- הוסף לסימניות
איך אמרה טמפל גרנדין?זה ממש מחליש את הילד
אוטיסט שלא הצליח זה אוטיסט שההורים שלו ויתרו לו וויתרו עליו
נשאר לי חזק בעצמות המשפט הזה
ומכירה ילד ADHD מאתגר ממש
אם הייתי מיישמת עליו את הכללים הנ"ל - הייתי "מוותרת" עליו מזמן, חס וחלילה
איך אמרה טמפל גרנדין?זה ממש מחליש את הילד
צודקת
זה ממש מחליש את הילד
הילד הזה יודע לעשות את זה מצוין כשזה נוגע למשהו שממש מעניין אותו
עיין ערך ילדים שבשיעור לא מסוגלים לשבת רגע אבל בספרים הם שקועים שעות בלי לראות מה קורה סביבם
איך אמרה טמפל גרנדין?
אוטיסט שלא הצליח זה אוטיסט שההורים שלו ויתרו לו וויתרו עליו
נשאר לי חזק בעצמות המשפט הזה
ומכירה ילד ADHD מאתגר ממש
אם הייתי מיישמת עליו את הכללים הנ"ל - הייתי "מוותרת" עליו מזמן, חס וחלילה
אני מכירה אישית נשים שהלכו לפי שיטה זו ולטווך הארוך זה ממש הרס להם.
ייתכן ולא יישמו את הגישה כמו שלומדים אצל חדווה היא ממש לא נגד ביטויי אהבה וחיבה והכרת הטוב ועידוד לילדים.
לא נאמר ולא מועבר בשום צורה בקורסים שלה.
ואכן יש ילדים מסוימים שמתאימה להם השיטה אבל ממש לא מתאימה לכולם! נכון מאד.
אגב, הרבה נשים הלכו להנחית הורים בשיטה זו רק כדי לקבל לגיטימציה לדרך שלהן בחינוך הילדים ללא חום ואהבה כי מה ילד צריך אהבה ומה הוא צריך שיגידו לו שאוהבים אותו הוא יודע את זה לבד.
מקור?
מהיכן את יודעת שאמהות הלכו כדי לקבל לגיטימציה??
הגישה של חדוה וסלי היא לא גישת שפר!!!אלא יש עקרונות מסויימים דומים מאד אבל ממש לא הכל.
אף הורה לא משלם על קורס כדי להמשיך להזניח את ילדיו ללא נקיפות מצפון.
מי שהולך להנחיית הורים מבקש דרך להצליח עם ילדיו.
חדווה עצמה גדלה את ילדיה עם טונות של מילים טובות בית חם אוהב בריא ומגבה.
מה הקשר לנ"ל??
חדווה מנסה לתת מענה לדור שלנו שמלא בסגידה לילד לרצונותיו ועוד שזה הרסני ביותר לא פחות מחסכי אהבה שהזכרת
דברי עם הרב יעקובסון בעניין ותשמעי כמה זה כך.
רוב הילדים היום בעולם המערבי מנהלים את הוריהם (ומוריהם ואת מי לא, ב"ה שאצלנו המצב הרבה יותר טוב אבל לא חסר)וזו עובדה. מי שמכיר את ספרי הרב הירש על חינוך-זה דומה מאד. וגם מנטליות מסויימת שלאולי לא מתאימה לכולם.
השיטה של חדווה באמת מצריכה המון סבלנות עצבי ברזל וייתכן שמתאימה לבעלי אופי חזק ועקביות
וכנראה לא מתאימה לאלו שמתקשים בכך.
מכירה מקרוב מתנגדת בתוקף לשיטה שגילתה בטיפול עומק שהתנגדותה יושבת על... חסכיה שלה בתור ילדה צמאה לאהבה ובעלת חסכים רציניים. וממש לא בגלל השיטה...
ייתכן, אולי ושמא -שבעלי חסך פחות יתחברו לשיטה כי היא מעוררת התקוממות כלשהי אבל אם מפרידים בין האמוציות לתוצאה ולמטרה-זה יותר מתקבל על הלב. דוקא אלו שקבלו חום ואהבה יחד עם גבולות ברורים ועקביות מרגישים בטחון לפעול באסרטיביות מכבדת עם הילדים.
חברתי- אמא לילד עם פיגור קשה מאד נעזרה כי לפני זה לא היתה בעלת שדרה עם הילד והילד שלט בה. גם עם ילדים בחינוך המיוחד ניתן להיעזר כי כשאת מרגישה יותר מכוונת יותר מועצמת זה משפיע.
ושוב- אין מתכון אחיד לחינוך. כל בית ונתוניו כל זוגיות והשפעתה על הילדים כל ילד וכוחותיו ואם לא מתחברים- אז לא!
וסליחה על האורך.
ברורזו הטענה הכי גדולה של הורים לילדי קשב וריכוז-הוא יודע לשבת שעות בבית על ספרים\ משחקים\ועוד כהנא וכהנא,אבל זו טעות וחוסר ידיעה של ההגדרה של הקושי: קשב וריכוז זה אומר שהילד יכול להתרכז מעולה במה שהוא אוהב ומתחבר, ומתקשה לעשות זאת בתחומים שלא מעניינים אותו-כגון בשעורים.
ברור שאין עניין להעצים כל קושי ולתת לגיטימציה לכל התנהגות עקב אבחונים כאלה ואחרים,
מצד שני טעות גורלית היא להתעלם מקשיים אמיתיים.
לתת שם, הכרה ומקום לקושי, זה ממש לא אומר להכנע אליו,
זה לא אומר ש"מוותרים" על הילד או מוותרים לו, להפך-נותנים לו כלים וכוחות לצמוח יחד עם הקשיים, ובעז"ה להתגבר עליהם.
המושג של חרשה אוהבת מבטא אם אוהבת חמה מכילה מקשיבה אך חרשה לנסיון של הילד להתקשר בצורה לא נכונה אליה. כדי שלא יתרגל להיות קשור אלי עם מסכנות וכד'. החרשות היא לא לצרכי הילד!!!אלא לביטוי השגוי של הקשר שלי איתו.דווקא כן הייתי במספר שיעורים ואחר כך הרגשתי שזה מעוות תפיסות עולם אישיות שלי, שלי אישית זה לא מתאים..
אחר כך שמעתי גם ממספר נשות טיפול שראו נזקים.
בעיקר סביב זה:
יש ילדים עם חרדות, יש ילדים עם פחדים,
אפילו הפחדים האישיים שלי הם לא מטרה, הם פחד בפני עצמו, והייתי שמחה שיקשיבו לי ויבינו אותי בלי לחשוב שאני מנסה לעשות מניפולציה.
ובימים בהם אני בוכה כל היום לבעלי (אני לא) הייתי שמחה שהוא יקשיב לי ולא יהיה חרש אוהב.
מעבר לכך: אני מאמינה שהמטרה הכי גדולה של הילדים זה לראות את ההורים שלהם מצליחים.
הרס של הורה, זו טראומה איומה לילד.
לכן רוב הילדים יעשו המון, כולל מחיקת העצמי שלהם העיקר שלא יחוו הורה הרוס.
להרגיש שהילד שלי גורם לי להסתובב סביבו... לא יודעת, לי אישית ממש קשה עם המשפט הזה. מתחברת יותר לכך שהילד שלי צריך ממני משהו שעדיין לא הבנתי מהו.
ברור לי לחלוטין שיש הרבה שנתרמו, ובאמור לעייל יש נקודות נפלאות וחשובות ביותר.
ברור,זו הטענה הכי גדולה של הורים לילדי קשב וריכוז-הוא יודע לשבת שעות בבית על ספרים\ משחקים\ועוד כהנא וכהנא,אבל זו טעות וחוסר ידיעה של ההגדרה של הקושי: קשב וריכוז זה אומר שהילד יכול להתרכז מעולה במה שהוא אוהב ומתחבר, ומתקשה לעשות זאת בתחומים שלא מעניינים אותו-כגון בשעורים.
ברור שאין עניין להעצים כל קושי ולתת לגיטימציה לכל התנהגות עקב אבחונים כאלה ואחרים,
מצד שני טעות גורלית היא להתעלם מקשיים אמיתיים.
לתת שם, הכרה ומקום לקושי, זה ממש לא אומר להכנע אליו,
זה לא אומר ש"מוותרים" על הילד או מוותרים לו, להפך-נותנים לו כלים וכוחות לצמוח יחד עם הקשיים, ובעז"ה להתגבר עליהם.
כל מילה.ברור,
ברור שלילד עם ADHD יותר קשה
והוא צריך להתאמץ יותר על כל דבר
אבל האם בגלל זה יש מצוות שהוא לא חייב לקיים?
להגיד שאין לו בחירה זה טעות גדולה ומרה בעיניי
אם כבר - להעריך ולתת כבוד אמיתי כשהוא בוחר בטוב למרות שקשה לו
ברור,
ברור שלילד עם ADHD יותר קשה
והוא צריך להתאמץ יותר על כל דבר
אבל האם בגלל זה יש מצוות שהוא לא חייב לקיים?
להגיד שאין לו בחירה זה טעות גדולה ומרה בעיניי
אם כבר - להעריך ולתת כבוד אמיתי כשהוא בוחר בטוב למרות שקשה לו
נכון. בשביל זה יש רופאים מומחים שיכולים לעזור להבין מה היכולת של הילד ויש להבדיל דעת תורה שיכולה לעזור לנו לדעת עד כמה ומה הילד יכול ברוחניות: לימוד מצוות שונות...@פרידא יש לך כאן טעות בסיסית בהבנה של מנגנון ADHD.
זה בדיוק העניין, שהיכולת לעשות זאת מוגבלת לדברים מסוימים שהם בעלי עניין בהם.
זה חלק מהסימפטומים לא הוכחת יכולת.
ובדברים אחרים לא עובד עליהם לא מבצעים, לא הבטחות, ולא הרבה דברים אחרים.
יש דברים שכן עובדים. ויש דרך ללמד אותם מיומנויות בסיסיות.
אבל הדרך לא עוברת בשיטה המטרתית, אלא בהבנת המנגנונים והיכולות של ילדי ADHD (וכל תחום קושי אחר)
הרעיון הוא שתמיד אפשרות סיבתית גם יכולה להיות מונחת ברקע, ומותר לנו כהורים להכיר בזה כאופציה קיימת.
ברור.יש לו מצוות שהוא חייב לקיים,
וב"ה שהוא מתחיל להיות חייב בהם רק בגיל 13 (או 12)
ואם אנחנו רוצים אכן לחנך אותו למצוות.
ולא לחנך אותו כרובוט טכני שלנו, אנחנו חייבים להבין באיך באמת נכון לחנך אותו למצוות בדרכו שלו.
ברור.
המפורסמות לא צריכות ראיה
אבל כשאנחנו אומרים שלילד אין בחירה אנחנו שוללים ממנו את הזכות הכי ראשונית שלו בתור אדם ובתור יהודי
גם דרכו שלו תהיה רצופת בחירות.
אבל אולי לילד יש צורך להיות מסכן? אולי הוא לפעמים מסכן? אולי הוא חרד, מבולבל, מבוהל? לא יודע, לא מצליח? אין לו כח והוא עייף ומדוכדך?כדי שלא יתרגל להיות קשור אלי עם מסכנות וכד'. החרשות היא לא לצרכי הילד!!!
נכון, אבל התגובה שלי היתה על פוסט פה שאמר שלילד עם קשב וריכוז אין בחירה אם לסדר את החדר או לא, ואם לשמוע בקול אמא או לא.אנחנו לא שוללים ממנו את הבחירה.
אבל גם לנו כהורים יש בחירה.
אני מעדיפה להתייחס ולתת דגש לכך שאני אדם בוחר.
אני בוחרת אם לראות את הילדים שלי כמעסיקים, או להתבונן אוביקטיבית למה מעצבן אותי, או מה קשה להם נקודתית.
להתבונן איך אני נותנת בכלל לילד להפוך קשר שלנו למאבק כח. מאז שאני משתמשת בכח הבחירה שלי קטנו מאשד עוצמת הקשיים שלי. למרות שבהורות יש כל הזמן מה לעשות ולפעול ו"לטפל".
נכון, אבל התגובה שלי היתה על פוסט פה שאמר שלילד עם קשב וריכוז אין בחירה אם לסדר את החדר או לא, ואם לשמוע בקול אמא או לא.
לילד עם ADHD אין בחירה אם להיות קשוב ומרוכזהאם לילד חירש יש בחירה עם לשמוע או לא?
כשמגדירים או מאבחנים קושי של ילד, זה לחלוטין לא ולא שולל את הבחירה.ברור.
המפורסמות לא צריכות ראיה
אבל כשאנחנו אומרים שלילד אין בחירה אנחנו שוללים ממנו את הזכות הכי ראשונית שלו בתור אדם ובתור יהודי
גם דרכו שלו תהיה רצופת בחירות.
אבל אחרי שהוא עוקף את החרשות שלו,
הוא יכול לשלוט במעשיו.
????????????.?????לא ממש קשור, אבל כמה מילים על פיצול:
בתו של עמוס עוז הוציאה ספר עליו. בספר היא מתארת דמות אב מפוצלת לחלוטין: טובה ואוהבת בחוץ, נערצת, אלימה והרסנית בפנים, בבית.
עמוס עוז עצמו כתב על אמא שלו שהתאבדה בילדותו: הוא מתאר אמא אוהבת, כזו שלא מרשה ללכת בלי רשות ופתאום, בלי סימן מקדים, נעלמת, הולכת בלי לומר שלום לעולמים. מתפצלת ממנו לחלוטין.
גם אמא שלו, כנראה, סבלה מפיצול: הראתה לילדים רק את הטוב, בתוכה חשה מוות אינסופי.
אני חושבת על הצורך של כל אחד ואחת באינטגרציה. במישהו שיספוג ולא יתעלם, לא מהטוב שלנו ולא מהרע שלנו. שיהיה לכל חלק מקום, התייחסות וקשב.
חושבת על הסכנה בפיצול. על המוכנות לתת דגש רק על הטוב. להיות חרשה לרע. אולי הרע הזה לא ימות, רק יהפוך לארסי ומסוכן יותר.
חלילה. אם כך השתמע, אמחק.????????????.?????
את מתארת פה תופעה נפשית קשה ביותר , לא ממש קשורה לגישות ושיטות בחינוך.
האם זה נועד כדי להלחיץ הורים או...מה בדיוק?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים