Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

מתכון שהיה נשמע לי מוזר אבל יצא טעים ולמרות שעכשו לא שבועות זה עדין מוצלח לתמיד:
4 ביצים מופרדות
ממתיק בכמות השווה לחצי כוס סוכר
חצי כוס קמח מלא
לתערובת הגבינה:
5 ביצים מופרדות
750 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
4 כפות קמח מלא
1 כפית תמצית וניל
ממתיק בכמות השווה לחצי כוס סוכר

תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לטמפרטורה 180 מעלות מקציפים את החלבונים של הבצק לקצף יציב מוסיפים את הממתיק בהדרגה ומקציפים דקה נוספת
2. טורפים את החלמונים לקצף יציב ומקפלים אותם ואת הקמח אל תוך הקצף מעבירים לתבנית ואופים כ- 10 דקות עד שמזהיב מוציאים מהתנור ומצננים קצת
3. להכנת תערובת הגבינה: מערבבים בקערה את החלמונים עם כל יתר החומרים פרט לחלבונים ולממתיק מקציפים את החלבונים לקצף יציב מוסיפים את הממתיק בהדרגה ומקציפים דקה נוספת ומקפלים את הקצף אל תוך תערובת הגבינה
4. יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק מחזירים לתנור ואופים 30 דקות מכבים את התנור ומשהים את העוגה 10 דקות נוספות בתנור הכבוי.
יאללה בהצלחה !
קרדיט: FoodFromStart - מתכון סופלה כשר לפסח
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/jZ-hKHP1dZM

5I0A1238.jpg

5I0A1243 copy.jpg

רכיבים​

[כוס 200 מ"ל]
200 גרם שוקולד מריר
4\3 כוס שמן
2\1 כוס סוכר
5 כפות קמח תפו"א
3 ביצים גדולות

אופן ההכנה​

מחממים תנור על 180 מעלות על מצב אפייה
ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד השמן והסוכר
מכבים את האש מחכים שקצת יתקרר
מוסיפים את הביצים אחד אחד ומערבבים ישר כדי שלא יתבשל
אח"כ מוסיפים את הקמח תפוחי אדמה בהדרגה ומערבבים
לאחר מכן ממלאים את כוסיות הסופלה עד החצי
ואופים על 180 מעלות
תנור חזק למשך 10 דקות יוצא כמו בתמונה אפוי מאוד
אם אוהבים יותר נוזלי 8 דקות אפייה

בתאבון!!
מכירים ילדים בררניים שלא אוכלים אוכל 'מלוכלך'?
וההורים שלהם נהנים קצת מגיוונים?
ומשתדלים לאכול בריא?

לכן המתכון הזה מצא חן בעיני,
כי הבסיס נשאר 'נקי' לילדים
ולהורים- טעים טעים (וזו גם הזדמנות לחשוף בלי להכריח, מי שרוצה 'כמו אבא' מוזמן להתנסות)

עוף ואורז ברוטב לימוני
(יש הרבה מתכונים ברשת, אבל את המתכון הזה המצאתי תוך כדי תנועה, אז אין מקור)

מרכיבים:

פרפר חזה נקי
כחצי כוס קורנפלור/קמח תפוא
מלח
שום גבישי
סומאק
פלפל שחור
2 ביצים
מעט שמן

פורסים את החזה לפרוסות בעובי כחצי סמ
ומחלקים לרצועות.
מטבלים את הקורנפלור, מערבבים את רצועות החזה בפנים (לי הכי נח בשקית)
בקערה נפרדת שוברים את הביצים, מוסיפים מלח וכפית מים.
טובלים את הרצועות בבלילת הביצים.
צורבים במחבת מרוססת בשמן (אני אפיתי בפודי על תוכנית גריל, חום גבוה 6 דקות), שימו לב שהחזה מתיבש בשניות..

3 כפות שמן זית
כף שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
חצי סמ פלפל חריף (תלוי כמה חריף אוהבים, אותנו סיפק..)
מיץ מלימון עסיסי
כף פטרוזיליה מיובשת
מעט זרעי כוסברה טחונים
אגוז מוסקט
סומאק
מעט טימין
מל"פ.

בסיר זעיר מחממים את השמן, מוסיפים על אש נמוכה את השום והפלפל חריף,
אחרי שהשום מזהיב- זה קורה מהר- מוסיפים את שאר המצרכים ו כוס מים.
מעבירים לקערית לרוטב.

מבשלים אורז לבן ו'נקי' לטעמכם (אני אוהבת בסמטי ארוך)

מגישים לכל סועד אורז, רצועות חזה עוף ו3 כפות מהרוטב.
אנחנו אוהבים קצת צנוברים מעל
אתם תהנו מעוף ואורז בסגנון עדין חמצמץ וטעיםםם
הילדים מוזמנים להמשיך להשתעמם עם האורז והחזה הצח שלהם..

מגישים עם סלט עלים גדול ומרענן.

אשתדל לצרף תמונה בהמשך
את השוקולד הזה, ראיתי על המדף בסופר בזמן שערכתי קניה.
1717451005512.png.
לא אחת כמוני, תראה ולא תיקח.
אז לקחתי. 3 יחידות. שיהיה.
עוד רגע שבועות
ובטוח אמצא מה לעשות עם זה.

ואכן,
מוכרחה לציין שאחרי שהכנתי יש מסקנות כדי שלכם יצא יותר יפה....אבל המתכון לא משתנה אז בכל זאת, ודווקא כי אני אוהבת להביא תמונות אותנטיות ולא כאלו שעברו תיקונים-עיבודים וכל מיני מהסוג הזה, בחרתי להביא את התמונה כמו שהיא.
אז מה אם היא נראית כמוכת הלם?
גם אני :)
IMG_9009_1024x682.jpg

בסוף המתכון אסביר מה לא לעשות כדי שהיא תצא יפה יותר, עם ציפוי אטום יותר וחיתוך מדוייק יותר...

אבל לפני המתכון, כבר כשלקחתי את השוקולד ההוא מהמדף ידעתי שיש מי שלא יאהב וירצה את הטעם הוונילי הרגיל והבנאלי במקצת.
בשביל אלו הכנתי את אותה עוגה, רק כולה במוס גבינה ווניל-
IMG_9004_682x1024.jpg

זהו,
עכשיו שאני בטוחה שכולם יהיו מרוצים, הנה המתכון.
המתכון הוא אותו מתכון...רק שלמוס הורוד יש תוספת יותר מהלבן.

אז נתחיל?

מתכון ל-2 תבניות אינגליש.
[המתכון כאן הוא לתבנית אחת מכל סוג, אפשר להכפיל את כמויות התוספת לבסיס המוס בדביל להכין רק טעם אחד]

מוס בסיס:
1 שמנת מתוקה 500 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
2 פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
ביסקוויט שוקולד- או אחר.
חלב להרטבת הביסקוויטים

לטעם ווניל:
200 גרם שוקולד לבן חלבי

לטעם פירות יער:
150 גרם תותים טחונים דק עם שליש כוס חלב
200 גרם שוקולד בטעם פירות יער של כרמית [לטעם פירות יער]

אם רוצים 2 תבניות של אותו טעם- מכפילים את כמות התוספת לטעם הרצוי ומוסיפים למוס הבסיס.
[אני שמתי באחד רק ווניל ובשני שכבה אחת של פירות יער ונשאר לי פירות יער ששמתי בכוסיות...]

לציפוי:
טעם ווניל- גנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלבי
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 שוקולד כלשהו משובח לפיזור מעל לגנאש [אני השתמשתי בשוקולד חצי חצי- 2 שכבות חלבי ולבן]

לטעם פירות יער:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
50 מ"ל שמנת מתוקה

[מהציפוי גם כמות אחת אמורה להספיק ל-2 פסים בשכבת ציפוי דקה]

הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים אבקת סוכר, גבינה ופודינג. מחלקים את מוס הבסיס ל-2
לחצי אחד מוסיפים את התוספת למוס ווניל ולחצי השני את התוספת למוס פירות יער.

מכינים 2 תבניות אינגליש. אין צורך בניר אפיה.

טובלים ביסקוויטים בחלב. לשכבה הראשונה צריך 3.5 ביסקוויטים לכל תבנית.
מסדרים אותם לאורך התבנית. לרוחב הם לא נכנסים בשכבה זו מכיוון שהתבנית צרה יותר למטה.
בתבנית אחת מורחים מוס ווניל על העוגיות בשכבה בגובה של כ-1.5 ס"מ. בתבנית שניה מוס פירות יער. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. בשכבה זו 5 ביסקוויטים לרוחב.
שוב מורחים מוס בטעם המתאים. מכסים בשכבת נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, שוב לרוחב. 5 ביסקוויטים.
מכסים בשכבת מוס שלישית . מורחים בקו ישר. מכסים בשורה אחרונה של 2 ביסקוויטים טבולים בחלב.
מעבירים להקפאה.

לאחר הקפאה טובה. מכינים ציפוי.
ממיסים את רכיבי הציפוי המתאים לטעם, לגנאש חלק. [טעות שלי בגנאש פירות יער ששמתי יותר מדי שמנת ביחס לשוקולד וכן הוא קצת שקוף. במתכון כבר כמות מתוקנת].
מחלצים מהתבנית. אפשר לחתוך מעט את התבנית באחת הפינות בעזרת מספריים ואז המוס יוצא בקלות.
מניחים על מגש.
בעזרת כף מורחים גנאש באופן שייזל מעט לצדדים.
מחזירים להקפאה. רצוי בקופסא לרולדה. מוציאים מההקפאה ומעבירים למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

לשוקולד שמעל לגנאש במוס הווניל- קוצצים את השוקולד בסכין לחתיכות קטנות ולא סימטריות. מפזרים על הגנאש בעודו רטוב.

ומה עוד לא תעשו כמוני כדי שיצא לכם יפה יותר מבתמונה [בנוסף לציפוי פירות יער שכבר תקינתי כמויות במתכון]?
אל תתפתו לפרוס כשעוגת המוס קפואה מדי. אם תבדקו תראו שבתמונה של המוס פירות יער איבדתי את הסבלנות ופרסתי כשהיה קפוא קצת יותר מדי והחיתוך החלק התחתון לא משהו ....

ועוד משהו,
אפשר להכין בכוסיות.
את הביסקוויטים טוחנים ושמים כפית בתחתית כל כוסית קינוח. מעל לביסקוויטים הטחונים מוס ווניל ומעליו מוס פירות יער. מוותרים על הגנאש. מקשטים בתלתלי שוקולד פירות יער. או תלתלי שוקולד משובח מכל סוג אם מכינים רק מוס ווניל

אה, ועוד משהו,
אפשר להמיר את שוקולד פירות היער לשוקולד חלב רגיל או שוקולד פיסטוק [של כרמית] ואז אין צורך בתותים. אם מוסיפים שוקולד פיסטוק, כדאי להוסיף 1 כוס פיסטוק קצוץ דק.
אני רוצה להכין את המתכון הזה
כתוב בו חצי מיכל שמנת מתוקה
מישהי שמבינה בעוגות גבינה יכולה לכוון אותי האם הכוונה לחצי מיכל של 500 או של 250?
תודה רבה רבה
וחג שמח לכולן

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה