יתרונות הנעל.
אני מוכרח "ללכת" אז אסכם בעוד משפט אחד:
הנה מודעה מושלמת ולא מתחכמת יותר מדי. הנה מודעה שלא מבזה את המגזר החרדי.
הנה, לא רק ביקורת שלילית...
תפרגנו, תלכו על זה...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה