- הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול
אבל רציתי לומר נקודה שלא ממש מובנת לי.
יש מצב כזה שאנשים מצפים ממי שיש לו רכב שיעשה עם זה חסד ויסיע אנשים.
אני מבחינתי מסתכלת על רכב כמו על בית, זה מקום אישי.
כמו שלא מצפים ממני שקבוע בימי שני מישהי תישן אצלי בבית בחדר (פנוי..)
כך לא אמורים לצפות מכל מי שיש לו רכב שיקח אנשים.
זה תופעה בציבור שלנו שלאנשים מובן מאליו שזה בסדר לבקש כזאת בקשה בלי שמציעים לו.
אתן דוגמא
הייתה לי נסיעה ארוכה עם בעלי (מעל שעתיים)
ומישהי זרה רצתה להצטרף אלינו לחזור לבני ברק, הרגיש לי ממש תקוע לשבת ברכב סגור אני ובעלי ואישה זרה..אז פשוט התחמקתי.
ואני מרגישה עם זה לגמרי בסדר.
כמובן שאם בעלי נוסע לבד או שאנחנו נוסעים בתוך העיר אנחנו עוצרים הרבה לטרמפים...קצר ולעניין.
אבל נסיעות ארוכות או טרמפ קבוע- לא!
מסכימה מאד עם הדברים.
ואני רוצה להוסיף-
* לפעמים בעלי טורח ומגיע לאסוף אותי. למה? כי הוא דואג לי וחשוב לו שיהיה לי הכי נח בעולם. אז הוא מתאמץ ומגיע. לפעמים נוסע במיוחד מירושלים לבני ברק כדי להסיע אותי. והתמורה שלו זה שיש לנו זמן ביחד.
כשבאה מישהי ומבקשת להצטרף, מבחינתי זה הופך את בעלי לנהג מונית. לא נעים לנו לדבר כשיש מישהו זר ברכב, וזה הופך את הנסיעה לנטל.
* בנסיעות ארוכות אנחנו הרבה פעמים שומעים שיעור. יש אנשים שלא מהססים לפתח שיחה ולהפריע. זה פשוט מדהים.
* כשנסענו ללוויה של הרב שטיינמן, בעלי שאל אותי אם אני מסכימה שנעלה טרמפים. ביציאה מירושלים עמדו המון גברים שביקשו טרמפ, הוא מבחינתו הסכים לצורך המטרה, ורצה לדעת אם זה יהיה לי נח. ביקשתי ממנו שלא יעלה. יודעים למה? אמרתי לו שאין לנו דרך לדעת איך יריח מי שיעלה, ואני אסבול נורא אם ניתקע ככה יותר משעה...
לצערי הרבה פעמים אני נכנסת לרכב ושואלת את בעלי מי נסע איתו, כי יש ריח לא נעים, והוא מספר שהעלה טרמפ. צר לי לכתוב את זה, אבל זה שיקול גדול. גם של בעלי.
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //