- הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1707115:ההכשרה שלה זהה להכשרת המטפלות בסיפורים שלה?
אהה.
נכתב ע"י mig;1707115:ההכשרה שלה זהה להכשרת המטפלות בסיפורים שלה?
נכתב ע"י מאסטר;1707069:שמעתי אותה בהרצאה לפני שבועיים,
היא מטפלת רגשית בפועל, היא ספרה על זה.
נכתב ע"י רוח סערה;1707475:איזו הרצאות היא מעבירה?
יש עוד אופן לקנות את הספרים שלה? נגיד, בלי לצאת מהבית?
איזה ספר הכי מומלץ?
נכתב ע"י nechamizak;1707944:אני לא מכירה אותה אישית, קראתי ספר אחד שלה על פוטותרפיה, ואם אני לא טועה קראתי גם ראיון אודותיה שם סיפרה שלמדה ביביליותרפיה. אין לי מושג איפה למדה, אבל בהחלט יש תוכניות מקצועיות שנותנות הכשרה טיפולית בתחום במשך שלוש שנים בדיוק כמו תרפיה באומנויות. הכשרה זו שונה מפסיכולוגיה, למשל, בהיקף הסמכויות שלה, אבל היא מפוקחת ומוכרת ע"י משרד הבריאות, משרד החינוך ועוד.
נכתב ע"י חשבת;1708776:הרב מאיר ממליץ עליה
בזמנו, הייתי צריכה יעוץ באופן דחוף לגבי אחת הבנות, והרב מאיר המליץ ובמילים שלו "חיובי מאד".
היום כולם לומדים ומשתלמים ומשיגים תארים לעיתים בדרכים שרק מי שנמצא בתחום יודע... וחשוב לדעת,
שהתעודה או התואר לא מעידים דבר על האישיות של המטפל ולא על היר"ש שלו!!
ועוד יותר חשוב לדעת שכשהולכים לטיפול מושפעים מאד מהאישיות של המטפל ודבר ראשון צריך לבדוק את הדברים האלו!!
ואת זה אני אומרת מניסיון.
נכתב ע"י mig;1708811:אני אסביר לך מה ההבדל,
יתכן שהגב' ברטלר היא אישיות מיוחדת במינה בעלת ניסיון עשיר ובהחלט מסוגלת לעזור לאנשים.
אם כן מה הבעיה?
הרבה נשים היו רוצות ללכת לטיפול רגשי, מה שמעכב אותן זה חוסר בשלות לטיפול, בעיה כלכלית, חשש מהמטפלת ועצם החפירה ברגש/ נפש.
בספריה היא יצרה למטפלת הילה אגדית של מטפלות עשירות ורב תחומיות, בעלות סיפורי רקע אישיים נדירים... ותהליך הטיפול הוא מאד מאד אינטואטיבי... ועשיר במגע (שמנים, עיסויים, ועוד) וכן לא נמצא מקום לסופרוויזיה.
כסופרת בספר יש לה שליטה על תגובות המטופלות, על התהליכים, על ההשלכות, ועל כל הארועים והסביבה של המטופל/ת.
במציאות, אין שליטה, רוב המטפלות הטובות חסרות הילה וסיפור חייהן הדרמטי לא ממש ידוע למטופלות... תהליך טיפול מקצועי הגם שהוא מובל ע"י אינטואציות כי אחרי הכל אנו שונים אחד מהשני והתהליך לעולם לא יהיה זהה, עדיין יש קווים מנחים, יש אחריות טיפולית, ובמקרי הצורך התייעצות עם סמכות טיפולית גבוהה יותר (ולא מפוקפקת...)
יש אפשרות למטפלות נדירות ואולי הגב' ח' ברטלר היא אחת הנדירות.
אבל לתת לגיטמציה לסוגי טיפול כאלו, לתת לגיטמציה למטפלות חסרות הכשרה מקצועית, זה לתת את הבמה הלאה לשרלטניות ולמלהטטות בנפש האדם!! יש הרבה מאד נשים שבטוחות ש"יש להן את זה" וגם הן אולי פגשו פעם בצמתי חייהם השונים נשות מקצוע, וטעמו על קצה המזלג מכאן ומכאן - אבל עדיין להפקיד בידן את הנפש זה מהלך בעל הימור גדול מדי ועלול להיות הרה אסון.
נכתב ע"י mig;1708811:אני אסביר לך מה ההבדל,
יתכן שהגב' ברטלר היא אישיות מיוחדת במינה בעלת ניסיון עשיר ובהחלט מסוגלת לעזור לאנשים.
אם כן מה הבעיה?
הרבה נשים היו רוצות ללכת לטיפול רגשי, מה שמעכב אותן זה חוסר בשלות לטיפול, בעיה כלכלית, חשש מהמטפלת ועצם החפירה ברגש/ נפש.
בספריה היא יצרה למטפלת הילה אגדית של מטפלות עשירות ורב תחומיות, בעלות סיפורי רקע אישיים נדירים... ותהליך הטיפול הוא מאד מאד אינטואטיבי... ועשיר במגע (שמנים, עיסויים, ועוד) וכן לא נמצא מקום לסופרוויזיה.
כסופרת בספר יש לה שליטה על תגובות המטופלות, על התהליכים, על ההשלכות, ועל כל הארועים והסביבה של המטופל/ת.
במציאות, אין שליטה, רוב המטפלות הטובות חסרות הילה וסיפור חייהן הדרמטי לא ממש ידוע למטופלות... תהליך טיפול מקצועי הגם שהוא מובל ע"י אינטואציות כי אחרי הכל אנו שונים אחד מהשני והתהליך לעולם לא יהיה זהה, עדיין יש קווים מנחים, יש אחריות טיפולית, ובמקרי הצורך התייעצות עם סמכות טיפולית גבוהה יותר (ולא מפוקפקת...)
יש אפשרות למטפלות נדירות ואולי הגב' ח' ברטלר היא אחת הנדירות.
אבל לתת לגיטמציה לסוגי טיפול כאלו, לתת לגיטמציה למטפלות חסרות הכשרה מקצועית, זה לתת את הבמה הלאה לשרלטניות ולמלהטטות בנפש האדם!! יש הרבה מאד נשים שבטוחות ש"יש להן את זה" וגם הן אולי פגשו פעם בצמתי חייהם השונים נשות מקצוע, וטעמו על קצה המזלג מכאן ומכאן - אבל עדיין להפקיד בידן את הנפש זה מהלך בעל הימור גדול מדי ועלול להיות הרה אסון.
נכתב ע"י hbecker;1708923:גלשתם לגמרי....
שאלו מתי יוצא הספר הבא. ותו לא!
תהיו ענייניים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים