- הוסף לסימניות
כן. כך אמרה המורה לדינים. (שים לב, שבמאפיות עם הכשר מקפידים על זה כחלק מדרישות המשגיחים)נכתב ע"י איצה מאייר;580745:בורקס גבינה רק משולש???
כן. כך אמרה המורה לדינים. (שים לב, שבמאפיות עם הכשר מקפידים על זה כחלק מדרישות המשגיחים)נכתב ע"י איצה מאייר;580745:בורקס גבינה רק משולש???
נשמע הזוי.נכתב ע"י נוי;580761:כן. כך אמרה המורה לדינים. (שים לב, שבמאפיות עם הכשר מקפידים על זה כחלק מדרישות המשגיחים)
נכתב ע"י blueberry;580931:אני מחפשת מתכון לגלידה חלבית משובחת.
האם לקחת מתכון פרווה ולהפוך אןתו לחלבי ע"י החלפת הריץ' בשמנת?
נכתב ע"י קליפ;580626:מתכון מעולה של לחמניות שום, אני הכנתי לפורים והם פשוט נעלמו!!!!
לכ – 15 לחמניות
3 כוסות קמח
1 ו – 1/4 כפיות מלח
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1/4 כוס חלב
3/4 כוס מים פושרים
לציפוי -
4 שיני שום כתושות
75 גר' חמאה
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
קורט מלח
לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים. כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית והחלב. לבסוף מוסיפים את המים באיטיות עד שהקמח נטמע ונוצר בצק רך. (אם חסר מים מוסיפים בכל פעם כף, ולחילופין – אם נוצר בצק לפניי שהשתמשנו בכל כמות המים לא ממשיכים להוסיף). לשים במשך כ – 10 דקות לפחות. יוצקים מעט שמן לקערה ומגלגלים בו את הבצק, כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה וחצי.
כשהבצק תפח מחלקים אותו לכ – 15 חלקים שווים (50 גר' בצק לכל חלק). מגלגלים כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר (רופף). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות שוב למשך כ – 30 דקות. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
בינתיים מכינים את הציפוי – במיקרוגל או על גבי להבה נמוכה ממסים יחד את החמאה ושום. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב. בעזרת מברשת, מברישים את הלחמניות בחמאת השום. אופים למשך כ – 20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור, ובעודן חמות מברישים את הלחמניות שוב בחמאת השום. מצננים ומגישים טרי.
נכתב ע"י ggg;580617:אוי... איזה מזל שאני לא "חסידת" חלבי(וגם פטורה מלהכין- יש אימא חמות...)
נכתב ע"י yochi000;580959:אהבתי... "וגם פטורה מלהכין - יש אימא חמות..." כאילו דא? גם אנחנו מתארחים ולמרות זאת אני מכינה. בחיים לא חלמתי להגיע להורים בלי להביא משהו, במיוחד לא בחג. בעיניי זו פרזיטיות למהדרין...
נכתב ע"י אא;580941:אני הייתי הולכת על כיוון של מוס שמורכב משמנת מתוקה ושוקולד לבן/חלב. בלי ביצים. זה מאד מאד משובח.
המוס בכוס עם הקליקים, זה מתכון מ"טעימות" של לפני שנתיים אם איני טועה.
האחרים זה טריקולד ועוגת גבינה.
נכתב ע"י מי;580960:בעיני זה שיפוט מוקדם, בלי להכיר את הצדדים...![]()
בטח!!!!!!!נכתב ע"י mig;580979:מה את יודעת?
אולי היא מכינה את כל הסעודות הבשריות?
נכתב ע"י sarit_f;580004:בלינצ'ס במלית גבינה ותותים..
נכתב ע"י סטודיו ישר;581455:עזרה דחופה-אני באמצע עוגה....
קניתי שמנת מתוקה של טרה 38%
כתוב עליה "עמידה לקצפת"-התחלתי להקציף וזה פשוט לא נהיה-זה נשאר נוזלי
האם זה לא נועד להקצפה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים