נכתב ע"י אסתר;2089452:אם כל העולם היה נכנס לפרוג, ובונה את מערכת השקפתו על פי הדיונים המתנהלים כאן, אני חושבת שהכל היה שונה.
המציאות בשטח, היא אחרת.
גם בנות טובות שמעונינות מלכתחילה שהבעל יצא לעבוד יום אחרי השבע ברכות, רוצות בחור שנמצא במסגרת ישיבתית. ולא, הן בדרך כלל לא מוכנות לשמוע בשידוכים על בחורים שכבר יצאו לעבוד באופן רשמי.
ואם אתם במקרה מכירים בנות טובות שכן מוכנות, נא צרו קשר באישי, יש לי רשימה של בחורים טובים, יר"ש, שהחסרון היחיד שלהם הוא שהם עובדים.
העולם מלא בהפתעות...נכתב ע"י נחל;2089414:מכירה בחורה איכותית ויר"ש שיכולה להתאים.
אפשר לפנות באישי.
(ואגב, מפריע לי התיוג שיש כאן בין השורות לגרושות. הוא ג"כ שגוי, אם כי גם אני לא רואה מאיזה צד הרעיון הזה אמור להתאים. לא לו ולא לה.)
כל דבר לגופונכתב ע"י קקטוס;2089265:בדור הקודם היתה הערכה לאברכים על כך שהם מקדישים את חייהם לתורה - ובצדק.
היום ההערכה הזאת לא קיימת, כי כל מי שנמצא בכולל, למרות שהמקום שלו איננו שם, מתהדר בתואר אברך, בעיני זה עיוות.
נכתב ע"י קקטוס;2089265:אני רק שואל:
האם בימינו להיות אברך זאת ברירת מחדל, ומי שנפשו חשקה בתורה ועמל בה מתוך בחירה - זה דבר ששייך רק לדורות הקודמים?
על סמך מה בדיוק אתם פוסלים אדם שבגיל צעיר החליט לעשות את מה שהרבה אנשים עושים בגיל מאוחר יותר, ובחר ללמוד לימודי מקצוע - תואר מפרנס, על סמך החלטתו האישית.
האם החלטה אישית של מי שהחליט להיות מפרנס, נופלת מההחלטה האישית של מישהו להיות אברך? או שמא בכדי להיות אברך אין צורך בהחלטה, ופשוט צריך לזרום עם המסלול.
תזרקו עלי אבנים - אבל בעיני, מי שבחר לעשות משהו עם החיים שלו, בניגוד לזרם המרכזי שזורם.. ראוי בעיני להערכה על עצם ההחלטה.
מי שנגרר למרות שהוא לא מתאים, ולא מתכוון אפילו למצות את הפוטנציאל שלו, בכל מקום שהוא, הוא סתם דג מת.
בדור הקודם היתה הערכה לאברכים על כך שהם מקדישים את חייהם לתורה - ובצדק.
היום ההערכה הזאת לא קיימת, כי כל מי שנמצא בכולל, למרות שהמקום שלו איננו שם, מתהדר בתואר אברך, בעיני זה עיוות.
נכתב ע"י קקטוס;2089265:האם החלטה אישית של מי שהחליט להיות מפרנס, נופלת מההחלטה האישית של מישהו להיות אברך? או שמא בכדי להיות אברך אין צורך בהחלטה, ופשוט צריך לזרום עם המסלול.
תזרקו עלי אבנים - אבל בעיני, מי שבחר לעשות משהו עם החיים שלו, בניגוד לזרם המרכזי שזורם.. ראוי בעיני להערכה על עצם ההחלטה.
נכתב ע"י מלפפון;2089520:בשונה מדורות עבר, ההוראה היום היא כן למשוך למגמה של כולל.
ואני לא מתייחסת למי שבחר אחרת מהמגמה. ולא אומרת עליו כלום.
כי הוא יכול להיות על כל רחבי הסקאלה החרדית.
הכולל, בנוסף למטרה של 'תלמוד תורה כנגד כולם', הוא גם סוג של חממה.
אז אוקי. אם אברך מרגיש ריקנות, והוא מגיע לכולל כי אוהב קפה מגורען אבל בתוכו הוא מרגיש שאין לו תכלית, זו שאלה לרב.
כי הוא כביכול יוצא מהחממה. והעולם של היום איננו השטייטל של פעם. שגם המשומדת האתאיסטית הגדולה ביותר, לבשה שמלת מלמלה ארוכה.
ולענין לבוש- אפשר לומר מה שרוצים, אבל הלבוש מקטלג. ומי שמחליף לבוש משייך את עצמו למקום בו הלבוש הנ"ל סטנדרטי. לא פוסלת לפי לבוש, כן מקטלגת, או יותר נכון, האדם מקטלג את עצמו על פי לבושו.
ועוד משהו- זה לא נכון שאברכים נשארים אברכים רק מכח חוק האנרציה.
קיימות מספיק מסגרות היום או מקומות לימוד שאדם שחש צורך מגיע אליהן.
נכון שקיימים אברכים בטלנים, שיהיו גם עובדים בטלנים. ואני מכירה אותם.
הם תמיד עמדו בעמדת הקפה, וכשיצאו מהכולל לא מצאו עבודה. כי אף אחד לא הסכים לספק להם קפה חינם.
ערך של לימוד תורה הוא ערך עליון. ערך של פרנסת בית הוא ערך חשוב ביותר.
והבחירות של כל אחד בהתאם לנתונים בבית שלו.
וקיימים מספיק עובדים שעדין קוראים להם 'אברכים'.. (ואני לא מתכוונת ל'הובלות האברך ---').
נכתב ע"י אז מה;2089524:מקווה בעז"ה לא לגלוש לויכוחים פה.
רק על פסקה אחת מרגישה חובה למחות בכל תוקף:
המשפט שהדגשתי-
מעוות,
סותר את הערך הבסיסי של כל יהודי,
ובושה שהוא מוצג על גבי פורום חרדי.
זה לא אומר כלום על הפנימיות ואת זה כולם מסכימיםנכתב ע"י בת ציון;2089317:יש פה עיוות נוראי. (שמשקף את הלך הרוח בציבור)
אני פורשת.
את הילדים שלי אני אמשיך לחנך לאהבת תורה ויראת שמים, וגם לעצמאות מחשבתית, ולהבנה שגם אם מישהו לובש או עושה אחרת ממך זה לא אומר שום דבר על הפנימיות שלו ולא שם אותך מעליו או אותו מעליך.
לא סותרנכתב ע"י אז מה;2089524:מקווה בעז"ה לא לגלוש לויכוחים פה.
רק על פסקה אחת מרגישה חובה למחות בכל תוקף:
המשפט שהדגשתי-
מעוות,
סותר את הערך הבסיסי של כל יהודי,
ובושה שהוא מוצג על גבי פורום חרדי.
את צודקתנכתב ע"י מלפפון;2089520:בשונה מדורות עבר, ההוראה היום היא כן למשוך למגמה של כולל.
ואני לא מתייחסת למי שבחר אחרת מהמגמה. ולא אומרת עליו כלום.
כי הוא יכול להיות על כל רחבי הסקאלה החרדית.
הכולל, בנוסף למטרה של 'תלמוד תורה כנגד כולם', הוא גם סוג של חממה.
אז אוקי. אם אברך מרגיש ריקנות, והוא מגיע לכולל כי אוהב קפה מגורען אבל בתוכו הוא מרגיש שאין לו תכלית, זו שאלה לרב.
כי הוא כביכול יוצא מהחממה. והעולם של היום איננו השטייטל של פעם. שגם המשומדת האתאיסטית הגדולה ביותר, לבשה שמלת מלמלה ארוכה.
ולענין לבוש- אפשר לומר מה שרוצים, אבל הלבוש מקטלג. ומי שמחליף לבוש משייך את עצמו למקום בו הלבוש הנ"ל סטנדרטי. לא פוסלת לפי לבוש, כן מקטלגת, או יותר נכון, האדם מקטלג את עצמו על פי לבושו.
ועוד משהו- זה לא נכון שאברכים נשארים אברכים רק מכח חוק האנרציה.
קיימות מספיק מסגרות היום או מקומות לימוד שאדם שחש צורך מגיע אליהן.
נכון שקיימים אברכים בטלנים, שיהיו גם עובדים בטלנים. ואני מכירה אותם.
הם תמיד עמדו בעמדת הקפה, וכשיצאו מהכולל לא מצאו עבודה. כי אף אחד לא הסכים לספק להם קפה חינם.
ערך של לימוד תורה הוא ערך עליון. ערך של פרנסת בית הוא ערך חשוב ביותר.
והבחירות של כל אחד בהתאם לנתונים בבית שלו.
וקיימים מספיק עובדים שעדין קוראים להם 'אברכים'.. (ואני לא מתכוונת ל'הובלות האברך ---').
נכתב ע"י קקטוס;2089556:לא סותר
ולא בושה
אם את תומכת בבטלה, שלא מביאה לשום מקום חוץ מלחטא, את צודקת.
בן אדם חייב להיות שלם עם עצמו, לפחות לנסות.
בן אדם שסתם לא עושה כלום, במה הוא יהודי?
משתייך לתת חברה אחרת,נכתב ע"י קקטוס;2089564:את צודקת
אנשים מקטלגים את עצמם בלבוש.
ומי שלובש כחול וכדומה, מצהיר על עצמו שהוא משתייך לתת חברה אחרת, שיש לה סולם ערכים שונה במקצת.
עם זאת, הוא עדיין משתייך לחברה החרדית, בגלל סולם הערכים שלו, שסובר שאורח החיים הזה הוא הנכון ביותר עבורו.
ערכתי את ההודעה שלי, ואני מצטט שוב:נכתב ע"י אז מה;2089565:מהנוסח היה נשמע שה'זרם המרכזי' (ציטוט) - שההגיון הבריא אומר שהכוונה במילים אלו הוא לזרם האברכים הכללי, הגדול מידי והמיותר מידי - לא עושה כלום עם עצמו (חוץ כמובן מהתעסקות נבערת וחסרת תוחלת עם גווילים עתיקים)
ואדם הבוחר להפסיק עם הבטלה האיומה הזו - הוא הנבחר והרצוי והחכם
(סליחה על הציניות, היא בלתי נשלטת במקרה דנן)
זה תוספת על הדברים שלך.נכתב ע"י מלפפון;2089569:משתייך לתת חברה אחרת,
זה משתמע מהדברים שלי?
נכתב ע"י קקטוס;2089574:ערכתי את ההודעה שלי, ואני מצטט שוב:
המשפט הזה מדבר על כל בן אדם שנמצא במצב סטטי, ולא מזיז את עצמו לשום מקום.
סטודנטים שלא עושים כלום, אברכים שלא עושים כלום, חילונים שלא עושים כלום, חסידים שלא עושים כלום, וכורדים שלא עושים כלום.
אדם שנמצא במקום סטטי סתם, הוא לא מתחיל למצות את עצמו.
הרבה היו מעבר לנהר, אבל רק אברהם אבינו עשה מעשה ועבר אותו.
צריך אומץ וכנות בשביל לדעת איפה אתה נמצא, אבל כשאתה יודע, זה סימן שעשית כבר משהו... אם אתה סתם זרוק, תתחיל לחפש, אולי תמצא את האמת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים