- הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;1675271:- להתלבש בצניעות, זה מה שהולך היום.
צניעות זה מה ש'מתלבש' הכי טוב
נכתב ע"י חיוך;1675271:- להתלבש בצניעות, זה מה שהולך היום.
אהבתי את הניתוח...נכתב ע"י ariels;1675867:אהבתי מאוד את ההגדרה שלך על בטחון עצמי אמיתי, שמגיע מפנימיות.
יש לי עוד מה לומר אבל חייבת לרוץ.
בגדול -
רואים את זה
כשמישהי מתלבשת בצורה של "תסתכלו עלי", מושכת צומי, היא אפילו אולי לא מודעת לזה (!) סתם מרגישה "טוב" עם עצמה, אבל זה לא באמת. בסופו של יום היא נשארה ברמה השטחית של - למשוך את אור הזרקורים.
לפעמים אני מביטה במישהי כזו
ו...מבינה אותה. ומרחמת עליה בו זמנית.
אם הייתה מפנה את המאמצים שלה פנימה הייתה מוצאת שם אוצרות מדהימים.
אבל כנראה עניין של סביבה ששמה דגש על יופי חיצוני, על מותגים, על "מה יגידו".
או מישהי שכל כך הציקו לה על צניעות בבית\ביה"ס בצורה שלילית - שהיא חייבת להתמרד איכשהו, לבטא את עצמה בצורה לא סטנדרטית כלשהי.
לגמרי אפשר להבין את זה.
וברור שזה לא מגיע מתחושה של שלמות עצמית.
טוב בסוף יצא ארוך....
סליחה על הצטת הפלורוסנט שלינכתב ע"י יעל א;1662198:בעיני זה מעליב שהתמונה הזו זכתה.
סוג של מאה שערים כשמורת טבע.. נשיונל גאוגרפיק.
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1676401:אהבתי את הניתוח...
זאת אומרת שגם כאן המונח 'גבורה' 'אומץ' יעשו את העבודה,
כל אחת מאיתנו צריכה לחזק את הבטחון העצמי לעמוד מול ה'מה יגידו'
ומול הצורך בהערכת החברה דרך צורת ההתלבשות
נכתב ע"י wald;1677146:לא לא
בטחון עצמי זה לא אומר אומץ.
זה גם לאו דווקא מול המה יגידו
זו בדיוק הנקודה לא ללכת ישירות אלא מסביב.
כשבת מתחזקת ביראת שמים. ובמקביל בבטחון עצמי זה יוצר פנימיות=צניעות.
בטחון עצמי פירושו אני יודעת מה שאני עושה. אני מחליטה ושלמה עם ההחלטה שלי. אני חיה בצורה שאני חושבת שנכון ושלמה עם זה. אני מודעת ליכולותי למעלותי לחסרונותי ואוהבת את עצמי כמו שאני.
התוצאה ממילא היא ככל שיותר חזק לי שם. ככל שאני יודעת יותר לגבות את עצמי בעצמי (אך כבנ"א הזקוק לאיטרקציה חברתית לקחת מהסביבה במינונים הבריאים) ככה אני פחות זקוקה נואשות לדעת החברה וממילא כשאני יראת שמים ושאיפתי לקיים את רצון הבורא, הכל יותר קל לי כי אני רוצה להיות מה שאני באמת רוצה להיות ומספיק חזקה כדי לממש זאת.
הצניעות האמיתית והלבוש הם תוצאה של עבודה פנימית והסתכלות פנימה כמה שיותר.
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1677690:אני חשבתי שבטחון עצמי מתבטא בזה שאני מחוברת חזק למישהו גדול (הקב"ה) ואני יודעת את הרצון שלו ויודעת במאה אחוז שזה הרצון שלו, ולכן יש לי ביטחון וגבורה לצאת נגד המוסכמות אפילו שאני לא מעריכה את עצמי ולא מודעת ליכולות או מעלות או חסרונות, אני פשוט יודעת שאני מחוברת לאמת וכל השאר מתנדנדים עם השקר ולכן צריך לזה גבורה ראשונית, להצליח לצאת מהכבלים של הצורך באישור הסביבה למראי או לחכמתי וכו' וכו'
ואז השלב השני הוא - להרים את העיניים למעלה ולדעת שזהו מהיום אני מחוברת אליו, ונכון שאני רוצה אישור על המראה שלי ועל המעלות שלי, אבל עכשיו אני כבר רוצה את האישור הזה מה', רוצה לדעת מה הוא יגיד עלי וכך הצורך למצוא חן בעיני הסביבה הולך ומתנמס.
בדיוק כמו ילד שמשויץ לכולם על האבא החזק שלו, וכשהוא לידו אז פשוט לא מענין אותו מכולם, כך מי שמחובר להקב"ה, האבא הכי חשוב בעולם, יודע מה רצונו והולך לפיו בלי ל'ספור' את הסביבה
וכשכתבתי שצריך לעורר את הבטחון העצמי מול החברה, לא הסברתי את עצמי מספיק, כי התכוונתי לעורר את הבטחון מול החברה.נכתב ע"י wald;1677858:בטחון שאני מחוברת למישהו חזק זה בטחון בד'.
בטחון עצמי זה בטחון בחלק אלוק ממעל שהקב"ה שולח בתוכי
רוב הדברים שאנחנו מבקשים מד' הוא לא שולח לנו באופן ישיר, אלא אנו מבקשים והוא שותל בתוכנו את הכוחות למצוא אותם או בתוכנו או בסביבה.
ולכן יש מקום לחילוק בין בטחון עצמי לבין בטחון בד' כאשר הם לדעתי אכן תלויים זה בזה בדיוק כמו שאר התכונות שאיך שאדם רואה את עצמו כך הוא רואה את סביבתו. ולהיפך. המבט שלנו סובייקטיבי עד כמה שננסה להיות אובייקטיבים זה תכונה שהקב"ה טבע בנו. ככל שבנ"א עשיר נפש יותר וקשוב לאנשים רבים יותר הוא נעשה חלק מהם וממילא מסוגל להכנס לראש עליהם ונעשה יותר ויותר אובייקטיבי. אבל עדיין זה מוגבל.
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1678112:וזה כ"כ מדהים לגלות כמה לכל אחת ראיה שונה מהשניה
נכתב ע"י חיוך;1675271:- גם צנוע וגם עדכני?
אל תאמרי אי אפשר, אמרי אתגר.
איך תתמודדי עם אופנת החצאיות הקצרות?נכתב ע"י brod;1678930:אהבתי!
זה משפט שמאתגר אותי, מעמיד בפני משימה מעשית
נראה אותך גדולה ומצליחה להיות יפה וצנועה
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1679213:איך תתמודדי עם אופנת החצאיות הקצרות?
נכתב ע"י wald;1679220:חצאית שהולכת 10-15 ס"מ אחרי הברך עדיין יש לה מראה צעיר ויפה אם כל המראה הכללי עדכני וצנוע.
נכתב ע"י up;1679245:זה מספיק האורך הזה?
נכתב ע"י wald;1679256:זה משתנה מאחת לרעותה ומחצאית זו או אחרת
מה שצריך לבדוק זה שבכל מצב הרגל לא תתגלה
ישיבה, עליה לאוטובוס אלו המקרים אותם יש לבדוק כי בהם יש הכי הרבה סיכוי שתתגלה הרגל
וכן חצאית רחבה יותר מאפשרת מרווח גדול יותר (גם בחצאיות בסיס יש כאלה צמודות ממש ויש כאלה שפחות והצמודות ממש גם בהם יש בעיה שצורת הרגל נכרת ממש בכל פסיעה)
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1679247:אני גרה בבני ברק ורואה שממש בחצי שנה האחרונה הקטע של החצאיות הקצרות נפרץ אצל בחורות ונשים צנועות, ז"א שתוך כדי ה ל י כ ה מתגלה הברך, וזה אופנה שעד כמה שזכור לי עדיין לא ראיתי...
ואני מדברת על חברותי מהסמינר ועל בנות משפחתי שכולן נכללות בתואר 'נשות אברכים' ו'בני תורה'
ובאמת! שהן נשים ערכיות, אבל פה יש נפילה בגלל האופנה שנכנסה לאחרונה
חבל להתכחש למציאות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //