הפעם-
לא תמצאו כאן תמונות מרשימות ולא יצירות פאר.
הפעם תמצאו את הלב.
הלב של הילדים.
חנוכה הוא אחד החגים האהובים עלי.
כשהילדים היו קטנים אהבתי לשבת לצידם בעודם שרים שירי חנוכה, מביטים על הנרות ועל השלהבות המרצדות בראשם ומנסים לנחש מה יקבלו אחרי הדלקת נרות והכי, איפה אני מחביאה את האוצרות.
מנהג עשינו לנו כשהיו קטנים. היינו מתקשרים לסבתא המבוגרת של בעלי, סבתא רבא שלהם שהתגוררה באנגליה והם היו שרים לה "מעוז צור" בליווי נגינה של אורגנית וגיטרה [כל אחד והתפקיד שלו...]
הילדים גדלו, הסבתא נפטרה, אבל משהו בחנוכה עדיין מעורר בנו תחושה של משפחתיות. של קירוב לבבות. וזמן איכות עם הילדים. כן, גם כשהם גדולים.
אנחנו יושבים מול הנרות, לעיתים דופק הגשם על החלונות כמו מנסה להילחם בשלהבות. מלחמה של גשם ברוח [רוחניות].
הרוח מנצחת. תמיד.
אז כאן הפעם, לא תמצאו הדרכה מורכבת ולא יצירות אומנות.
כמו שכתבתי, כאן, תמצאו את הלב.
את זמן האיכות עם הילדים
את הרגעים היפים שמקרבים לב ילדים זה לזה ולהורים.
כאן תמצאו תמונות של יצירות של ילדים. חבל רק שאין תמונות של הפנים החייכניות מרוחות השוקולד.
בצק אחד ואינסוף אפשרויות.
מכינים בצק עוגיות פשוט.
אפשר מכל מתכון.
200 גרם נטורינה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
שמים את הרכיבים בקערה ולשים בצק במיקסר או ביד בקערה. מעבירים לשקית ומניחים במקרר לכשעה.
אפשר להכין לפני הדלקת הנרות ולאחריה להוציא מהמקרר ולעבוד עם הילדים.
אפשר להמיר נטורינה בחמאה או שמן [2 כוס שמן]. בהמרה לשמן העוגיות יתפוררו קצת יותר.
מושיבים את הילדים סביב שולחן.
במרכז השולחן מניחים מערוכים, קורצנים, סוכריות קשות מרוסקות, עדשים, סוכריות לקישוט עוגות, מטבעות שוקולד, מקלות ארטיק, ועוד ככל העולה בדמיונכם.
מחלקים לכל ילד מערוך וחלק מהבצק.
הילדים מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט
קורצים צורות כרצונם, אפשר כמובן להתמקד בצורות של חנוכה- קורצני חנוכיות, סביבונים, נרות וכו'.
שולחים לאפיה בתנור.
ממיסים שוקולד, נותנים לילדים לטבול בו את העוגיות ולקשט.

או-
מקשטים ברויאל אייסינג

מתכון לרויאל אייסינג והוראות עבודה תמצאו כאן:
יש לי מתכון שלי, מעולה יוצא ממש טוב התפרסם בהמודיע עוגיות בסיס [מתכון לכ-30-40 עוגיות, תלוי בגודל]: 3.5 כוסות קמח 1 מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1 ביצה חלקי את המרגרינה לקוביות. הכניסי את כל החומרים לקערת המיקסר וערבלי לבצק אחיד. כסי בניילון והכניסי למקרר ל-20 דקות. עוגיות בצורות: רדדי את...
www.prog.co.il
או-
מכינים עוגיות ויטראז', מה שמצריך הכנה לפני האפיה.
איך?
בקלות.
שוברים סוכריות קשות בעזרת פטיש לחתיכות קטנות.
קורצים צורות עם חור באמצע.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. מפזרים מהסוכריות השבורות בחור. אופים רגיל. נזהרים לא לאפות יותר מדי אלא רק להשחמה קלה. אפיתת יתר תהפוך את הסוכריות למרות.
או עוגיות דמוי סופגניה.
ולמה זה דמוי סופגניה? כי באמצע יש חור עם ויטראז' אדום שמתכסה באבקת סוכר [נאוו של הטבח בצעיר שהכין אותן]. אל תגידו שזה לא איכשהו מזכיר
ומה עוד אפשר?
סוכרית עוגיה על מקל ממולאת במטבע שוקולד.
איך?
פשוט.
קורצים 2 עיגולים.
מניחים מטבע שוקולד במרכז אחד העיגולים. מניחים מקל סוכריה או ארטיק באופן שיהיה מעט בפנים העיגול. מניחים מעל העיגול ומטבע השוקולד את העיגול השני. מהדקים בעזרת מזלג.
אופים רגיל להשחמה נאה.
אפשר לקשט בשוקולד מומס.
עוגיות מטבע שוקולד.
אין צורך בהסברים, נכון?
ההתרגשות של צביעת המטבע והעוגיה בצבע זהב. האושר.

עוגיות נר:
יוצרים 4 כדורים קטנים של בצק, פוחסים לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ. מצמידים אחד לשני בלחיצה. בעזרת קורצן בצורת עלה קורצים את השלהבת. מצמידים גם אותו לנר.
אופים כרגיל
אז קחו את הזמן בחנוכה. שבו עם הילדים לשעה של קירוב לבבות. לשעה שבה הילדים מתקרבים זה לזה ולהורים ולתא המשפחתי החם.
ואת הזכויות שיעלו מהפוסט הזה, זכויות אותם רגעים של קירוב לבבות אני מקדישה [מראש...] להצלחת המגבית של ארגון לב לאחים שבו אני פעילה למעלה מ-20 שנה ב"ה. את זכות הקירוב לבבות המשפחתי אני מקדישה לזכות קירוב הלבבות של אלפי ילדים שמתקרבים לאבא שבשמים בעזרת הארגון. ניצחון הרוח על הגשם.
ומי שרוצה לקחת חלק במגבית, יכול לעשות זאת גם דרכי בקישור
https://campaigns.causematch.com/lev-leachim/15550
והלוואי ונזכה תמיד לקרב לב בנים אל אבותם, גם הבנים שבתוך הבית וגם אלו שמחוצה לו ומבקשים להתקרב.
ואם כבר, כמה קישורים למתכונים ורעיונות לחנוכה:
אוותר על הנאום הארוך בפתיחת ההדרכה הזו מכיון שכבר קיבלתן אותו עם גילוי האתגר, כאן: https://www.prog.co.il/threads/%D7%90%D7%AA%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99.331985/page-7#post-5207424 ולהדרכה. רכיבים 200 גרם שוקולד לבן 100 גרם...
www.prog.co.il
נראה שמתחתי אתכן די הרבה....אז ראשית, סליחה! קיבלתן אתגר... עכשיו נגלה את כל הסודות. כל כך קל להכין את הסופגניות האלו שאחרי שתראו איך מכינים- תצחקו. האמת חלקכן ניחשתם- באמת בסיס של עוגה לבנה. למנ היא קצת כהה בתמונה? א. כי התמונה לא טובה [בלבלתי אתכן, הא?;)] ב. החלמונים היו כהים, כמעט כתומים...
www.prog.co.il
לביבות שונות
www.prog.co.il
קישטנו דונאטס...נשאר שוקולד צבעוני, לא חבל עליו? אלתרנו סביבון נוסף. קבלו אותו.... אם תרצו, אתן בשמחה הדרכה להכנה. למרות שמאוד קל ודי ברור....[מי שבכל זאת רוצה הדרכה שתצלצל- לפי זה אדע אם להתיישב לכתוב את ההדרכה. היא לא מסובכת אבל נעשית בשלבים...] והוא מסתובב [כמו הקודמים שהעליתי. התנצלות...
www.prog.co.il
משוקולד הם עשויים... ולא רק! כמה רעיונות נחמדים שתוכלו להכין בחנוכה. כולם קלים [למעט אחד...] אז הנה הכי קלים- סביבונים מתבניות פלסטיק לשוקולד משם הכל התחיל- הבת שלי אמרה למורה "שבטח מה הבעיה אמא שלי יכולה בקלות להכין סביבונים משוקולד למסיבה..." אז הנה דוגמית קטנה מ-40 [עוד לא סיימתי להכין.]...
www.prog.co.il
משום מה חנוכה מתחבר תמיד לסופגניות, לביבות, בצקים והעיקר---- הרבה שמן. אז נכון שהנס נעשה בשמן. ונכון שמנהג הוא לאכול מאכלים רוויי שמן. אבל יש בחנוכה מנהג נוסף. מנהג שנדחה קצת לסף. לא כזה שמוצג בחוצות כבר מהיום שלאחר סוכות לא עוד סופגניה או דונאט...
www.prog.co.il
לכל מי שחיכתה, ביקשה, שלחה באישי...הנה!!! את הדונאטס שלי אני מכינה במכשיר מולטיקייק עם פלטה של דונאטס. מי שאין לה מכשיר- יכולה להכין מתכון רגיל של סופגניות, לרדד לעובי 2 ס"מ [אחרי התפחה, כמובן], לקרוץ עגיול גדול ובתוכו עיגול נוסף קטן- חור. להתפיח עוד קצת, לטגן...לצנן ולהצטרף אלינו...WELCOME...
www.prog.co.il
ו---- קלוריות אז נכון שנגמר חנוכה ונכון שחלבי זה כבר לא מנהג ונכון שנמאס ובכל זאת- קישים מדהימים. קלים להכנה. טעימים רצח [מאיפה בא לי הביטוי הזה???] ומשמינים עוד יותר רצח.... בתמונה הקישים קרים והגבינ"צ שלמעלה נראית קצת עצובה:( בחימום היא מחייכת חיוך שממיס אותה מרוב חום ומפשט על פניה..:)...
www.prog.co.il
אז נכון, חנוכה כבר ממש בדרך החוצה.. ובכל זאת בחרתי להעלות מתכון מפנק בניחוח החג. אז מי שיפסיק להכין מחר, ירוויח. מי שלא....עוד שנה יש שוב חנוכה... -------- שעת ערב מאוחרת. אני עובדת על המחשב ומחפשת קובץ מסויים במחשב. אני קישה בטעות על קובץ לא...
www.prog.co.il
לרוב הן קטנות. לנו התחשק גדולות. משפחתיות כאלו... ההכנה גם קצת שונה מהרגיל. מתכון- יש צורך במכשיר סלייסר עם ידית] 5 תפו"א חתוכים לקוביות מכניסים לסלייסר ומסובבים עד לקבלת חתיכות ממש קטנות של תפו"א, כמעט טחון. מעבירים לקערה ומוסיפים: מלח פלפל 3 ביצים 1 אבקת אפיה 1 כוס קמח [לא מרגישים...
www.prog.co.il