נכתב ע"י שביעית;n4981114:אני טוענת שאופנוע זה כלי משחית אבל הוא טוען שהוא נהג זהיר ושלוחי מצווה אינם ניזוקים [????? ראו ערך אפי גדסי, 10 הודעות אחורה]
נכתב ע"י IE;n4981558:כל עם ישראל מאד מעריך את העבודה של המתנדבים ובני ביתם
ואתם יכולות להיות מאושרות שיש לכם את כל הזכות של ההצלת חיים לכל אחד יש את החלק שלו הבעל עושה החייה על אדם כמעט מת ואחרי זה האשה עושה החייה על בעלה שהוא גם חוזר לפעמים כמעט מת, עם צלחת אבטיח קר וכדו' כדי שיהיה לו כוח להמשיך להציל חיים, או שהשה עושה החייה לבית שיש בו קריסת מערכות וכדו'
בנוגע למה שכתבת שלא מעריכים
יש לי נקודה חשובה לומר
לצערנו יש הגם משועממים שהם כאילו מתנדבים כמה שהם באמת יודעים להציל חיים אני לא יודע אם הם בעצמם יודעים וזה נהיה כזה דבר שהם ממתינים על מקרים כאילו שזה דבר משמח וכשיש כבר משהוא אז הם יוצאים בהמוניהם ומגיע לך 6-7 מתנדבים וזה עושה רושם שהם באים בשביל הכיף שלהם. אבל בשטח הרי הם רק חלק קטן ורוב המתנדבים הם מקצועיים וגם אנשים עסוקים מאוד ובאים באמת לעזור רק כדי להציל חיים ולעשות טוב לאחרים, וכן כשיש מקרה וצריך באמת להציל הם רק עומדים מסביב ונותנים למתנדבים הבחירים לעבוד אבל יכול להיות שזה יוצר שאנשים פחות מעריכים את זה.
וזה חבל כי בעצם זה מסירות נפש לא נורמלי הן מצד המתנדב והן מצד אשתו וילדיו.
הכוונה הוא רק להסביר אולי סיבה לגורם שחסר בהערכה וח"ו לא לדבר נגד הארגון הכ"כ חשוב ולא ח"ו נגד כל מתנדב, כי בסוף כולם רוצים לעשות טוב אני כתבתי רק כנקודה למחשבה.
נכתב ע"י חיים הקטן;n4981761:לא טענתי שיש שתי מקצוענים והשאר לא יודעים את העבודה, אלא ששתיים מגיעים רק לעזור, ועוד כמה כי יש פה אקשן... אז למה לא.
לא לחינם רבים ממתנדבי ההצלה הם חובבי אקשן...
נכתב ע"י חיים הקטן;n4981487:לי אם הייתי אשה [שלא עשני...] היה מפריע לי יותר ממה שהוא עוזב אותי בשעות לא שעות [גם אני כבעל שלא עובד בהצלה, יוצא לקריאות חרום גם כשזה לא בדיוק מסתדר, שחרית מנחה וערבית, בדיוק כשצריך להלביש, לחתל, לשטוף, להרדים, להעיר, לקחת לגן, להפריד, לאיים...] היה מפריע לי החברה.
כהכרותי מקרוב עם מוקדי איחוד ודומיו האוירה במקום בין החברים אפעס' לא מאוד 'יהודי' אם נשתמש במילים ממש עדינות, והרוחניות של בן או בת זוגי חשובה לי בהרבה על הקרבת שעות וימים לצורך החיים האמיתיים, לא כך?!
נכתב ע"י צליל בגיל;n4981751:אני מתנגדת , וסליחה משביעית וחברותיה , לכל הדעות והקשיים בעוצמה ובסגנון שתוארו כאן . זה לא אמור להיות עד כדי כך.
ככל חיי נישואים גם אם הבעל רופא גם אם מתנדב גם עובד בעבודה אחרת אנחנו עושות ודואגות שיהיה לנו טוב ביחד
אשה לא אמורה להרגיש עד כדי כך קשה ורע ולהשאר ככ הרבה פעמים לבד ועם תינוק שמתעורר. יש דרכים...אזניה וכו' לדעתי חסרה פה התחשבות.
וגם קצת תקשורת, בעיני.
ואני אשת מתנדב.
נכתב ע"י מרשי;n4981505:לא אומרת דעה לגבי האופנוע,
רק להבהיר את עניין שלוחי מצווה.
חז"ל אמרו ששלוחי מצווה אינם ניזוקים.
אז איך אנחנו רואים לפעמים אנשים שנפגעים בדרך לשליחות מצווה?
לכל בן אדם יש זמן שנקבע משמים לעזוב את העולם.
אבל אם אדם מכניס את עצמו לסכנה, הוא עשוי לקרב את הזמן הזה ולהפגע בסכנה, גם בטרם בא יומו.
ועל זה אמרו ששלוחי מצווה אינם ניזוקים -
מי שמכניס עצמו לסכנה עבור מצווה, לא יקרב בזה את יומו.
אבל יש מקרים שאדם הגיע אל הזמן שנקבע בשבילו לעזוב את העולם.
ובדיוק בזמן הזה הוא באמצע שליחות מצווה-
במקרה כזה הוא אכן יעזוב את העולם,
לנו יראה שזה בגלל הסכנה שהכניס את עצמו אליה,
אבל בעצם זה הזמן שנקבע עבורו מראש,
ואדרבה, יש לו זכות גדולה שעזב את העולם מתוך מצווה.
נכתב ע"י avim10;n4983201:מה המקור לכל זה?
כי בגמרא כתוב בדיוק הפוך.
"והאמר רבי אלעזר שלוחי מצוה אינן ניזוקין? היכא דשכיח היזיקא שאני, שנאמר "ויאמר שמואל איך אלך ושמע שאול והרגני ויאמר ה' עגלת בקר תקח בידך" וגו'."
[פסחים ח.]
נכתב ע"י avim10;n4983201:מה המקור לכל זה?
כי בגמרא כתוב בדיוק הפוך.
"והאמר רבי אלעזר שלוחי מצוה אינן ניזוקין? היכא דשכיח היזיקא שאני, שנאמר "ויאמר שמואל איך אלך ושמע שאול והרגני ויאמר ה' עגלת בקר תקח בידך" וגו'."
[פסחים ח.]
נכתב ע"י שביעית;n4983258:אפשר תרגום והסבר?
[אני לא ממש זוכרת את השפה הארמית מגילגולי הקודם כגבר...]
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים