החלמה ליולדות ב'רמדה'

נכתב ע"י start;1849291:
אני כבר למדתי איזה חדרים ואיזה מיטות לבקש בטלזסטון,
מראש אני מבקשת בקומה 5 חדר פרטי בלי תוספת מחיר,
אם הוא לא פנוי, בקומה 2 יש חדרים משופצים של 2 כשכל אחת מרוחקת מהשניה ממש, ובכלל בקומה 2 התינוקיה שקטה וקטנה יותר הרבה יותר מקומה 3.
ובד"כ (לא תמיד) מיטה א' טובה יותר ממיטה ב' ואפשר לבקש, היא צדדית יותר, ליד חלון וכד'.
ותמיד כשאני מגיעה אני מבקשת ללכת לראות את החדר ואת המיטה, שואלת מי השכנה שם, ואם משהו נראה לי לא תקין מבקשת שיחליפו. זה לפעמים מעכב כמה דקות בקבלה אבל בעלי חיכה עם התינוק והדברים ושווה המאמץ הזה. ואכן פעם אחת שהיה נראה לי לא קצת בלגניסטית שם בקשתי ומיד החליפו.
אז חשוב לדעת מראש ולדעת שבמקרה שנפלת עם משהו שקשה לך איתו אפשר לגשת בערב ולבקש שלמחרת לפני החדשות שבאות יעבירו אותך וללכת לבדק קודם לאן!
ולפני הכל סיעתא דשמיא שתצליחי לנוח. כי גם בחדר פרטי יכולות להיות אנספור מניעות ולהפך!
אני כנ"ל והחלפתי כמה חדרים - היתה פעם שהרגשתי שאני בתפקיד של תומכת/סומכת משהו כמו "שליחות" הסברתי לשותפה לחדר שחסר לי נוף וכו' ומיד נענו לבקשתי והחלפתי חדר

נכתב ע"י start;1849571:
בארוחת ערב יש הרבה סלטים חביתות פשטידה גבינות מעדנים וחלבי, ויש גם דג ומאפה פיצה בורקס וכד'.

שכחת את הדייסת קוואקר חום לבן :) :) :)

היא בבוקר, לא? או שזיכרון של יולדת לא משהו..... (עד מתי למען השם אפשר לתרץ את התרוץ הזה?)

האשכול מעניין...... ולי אישית אפיזודה מעניינת
יצאתי מבית החלמה עם ידידה חסידת גור (אני ליטאית)
אנחנו מכירות כבר כמעט 8 שנים
נפגשנו, המשפחות - נסענו יחד לטיול
היינו בשמחות שלהם והם בשמחותינו

אל תזלזלו בפיטפוטי הנשים בבית ההחלמה, אח שלי מצא את זיווגו ע"י פיטפוט אקראי בין גיסתי לאחות הכלה, והוא לא היה צעיר בכלל.

לגבי החדרים בטלזסטון: בפעם הראשונה שהיתי נתנו לי חדר בקומה 3 (חדרים יפים לא זוכרת אם משופץ אבל סביר בהחלט) והתינוק היה בקומה 4,
קומה 4 היא משופצת והתינוקיה שם מקסימה וכן יש חדר הנקה מהמם בכלל בלי השוואה לחדר הנקה בקומה 3, אני מאד נהניתי מזה ובפעם הבאה שהגעתי ביקשתי מלכתחילא את החדרים האלו, למי שהמדרגות/ מעלית לא מפריעות לה זה יכול לשדרג את החוויה (גם להרגיש קצת בקומה 4 המשודרגת ובלי תוספת מחיר)
מזל"ט ורוב נחת לכולם

זוכרים שבתחילת האשכול רצינו לדעת מה קורה ברמדה? ומישהי כתבה שאחותה הולכת ביום ראשון? אז יאלה מחכה לתשובה מה הולך שם? האם זה כדאי? איך התינוקיה? הצוות? האוכל?המקום? וכו'
אני ממש צריכה תשובה לימים הקרובים.

נכתב ע"י start;1849291:
אני כבר למדתי איזה חדרים ואיזה מיטות לבקש בטלזסטון,
מראש אני מבקשת בקומה 5 חדר פרטי בלי תוספת מחיר,
אם הוא לא פנוי, בקומה 2 יש חדרים משופצים של 2 כשכל אחת מרוחקת מהשניה ממש, ובכלל בקומה 2 התינוקיה שקטה וקטנה יותר הרבה יותר מקומה 3.
ובד"כ (לא תמיד) מיטה א' טובה יותר ממיטה ב' ואפשר לבקש, היא צדדית יותר, ליד חלון וכד'.
ותמיד כשאני מגיעה אני מבקשת ללכת לראות את החדר ואת המיטה, שואלת מי השכנה שם, ואם משהו נראה לי לא תקין מבקשת שיחליפו. זה לפעמים מעכב כמה דקות בקבלה אבל בעלי חיכה עם התינוק והדברים ושווה המאמץ הזה. ואכן פעם אחת שהיה נראה לי לא קצת בלגניסטית שם בקשתי ומיד החליפו.
אז חשוב לדעת מראש ולדעת שבמקרה שנפלת עם משהו שקשה לך איתו אפשר לגשת בערב ולבקש שלמחרת לפני החדשות שבאות יעבירו אותך וללכת לבדק קודם לאן!
ולפני הכל סיעתא דשמיא שתצליחי לנוח. כי גם בחדר פרטי יכולות להיות אנספור מניעות ולהפך!
ענין של טעם
אני אוהבת את קומה 3 שיש בו גם החדר אוכל ומעדיפה חדר כמה שיותר קרוב לתינוקיה ולחדר אוכל
יש חדרים משופצים בקומה 3 שהתינוקות בקומה 4 ומשלמים על זה תעריף רגיל וכמו שכתבו, מרגישים קצת מה זה קומה 4 [עם האקואריום :)]
יש תעריף לגבי קומות/חדר פרטי/אברך או עובד וכו'

אני הייתי בטלזסטון בחדר משופץ ומאד התאכזבתי מהמיטה שנראית יותר גרוע ממיטה של בית חולים, ובכלל המראה של החדר שמורכב מכל מיני גרוטאות ישנות בלי קשר. לי ממש הפריע להרגשה.
באם וילד גם החדרים הישנים נראים טוב

צריך לזכור שהמפעל של בית ההחלמה בטלז סטון הוא מפעל חסד!
אמנם אנחנו מרגישים שאנחנו משלמים הרבה מאוד, אבל יחסית למקומות אחרים התשלום הוא נמוך, והוא לא מכסה את כל העלויות של אירוח היולד ותינוקה.
ניכרת במקום השקעה רבה מאוד לרווחתה של היולדת, אפילו שהמקום לא מצוי במצב כלכלי שפיר (עסק אחר, עם ביקוש מטורף כזה, כבר מזמן היה מנפיק מניות בבורסה :) )
אתן יודעות איפה אני הרגשתי שזה מקום של חסד?
שבעלי המקום מסתובבים שם כאילו הם עובדים שם. מרימים מהרצפה לכלוכים, מחליפים נורות ועוד וכדומה - עושים את כל מה שביכולתם כדי שהיולדת תוכל לחזור לכוחותיה ולחזור הביתה רעננה.

מהתגובות השונות שעלו כאן הרגשתי שהעובדה שמדובר במפעל חסד לא ידועה לחלק מהאנשים, לכן מצאתי צורך לכתוב זאת.

בשורות טובות והרבה נחת אצל כולן!

נכתב ע"י נעמי ברסלר;1850303:
זוכרים שבתחילת האשכול רצינו לדעת מה קורה ברמדה? ומישהי כתבה שאחותה הולכת ביום ראשון? אז יאלה מחכה לתשובה מה הולך שם? האם זה כדאי? איך התינוקיה? הצוות? האוכל?המקום? וכו'
אני ממש צריכה תשובה לימים הקרובים.

טעיתי,
היא נוסעת לשם היום בצהריים בעז"ה
תחכי בסבלנות למחר...

נכתב ע"י GRN;1850492:
אמנם אנחנו מרגישים שאנחנו משלמים הרבה מאוד, אבל יחסית למקומות אחרים התשלום הוא נמוך, והוא לא מכסה את כל העלויות של אירוח היולד ותינוקה.
ניכרת במקום השקעה רבה מאוד לרווחתה של היולדת, אפילו שהמקום לא מצוי במצב כלכלי שפיר (עסק אחר, עם ביקוש מטורף כזה, כבר מזמן היה מנפיק מניות בבורסה :) )
שבעלי המקום מסתובבים שם כאילו הם עובדים שם. מרימים מהרצפה לכלוכים, מחליפים נורות ועוד וכדומה - עושים את כל מה שביכולתם כדי שהיולדת תוכל לחזור לכוחותיה ולחזור הביתה רעננה.

מהתגובות השונות שעלו כאן הרגשתי שהעובדה שמדובר במפעל חסד לא ידועה לחלק מהאנשים, לכן מצאתי צורך לכתוב זאת.

מוסיפה לדבריך שהמקום הוקם כדי לתת מענה ליולדות הבוגרות של בית לפליטות שאין להם לאן ללכת להתאושש אחרי הלידה

עד איזה גיל של התינוק יולדת יכולה לבוא לרמדה?
(ידוע לי שבטלזסטון זה עד גיל חודש)

נכתב ע"י GRN;1850492:

כל מילה אמת !!!
כל בתי ההחלמה שנפתחו אח"כ - לא החזיקו מעמד ! ! !

נכתב ע"י הני כגנס;1850655:
כל מילה אמת !!!
כל בתי ההחלמה שנפתחו אח"כ - לא החזיקו מעמד ! ! !

פשוט מאוד,
בית החלמה במחיר של 500 שקל ליום הוא עסק לא רווחי בעליל.

נכתב ע"י ריקיה;1850471:
אני הייתי בטלזסטון בחדר משופץ ומאד התאכזבתי מהמיטה שנראית יותר גרוע ממיטה של בית חולים, ובכלל המראה של החדר שמורכב מכל מיני גרוטאות ישנות בלי קשר. לי ממש הפריע להרגשה.
באם וילד גם החדרים הישנים נראים טוב

באיזו קומה?

נכתב ע"י GRN;1850492:

נכון שהוא הוקם למטרות חסד אך בגלל שהוא משתייך לזרם הירושלמי הקיצוני הוא בוחר שלא לקבל מימון שיכל לקבל מהמדינה. ועל זה כואב לי שהם בקושי עומדים על הרגליים...

נכתב ע"י 7880;1851286:
נכון שהוא הוקם למטרות חסד אך בגלל שהוא משתייך לזרם הירושלמי הקיצוני הוא בוחר שלא לקבל מימון שיכל לקבל מהמדינה. ועל זה כואב לי שהם בקושי עומדים על הרגליים...

ענין של עיקרון
את יודעת שיכול להיות להם מימון? למה בתי החלמה אחרים ללא העיקרון לא שרדו?
שמעתי שעלה רעיון לפתוח בית החלמה כדוגמתו באזור מודיעין עילית - ולאחר חישובים ירדו מהענין כי לא ניתן לעמוד בהוצאות (בעיקר ביטוח ילודים וביטוחים נוספים) - אני מאמינה שלא היו אלה אנשים עקרוניים כנ"ל. לא הוזכר שם אפשרות תיקצוב וכדו'.

ממש לא קשור, אם וילד לא מהזרם הירושלמי ואין לו שום תיקצוב. וזה באמת מוסד שמבוסס על חסד.
הוא הוקם לפני עשרות שנים ע"י חבורת נשים ניצולות שואה שרצו לסייע לנשים אחרי לידה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת