נכתב ע"י efrat1;2059025:א.כח עבודה זול בשפע. ושכר בהתאם...![]()
ב. מחסור במעונות.
נכתב ע"י EC;2059119:כל אחת שניה שאני מכירה פה עובדת מחוץ לעיר, זה אומר הרבה, לא?
המשרות פה מאוד מוגבלות לתחומים מסוימים..
נכתב ע"י efrat1;2059054:באמצע השנה מי שיולדת אין לה מקום.
תנסי עכשיו לחפש מעון או משפחתון פנוי ...
נכתב ע"י זוהר טל;2059188:זה גם בירושלים...
נכתב ע"י גלבוע;2059142:לאלו תחומים באמת?
תוכלי לפרט?
נכתב ע"י EC;2059362:מה שאני מכירה:
כמה להנה"ח יוצאות לעבודה בפ"ת, ת"א, ב"ב וי-ם
אדריכלות
עיצוב, גרפיקה
מזכירות, מנהלות משרדים של עו"ד וכאלה
עוד אחת מנהלת משרד טלפנות בי-ם
תיכנות
אומנות
חינוך מיוחד
וגננות, מורות יש בשפעע שיוצאות
קיצור הרבה שרוצות יותר, יוצאות!
חלק לישובים פה מסביב, ( בעיקר נראה י הוראה,מטפלות וכאלה) אבל רובן יותר מרחיקות..
נכתב ע"י YRN;2059474:אני עובדת בירושלים, כבר שנים. אפילו לא התחלתי לחפש בעיר. תחומי העיסוק, רמת השכר... אין מה להשוות. כמובן שיש מחירים שאני משלמת אבל בשלב הזה זה שווה לי.
האוטובוסים לירושלים (של 6 בבוקר, 6:20...) מלאים בנשים. כנראה מהסיבות הנ"ל.
נכתב ע"י מזל בן הרוש;2059548:אני גם יוצאת כל יום לבני ברק,
בדיוק מהסיבה הזו,
אין מקום בעיר לעבודה במשרה ניהולית עם משכורת נורמלית,
וכמוני עוד הרבה חברות שלי.
הכל נכון, פרט למספר האוטובוסים של הנשים העובדותנכתב ע"י רותי קפלר;2059541:כל משק שהיבוא שלו גדול מהיצוא, נידון אוטומטית לעוני.
מודיעין עילית מייבאת מדי יום כמויות עצומות של מים, חשמל, חלב, פירות וירקות, מוצרי אוכל, מוצרי חשמל (אין שום מפעל יצרני שמייצר בה את כל אלו). הכסף עבור כל אלו זורם מהעיר החוצה.
ותמורת כל הצריכה של כל תושבי העיר – היא מייצאת שניים-שלושה אוטובוסים של נשים עובדות... (שהשכר שלהן זורם פנימה, אבל זה לא מתחיל להספיק כדי לכסות את היבוא הענק).
יש למשק 2 אפשרויות:
1. לייצר בעצמו את כל הצריכה שלו (כולל גידול פירות וירקות וייצור חשמל...)
2. לייבא חלק מהצריכה - ובתמורה לזה, לייצא משהו כדי לאזן את המצב.
כל עוד העסקים בתוך מודיעין עילית מוכרים רק לתושבי העיר, זה לא נחשב ליצרנות, אלא לגלגול כספים בתוך העיר.
הפתרון - ייצור. וייצוא.
לפתוח מפעלים יצרניים, שמעסיקים את תושבי העיר בלבד, ומוכרים את תוצרתם (לא משנה אם זה תוכנה או טקסטיל או וואטאבר) לערים אחרות.
(העובדים שהם תושבי חוץ לעיר, לא מועילים במאומה למאזן היבוא-יצוא של העיר, כי המשכורת שלהם יוצאת החוצה).
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים