הטיזרים כבר לא נספגים - -

• פותח הנושא cmyk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ולענין יצירותיו של נוחעם.
את הקמפיין האחרון של הספיגות, אני ממש אוהב. וכמו שנוחעם היטיב לתאר, הוא 'נוגע' באנשים רבים. בילדים, באמהות ובאנשים עובדים וכו'. אך בעיקר, הוא משמש בצורה אמיתית ובומבסטית את המטרה הסופית: להספיג בתודעה שהויטמינים של החברה הזו נספגים ונספגים ונספגים בכל רגע ובכל מצב ביום ובלילה בלימוד ובשינה ובעבודה. המסר שבטיזר הוא המסר המרכזי של המוצר העתידי, וככזה הוא ייזכר מצוין. גם הגריד הוא ייחודי ומבודל. בקיצור. קמפיין מרגש ומושלם ומטמיע בצורה חזקה את המסר הייחודי של המוצר.
אך אם נלך אחורה. יש דברים שבהחלט היו יכולים להעשות טוב יותר.
ניקח לדוגמא את הקמפיין של קרויס, למשל.
רקע: קרויס הוא מותג הכובעים החסידיים הוותיק והחזק ביותר בציבור החרדי. הוא עומד כיום בפני תחרות קשה של מותגים צעירים ומבטיחים [ביניהם סנדרס, חתנו של קרויס, שהטמיע אופנה חדשה של שוליים מוגבהים, וגרם לשווער להיגרר בעקבותיו].
לכאורה מה שהיה צריך זה לקבע את מותג קרויס כמותג העל, האריה, האחד מעל כולם. ביופי, בחוזק ובהבטחה העצמתית שיש במותג העליון שמעל כולם.
למעשה יצא נוחעם עם קמפיין של אויס קאפילוטש מאכער, כאשר המודעות מבשרות על מכרז יומי של כובעים. עשרה ליום.
הבריף לא היה לפני, ואין הרבה ערך לפרשנותי בלי להבין את המטרות המדויקות של הקמפיין. אך ננסה להתמודד עם זה.
התועלת הסופית של הקמפיין היא הבאתם של מאות או אלפי קונים פוטנציאליים לחנויות קרויס, וקליטת הפרטים האישיים שלהם [תנאי להשתתפות במכרז].
גם אם זאת היתה המטרה מלכתחילה, חשיפת אלפי הלקוחות למותג [מטרה לא מי-יודע-מה חשובה, כאשר כל חסיד יודע היטב ומכיר מקרוב את המלך, הוא קרויס] וקליטת אלפי לידים, אני חושב שבהחלט היה כאן פספוס ענק בדרך.
לקחת מותג כמו קרויס ולהצטעצע איתו עם סלוגן של 'אויס קאפילוטש מאכער' [שאגב עד עכשיו אין לי כל מושג מה הוא קשור לקמפיין, ואם אני לא הבנתי, אני מתאר לעצמי שהיו עוד כמה], וכן להוריד אותו לרמה של משחקי מכרז, שמעניקים לו דימוי של מותג שצריך להלחם על המקום שלו באמצעות גימיקים, לא נראה לי ראוי למותג. לטווח ארוך אני חושב שנעשה כאן נזק. הדימוי העצמתי של קרויס קיבל שחיקה.
והעיקר: הקמפיין הזה, בניגוד לדוגמא הקודמת [והסופגת] – לא השאיר אחריו שום חותם! המותג כמותג לא קיבל שום דימוי חיובי ולא התעצם משום בחינה. אויס קאפילוטש מאכער? הרבה יותר מכובע? מכרז יומי? זה מה שמגיע למותג כמו קרויס?
ולסיום אחזור על מה שאמרו כאן קודמים: העיסוק בטיזרים של נוחעם רק מראה עד כמה הוא מצליח לגעת. תמיד יש ויהיה מה לשפר, ובשביל זה אנחנו כאן, כדי לעשות את זה חזק, ומתוך רוב ידידות...

• הוסף לסימניות
מרדכי, געגועיי.

לגבי תוכן דבריך, הם מחכימים כתמיד, מעוררים מחשבה, ובוודאי נלקחים בחשבון על כל התווים שבהם. דבר אחד ברור, המשרד החדש איננו משרד מטוזר, ולא יהיה כזה, הגם שאלו הם צעדיו הראשונים. לפנינו דרך ארוכה ומרתקת מאד, של קמפיינים שכבר מתגבשים במשרד, על ידי הצוות המקצועי והאנרגטי, קמפיינים בהם המילה טיזר לא הוזכר אפילו לא פעם אחת. כל תיק ינוהל בדרך הטוב לו. ואם יוחלט שלתיק מסוים ג"כ מתאים דרך מטוזר בכדי להביע מסר משלו, לא נהסס לחזור על זה כל עוד נדע שהוא מספיק מעורר ענין, ושהיא הדרך הנכונה ביותר ללקוח. בדיוק כמו הלך המחשבה בקמפיין הנוכחי, שבוודאי ובוודאי עלו במוחי ובמוח כל הצוות המחשבה שמא יאמרו שנוחעם זה רק טיזרים, ובכל זאת, החלטנו שללקוח הזה, שלו מתחרים רבים וקשים, כדאי להעביר מסר אסטרטגי חד ובוהק בצורה של טיזרים. ומרגע ההחלטה, הלכנו על זה עד הסוף. ולענ"ד ההחלטה בהחלט נכונה מאד.

דבר אחד ברור לי. אין ולא יהיה פרסום שיתיישב על לב כולם. מרדכי קברניט הי"ו, ראה זה פלא, הטיזרים הנוכחים זוכים מפיך לתשבחות, בעוד מפי אחרים בשרשור הנוכחי הם זוכים לקיתונות של זלזול בוז ובוץ. אותך זה ריגש, אחרים זה זעזע. כן הדבר בכל עולם הפרסום, לאחד זה מתחבר יותר, לשני פחות ולשלישי בכלל לא. וכן הדבר במהלך הפרסומי של קרויס, שיש כאלה שהשתגעו מזה, ויש כאלה שקטלו אותו עד דק. אני עדיין חושב שהמהלך של קרויס היה נכון, הוא הביא את המותג למודעוּת מחודשת, והקמפיין הזה יהיה זכיר שנים רבות. ואם דיברת על זלזול במותג, הרי בעידן שכל רשתות הכובעים הורידו מחירים באופן דרסטי, הרי מהלך של מכרז יומי איפשר לקרויס לשמור על המחירים הגבוהים (מאד) שלו, ובכל זאת לבוא בסוג של טריק הוזלה מכיוון אחר. ההיפך, אני רואה בזה סוג של ליטוש המותג שלא נע עם השוק לכיוון הורדת מחירים, ובכל זאת גרם לאלפים להיחשף שוב למותג העל.

--------------

• הוסף לסימניות
אני חושב שיענקי ור' חצקל הרבה יותר מעניין ומסקרן מהאמריקאים

חבל שהם לא יצאו לפני.

גם הביצוע בהם יותר מיוחד כולל הפאות לילד.

• הוסף לסימניות
מה שלא: התגובה שלך לדוגמא של קרויס לא עונה כלל על דבריי, ולבי על קמפיין גדול כזה שפספס.

מה שכן: אהבתי את תגובתך הרגועה והצנועה, כמו תמיד.

קבל את המילה שלי שאין לפותח השרשור שום ענין אישי בכל הנושא.

קבל את איחוליי להמשך שגשוג והצלחות רבות ומופלגות.

אנו ממשיכים לעקוב מרחוק אחר הצמיחה שלך, בפרגון מלא ובענין רב...​

• הוסף לסימניות
אם כבר,

אני לא ראיתי מה היה ההמשך ל"אויס קאפעליטש מאכער"

אפשר אולי לעלות מעניין אותי

• הוסף לסימניות
מה יעשה נוחעם עם הטיזר 'האמריקאים לא מפסיקים לספוג'.... לאחר שבן לאדן חוסל????????
העיתוי עוזר לו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mnd;559453:
מה יעשה נוחעם עם הטיזר 'האמריקאים לא מפסיקים לספוג'.... לאחר שבן לאדן חוסל????????

ימשיך לעבוד ולהרוויח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mnd;559453:
העיתוי עוזר לו?
בן לאדן חוסל או שזו בדיחה??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;559462:
בן לאדן חוסל או שזו בדיחה??

משהו שלח לי תמונה מזעזעת כך שאני ממליצה לך להסתפק בשמועה ללא ראיה,
כן יאבדו כל אויבך ה'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mnd;559453:
העיתוי עוזר לו?
על מה הטיזר הזה?

• הוסף לסימניות
קברניט, אני חייב לך תשובה על קרויס.

אינני יודע אם זה יספק אותך, אך היום קיבלתי את הנתונים המפורטים מחברת 'קרויס', בדבר תוצאות הקמפיין והשלכותיו על היקף המכירות.

ובכן, מעבר לאלפים רבים (!) שסחבו את עצמם לחנויות של קרויס על סניפיו ושלשלו הצעה למכרז, הרי המכירות בשנה זו עלו בכמעט ארבעים אחוז, בהשוואה למכירות בתקופה זו של השנה בעשר השנים האחרונות.

כל שנה היה פרסום מיתוגי, אריה'תי, ובכל זאת, אנשים נהרו השנה יותר, ונדבקו למותג שכנראה רק התחזק והשתבח בעקבות הפרסום, עובדה שכארבעים אחוז יותר מבשנים עברו היו מוכנים לשלם כמה מאות שקלים יותר מהמתחרים על המותג, וכשאני מדבר על מתחרים אני מתכוון גם על המתחרה החדש שהתווסף השנה לתחום, (סופרים).

--------

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;559716:
הרי המכירות בשנה זו עלו בכמעט ארבעים אחוז, בהשוואה למכירות בתקופה זו של השנה בעשר השנים האחרונות.

מבלי לפגוע, מניין לנו שכך הם פני הדברים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;559479:
משהו שלח לי תמונה מזעזעת כך שאני ממליצה לך להסתפק בשמועה ללא ראיה,
כן יאבדו כל אויבך ה'.
אתם באמת חושבים שזו תמונה אמיתית?
אם עד עכשיו חשבתם כך אז אני בא להודיע לכם שזו תמונה לא אמיתית כלל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוציאלאור;559723:
מבלי לפגוע, מניין לנו שכך הם פני הדברים...
זו באמת שאלה חכמה...
לדעתי הקטנה קרויס לא התמתגו בשל הטיזר. אולי הגבירו מכירות לפעם אחת. כשייתכן שלטווח הארוך הטיזר רק פוגע במותג, כתהליך הזועק: קנו קנו.
קוקה קולה למשל נזהרת מאד מלשדר במודעותיה תחנוני קניה. היא משדרת תמיד שהא מעל לכל התחרויות הקטנוניות שבשוק. מתעסקת ביוקרתה העצמית, ביצירת אהדת קהל ע"י מופעים ואירועי קיץ, ע"י שבת קודש אצל החרדים וכו' וכו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;559754:
אתם באמת חושבים שזו תמונה אמיתית?
אם עד עכשיו חשבתם כך אז אני בא להודיע לכם שזו תמונה לא אמיתית כלל!

אני לא נוהגת להתעמק בתמונות דוחות...
שמחתי בשמועה וסגרתי את התמונה מייד ע"מ לשמור על אנינות נפשי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;559716:
המכירות בשנה זו עלו בכמעט ארבעים אחוז, בהשוואה למכירות בתקופה זו של השנה בעשר השנים האחרונות.

בניגוד לאחרים, אינני מפקפק לרגע בנתונים שהבאת. ודווקא עכשיו השאלה אצלי רק מתעצמת ואני מאוד רוצה להבין מה קרה פה.

תנסה נא אתה להסביר את הנתונים. איך אתה מסביר שכל שנה היו פרסומות ודווקא השנה נסקו המכירות בארבעים אחוז [הצלחה מטורפת לחלוטין!]???

שיווקת ערך נוסף לכובעים? הורדת את המחיר? שכנעת שזה יותר חזק מהאחרים? שהוא יותר יפה? שהחובש אותו תהיה לו תדמית ווינרית? שלקרויס יש איזו אמירה משמעותית מאוד שאין לאחרים? לא. בינינו, ממש לא.

אויס קאפילוטש מאכער, הרבה יותר מכובע, המכרז היומי, וזהו.

זה מה שגרם לעליה במכירות? הבינננננננני.

[ושמא נצטרך להניח שלא המסר ניצח אלא הכמות. ההיקף הגדול של מודעות הפרסום, הרבה מעבר לכל שנה. וכבר היו דברים מעולם שחברות או ארגונים פרסמו מודעות לא-משהו אבל ההיקף המטורף של המודעות בכל פינה גרם לנושא להיות בר-שיח. אולי זה הענין?]

רשות הדיבור שלך.

• הוסף לסימניות
קבלו הודעה נוספת ברוח הפוסטים האחרונים:

נחום, הגיע הזמן שתתחיל להתנצל על ההצלחות שלך!
זה לא יוכל להמשיך ככה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קברניט;560120:
[ושמא נצטרך להניח שלא המסר ניצח אלא הכמות. ההיקף הגדול של מודעות הפרסום, הרבה מעבר לכל שנה. וכבר היו דברים מעולם שחברות או ארגונים פרסמו מודעות לא-משהו אבל ההיקף המטורף של המודעות בכל פינה גרם לנושא להיות בר-שיח. אולי זה הענין?]

ועל זה כבר כתבתי באשכול http://www.prog.co.il/showthread.php?t=68072

תמיד חוזרים כאן על אותם תובנות וביקורות, דומני שזה יימשך כך במשך שנים - -
אך אם המציאות אכן מראה על הצלחות חסרות תקדים של קמפיינים מטוזרים [שהטיזרים לא מבטאים כלום על המוצר] יצטרכו כל בתי הספר לפרסום לעמוד בפני משפט ראווה על העוול שהם עשו, שבמקום ללמד שיטות מצליחות בהיקפים חסרי תקדים, אז הם בחרו לחזור על מנטרות ישנות שלא תמיד מביאים הצלחות בטווח המיידי - -

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה