נכתב ע"י GRN;1653230:אני מתה על פירושי רש"י האלו.
ראי בהיסטוריה שלנו עוד הרבה פרשנויות (שבדרך כלל המציאו מורות) שאין בינן לבין צניעות שום דבר.
כפתורים היו כנראה כבר הרבה שנים, ובשיטה זו האזור שאמור להיפתח היה הרבה יותר מודגש (הוא בעצם פתוח לגמרי בין הכפתורים).
אופס, גמרתי לכתוב והסתכלתי שוב על ההודעה שלך ושמתי לב שאת כתבת אותהאז בבקשה - זה לגמרי לא אישי. ואם את רוצה שאנסח את הדברים בצורה יותר מעודנת - רק תגידי
![]()
נכתב ע"י GRN;1653173:נו באמת, על מה תביטי: על אישה עם בגד שחור חלק, או על אישה עם בגד שחור חלק בתוספת שרשרת זהב (שחמותה קנתה לה לפני 20 שנה)?
אני פשוט זוכרת שפעם אחת עניתי לך תגובה עניינית לגמרי וחשבת שאני קוטלת אותך.נכתב ע"י אות ומופת;1653253:למה, את צריכה ממני איזו טובה, שדווקא אליי צריך לכתוב יותר מעודן?
יש שוני בין הדברים.
שוב, אני חוזרת ואומרת שברור לי לגמרי שאת הרוכסנים הללו המציאו אך ורק למען הסיבה הזו. לא שמעתי מאף אחד שום מילה עליהם, פשוט הזדעזעתי כשראיתי את זה לראשונה.
וליתר פירוט, כי חשוב לי להיות ברורה:
גם רוכסנים היו תמיד, והיו תקופות שהיו רוכסנים מהזן הזה ולא נחשבו לחוסר צניעות. כי היה ברור שככה נראה רוכסן, כמו שכך וכך נראים כפתורים. כיום, כשרוכסן הוא משהו נסתר או לפחות לא מובלט, זה לגמרי ברור שעושים את זה בכוונה.
בזה סיימתי את נושא הרוכסנים, אם מישהי כאן חושבת שזה יפה או כבר קנתה וחבל לה להחליף רוכסן - זה לא ענייני.
יתכן ואנו לא מדברות על אותו רוכסןנכתב ע"י GRN;1653284:רוכסן בולט בגב יותר עדין מהרבה שרשראות לא "כבדות וענקיות"
נכתב ע"י אות ומופת;1653236:"מכובדות"... לי זה נשמע למתג את הצניעות כמשהו ששייך לסבתות. אפשר להשתמש במילים כמו "אצילות", ועוד, השאלה היא האם יבינו מה בדיוק את רוצה.
נראה לי שבכל חברה הדגשים הם אחרים, הסמנטיקה היא אחרת, וממילא דרך העבודה היא אחרת.
נכתב ע"י זלפה;1653297:תפסיקו לחפש את הגרוע בכל אופנה!
הפרמטר לצניעות היא רק ההלכה ולא האופנה!!
הלכתי לחפש ספר הלכה בשבילךנכתב ע"י גרנולה;1653434:בחורה בת 19 עם חצאית ארוכה - למה את קוראת "ארוך"?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //