- הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;969324:1.2. ללכת כדאי, לפרסם? היכן ראית המלצה? אפילו צלצול אחד לא נתנו...
נתנו גם נתנו
נכתב ע"י mig;969324:1.2. ללכת כדאי, לפרסם? היכן ראית המלצה? אפילו צלצול אחד לא נתנו...
נכתב ע"י bbr;969314:אני מתנצלת שאני מקפיצה אחרי שקצת נהיה פה שקט, אבל יש כמה נקודות שלא יכלתי להתאפק ולכתוב:
1. כל אלה שדוגלים שצריך ללכת לטיפול, כשהם נפגשים במתנגדים, הם בטוחים שהם פאנטים ומזניחים, אז רציתי לחדש לכם, שיכולים להתנגד לדרך הזו גם בלי להיות פנאטים, ולא כל מי שאומר משהו נגד, הופך לאדם שאינו רוצה לפתח את אישיותו ולטפל בקשייו.
2. מי אמר שהדבר הנכון זה לפרסם את זה בריש גלי, לא ראיתי שאנשי העולם הגדול שמסתובבים עם פסיכולוג צמוד, אישיותם יותר מפותחת ובעיותיהם פחותות, למי שקצת מתמצא יודע שזה בדיוק להיפך, לא ראיתי שבציבור הכללי יש פחות בעיות בגלל שמדברים על הכל בקולי קולות, ולא מתביישים להחשף, לידיעתכם ההיפך הוא הנכון, יש מושג של דברים שהצניעות יפה להם, וברכה השורה בדבר הסמוי מן העין, וכמו שאני חושבת שלא צריך לספר לכל אחד ותחת כל פורום רענן את כל התמודדויותי בחיים, אני חושבת שגם את זה לא צריך לחשוף.
אם משווים אותנו לציבור הכללי או בכלל לאומות העולם בואו ניפתח עד הסוף, נארגן עצומה בפרוג שיפתחו תת פורום באיש את רעהו, 'חיי זוגיות', 'הריון ולידה' (מה שדי קורה פה לאחרונה, ואני חושבת שזה חורה ללא מעט אנשים) ועוד ועוד...
אני באמת רואה כענין לקוי על כמה מחברות הפורום, שאני יודעת עליהם פרטים מיותרים לחלוטין כגון: מהו תאריך הלידה המשוער (עוד מעט יכתבו תאריך ו. אחרוןסליחה) את כל סיבוכי ההריון, כל קושי שיש עם הילדים, השכנים, הבעל (לא, זה עוד לא
) פורומים כאלה שיש בציבור הכללי לא מתאימים לנו.
בקיצור, היצר הרע מנסה טוב טוב להכניס לנו שיש לנו מה ללמוד מהציבור הכללי והלאה, ואנחנו לא מבינים שיש לנו משהו שלהם אין, יש לנו תורה, יש לנו רבנים, יש עוד דרכים לפתור בעיות חוץ מלשבת על ספת הפסיכולוג, וכן גם חוץ מקלינאי תקשורת וכדו' רק מה הכי קל זה או לא לטפל בכלל, או להיות מהמתקדמים הפתוחים והמבינים, שהולכים לפסיכולוג.
בתור אחת שעברה לפני מס' שנים תקופה לא פשוטה בלש' המעטה (ולא אפרט מפאת מה שכתבתי למעלה, וגם זה לא רציתי לכתוב, רק כדי שלא תגידו שאני מפחדת מסטיגמות) הלכתי לטפל ולא אצל שרלטנים, ולא ראיתי שהתקדמתי כלום, ההיפך הוא הנכון, ישבתי אצל מטפלים שנתנו לי לשקוע במקום שהייתי בגלל שכל הסיבות הסביבתיות היו מוצדקות. אף אחד לא אמר לי בואי שימי את הכל בצד ותתחילי לצמוח את זה שמעתי רק!!!!! מרבנים ומאנשים שמטפלים בגישה יהודית, אני יודעת שיתלו אותי על מה שאני אכתוב עכשיו אבל בכל אופן אני אכתוב, למי שקצת יודע מה המקור של הפסיכולוגיה, זה מבוסס ברובו על כפירה גמורה, הפסיכולוגיה תופסת את האדם כדבר שטחי וכאילו אפשר לתייג כל בעיה שיש לאדם. ואנחנו יהודים ואנחנו יודעים שיש מעבר לנפש גם נשמה, אנחנו לא אוסף של מולקולות שאם קרה להם משהו מסוים בילדות בהכרח שבבגרותם יהיו לקויים בבעיות מסוימות, היהדות מוכיחה שיש לנו רבדים עמוקים מאוד מאוד, פסיכולוגיה היא דבר טוב ויפה אבל לגויים, לנו היהודים יש דרך שלהם אין, אז מה לנו לחפש בשדות זרים???
אני חוזרת לסיפור על עצמי, כל זמן שהלכתי למטפלים שלא בדרך התורה, התחושה היתה, יופי 12-20 טיפולים ואני בן אדם אחר. והתוצאה היתה בדיוק להיפך, שקעתי בבעיה, מרוב שהמטפלים היו מקצועיים והכילו אותי ואת הקשיים, אף אחד לא קם ואמר לי גברת, הכל טוב ויפה, נכון עברת מה שעברת, עכשיו קומי ותגדלי מזה, ותהיי יותר חזקה בגלל הקשיים שעברת, את זה לא שמעתי מאף מטפל, את זה למדתי על בשרי וזה לקח לא מעט זמן, אבל זה היה שווה!! אני יכולה לומר שאני היום אדם אחר, (וגם הסביבה אומרת את זה) לא חושבת שמאף סדרה של טיפולים, אלא פשוט כי חייבים להמשיך הלאה ולצמוח מהקשיים, וזה רק היהדות מלמדת, נקודה.
טיפולים זה קל, זה זבנג וגמרנו, זה נחמד לשפוך את הלב (תמורת 'כמעט' משכנתא) אבל עבודה עצמית לוקחת זמן, אבל מה שבא בקלות הולך בקלות וכן להיפך.
וואי איזה הרצאה ארוכה, לא תכננתי, אבל אי אפשר לגמור בלי משהו טוב, אז פעם שמעתי על 2 חברים בני 50 שהיתה להם בעיה שהיו מרטיבים בלילהיום אחד נפגשו לאחר תקופה ארוכה שלא התראו, שאל החבר הראשון 'תגיד לי מה יצא עם הבעיה שלך, מצאת פתרון?' ענה לו: 'בטח, הלכתי לפסיכולוג' שואל החבר: 'נו והפסקת להרטיב?' ענה לו: 'לא, אבל אני שלם עם זה'
![]()
נכתב ע"י בלון;969325:ואולי טוב יעשו 'פרוג' אם יסירו את פורום 'איש את רעהו'.
ולו לטובת הבחורות/הגברים שנכנסים בתום לב לאתר הזה, בידיעה שהוא מקצועי נטו. .
נכתב ע"י סיפי;969334:לא התכוונתי להקפיץ את האשכול, זאת ועוד שלא היה לי כח לדפדף בין כל הסיבוכת שלו (הגעתי מאוחר...) אז כדרכי קפצתי מיד לסוף, ותמהני, מאד מאוד תמהני, על מה ולמה יצא הקצף, וכי אם כמה אנשים מצאו להם משען בפורום נו ואז מה יש, ואם לא מוצא חן בעיניכם אל תכנסו לאשכול כגון זה (אבל בטוח שתכנסו ותקראו בשקיקה את הכל, רק אחרי זה תבקשו להסיר את זה. בריאות הנפש במיטבה, וסליחה על הבוטות)
נכתב ע"י pr;969331:bbr החמודה, נראה לי שערבבת פה כמה נושאים בו זמנית (:
אני חיבת להודות שהבדיחה בסוף ממש טובה
ויש היום ב"ה אנשים דתיים/חרדיים מקצועיים בעליל, שרבנים מפנים אליהם,
אמנם המבחר לא גדול כבעולם הרחב מטבע הדברים - אבל ב"ה קיים.
לגבי הענין הלקוי שהזכרת בפורום (וגם 'בלון' הזכירה) - הלא הייתי המוחה הראשית ואף חטפתי על הראש בעקבות הענין מכל כיוון אפשרי, ואני מסכימה בכל לב וזה חורה לי לא מעט.
אבל זה ממש לא קשור לנושא,
אה - אולי קצת קשור, חלק מתושבות הגינה היו יכולות להעזר נפלא בטיפול מקצועי![]()
נכתב ע"י מי;969332:בואו נעשה קצת סדר בדברים:
- אף אחד לא הציע להפוך את פרוג לפורום טיפול פסיכולוגי.
אין שום קשר בין ללכת לפסיכולוג בשקט, לבין לספר על גבי קהל ועולם מצבים אישיים ומשפחתיים שונים.
- לחפור במי אשם במה, ולמה אני כל כך מסכן, לא מביא תועלת לאיש.
ככל הידוע לי, הפסיכולוגיה עצמה כבר קלטה את זה.
- הפסיכולוגיה יושבת על בסיס כפירה - כמו בכל מקצוע מדעי, יש צדק במשפט הזה. כל המדע יושב על כפירה. יחד עם זאת, אפשר להיות רופא ולנפות את התיאוריות הכפרניות מתוך הרפואה, ואפשר להיות פסיכולוג ולנפות את הזבל מהסחורה הטובה. אמת, זה לא פשוט.
- טיפול הוא לחלוטין לא במקום עבודה עצמית. טיפול הוא עבודה עצמית קשה מאד. עם הרבה דם, יזע ודמעות.
(אני מבינה מדברייך שאת כותבת לאור נסיון אישי לא מוצלח בעליל. זה, איך לומר? באסה אמיתית, אבל יש גם סיפורים אחרים...)
נכתב ע"י רותי12;969348:4) לגבי פסי' "גויית". זה לא בדיוק נכון. יש כאלה שפוסקים שעדיף ללכת לפסי' חילוני ואפילו גוי (!) מקצועי מאשר לפסי' חרדי לא מספיק מקצועי. וכיום אין כ"כ הרבה פסי' חרדיים מקצועיים.
פסי' מקצועי חילוני\דתי לא אמור להשפפיע עליך מבחינה דתית. אם כן- אז הוא אינו מקצועי ואינו עושה מלאכתו נאמנה.
תכף אני שלוחת מייל לאחי ואברר לך את המקור למה שאמרתי על עדיפות ללכת לפסי' חילוני.. וכו'נכתב ע"י מי;969351:רותי, זה מסוג הדברים שקיימים בתאוריה ולא במציאות.
יש הרבה נוכחות בטיפול להשקפת עולמו של הפסיכולוג, אם ירצה ואם לא.
ישנם גם מחקרים חדשים שהוכיחו את זה, להוותה של הפסיכולוגיה הקלאסית שרצתה מאד לטעון שאיש מקצוע מצליח להתנתק.
נכון, יש בהחלט רבנים שמגבים פניה לפסיכולוג חילוני במקרה הצורך, אבל חשוב להיות מודעים למורכבות.
מעבר לנושא ההשפעה, יש גם פרקטיקה - קל בהרבה להיפתח בפני מישהו שמבין את השקפת עולמך, ומבין למה בחרת לנהוג כפי שנהגת במקרים מסויימים.
אין מאד הרבה פסיכולוגיים קליניים במגזר שלנו, אבל כבר ישנם, אמנם מעטים.
חוץ מזה, אני יודעת שאת לא מסכימה איתי - אבל מערכות בריאות הנפש מכירות בעו"ס קליני כמטפל מוסמך, וחלקם באמת עושים עבודה מעולה. (שלא לדבר על אלו שעשו תואר שני בפסיכותרפיה)
נכתב ע"י bbr;969350:- אם את בעצמך טוענת שזה לנפות את הזבל מהסחורה הטובה אז למה לא ללכת למקום שיש שם רק סחורה טובה, למה לטפל בנפשותינו הרגישות במקום שצריך שם עבודת ניפוי בין זבל לסחורה טובה, ודרך היהדות היא רק סחורה טובה, בלי זבל ובלי ניפויים.
- בענין הבאסה בגלל טיפול לא מוצלח, זה לא כזה פשוט וזה לא רק באסה זה הרבה יותר, זה בעל שמפסיד אישה, זה ילדים שמפסידים אמא, וזה פרוג שהיו מפסידים אותיזה לא חכמה לכתוב באסה ולזלזל באלה שלא מטפלים, ועוד יותר מזה להגיד אם לא יועלי לא יזיק, ואני חייבת לציין שהבאסה היא לא ממטפלת אחת, אלא כמה יותר...
ונקודה הכי חשובה, לאלה שחושבים שאני ממתנגדי הטיפול, ההפך הוא הנכון, ועניתי כך גם לאלה שקפצו עלי בהודעות פרטיות, אני חושבת שכל אדם חייב לטפל בעצמו, רק שאלתי בפשטות מי אמר שהדרך היחידה לטפל בעצמנו, זה ללכת לפסיכולוג?? ועוד יותר מזה לומר שכל מי שלא הולך הוא מצומצם, ומפחד מסטיגמות מכאן הדרך רחוקה
נכתב ע"י bbr;969350:טוב ממש נחמד לשמוע שאני חמודה, אבל בפירוש כתבתי בתחילת דבריי שאני מגיבה על כמה נושאים, ואפילו מספרתי אותם אאל"ט, אבל אולי אני כל כך מבולבלת, נדמה לי שאני צריכה טיפול או משהו
מטפל חרדי/דתי זה לא עוזר לי כלום, השאלה אם הוא מטפל בשיטה יהודית או שהוא מטפל חרדי שמתבסס על שיטה גויית וההבדל הוא עצום!!!!!
ושוב, למה הנחיתות לגבי העולם הרחב, מה אכפת לכם מה הולך שם ולמה כל הזמן שואפים להיות כמוהם, אני מתפוצצת מזה, קצת גאווה יהודית לא היתה מזיקה לדור שלנו
-על מה שהפסיכולוגיה קלטה לקח הרבה זמן וזרם הרבה דם בינתיים, וזה מוכיח שהבסיס לקוי, יש היום פסיכולוגים משופצים, אבל נו, נו לכי תמצאי אותם ולכי תדעי באיזה שלב הם של השיפוצים.
- אם את בעצמך טוענת שזה לנפות את הזבל מהסחורה הטובה אז למה לא ללכת למקום שיש שם רק סחורה טובה, למה לטפל בנפשותינו הרגישות במקום שצריך שם עבודת ניפוי בין זבל לסחורה טובה, ודרך היהדות היא רק סחורה טובה, בלי זבל ובלי ניפויים.
- לגבי זה שזה עבודה עצמית, לצערי אלה שעושים הרבה רעש מסביבם והצליחו או לא בטיופל פסיכולוגי את אולי יודעת עליהם, אבל כמה אנשים אנחנו בכלל לא מכירים שיצאו ממצבים לא פשוטים, עם המון עבודה עצמית, אבל לא חזרו למקומות האפלים כי זו היתה עבודה פנימית יסודית, ולא טיפול שלוקה הרבה בחסר, לצערי.
- בענין הבאסה בגלל טיפול לא מוצלח, זה לא כזה פשוט וזה לא רק באסה זה הרבה יותר, זה בעל שמפסיד אישה, זה ילדים שמפסידים אמא, וזה פרוג שהיו מפסידים אותיזה לא חכמה לכתוב באסה ולזלזל באלה שלא מטפלים, ועוד יותר מזה להגיד אם לא יועלי לא יזיק, ואני חייבת לציין שהבאסה היא לא ממטפלת אחת, אלא כמה יותר...
ונקודה הכי חשובה, לאלה שחושבים שאני ממתנגדי הטיפול, ההפך הוא הנכון, ועניתי כך גם לאלה שקפצו עלי בהודעות פרטיות, אני חושבת שכל אדם חייב לטפל בעצמו, רק שאלתי בפשטות מי אמר שהדרך היחידה לטפל בעצמנו, זה ללכת לפסיכולוג?? ועוד יותר מזה לומר שכל מי שלא הולך הוא מצומצם, ומפחד מסטיגמות מכאן הדרך רחוקה
נכתב ע"י bbr;969350:מטפל חרדי/דתי זה לא עוזר לי כלום, השאלה אם הוא מטפל בשיטה יהודית או שהוא מטפל חרדי שמתבסס על שיטה גויית וההבדל הוא עצום!!!!!
נכתב ע"י bbr;969350:- לגבי זה שזה עבודה עצמית, לצערי אלה שעושים הרבה רעש מסביבם והצליחו או לא בטיופל פסיכולוגי את אולי יודעת עליהם, אבל כמה אנשים אנחנו בכלל לא מכירים שיצאו ממצבים לא פשוטים, עם המון עבודה עצמית, אבל לא חזרו למקומות האפלים כי זו היתה עבודה פנימית יסודית, ולא טיפול שלוקה הרבה בחסר, לצערי.
נכתב ע"י bbr;969350:ונקודה הכי חשובה, לאלה שחושבים שאני ממתנגדי הטיפול, ההפך הוא הנכון, ועניתי כך גם לאלה שקפצו עלי בהודעות פרטיות, אני חושבת שכל אדם חייב לטפל בעצמו, רק שאלתי בפשטות מי אמר שהדרך היחידה לטפל בעצמנו, זה ללכת לפסיכולוג?? ועוד יותר מזה לומר שכל מי שלא הולך הוא מצומצם, ומפחד מסטיגמות מכאן הדרך רחוקה
לא אותו הדבר .ברפואת הנפש יש גם נשמה ...נכתב ע"י רותי12;969356:תכף אני שלוחת מייל לאחי ואברר לך את המקור למה שאמרתי על עדיפות ללכת לפסי' חילוני.. וכו'
אגב כשאת רוצה רופא מקצועי מאד את מסתכלת על חרדי\חילוני?
אפילו רופא נשים שאלנו פעם ואמרו לנו שעדיף ללכת לרופא גבר אם הוא יותר מומחה מאשר לרופאת נשים (ולא לסקול אותי אני מדברת על מקרה פרטי של סיבוך)פחות מומחית.
אז למה לא כך ברפואת הנפש?? .
נכתב ע"י bekki;969370:לא אותו הדבר .ברפואת הנפש יש גם נשמה ...
נכתב ע"י רותי12;969373:נשמה -כן. דת- לא.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים