- הוסף לסימניות
יואווו!והנה עוד שיר עמוק..
התחלתי כתיבתו לפני כשש שנים בערך והשנה סיימתי אותו..
זהות/ אוגוסט 2022
פתאום אתה רואה אותו מולך
כמו תמיד מרעיד את נשמתך
אתם אחרי שנים של מלחמה
ואף אחד עוד לא נכנע
שניכם כבר מזמן שוחים בדם
שכחת כבר על מה אתה נלחם
כמו צללית בתוך חידה
את זהותו לעולם לא תדע
אם תנקום בו, תנקום בעצמך
אם תיכנע- תשכך את זהותך
- - -
פעם אחר פעם הוא חומק ממך
מכה ונעלם בלי עקבות
מקדים אותך בצעד וחושף אותך
חסר אונים חסר כוחות
לפעמים לא ברור לאן אתה צועד
אין לך כוחות מולו להתמודד
רק לצפות בקרבן וברוצח
ולהצטרף אל הצד המנצח
- - -
יום אחד שמעת את נשימותיו קרובות
חלשות, רפות, גוססות ברחש עדין
נופל למרגלותיך ידיו פשוטות
אתה מתקרב, נוטל הסכין
ורגע לפני שאתה מניף את היד
קולות רחוקים עולים מתוכך
והנה הוא את פניו אליך מסובב מיד
ואתה רואה שם את עצמך
השיר הזה מדבר על המלחמות הפנימיות שבתוכנו, בין הרצון והצורך.
יש שני צדדים ושניהם צודקים ומבקשים יחס, אך אם נבחר באחד- יהיה זה על חשבון השני (מוח ולב)
זהו המאבק בין מה שאני רוצה לעשות, למה שאני צריך לעשות.
ולאחר שנים של מלחמה, כעס, ורדיפה, הוא מגלה.. שבעצם אין זה אויב שרודף אותו- אלא הוא עצמו.
ולכן אם תחליט להתעלם מצד אחד, 'לרצוח אותו', בסוף תגלה שפגעת גם בצד השני.
ורק כאשר יגלה האדם ששני צדדים אלו הם אחד שלם- יוכל הוא לאזן ביניהם, או אז ייקח הוא את האחריות להשכין ביניהם שלום.
או אז ידע שלווה מה היא.
אם כבר נפתחתי- השיר הזה נכתב על מאבק בין מה שנראה לי אז- כשני אויבים, לימוד ושקיעות בתורה מחד, וחיי יצירה ואמנות מאידך... שני שאיפות המאיימות זו על זו.
והאמת, שאין אלו שני מחנות, אלא מחנה אחד המורכב באופן מדהים..
אוסף מבלבל ופרוע של תווים שלוקח שנים לדעת איך להלחין אותם למנגינה אחת הרמונית.
וואו, איזו זרימה, איך עושים את זה?פה ציור שציירתי בעבר
האמת שאין לי את ההקלטה, אבל זה ממש פשוט- קודם כל עשיתי סקיצה יחסית ברורה רק של הדמות, ואז צבעתי בכמה שכבות עם מברשת של צבע מים..אני מבינה שקודם כל סקיצה, מאד מעניין אותי תהליך עבודה ואשמח לשיתוף
הרגש, אפשר כמעט לקרוא לו 'גולמי', כי הוא מתנהל באופן שווה בכל גילואז הוא מגלה כי מדובר בשלמות אחת מורכבת, שעליו לדעת כיצד לפענח אותה ולנצל אותה כדי לנסוק לגבהים...
אז אני מבין בעצם, שהרגש הוא הקמח, המים, השמרים וכו׳, והשכל הוא כלי המדידה והתבנית.הרגש, אפשר כמעט לקרוא לו 'גולמי', כי הוא מתנהל באופן שווה בכל גיל
זה טעים לי וזה נעים, זה נוח וזה מציק וכו וכו
מה שעושה את הבדלי הבגרות/מנטליות/כישורים זה הנכונות להציב גבולות לרגש, להכניס אותה למסגרות של זמן וכמות, [נשמע נאיבי אהה??? אבל נסו והווכחו]
הוא הסוכר והמלח, הוא הנותן טעםאז אני מבין בעצם, שהרגש הוא הקמח, המים, השמרים וכו׳,
כן אה, עוד יכניסו את האשכול הזה לתוכניות הלימודים באקדמיה...אין מה לומר, אשכול של השראות!
אכן מקורי,קודם כל- pro פתגמים עוצמתיים מיותר!! זה מקורי?
הציור הזה מטריף חושים!בוקר טוב!
קודם כל- pro פתגמים עוצמתיים מיותר!! זה מקורי?
וישראל- כל כך התחברתי לשיר שלך (אני מאד אוהב מוסיקה..) ואקדיש לך פה ציור שציירתי בעבר והוא נראה מתאים..
צפה בקובץ המצורף 1233413
@יוסף יוסף,הציור הזה מטריף חושים!
ישר לתערוכות!
עוצמתי ביותר. מוציא את החשק להיות קבצן...
ממש מעיין נובע!אכן מקורי,
והנה עוד מהגיגי. שדורש לי לציר משהו שיביע את האין.
האמת שלא זוכר.. זה כמה שעות..1- כמה זמן לוקח ליצור קסם כזה?
1- הציור הזה צוייר בצורה פיזית או ממוחשבת?ממש מעיין נובע!
איזו השראה!
הפתגמים האלו גורמים לי לעצור רגע ולהתבונן.. והשיר הזה- - - כתוב בצורה מסתורית, מלא אווירה..
תענוג לנפש!
האמת שלא זוכר.. זה כמה שעות..
לגבי המכירה- תכננתי לעשות סדרה של מוסיקה (אני מאד אוהב מוסיקה קלאסית ומשם ההשראה)
אך לא יצא לי בינתיים לעשות זאת..
אם מישהו ירצה לקנות- בשמחה!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים