- הוסף לסימניות
חברותי המורות,
אנו נמשיך בעבודת הקודש שלנו, למרות האימהות ובגללן, למרות הקשיים ובגללם, למרות המילים הקשות והלפעמים גם לא נכונות ובגללם(לפעמים לומדים מטעות של האחר)
ומצדיקי הרבים ככוכבים...
בעבר הלא רחוק דיברתי עם אישה נפלאה (קרובתי ע"ה), שהיתה במערכת החינוך יותר מ-60 שנה. שאלתי אותה איך שרדה מול המלעיגים? איך עמדה בכל תלאות החינוך (היא גם חינכה וגם ניהלה סמינר קרוב ל-50 שנה), איך הלב הענק שלה עמד בפני תלמידות בגיל העשרה, והורים בכל הגילאים.
והיא - הראתה לי מכתבים מכל השנים ההם, מהורים ותלמידות, מרבנים ואנשי חינוך, שכתבו ונתנו לה מילים טובות ומחזקות, שהרעיפו עליה חיזוק למעשי ידיה, שעזרו לה להחזיק מעמד ונתנו לה כח וחיים בכל השנים האלו.
וענתה:
כשאגיע לשמיים (היא כבר שם), ויבואו לפניי בתלונות על מעשים כאלה ואחרים בשנות החינוך.
אראה לרבש"ע את המכתבים המחזקים שקיבלתי ממאות הורים ותלמידות, אראה לו שאני השתדלתי לעשות כמיטב יכולתי, והנה ההוכחות שאכן הייתי כזאת.
ובבקשה שיקח את סידורי האישי, ויראה כמה שמות של תלמידות כתובות בעיפרון ליד "חננו מאיתך בינה ודעת", ויראה כמה רציתי לדעת איך להתנהל איתן, כמה פחדתי על נפשן הצעירה שלא תינזק.
ויהיו דברי אלו לעילוי נשמתה המיוחדת.
אשרייך.
לא על מורות כאלה התלוננה מי שהתלוננה.
ולא כל האמהות סוררות.
הבעיה הגדולה היא ההכללה.
התגובות המכלילות, השמות את כל האמהות ולחילופין את כל המורות בסל אחד, הן אלו שגורמות לאנשים לקפוץ מעורם.
יש אמהות המנסות בכל כוחן ללכת יד ביד עם מערכת החינוך ומקבלות בתמורה בוץ בפנים,
יש מורות טובות המשקיעות את נשמתן וגם הן מקבלות תמורה דומה,
ויש אילוצים משני הצדדים.
קצת יותר כבוד הדדי, קצת פחות הכללות, קצת יותר נכונות לשמוע, יכלו לחסוך הרבה תלונות.
הנושאים החמים