- הוסף לסימניות
נכתב ע"י rutiz;1724020:כדאי שתבררי קצת לגבי CBT.
משו מדהים שכדאי לכל אחד.
מבירור קליל מלמעלה CBT זו שיטה פסיכולוגית
נכתב ע"י rutiz;1724020:כדאי שתבררי קצת לגבי CBT.
משו מדהים שכדאי לכל אחד.
נכתב ע"י רוח סערה;1724376:ספר אחד של חסיה שהספקתי לקרוא כבר הביא אותי לתובנות עמוקות ומשמעותיות שלא יודעת אם הצלחתי להגיע למשהו דומה בכל הטיפולים גם יחד...
אני חושבת שהיא מאפשרת בספריה להתבונן ב"קייס" כלשהו, ובתהליך שבו מטפלים בו בשיטה טיפולית מסוימת כדי לאפשר לנו- הקוראות לעבור תהליך של מעין "עשה זאת בעצמך", כל אחת כפי הבנתה וכליה.
זה שנשים מסוימות "חוטפות" קנאה בחיבור בין המטפלת למטופלת המתוארות בספר ובצורה היסודית בה השיטה עזרה למטופלת זה ממש לא אומר שמשהו פסול בהצגת הדברים, להפך.
זה רק אמור לגרות אותנו ולעורר "קנאת סופרים" ע"מ שנחפש עוד ונמצא את השיטה והמטפלת שתבקע את חומות נפשנו ותצליח לחדור פנימה ולעורר בנו את התחושות החזקות האלה.
לא מבינה מדוע למצוא חסרון בצורה הגאונית בה הצליחה הסופרת להביע את יעילות השיטות....
נכתב ע"י דסי;1724464:חסיה ברטלר ככל הנראה לא המציאה...
ויקיפדיה:
פסיכותרפיה גופנית
פסיכותרפיה גופנית היא ענף בתוך הפסיכותרפיה המוסיף לטיפול בשיחות התמקדות בגוף המטופל. ההתנסות כוללת ציור, תנועה, משחק תפקידים וכן הלאה, האמורים לסייע למטופל להביע את עולמו הפנימי ואף להעלות רגשות מודחקים אל פני השטח.
תוכן עניינים
השיטה
לחלק מהתהליכים הנפשיים של האדם יש הקשרים גופניים, ולהיפך. חוויות מן העבר, טראומות אישיות ורגשות עשויים להשפיע על הדפוסים הרגשיים, ההתנהגותיים והגופניים.
הגוף מנסה לעתים לאותת לאדם על רגשותיו דרך תחושות גופניות, כאבים, מיחושים ומחלות. הפסיכותרפיה הגופנית מאפשרת את ההתבוננות, המגע, והקשר עם כל אלה, במטרה למצוא איזון וריפוי פנימי. בשיטה זו המטופל מביע את עצמו באופן פעיל ויצירתי, וההתנסות החווייתית שלו בטיפול נועדה לתת לו תחושת שליטה ומסוגלות שבאמצעותה נועדה להשתפר התמודדותו עם קשייו.
היסטוריה
הגישה פותחה על ידי וילהלם רייך, תלמידו של זיגמונד פרויד, ששם לב כי בזמן טיפוליו של פרויד מגיב גופו של המטופל במקביל ובהתאם להתרחשויות הרגשיות והמחשבתיות תוך כדי השיחות. בטיפוליו היה רייך בין הראשונים שהתייחסו לתהליכים נפשיים וגופניים במקביל. תלמידו, אלכסנדר לואן, פיתח את תורתו לזרם טיפולי בשם ביואנרגיה. עבודתם של רייך, לואן ותלמידיהם, שהתקיימה בעיקר בארצות הברית, אופיינה בהתמקדות בעבודה חזקה על הגוף והדפוסים הגופניים, ובהסרת חסימות. לעומתם, באירופה התפתחו זרמים מאופקים ועדינים יותר, שעסקו ב"המסת" השריון השרירי וב"פיתוי" ההגנות והחסימות. מפתחים ידועים של הגישות האירופאיות הם גרדה בויסן, שפיתחה את העבודה הביודינאמית; ודייויד בואדלה, שפיתח את הביוסינתזה.
נכתב ע"י יונה יונה;1723672:אם צריך הסברים בע"פ כדי לקבל "כלים להבנת הספר" משהו בו בעייתי.
שתכתוב ברורות הקדמה או משהו בסגנון.
(לא קראתי את הספרים)
נכתב ע"י יונה יונה;1723903:ובכלל למשמע התיאורים כאן זה נשמע שהספרים האילו משתייכים לז'אנר הפנטזיה
נכתב ע"י ארבע;1724212:אני יכולה להעיד על עצמי, אני מטופלת שנים ארוכות, אצל מטפלות מקצעיות וטובות, נהנתי והתקדמתי. אבל כשהתחלתי לשלב טיפול רגשי במגע, מצאתי סוף סוף מרגוע. מצאתי סוף סוף מענה אמיתי.
השם ברא אותנו למרבה הפלא גם עם גוף, גוף שאנחנו מרבים להתעלם ממנו. כשאני התחלתי להקשיב לו באמת, בא מרגוע לנפשי.
נכתב ע"י רוח סערה;1724376:זה רק אמור לגרות אותנו ולעורר "קנאת סופרים" ע"מ שנחפש עוד ונמצא את השיטה והמטפלת שתבקע את חומות נפשנו ותצליח לחדור פנימה ולעורר בנו את התחושות החזקות האלה.
נכתב ע"י דסי;1724506:היא ספרה לי שעבודתה כוללת מגע (אם כי לא נראה לי שזה הסגנון של ברטלר)
אף אחד לא אמר שצריך. רק שאפשר לשלב טיפול ומגע, ולמרבה הפלא זה אפילו יכול להיות יעיל.נכתב ע"י חיוך;1724520:טיפול פסיכולוגי הוא טיפול דרך השכל,
הגיוני לטפל דרך הגוף,
אך מי אמר שזה צריך לבוא ביחד?
ומי אמר שצריך לגעת במטופל כדי לטפל בגוף?
ברור.נכתב ע"י חיוך;1724524:יפה כתבת.
כוללת מגע, זה לא טיפול שמבוסס על מגע.
נכתב ע"י דסי;1724533:ברור.
על זה הדיון. מותר לשלב מגע או אסור?
זה אתי או לא אתי, חוקי או לא חוקי? יעיל או לא יעיל?
לא חושבת שמה שברטלר כתבה כן מבוסס לחלוטין על מגע.
נכתב ע"י דסי;1724533:לא חושבת שמה שברטלר כתבה כן מבוסס לחלוטין על מגע.
נכתב ע"י rutiz;1723913:אני מתנגדת מאד לטיפול במגע, מי שרוצה עיסוי - יכול ללכת למעסה. זה לא קשור לתהליך נפשי שעוברים!!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים