סליחה!, אבל---
יש כאן הרבה תגובות של היסחפות,
כן, ילד צריך לדעת מה הן הסכנות ולברוח מהן.
יש ילדים שרואים אחד עם אייפון לפניהם באוטובוס והם מנסים להציץ לו ולראות מה רואה,
והבן שלי חזר מההסעה נחרד ומספר לי שהיום היה להם נהג עם אייפון,
שאלתי אותו, ומה עשיתם? הוא עונה הלכנו כולם לצד השני של האוטובוס...
אנו לא גרים בביתר ולא רואה את הכרטיסים ואין לו שום חומר הסטה,
הוא ילד טוב שיודע שיש פלאפונים כשרים ויש שלא.
הוא יודע שיש גם מכשיר שנקרא אייפון שהוא מכשיר לא טוב לצדיקים ורואים שם דברים לא טובים.
אפשר לומר שזה לא נכון, אך זה הרוח שהוא נושם לבד בעיניו, לא אני לימדתי אותו ולא בעלי.. זו האוירה החברתית והסביבה שהוא חי.
ליתר דיוק אני גרה בשכונה מתחרדת ויש לנו כל מיני שכנים מכל החוגים,
יש לי שכן בבנין מאד טוב ועדין, חביב ונחמד לילדים אך לצערנו לא שומר תו"מ, חילוני בעברית.
וכשהילדים שלי ראו אותו נוסע בשבת והזדעזעו, הם שאלו אותי אם הוא גוי?
הסברתי להם שהם 'יהודים מבולבלים', הוא אוהב את ד' ורוצה להיות טוב, אך הוא ממש מסכן שאבא שלו לא לימד אותו ללמוד תורה ולשמור מצוות, קצת דברים הם יודעים וחלק שהם כבר כן יודעים וקשה להם לקיים, אז הם מקיימים רק מה שהם רוצים או מה שנח להם,
ולכן הוא כן קונה דברים בהכשר - הכשר שהוא אוכלים אבל עם הכשר, והאמא שלהם מדליקה נרות שבת ועוד כל מיני מצוות שאנו לא יודעים שהם עושים ויש מצוות שקשה להם אז הם לא עושים, ומאז הם נקרים אצלנו 'יהודים מבובלים' זה לא שהם רעים ומושחתים או ח"ו מקוללים..
אך ההסתכלות שלהם רחבה על כל המגזר ולא כל חילוני שעם אייפון הילדים יזדעקו ולא יצעקו על הנהג הסעות אך הם מבינים שזה לא קשור אליהם. כמו שהם יודעים שאני לא מרשה להיכנס לבתים של השכנים החילונים כי יש שם טלוויזיה ותמונות לא ראויות בלשון עדינה ועוד מלא סיבות.. זה בית שאמא לא מרשה להיכנס, וגם השכנים עצמם יודעים שאני לא מרשה ומבינים זאת מצוין ומכבדים חזרה!
אך ענין האייפונים בתוך הציבור החרדי.. זה באמת מצב קטסטרופלי,
ולא עוזר לי המנהל החרדי שיש לו והדודה החרדיה שיש לה..
כולם יודעים שכל גדולי ישראל אסרו זאת ולילד אין אפור. יש לו שחור לבן,
יש חותמת או לא? אם אין, מוטב שהבנ"א החרדי הזה יבין שהילד בורח ממנו כי אסור להחזיק את המכשיר הזה, ואותו אחד חרדי יבין מצוין והוא מקבל את האמת בפרצוף, ויחשוב פעמיים אם להשתמש בו לעיני כל. - שיקח עם חותמת. שירחם על עצמו ועל הסביבה שלו.
זה כמובן מדבר לענין מי שנקרא חרדי/ת. (אני כותבת חרדי כי ילדים לא מבינים בכל הזרמים השונים בין חרדי לחילוני..) אך מי שלא נקרא כך אפשר להסביר לילד שהוא יהודי מבולבל כמו הרבה שכנים שלנו ואפשר רק לרחם עליו ולהתפלל עליו שישוב בתשובה שלימה.
סיפור לסיום,
ישבתי באוטובוס וילד אחד ניגש לבחור ושאל אותו אם יש לו פלאפון, הוא צריך שיחה,
הבחור הוציא לו אייפון גדול והגיש לו,
הילד ההמום מסתכל ואומר: אסור לגעת בזה'
הבחור נדהם לשניה, הסמיק קלות ואמר לו בחיוך, אתה צודק. לא כדאי.
לא התכוונתי להתריס בפרצוף של אותו בחור ולהגיש לילד את הכשר שלי.. הילד כבר הסתדר לבד..
אך חשבתי על אותו בחור, בטח זה לא יוצא לו מהראש הפוזה שעבר, הוא הבין וקיבל. אולי הזיז לו משהו ואולי.. לכו תדעו...
שד' יעזור לכולם לזכות לחיות בקדושה וטהרה ללא יצרים שסוחפים אותנו ומנסים להביאנו לבאר שחת... כי זה רצון היצר הרע... בתפילה, 'ותצילנו מחבר רע, מפגע רע ומיצר הרע'...