שלום לכולם.
ראשית תודה ליוחנן ק. ש'הרים להנחתה' נושא שאולי רבים חושבים כמוהו וחוששים להעלותו על שלחן הדיוניים.
למען הגילוי הנאות, 1. אני הבעלים של מכללת פרוג. 2. תפקידי במכללה זה ניהול פדגוגי (ויעוץ לימודים). 3. ללא קשר שנים רבות עבדתי כמעמד ספרים ומעצב גרפי.
כשקראתי את הדברים לא ידעתי כיצד עלי להגיב... הרי כמנהל של פרוג יש לי אינטרס כלכלי כמובן, ומה שלא אכתוב אולי יישמע שיווקי או כלכלי... מה עושים??
בעקבות קריאת האשכול כולו, ונקודות שמשתמשים שונים העלו כאן. הנה לכם מספר נקודות עובדתיות, קחו אותם לאן שבא לכם.
1. אחד האתגרים הקשים שלי בבית פרוג, הוא פתיחה של קורסים שיש בהם השמת עבודה בשוק. מכיון שאנחנו ממוקדים בעיקר בתחומי התקשורת החזותית - קיים בשוק מגוון מסלולי לימוד בתחום זה שאינם נלמדים בבית פרוג, והסיבה: שלדעתי אין בהם עבודה מספיקה! ומשום כך, גם לי זה לא כלכלי לפתוח קורסים שאין בהם פרנסה.
2. כידוע, גם הקורסים שכן נלמדים בבית פרוג, עוברים שינויים כמעט בכל מחזור, כדי להתאים אותם לדרישות שוק העבודה ההולכות ומשתנות בקצב מהיר.
3. כמי שנים רבות עבדתי כמעמד ספרים, ניתן לראות זאת בהיסטורית ההודעות שלי מהעבר... באופן אישי אני מכיר היטב את התחום המדובר. במשך חיי יצא לי לעבוד הן כשכיר, הן כפרילנסר, והן כבעל עסק. ואכן התפרנסתי יפה מאד מהתחום, ב"ה היו לי לקוחות מכל רחבי העולם, ויכולים להעיד ספרי קודש שככה"נ יש להרבה ממכם בביתכם בספריה הנושאים את שמי... בתחלת דרכי שילבתי את עבודתי עם לימודים בכולל.
4. שוק המעצבים והמעמדים משתנה בכל רגע, מטבע הדברים ישנם אנשים שעושים הסבות מקצוע ומפסיקים לעבוד בתחום, לטובת אנשים חדשים (כמוני למשל?), הכרתי לא מעט מעמדים שעזבו את התחום כל אחד מסיבותיו.
5. שוק הדורשים לתחום הזה גדל בצורה מאד אינטנסיבית, רק לאחרונה קראתי סקר כי שוק הספרים (כריכה קשה) המודפסים בישראל 80% זה ספרות חרדית. רוב המעמדים עובדים כפרילנסרים מול מולי"ם רבים, לצד חברות תורניות המעסיקות מעמדים.
6. רק בבית פרוג קיים
קורס עימוד ספרים במתכונתו, אין באף מקום לימודים בארץ קורס כזה. וגם קורס העימוד הינו קורס בודד הנפתח פעם בשנה... כלומר כל שנה כעשרים תלמידים מקבלים הכשרה מקצועית לתחום העימוד במסגרת הקורס המקצועי.
7. בכל קבוצת לימודים שלמדה עד היום בפרוג ישנם מספר תלמידים העובדים ומתפרנסים יפה מהתחום. (אפשר לראות באתר כאן את תיקיות העבודה שלהם, מדהימים! מה יש לדבר בכלל)
8. באופן גורף אין בפרוג שום התחייבות להשמה, כן יש התחייבות למי שעומד בדרישות הקורס, שיהיה לו את הבסיס הכי מקצועי ששיך בשביל לעבוד בתחום.
9. יחד עם זאת, אחוזי העזרה וההמלצה שלנו על בוגרים גבוהים מהמקובל. אנו אוהבים ומשתדלים להמליץ על בוגרים, וכפי שגולשי האתר מבינים לבד... שמלבד הפניות שמגיעות אלינו ישירות - רק אתר הפורומים של פרוג הינו כלי מדהים הגורם ללא מעט אנשים רשומים או אורחים לפנות אלינו דרך האתר במטרה למצא אנשי מקצוע. (בשביל לסבר את האוזן... באתר פרוג יש כ 6 מליון דפים נצפים בחודש)
10. בתחומי העיצוב - סקאלת המחירים המשולמים לשכירים בשוק הינה רחבה מאד. החל ממחירים נמוכים ועד למחירים גבוהים וגבוהים מאד. בהחלט קיים פוטנצייאל להשתכרות גבוהה. יש לנו בוגרים שכירים המקבלים מאד יפה לשעת עבודה, ויש כאלו לצערי שעובדים במחירים הזויים. לכן כשאדם מתעניין ביכולת ההשתכרות, מסבירים לו שבתור שכיר יש סקאלת מחירים גבוהה, יש פוטנצייאל מאד חזק לאנשים מקצוענים ומוצלחים.
11. כפי שכתבתי אני כבר מספר שנים יועץ לימודים בבית פרוג, ומנהל את מחלקת יעוץ הלימודים. אני מסכים שמבחן הכניסה נעשה מתוך שיקול כלכלי, אך ההיפך היא הנותנת: כאשר אני מרגיש שהאדם היושב מולי אינו מתאים לתחום, אני פשוט לא מקבל אותו, ומסביר לו בעדינות שהקורס לא מתאים לו. אם אקבל אותו זה יפגע בנו, יפגע בתלמידים שלנו, ובקצב הלימודים. רק בשבועיים האחרונים יצא לי להגיד תשובה שלילית לכעשרה תלמידים שפנו ולא נמצאו מתאימים מסיבות שונות. ועדיין קורה לפעמים שאדם שנראה שיא המתאים, מאכזב אח"כ בפועל, היות וניתן ללמוד על כישורי האנשים וכו'. אך תכונות הנפש תמיד יכולות להפתיע... וד"ל.
שאלות?
חיים דיקמן