הירושלמי הנודד
משתמש רשום
- הוסף לסימניות
אין למתמידים שום אברך בחריש !!!כן בהחלט,
רק לפי מה שהבנתי רוב הקהילה היא 'מתמידים',
וכן אין להם שום מוסדות וכו'
אין למתמידים שום אברך בחריש !!!כן בהחלט,
רק לפי מה שהבנתי רוב הקהילה היא 'מתמידים',
וכן אין להם שום מוסדות וכו'
גם בהר יונה השכירות המדובררת והמפורסמת כרגע, מדובר על רחוב צמוד בפרויקט חילוני כשהשאיפה לצרף אותו להר יונהדיברתי על שכירות
כתבו 3500-4000
אנשים יעדיפו דירות קצת יותר קטנות
וקהילה יותר מוצלחת
נו, זה מה שאני אומר, שמארגנים את הקהילה הכלל חסידית בחריש,אצל חסידים קהילה זה קריטי.
הרבה יותר משמעותי מאשר ליטאים.
אם מדברים על הר יונה ד' המעורבת,גם בהר יונה השכירות המדובררת והמפורסמת כרגע, מדובר על רחוב צמוד בפרויקט חילוני כשהשאיפה לצרף אותו להר יונה
וגם אז לצאנז לא תהיה ברירה והם יהיו חייבים לפתוח קהילה בחרישאכן בעיקרון זה עובד כך בצורה של קהילות מאורגנות
אך עדיין יש מקום רב להתארגנות מלמטה,
דבר שלגבי חריש זה הדבר היחיד שיעבוד וד"ל...
לא רלוונטי מכמה סיבותוזה לצד הבסיס שכבר קיים של המוסדות הכללים באידיש.
ובנוסף לקהילת תולדות אהרן.
לא מדובר על הר יונה ד' אלא על רחוב שצמוד להר יונה ג' אין שמה עדיין צביון ומה שמנסים זה לקבוע עובדות בשטח.אם מדברים על הר יונה ד' המעורבת,
אז במיליון אחוז עדיף את חריש מאשר הר יונה!
בפרט שעוד מדובר באותו מחיר!!
אין לי הסבר לזהלא רלוונטי מכמה סיבות
לא מדובר על הר יונה ד' אלא על רחוב שצמוד להר יונה ג' אין שמה עדיין צביון ומה שמנסים זה לקבוע עובדות בשטח.
מה כן שאני מבין את השיקול לכאן ולכאן אני באופן אישי חושב שחריש עדיף לא במיליון אחוז... אבל כן יותר מצדד לכך,
בכל זאת אני יכול להבין אחרים שחושבים אחרת..
הר יונה ג' זו שכונה חרדית למהדרין.אין לי הסבר לזה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים