חוות דעת על שרטוטים.

• הוסף לסימניות
תודה רבה מראש לכל המגיבים, וסליחה על שנכנסתם סתם ולא היה תוכן.

קבצים מצורפים

• תכנית הדירה.pdf
    KB 103.6 · צפיות: 44
  • חתכים.pdf
    KB 36.8 · צפיות: 44
  • מטבח.pdf
    KB 31.3 · צפיות: 29
  • חדר רחצה1.pdf
    KB 104.1 · צפיות: 35
  • הוסף לסימניות
לא מצפה שנעבור קו קו, נכון?
בגדול מלמעלה- קודם כל כרגע הוצאת בלי CTB, אבל על פניו זה נראה שלא למדו אצלכם המושג שכבות או עוביי קווים יותר מדי טוב, בחתכים ובכמעט כל התכניות הכל נראה בשכבה אחת, מה שיראה נוראי בהדפסה.
כעיקרון- מה שחתוך חזק, מבט בינוני, האטצ' חלש.
בתכנית הדירה:
יש לך חתך A וחתך ב, תחליט איזו שפה.
הדלתות חלקן בבלוק/שכבה כזו וחלקן באחרת, כנ"ל בחלונות, צריך שכבה אחידה.
חתך א-א אין מצב שאין מעקה גג/ גגון או איזושהי התייחסות לפתרון הגג.
לגבי מידות באופן כללי- כדי שיהיה ברור יותר למה מתייחסות מומלץ גם קו אנכי בסוף המידה, לא רק אלכסוני.
חזיתות המטבח די עקרוניות, אא"כ זה מה שבקשו בהגשה, הקיוקו של המטבח גדול מדי, תשנה לו את הסקייל.
כמו"כ הההאטצ' באמבטיה קטן מדי וזה מקשה להתרכז בשרטוט.

זהו בגדול מלמעלה במבט ראשון טכני.
מקווה שלא נשמע מתקיף, פשוט היה נשמע (מההודעה פני המחיקה...) שאתה רוצה ללמוד אז הרשיתי לעצמי...

ואגב, טוב שהעלית, זה אולי יגרום לפורום להיות קצת יותר שיתוף בין קולגות ופחות תכנון חינמי לכל העולם:p

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו לפני לא ניתן לחות דעה בלי סגירה של שכבות. כדאי להעלות שוב.
במבט כללי - ניכרת השקעה רבה בפרטים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אנדי;1518631:
לא מצפה שנעבור קו קו, נכון?
בגדול מלמעלה- קודם כל כרגע הוצאת בלי CTB, אבל על פניו זה נראה שלא למדו אצלכם המושג שכבות או עוביי קווים יותר מדי טוב, בחתכים ובכמעט כל התכניות הכל נראה בשכבה אחת, מה שיראה נוראי בהדפסה.
כעיקרון- מה שחתוך חזק, מבט בינוני, האטצ' חלש.
בתכנית הדירה:
יש לך חתך A וחתך ב, תחליט איזו שפה.
הדלתות חלקן בבלוק/שכבה כזו וחלקן באחרת, כנ"ל בחלונות, צריך שכבה אחידה.
חתך א-א אין מצב שאין מעקה גג/ גגון או איזושהי התייחסות לפתרון הגג.
לגבי מידות באופן כללי- כדי שיהיה ברור יותר למה מתייחסות מומלץ גם קו אנכי בסוף המידה, לא רק אלכסוני.
חזיתות המטבח די עקרוניות, אא"כ זה מה שבקשו בהגשה, הקיוקו של המטבח גדול מדי, תשנה לו את הסקייל.
כמו"כ הההאטצ' באמבטיה קטן מדי וזה מקשה להתרכז בשרטוט.

זהו בגדול מלמעלה במבט ראשון טכני.
מקווה שלא נשמע מתקיף, פשוט היה נשמע (מההודעה פני המחיקה...) שאתה רוצה ללמוד אז הרשיתי לעצמי...

ואגב, טוב שהעלית, זה אולי יגרום לפורום להיות קצת יותר שיתוף בין קולגות ופחות תכנון חינמי לכל העולם:p

וואו, תודה רבה, מקווה שלא הטרחתי יותר מידי, ועכשיו לעצם ההערות
1. CTB מה זה? שכבות? עובי קו?
2. לגבי שכבות, את צודקת מאוד, אבל מכיוון שההדפסה בשחור חשבתי שזה לא רלוונטי כרגע.
3.לגבי עובי קו, באמת התווכחתי עם המורה שלי, והוא טען שזה לא משנה, כנראה שהוא לא הקשיב בשיעור.
4." מה שחתוך חזק, מבט בינוני ההאטש נחלש" לא הבנתי למה כוונתך.
לגבי שאר ההערות את צודקת לחלוטין ותודה רבה.
וכן, גם אני חושב שהמקום פה נהפך לשירות חינמי בעיצוב פנים, כדאי מאוד לכל האדריכליות כאן להתחיל לכבד את עצמן קצת.

• הוסף לסימניות
CTB זה מכלול ההגדרות של הצבעים/שכבות להדפסה, הוא מופיע בחלונית של ההדפסה (ctrl p( מצד ימין, אם את המגדיר בו מונוכרום הוא מדפיס לך הכל שחור בלי עוביי קווים, אלא אם כן הגדרת בהגדרה של השכבות עצמן במודל את עוביי הקווים (כך אני עושה).
מה שבד"כ עושים זה ליצור CTB אישי מותאם לפי הצבעים שלך, אם לדוג' שכבת "קיר היא בצבע כחול, אתה מגדיר ב-CTB שכחול יודפס בעובי 5 מ"מ.
(לפירוט נרחב יותר אם לא ברור, מוזמן לפנות באישי)
- אחרי שאנחנו מדפיסים קובץ, הוא בד"כ בשחור לבן, בצורה כזו אייך לדוג' בחתך של המטבח הלקוח ידע אם האי חתוך או לא- אם החתך עבר דרך הארון או לא- מה קיר ומה קו של החלפת ריצוף וכו'.
עוביי הקווים הם הדרך שלנו להסביר, מה שחתוך בתכנית/בחתך- לדוג' קירות, אדמה- מסומנים בקו חזק, מה שמופיע מולינו במבט- לדוג' הנברשת בחתך, בקו פחות צועק, כי הוא נראה בעין, לא נחתך.
וההאטצ'- של הריצוף, של מילוי הקירות וכו'- עושים אפור/דק מאד כדי לא להעמיס ויזואלית.

קבצים מצורפים

• ctb.PNG
    KB 70.9 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
תודה רבה, לא ידעתי על האופצייה הזאת, בכל אופן אני יעדיף את האופצייה הפשוטה יותר להדגיש עובי קו כבר בשרטוט עצמו, לגבי עובי קו, נכון מאוד זה הכרחי כדי להדגיש עומק.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDESIGN;1519232:
תודה רבה, לא ידעתי על האופצייה הזאת, בכל אופן אני יעדיף את האופצייה הפשוטה יותר להדגיש עובי קו כבר בשרטוט עצמו, לגבי עובי קו, נכון מאוד זה הכרחי כדי להדגיש עומק.
תודה רבה.
הCBT חוסך עבודה וגם מאפשר לך להדפיס את אותו קובץ בדרכים שונות במינימום מאמץ.

• הוסף לסימניות
תודה רבה, אני ינסה ללמוד את האופצייה ונראה מה ייצא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDESIGN;1519191:
וכן, גם אני חושב שהמקום פה נהפך לשירות חינמי בעיצוב פנים, כדאי מאוד לכל האדריכליות כאן להתחיל לכבד את עצמן קצת.

חבל שאת/ה רואה את העזרה שכאן כמשהו נחות, אני רואה את זה כאופציה לעזרה וחסד במה שאני יכולה, ה' נתן לכל אחד כלים וכשרונות כדי להשתמש בהם בעולם הזה, אז מלבד העבודה המקצועית שאנחנו עושים- יש גם קצת עבודה לנשמה,
כמובן- זו בחירה אישית של כל אחד ואחת איך הוא רוצה להשתמש במתנות שקיבל מה',
כל זה לא סותר את הענין שכדאי שהפורום יעלה גם מבחינה מקצועית עם שאלות ועזרה הדדית ביננו.

ודבר נוסף- אנדי, כל הכבוד על ההשקעה בפרוט התשובה, מסכימה עם כל מילה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;1519436:
חבל שאת/ה רואה את העזרה שכאן כמשהו נחות, אני רואה את זה כאופציה לעזרה וחסד במה שאני יכולה, ה' נתן לכל אחד כלים וכשרונות כדי להשתמש בהם בעולם הזה, אז מלבד העבודה המקצועית שאנחנו עושים- יש גם קצת עבודה לנשמה,
כל זה לא סותר את הענין שכדאי שהפורום יעלה גם מבחינה מקצועית עם שאלות ועזרה הדדית ביננו.

כמובן שאני בעד לעזור לאחרים, אך לפעמים יש כאן תחושה של ניצול שכביכול מבקשים מאנשי המקצוע כאן עזרה אך בתכלס מקבלים ייעוץ מפורט ששווה הרבה שעות של מחשבה ועבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;1519436:

רותי, למרות שלא כתבת- ההתקפה עלי, אני העליתי את הנושא.
אין לי בעיה לעזור, וכשיש לי זמן אני מגיבה בכיף באשכולות העזרה.
אבל הפורום מאבד לאט לאט, או יותר נכון מהר מהר את הצורה שלו, במקום להוות פלטפורמה מקצועית לעזרה הדדית במקצוע, החלפת דעות ושיתופים, רוב מוחלט של האשכולות הם בנוסח" אני צריכה לתכנן בית/חדר/מטבח, לי נראה ככה וככה, מה לכם?" במילים אחרות- לא בא לי/ אין לי כסף למעצבת, אז בואו נשים יקרות שלמדתן את המקצוע שנים ארוכות, תתכננה לי בבקשה, ותבורכנה משמיים. (חלילה אין הכוונה פה לכאלו שרוצות קצת עזרה בפינישים או כמו אצל הניק חולי- לקחו מעצבת אבל....)
וחלק מהמעצבות כאן גם מעלות תכניות יפות ומפורטות שנעשו באוטוקאד.
אם מישהו יעז אי פעם לבקש לוגו חינם בפורום עיצוב גרפי, מה הוא יקבל על הראש?
וכנ"ל פלייבק, ציור או צילום חינם?
האם את מעריכה את העבודה שלך כשווה פחות??
בינינו, לרפרף על אשכול ולהגיב יכול להיות ככה וככה לוקח 3-5 דקות, לשבת על כל הפונקציות וממש לתכנן לוקח הרבה הרבה יותר זמן וזה מה שהתחיל לקרות כאן.
שוב חלילה לי מלהפסיק את העזרה היפה שיש כאן בפורום, אני אפילו מרגישה רע קצת, הרשעית של השכונה כשאני כותבת עכשיו, אבל אולי הגיע המקום קצת להתמקד גם בחלק המקצועי, זה נראה לי יעזור לכולנו.

סליחה אם מישהי נפגעה, כוונתי היתה טובה:)

ו...אל תפסיקו לעזור!!!

• הוסף לסימניות
אני חושבת כמוך, אנדי.
אני הפסקתי מיד בהתחלה להגיב באשכולות האלו.
מה שהייתי עונה לאנשים זרים שמתקשרים בטלפון (לא לקוחות) זה מה שאני עונה גם פה.
אבל מעבר לזה- זה נהיה קצת מצחיק מה שקרה פה, ואני אשמח אם הפורום יהיה מקצועי יותר.
זאת המטרה שלו, לא?

• הוסף לסימניות
לא אדריכלית,
אז אולי עדיף שאני לא אתערב.

אבל מצד שני אני טיפוס שכשאצטרך בטוח אקח מעצבת - אדריכלית וכו'.

מה שאתן עושות כשאתן עוזרות אתן פשוט מלמדות את הציבור עד כמה חיוני לקחת מעצב/ת טובה,
ואגב אנשים מהצד לומדים הרבה על הראש והיכולות שלכן...

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי ח"ו לתת לך על הראש, אנדי יקרה,
זה נאמר באופן כללי ובעיקר למה שכתב/ה פה DEDESIGN,
מסכימה עקרונית עם מה שאת אומרת, ואכן יש פה הרבה בקשות תכנון ולא בקשות עזרה,
אבל אני אומרת כך: כל בנ"א יעשה את השיקול שלו כמה הוא מוכן לבקש טובות ולנצל את אנשי המקצוע,
כמובן שמצד אנשי המקצוע אפשר תמיד לעשות לזה סטופ ולא להגיב כשכבר לא רוצים או זה עובר את הגבול,
לי פרוג מהווה אזור 'רגיעה' בין שלל העבודות, אני מאד נהנית מהאתגרים שמעלים פה האנשים ולא אכפת לי דק' המנוחה לנסות ולעזור להם,
כמובן שכאשר לא נוח לי, או מרגישה שיש כאן משהו מעבר- אני לא מגיבה, וזה מה שאמרתי- כל אחד יש לו את הגבול שלו הן מצד האנשים השואלים והן מצד אנשי המקצוע המגיבים.

אגב, אם כבר הושוותה כאן בקשת העזרה לפורומים אחרים, אז כן, כחברת פורום זה הייתי שמחה שלא ידמה לאי אילו פורומים אחרים שהרוח שנושבת שם לא כ"כ נעימה ומקבלת,
אם כי שוב, אשמח מאד (ואולי כדאי באמת לחשוב על איזו דרך שגם אנחנו נעלה לכאן חומרים להתיעצות) שהפורום יעלה ברמתו לפורום מקצועי ויעיל לכולנו כאנשי / נשות מקצוע.

• הוסף לסימניות
אני דווקא מהצד השני, ונעזרתי מאוד הרבה בשבועות האחרונים וכן לקחתי אדריכלית ובמשך חודש התוכניות שהיא מביאה פחות או יותר אותו דבר, והתקציב שנגס האדריכלות לא מאפשר לקחת אדריכלית נוספת. ומה שפרוג עזר לי ובמיוחד רותי היה ממש הצלת נפשות.
כי אם לא, הבית היה נראה כמו... כי זו האדריכלית שלקחנו, וזה יכול להיות האדריכלית הכי הכי אבל הראש לא זורם אותו דבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;1520557:
אני דווקא מהצד השני, ונעזרתי מאוד הרבה בשבועות האחרונים וכן לקחתי אדריכלית ובמשך חודש התוכניות שהיא מביאה פחות או יותר אותו דבר, והתקציב שנגס האדריכלות לא מאפשר לקחת אדריכלית נוספת. ומה שפרוג עזר לי ובמיוחד רותי היה ממש הצלת נפשות.
כי אם לא, הבית היה נראה כמו... כי זו האדריכלית שלקחנו, וזה יכול להיות האדריכלית הכי הכי אבל הראש לא זורם אותו דבר.

חולי, כתבתי בפירוש שהכוונה לא אליך...
ובהצלחה לכם בבניה!

• הוסף לסימניות
אני דוקא חושבת שכן יש מקום לעזור ולייעץ לשני, מלבד החסד והעזרה עם האחר, אני חושבת שזה גם תורם לנו, בעלות המקצוע, ללמוד אחת משניה להשתפשף, לראות נקודות מבט של עוד אדריכליות\ים על כל תוכנית\רעיון.
הייתי רוצה רק למקד את הנעזרים. יש כאלה המעלים תוכנית וכותבים "מה אתם אומרים..."- אפשר לדון באופן שיטחי ותאורתי אם התוכנית טובה או לא, אם עדיף כך או כך, אך לא תמיד זה יכול לתרום לנעזר כי אנחנו לא יודעים מי עומד מאחורי התוכנית? מה המניעים שלו- שהביאו לתכנון כזה או אחר. לכל אחד יש עקרונות אחרים לגבי תכנון דירתו, (לדוגמא המטבח שהעלו בשבוע האחרון- מיד שאלו כולם למה המשטחים מחולקים לכמה חלקים... אך היה ללקוח עקרון שיהיה הפרדה מלאה בין חלבי ובשרי ולא להצמיד את הכיורים, אז מלכתחילה כל מעצבת\אדריכלית לא היתה מתכננת מטבח מחולק כך אך כשזה עקרון ברור ללקוח אז ברור שמתכננים לפי צרכיו הספציפיים)
לכן הייתי מציעה לנעזרים לעלות תוכנית ולשאול שאלות מפורטות לפי הצרכים והעקרונות שלכם. ולא באופן כללי. (ולשמור על טקט...) כי אין סוף לשאלות \הערות\ הארות שיעלו אנשי המקצוע.
מצדיעה לכל העוזרים!!!:):);):)

• הוסף לסימניות
אני כבר משמן אמרתי שהפורום נהיה יעוץ חינמי...
בעיניי מישהי שמורידה תוכנית חסרת פורפורציות שאיזו מישהי העלת ומסמנת לה בדיוק מה לשנות ואיך לשבור ומה להוסיף זה פשוט בדיחה....
בעיניי מי שעושה את זה לא מעריכה את עצמה מספיק!!!!!!!!!!!!
אף בעל מקצוע לא היה נותן חלק מעבודתו בחינם!!
כל יום שאני פותחת את הפורוס במקום שזה יהיה שיח אדריכליות/מעצבות זה נהיה פורוס תכנון חינם לכל מאן דבעי.... זה פשוט לא נומלי!!!
ולי אין בושה לאמר שמי שרוצה תכנון שישלם!!!!
ואני ממש לא רואה בזה רשעות...

• הוסף לסימניות
מצטערת להגיד שאני מאד מעריכה את העבודה שלי,
ודווקא משום שלאורך היום אני עושה אותה בתשלום מלא- יש לי פינות של הפוגה לתת גם קצת לאחרים, שלא ע"מ לקבל שכר.
ושוב אני באה ומדגישה שגם אני אשמח לפורום מקצועי ועזרה הדדית ביננו, אבל עד שלא נרים אנחנו את הכפפה- לא יצא כלום מהדיבורים...

• הוסף לסימניות
חבל לשמוע שאנשים מסתובבים פה ממורמרים על מה שקורה פה, אף אחד לא חייב להגיב אם לא מוצא חן בעיניו
מזונותיו של אדם קצובים לו והעזרה שהוא נותן כאן אינה גורעת. ..
אם לא להיפך - לדעתי להראות לפני הרבה אנשים סוגים שונים של עיצובים זה בוודאות פרסום (וזה קצת כמו להעלות תמונה בפורום צילום) אנשים קולטים את הסגנון ומתוודעים למעצבת ובבוא היום כשהם ממש צריכים הם ידעו למי לפנות...
אני יכולה לספר שבאופן אישי הבוקר דיברתי עם קרוב משפחתי בארץ שמתכנן שיפוץ רציני ואמרתי לו שבדיוק אתמול העליתי איזו שאלה ואחת בשם 100zevet העלתה תכנונים מפורטים מכל הלב אולי כדאי לו ליצור איתה קשר אז אני לא יודעת אם הוא באמת יקח אותה אבל זו רק דוגמא שזה בהחלט מכניס למודעות...
ודבר נוסף, יש פעמים רבות שחוות דעת נוספת גם אם לקחו מעצבת מאד תורמת
תודה לכל העוזרים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה