לי לא משנה כמה זמן לוקח לכתבת לעבוד על כתבה.
מה זה משנה לי כמה זמן היא עבדה על הכתבה? אולי היא מקלידה לאט? אולי לוקח לה זמן להתנסח?
כתבה אמורה לחדש.
כשאני משלמת !!! על עיתון אני רוצה לקבל חידוש, גיוון - עניין.אם הכל חוזר על עצמו, ממצה ולא מחדש זה משדר זלזול.
פרוג זה פלטפורמה שמסתובבים בה אלפי אנשים, מבחינתי זה לא לגיטימי לקחת מכאן בסיס לכתבה.
כמובן.אשר לחידוש וגיוון - אכן הם נחוצים, אך הם אינה מילה נרדפת לרמת העניין. יצא לי לקרוא כתבות ששפשפתי עיני על הנושא התמונה שהכתבת או העורכת האובר מקוריות הורידו מהירח. משהו שממש טפשי או הזוי ולא שווה לכתוב עליו.
צורך חוקי? אני לא יודעת. ייתכן. צורך מוסרי ודאי קיים.דבורי, אין צורך כזה לתת למרואיין/ת את הכתבה לאישור לפני פרסום?
מתסכל ומכעיס.גם אני שמעתי מקרוב משפחה שהתראיין שאין קשר בין מה שאמר למה שנכתב....
אני תיווכתי פעם בין חברה יקרה אחת לכותבת יקרה לא פחות, ויצאה מזו דייסה ממש לא נעימה.הנה, רק אתמול שלחתי מייל מתוסכל לעורכת שלי על קולגה בעיתון מתחרה ש'דפקה' לי כתבה.
הייתי אמורה לראיין אישה מיוחדת מאד, אבל היא סירבה להתראיין, כי לפני שבועיים ראיינה אותה הקולגה, שמה בפיה דברים שלא אמרה מעולם, עיוותה את התמונה ואת המציאות כדי להעניק לכתבה ארומה דרמטית יותר. כששוחחתי עם המרואיינת, היא סיפרה לי כמה היא מושפלת, וביקשה לוותר על הריאיון, כי 'אני צריכה שנה, לפחות, להתאושש מהחוויה הלא נעימה הזאת'.
אינני יודעת אם ואיך הכותבות קוראות את הביקורת שמוטחת בהן.תמשכנה בבקורת, אדרבא אולי תצלחנה לתקן, אבל אל תשכחנה לציין שישנן כאלה שעובדות, וקשה מאד כדי ליצור כתבה מושלמת!
חיפשתי בין המילים רעיונות ממשיים לתיקון, לא ערטילאיים מסוג 'תביאו משהו יותר איכותי' - לא ממש מצאתי. אז מה רוצים מהכותבות?
נשגב מבינתי.
אחרי כל כך הרבה לא, מה כן?
כתבות מחדשות, מגוונות. ראיונות עם נשים יחודיות ומעניינות עם סיפור חיים שונה ומגוון (הצעתי לעיל לשאוב השראה מתכנית "אפקטיבית"). העשרת אופקים והרחבת תחומי ענין לנושאים חדשים.
אפרופו עיתון ופרוג, במצב תקין אשכולות בפרוג אמורים להיפתח בעקבות כתבה בעיתון. לא ההיפך.
אני לא מתחברת לרחמים ולחיבוק הזה לכותבות/עיתונאיות.אם תציעי בפרוג - יגידו שזה בא מפרוג.
חיבקתי? לא חושבתאני לא מתחברת לרחמים ולחיבוק הזה לכותבות/עיתונאיות.
ברגע שאני לא משלמת כלום על העבודה - את צודקת במאה אחוז.חיבקתי? לא חושבת
העליתי נקודה, שבגלל הקשר שלה לנושא העליתי אותה כאן, אבל היא נכונה לעוד הרבה מאוד תחומים.
את רואה עבודה של מישהי אחרת? ציור, מנגינה, יצירה, תכנון, שיפוץ ועוד ועוד - קל מאוד לבקר, הרי אין מישהו מושלם. ובכל זאת - ביקורת שיש בה תועלת אפשר לומר. ביקורת שלא תשנה כלום - בשביל מה?
אני קצת מתקשה להבין אותך.חיבקתי? לא חושבת
העליתי נקודה, שבגלל הקשר שלה לנושא העליתי אותה כאן, אבל היא נכונה לעוד הרבה מאוד תחומים.
את רואה עבודה של מישהי אחרת? ציור, מנגינה, יצירה, תכנון, שיפוץ ועוד ועוד - קל מאוד לבקר, הרי אין מישהו מושלם. ובכל זאת - ביקורת שיש בה תועלת אפשר לומר. ביקורת שלא תשנה כלום - בשביל מה?
תודה לך.חשוב לי לציין, חושבת שזו לראשונה שיוצא לי למתוח ביקורת, ועוד חריפה על משהו או מישהי.
וואו, מקסימה!@R DESIGN
מסכימה מאוד עם הביקורת שלך.
אמנם אני לא מכירה את כל העיתונים, אבל את חלקם כן, ואני ממש מאוכזבת. כמובן בכל עיתון אפשר למצוא כתבת מוצלחת, אבל אני מדברת על הנראות הכללית של העיתון.
לטעמי, הבעיה היא לא כ"כ הכותבות כמו הנושאים.
משום מה החליטו שמה שמעניין נשים זה כתבות גינה, סיפורים אישיים שלא ברורה רמת אמינותם, וכמובן, טורים אישיים, וזהו.
נדיר מאד למצוא כתבות בנושאים אקטואליים (לא מדברת על פוליטיקה או איך להקפיא אוכל לחג הקרוב), אלא כתבות מחקריות או היסטוריות בהקשר אקטואלי. כמו: עשרה בטבת - תנו לי כתבה על סוגי מצור שהיו בהיסטוריה. בחירות - למדו אותי על שיטות ממשל או סוגי משטרים ברחבי העולם. פורים - (אנא, לא איך חנה בישלה לגדוד האורחים שלה סעודת חג ובאמצע נחתה אליה גם גיסתה והיא לא ידעה איך להתמודד, אז בואו נעזור לה ונביא את דברי פלונית היועצת.) בהקשר לתחפושות אפשר להביא כתבה על חולשת האנוש של הסתרת פגמים וחוסר הצלחות, על אנשים צבועים, על יכולת ההסוואה של בעלי חיים.
ואפשר לכתוב גם כתבות בלי הקשר אקטואלי. כתבות עם העשרה פסיכולוגית (יש עוד נושאים חוץ מקש"ר), ידע עולם, ארצות שונות, תרבויות
לא יודעת! באמת זה לא מתפקידי למצוא רעיונות לכתבות...
הגיע הזמן שהעורכות יפנימו שזה שאנחנו נשים, לא גורם לנו להתעניין רק בד' אמותינו, קרי כביסות, אירוחים, בישולים וארגון הבית.
הלו, מישהו שם במערכת שומע? אנחנו לא מטומטמות! וגם אם כן, אדרבה, תנסו להעלות לנו את הרמה...
לטעמי, הבעיה היא לא כ"כ הכותבות כמו הנושאים.
משום מה החליטו שמה שמעניין נשים זה כתבות גינה, סיפורים אישיים שלא ברורה רמת אמינותם, וכמובן, טורים אישיים, וזהו.
נדיר מאד למצוא כתבות בנושאים אקטואליים (לא מדברת על פוליטיקה או איך להקפיא אוכל לחג הקרוב), אלא כתבות מחקריות או היסטוריות בהקשר אקטואלי. כמו: עשרה בטבת - תנו לי כתבה על סוגי מצור שהיו בהיסטוריה. בחירות - למדו אותי על שיטות ממשל או סוגי משטרים ברחבי העולם. פורים - (אנא, לא איך חנה בישלה לגדוד האורחים שלה סעודת חג ובאמצע נחתה אליה גם גיסתה והיא לא ידעה איך להתמודד, אז בואו נעזור לה ונביא את דברי פלונית היועצת.) בהקשר לתחפושות אפשר להביא כתבה על חולשת האנוש של הסתרת פגמים וחוסר הצלחות, על אנשים צבועים, על יכולת ההסוואה של בעלי חיים.
ואפשר לכתוב גם כתבות בלי הקשר אקטואלי. כתבות עם העשרה פסיכולוגית (יש עוד נושאים חוץ מקש"ר), ידע עולם, ארצות שונות, תרבויות
לא יודעת! באמת זה לא מתפקידי למצוא רעיונות לכתבות...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים