גבורה יהודית

נכתב ע"י חיוך;1675271:
- להתלבש בצניעות, זה מה שהולך היום.

צניעות זה מה ש'מתלבש' הכי טוב

אנא הצטרפו לקריאת התהילים
38 פרקים אחרונים לסיום הספר הראשון!
http://tehilimyahad.com/mr.jsp?r=lH6qr04xfC
כח התפילה הוא ה'כח' החזק ביותר שיעזור לנו לעמוד מול היצה"ר,
בואו ננצח אותו!!!

נכתב ע"י ariels;1675867:
אהבתי מאוד את ההגדרה שלך על בטחון עצמי אמיתי, שמגיע מפנימיות.
יש לי עוד מה לומר אבל חייבת לרוץ.
בגדול -
רואים את זה
כשמישהי מתלבשת בצורה של "תסתכלו עלי", מושכת צומי, היא אפילו אולי לא מודעת לזה (!) סתם מרגישה "טוב" עם עצמה, אבל זה לא באמת. בסופו של יום היא נשארה ברמה השטחית של - למשוך את אור הזרקורים.
לפעמים אני מביטה במישהי כזו
ו...מבינה אותה. ומרחמת עליה בו זמנית.
אם הייתה מפנה את המאמצים שלה פנימה הייתה מוצאת שם אוצרות מדהימים.
אבל כנראה עניין של סביבה ששמה דגש על יופי חיצוני, על מותגים, על "מה יגידו".
או מישהי שכל כך הציקו לה על צניעות בבית\ביה"ס בצורה שלילית - שהיא חייבת להתמרד איכשהו, לבטא את עצמה בצורה לא סטנדרטית כלשהי.
לגמרי אפשר להבין את זה.
וברור שזה לא מגיע מתחושה של שלמות עצמית.

טוב בסוף יצא ארוך....
אהבתי את הניתוח...
זאת אומרת שגם כאן המונח 'גבורה' 'אומץ' יעשו את העבודה,
כל אחת מאיתנו צריכה לחזק את הבטחון העצמי לעמוד מול ה'מה יגידו'
ומול הצורך בהערכת החברה דרך צורת ההתלבשות

נכתב ע"י יעל א;1662198:
בעיני זה מעליב שהתמונה הזו זכתה.
סוג של מאה שערים כשמורת טבע.. נשיונל גאוגרפיק.
סליחה על הצטת הפלורוסנט שלי
אבל בדיוק היום שמעתי הרצאה והמרצה אמר:
'הטבע התמים והטהור...'
ואז נזכרתי במונח המזלזל שזרקתם פה 'שמורת טבע'
זה בדיוק היופי! להיות שמורת טבע! להישאר עם ה'בייבי פייס' (קצת סלנג לכבודכם)
ועם הטוהר והתמימות שיש למי שלא התלכלכה בביצת החומריות הטובענית
אין לי הכרות אישית עם אף אחת ממאה שערים, אבל בל"ג בעומר כשהייתי במירון,
פשוט תפסתי פינה והסתכלתי על קבוצת נשים כזו, איך אהבתי את היופי הטהור הזה...
הלואי עלי

נכתב ע"י סטודיו פלאש;1676401:
אהבתי את הניתוח...
זאת אומרת שגם כאן המונח 'גבורה' 'אומץ' יעשו את העבודה,
כל אחת מאיתנו צריכה לחזק את הבטחון העצמי לעמוד מול ה'מה יגידו'
ומול הצורך בהערכת החברה דרך צורת ההתלבשות

לא לא
בטחון עצמי זה לא אומר אומץ.
זה גם לאו דווקא מול המה יגידו
זו בדיוק הנקודה לא ללכת ישירות אלא מסביב.
כשבת מתחזקת ביראת שמים. ובמקביל בבטחון עצמי זה יוצר פנימיות=צניעות.
בטחון עצמי פירושו אני יודעת מה שאני עושה. אני מחליטה ושלמה עם ההחלטה שלי. אני חיה בצורה שאני חושבת שנכון ושלמה עם זה. אני מודעת ליכולותי למעלותי לחסרונותי ואוהבת את עצמי כמו שאני.
התוצאה ממילא היא ככל שיותר חזק לי שם. ככל שאני יודעת יותר לגבות את עצמי בעצמי (אך כבנ"א הזקוק לאיטרקציה חברתית לקחת מהסביבה במינונים הבריאים) ככה אני פחות זקוקה נואשות לדעת החברה וממילא כשאני יראת שמים ושאיפתי לקיים את רצון הבורא, הכל יותר קל לי כי אני רוצה להיות מה שאני באמת רוצה להיות ומספיק חזקה כדי לממש זאת.
הצניעות האמיתית והלבוש הם תוצאה של עבודה פנימית והסתכלות פנימה כמה שיותר.

נכתב ע"י wald;1677146:
לא לא
בטחון עצמי זה לא אומר אומץ.
זה גם לאו דווקא מול המה יגידו
זו בדיוק הנקודה לא ללכת ישירות אלא מסביב.
כשבת מתחזקת ביראת שמים. ובמקביל בבטחון עצמי זה יוצר פנימיות=צניעות.
בטחון עצמי פירושו אני יודעת מה שאני עושה. אני מחליטה ושלמה עם ההחלטה שלי. אני חיה בצורה שאני חושבת שנכון ושלמה עם זה. אני מודעת ליכולותי למעלותי לחסרונותי ואוהבת את עצמי כמו שאני.
התוצאה ממילא היא ככל שיותר חזק לי שם. ככל שאני יודעת יותר לגבות את עצמי בעצמי (אך כבנ"א הזקוק לאיטרקציה חברתית לקחת מהסביבה במינונים הבריאים) ככה אני פחות זקוקה נואשות לדעת החברה וממילא כשאני יראת שמים ושאיפתי לקיים את רצון הבורא, הכל יותר קל לי כי אני רוצה להיות מה שאני באמת רוצה להיות ומספיק חזקה כדי לממש זאת.
הצניעות האמיתית והלבוש הם תוצאה של עבודה פנימית והסתכלות פנימה כמה שיותר.

אני חשבתי שבטחון עצמי מתבטא בזה שאני מחוברת חזק למישהו גדול (הקב"ה) ואני יודעת את הרצון שלו ויודעת במאה אחוז שזה הרצון שלו, ולכן יש לי ביטחון וגבורה לצאת נגד המוסכמות אפילו שאני לא מעריכה את עצמי ולא מודעת ליכולות או מעלות או חסרונות, אני פשוט יודעת שאני מחוברת לאמת וכל השאר מתנדנדים עם השקר ולכן צריך לזה גבורה ראשונית, להצליח לצאת מהכבלים של הצורך באישור הסביבה למראי או לחכמתי וכו' וכו'
ואז השלב השני הוא - להרים את העיניים למעלה ולדעת שזהו מהיום אני מחוברת אליו, ונכון שאני רוצה אישור על המראה שלי ועל המעלות שלי, אבל עכשיו אני כבר רוצה את האישור הזה מה', רוצה לדעת מה הוא יגיד עלי וכך הצורך למצוא חן בעיני הסביבה הולך ומתנמס.
בדיוק כמו ילד שמשויץ לכולם על האבא החזק שלו, וכשהוא לידו אז פשוט לא מענין אותו מכולם, כך מי שמחובר להקב"ה, האבא הכי חשוב בעולם, יודע מה רצונו והולך לפיו בלי ל'ספור' את הסביבה

נכתב ע"י סטודיו פלאש;1677690:
אני חשבתי שבטחון עצמי מתבטא בזה שאני מחוברת חזק למישהו גדול (הקב"ה) ואני יודעת את הרצון שלו ויודעת במאה אחוז שזה הרצון שלו, ולכן יש לי ביטחון וגבורה לצאת נגד המוסכמות אפילו שאני לא מעריכה את עצמי ולא מודעת ליכולות או מעלות או חסרונות, אני פשוט יודעת שאני מחוברת לאמת וכל השאר מתנדנדים עם השקר ולכן צריך לזה גבורה ראשונית, להצליח לצאת מהכבלים של הצורך באישור הסביבה למראי או לחכמתי וכו' וכו'
ואז השלב השני הוא - להרים את העיניים למעלה ולדעת שזהו מהיום אני מחוברת אליו, ונכון שאני רוצה אישור על המראה שלי ועל המעלות שלי, אבל עכשיו אני כבר רוצה את האישור הזה מה', רוצה לדעת מה הוא יגיד עלי וכך הצורך למצוא חן בעיני הסביבה הולך ומתנמס.
בדיוק כמו ילד שמשויץ לכולם על האבא החזק שלו, וכשהוא לידו אז פשוט לא מענין אותו מכולם, כך מי שמחובר להקב"ה, האבא הכי חשוב בעולם, יודע מה רצונו והולך לפיו בלי ל'ספור' את הסביבה

בטחון שאני מחוברת למישהו חזק זה בטחון בד'.
בטחון עצמי זה בטחון בחלק אלוק ממעל שהקב"ה שולח בתוכי
רוב הדברים שאנחנו מבקשים מד' הוא לא שולח לנו באופן ישיר, אלא אנו מבקשים והוא שותל בתוכנו את הכוחות למצוא אותם או בתוכנו או בסביבה.
ולכן יש מקום לחילוק בין בטחון עצמי לבין בטחון בד' כאשר הם לדעתי אכן תלויים זה בזה בדיוק כמו שאר התכונות שאיך שאדם רואה את עצמו כך הוא רואה את סביבתו. ולהיפך. המבט שלנו סובייקטיבי עד כמה שננסה להיות אובייקטיבים זה תכונה שהקב"ה טבע בנו. ככל שבנ"א עשיר נפש יותר וקשוב לאנשים רבים יותר הוא נעשה חלק מהם וממילא מסוגל להכנס לראש עליהם ונעשה יותר ויותר אובייקטיבי. אבל עדיין זה מוגבל.

מה המשפט הבא גורם לכם לחשוב/להרגיש:

את זה מה שאת רוצה להיות
את זה איך שאת רוצה להראות

נכתב ע"י wald;1677858:
בטחון שאני מחוברת למישהו חזק זה בטחון בד'.
בטחון עצמי זה בטחון בחלק אלוק ממעל שהקב"ה שולח בתוכי
רוב הדברים שאנחנו מבקשים מד' הוא לא שולח לנו באופן ישיר, אלא אנו מבקשים והוא שותל בתוכנו את הכוחות למצוא אותם או בתוכנו או בסביבה.
ולכן יש מקום לחילוק בין בטחון עצמי לבין בטחון בד' כאשר הם לדעתי אכן תלויים זה בזה בדיוק כמו שאר התכונות שאיך שאדם רואה את עצמו כך הוא רואה את סביבתו. ולהיפך. המבט שלנו סובייקטיבי עד כמה שננסה להיות אובייקטיבים זה תכונה שהקב"ה טבע בנו. ככל שבנ"א עשיר נפש יותר וקשוב לאנשים רבים יותר הוא נעשה חלק מהם וממילא מסוגל להכנס לראש עליהם ונעשה יותר ויותר אובייקטיבי. אבל עדיין זה מוגבל.
וכשכתבתי שצריך לעורר את הבטחון העצמי מול החברה, לא הסברתי את עצמי מספיק, כי התכוונתי לעורר את הבטחון מול החברה.
אבל כמובן כל אחת בדרכה שלה, ואת צודקת שכולנו רואים את העולם בסובייקטיביות שלנו.
וזה כ"כ מדהים לגלות כמה לכל אחת ראיה שונה מהשניה

נכתב ע"י סטודיו פלאש;1678112:
וזה כ"כ מדהים לגלות כמה לכל אחת ראיה שונה מהשניה

והאשכול הזה יעיד אלף עדים ;)

פעם בסמינר עשיתי ניסוי כזה עם חברה, בחרנו שטח קטן ריק ולבן בקיר ואמרנו כל אחת מה היא רואה שם, מדהים שכל אחת ראתה איזה כתם אחר שבמבט שטחי נראה שהקיר סתם חלק ולבן ובכל זאת כל אחת ראתה בו משהו אחר.

נכתב ע"י חיוך;1675271:
- גם צנוע וגם עדכני?
אל תאמרי אי אפשר, אמרי אתגר.

אהבתי!
זה משפט שמאתגר אותי, מעמיד בפני משימה מעשית
נראה אותך גדולה ומצליחה להיות יפה וצנועה

נכתב ע"י brod;1678930:
אהבתי!
זה משפט שמאתגר אותי, מעמיד בפני משימה מעשית
נראה אותך גדולה ומצליחה להיות יפה וצנועה
איך תתמודדי עם אופנת החצאיות הקצרות?

סלחו לי,אין כזה דבר "אופנת החצאיות הקצרות"
ואם כן אז הציבור החרדי הוא היחיד שמאמין בה, תמיד יש את כל הסגנונות
לפעמים באמת רואים יותר סגנון מסוים של אורך אבל חצאית באורך "קצר חרדי" זה אורך שלעולם לא יהיה במודה הכללית זה לא מידי ולא מיני, זה פשוט ענין חרדי פנימי של נורמה,
כמו שלא תגידי שיש מודה של "צמוד" אלא יש נורמה חרדית מסוימת

והשנה הקיץ הזה הלך ארוך (ובעיקר מידי) וגזרות קלאסיות וצנועות ממש יותר מכל עונה אחרת כך שמי שרצתה השנה להיות אופנתית וצנועה היה לה קל מתמיד.
(וברור שהסמינר היה צועק עליה, כי היא לבשה שמלה צבעונית קצת)

נכתב ע"י סטודיו פלאש;1679213:
איך תתמודדי עם אופנת החצאיות הקצרות?

כל מודעה מורכבת מכמה מאפיינים
גם כאן חצאיות קצרות זה רק חלק ממראה עדכני
באופן אישי, אוהבת לקנות עליוניות שתראנה עלי צעירות ויפות
אבל החצאית לא חייבת להיות קצרצרה. חצאית שהולכת 10-15 ס"מ אחרי הברך עדיין יש לה מראה צעיר ויפה אם כל המראה הכללי עדכני וצנוע.

נכתב ע"י wald;1679220:
חצאית שהולכת 10-15 ס"מ אחרי הברך עדיין יש לה מראה צעיר ויפה אם כל המראה הכללי עדכני וצנוע.

זה מספיק האורך הזה?

אני גרה בבני ברק ורואה שממש בחצי שנה האחרונה הקטע של החצאיות הקצרות נפרץ אצל בחורות ונשים צנועות, ז"א שתוך כדי ה ל י כ ה מתגלה הברך, וזה אופנה שעד כמה שזכור לי עדיין לא ראיתי...
ואני מדברת על חברותי מהסמינר ועל בנות משפחתי שכולן נכללות בתואר 'נשות אברכים' ו'בני תורה'
ובאמת! שהן נשים ערכיות, אבל פה יש נפילה בגלל האופנה שנכנסה לאחרונה
חבל להתכחש למציאות

נכתב ע"י up;1679245:
זה מספיק האורך הזה?

זה משתנה מאחת לרעותה ומחצאית זו או אחרת
מה שצריך לבדוק זה שבכל מצב הרגל לא תתגלה
ישיבה, עליה לאוטובוס אלו המקרים אותם יש לבדוק כי בהם יש הכי הרבה סיכוי שתתגלה הרגל
וכן חצאית רחבה יותר מאפשרת מרווח גדול יותר (גם בחצאיות בסיס יש כאלה צמודות ממש ויש כאלה שפחות והצמודות ממש גם בהם יש בעיה שצורת הרגל נכרת ממש בכל פסיעה)

נכתב ע"י wald;1679256:
זה משתנה מאחת לרעותה ומחצאית זו או אחרת
מה שצריך לבדוק זה שבכל מצב הרגל לא תתגלה
ישיבה, עליה לאוטובוס אלו המקרים אותם יש לבדוק כי בהם יש הכי הרבה סיכוי שתתגלה הרגל
וכן חצאית רחבה יותר מאפשרת מרווח גדול יותר (גם בחצאיות בסיס יש כאלה צמודות ממש ויש כאלה שפחות והצמודות ממש גם בהם יש בעיה שצורת הרגל נכרת ממש בכל פסיעה)

יש לזה כללים ברורים במשמר התורה, תבדקי

נכתב ע"י סטודיו פלאש;1679247:
אני גרה בבני ברק ורואה שממש בחצי שנה האחרונה הקטע של החצאיות הקצרות נפרץ אצל בחורות ונשים צנועות, ז"א שתוך כדי ה ל י כ ה מתגלה הברך, וזה אופנה שעד כמה שזכור לי עדיין לא ראיתי...
ואני מדברת על חברותי מהסמינר ועל בנות משפחתי שכולן נכללות בתואר 'נשות אברכים' ו'בני תורה'
ובאמת! שהן נשים ערכיות, אבל פה יש נפילה בגלל האופנה שנכנסה לאחרונה
חבל להתכחש למציאות

עם זה אני מסכימה איתך מאד.
כואב (וגם מגעיל) לראות את זה.

אבל אין כזה דבר מודה של חצאיות קצרות, יש עוד מרכיבים לאופנה, ולא צריך להתפס רק על החצאית הקצרה כדי להראות עדכנית (ועדיין יש נסיון גדול :()

מה שכואב בעיקר זה על הילדות הקטנות שעכשיו נכנסות בעול מצוות והן עדיין כאלה רכות ומלאות צניעות פנימית, אבל האופנה הזו חדרה חזקק לציבור הילדות, אני מכירה לצערי חמודונות קטנות ממשפחתי, ובמיוחד בבתיה בשבת, שפשוט זו גבורה לבוא בחצאית 'לא קצרה'
ועוד הילדות שהן כ"כ טהורות וזה הזמן להכניס בהן את יופי הצניעות ובמקום זה מכניסים בהן את היצר הנורא הזה, ומלמדים אותן להבליט את גופן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה