Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
אז תמיד שמעתי שקמח רובינפלד הוא הטוב ביותר.
אממה, המחיר קצת יקר יותר מקמחים רגילים אז הלכתי על הפשוטים יותר.

אבל,
אחרי פסח ביקשתי שיקנו לו קמח. ביקשתי ושכחו.
אז ביקשתי ממישהו אחר, וקנה.
ואז-
זה ששכח, נזכר שביקשתי, ובדרך הביתה מלימוד בוקר, אסף לי בסופר 2 קילו קמח, כמו שביקשתי.
הוא לא ידע שכבר קנו, במקום מה שאמור היה לקנות.

כך שיצא שהיא לי ארבעה קילו קמח.
אלא מה?
אחד קנה של רובינפלד [השקיע בבקשה שלי, אה?!]
השני של חברה אחרת שאני משתמשת בה הרבה ומצליחה איתה מאוד.

החלטתי לעשות ניסוי קטן.
הכנתי לחמניות משתי הקמחים, בנגלות שונות.
מה שבדקתי:
1. אווריריות קמח
2. כושר הכלת מים
3. גמישות בצק
4. תפיחה
5. תפיסה של צורה
6. טעם סופי

אז ככה,
1. הקמחים נראו די דומים. הצבע של הקמח של רובינפלד היה מעט לבן יותר. במגע, הוא הרגיש יותר דק ויותר אורירי.
2. שתי הקמחים הכילו יפה את כמות המים שהכנסתי לקערה, 550 מ"ל על כל קילו קמח.
3. הבצקים שתיהם נילושו אותו כמות זמן. שתיהם היו גמישים ורכים. אבל של רוינפלד--- וואו! לא האמנתי. רך כל כך. ותמיד ב"ה יוצר לי בצק רך, אבל רך וגמיש כמו שיצא, באמת שהופתעתי לטובה. הוא נמתח ונמתח ו----נמתח....ובסוף כשהגזמתי- נקרע. אבל רק כשהגזמתי ממש במתיחה.
4. הבצקים תפחו מעולה. הבצק מרובינפלד תפח מהר יותר ונוצרו בו הרבה יותר בועות אויר. מה שאומר תפיחה אורירית ממש.
5. בצורה לא היה שינוי. שתי הבצקים תפסו יפה את הצרה ושמרו עליה באפיה.
6. אישית לא טעמתי. אבל מי שטעם את הלחמניות ציין שאלו של רובינפלד היו יותר אוריריות. ויותר אוריריות זה אומר יותר אורירי מאורירי כי ב"ה הלחמניות שלי, מכל חברות הקמחים יוצאים אוריריים מאוד.

מסקנה?
יתרון גדול לקמח של רובינפלד.
וזה מה שהביא אותי להשתמש בו לחלת מפתח השנה, למרות פער המחיר. הוצאות שבת :) על סגולה לפרנסה, נו, מתבקש לא?
IMG_8513_1024x682.jpg

מסקנה נוספת,
היות ואני מכינה את החלות והלחמניות לשבת כל שבוע ומה שנשאר מהלחמניות נאכל במהלך השבוע, בהחלט נראה לי אפשר לקרוא לזה הוצאות שבת, ואם כך, מעכשיו, ככל הנראה הם יהיו מקח רובינפלד. כי במבחן התוצאה- ראיתי הבדלים גדולים לטובתם.
IMG_8516_1024x682.jpg
מענין יהיה לנסות בקמחים אחרים כמו מלא, כוסמין וכוסמין לבן. אולי בהמשך. ואולי אנסה גם בעוגות סתם, מעניין אם יהיה הבדל.
נעדכן.
תעקבו :)

IMG_8514_682x1024.jpg
ושתהיה לכולנו פרנסה בשפע!

שבת שלום,
קיץ בריא ומלא בניחוחות של חלות לשבת....
IMG_8495_1024x682.jpg
זה התחיל בזה שהיו כאן היום אורחים רמי דרג והחלטתי לפנק ממש במטעמים משובחים.

התכנית היתה לקעריות בלינצ'ס עם כדור פירה בפנים ומעליו כבדים ברוטב יין וסילאן.
אתמול בערב הכנתי את הכבדים ושלחתי למקרר.
כנ"ל את עלי הבלינצ'ס [שהכנתי לראשונה שמכשיר של 8 בלינצ'ס שחנכתי הפסח]

התכנית היתה להפוך עלי בלינצ'ס על תבניות מאפינס אישיות ולאפות להתקשות. להסיר מהתבניות מאפינס ולקבל קעריות. משהו שהכנתי הרבה וגם אתמול הכנתי כמה ויצא מעולה.
איכשהו אחרי לילה במקרר העלים לא היו גמישים מספיק בשביל לקבל את צורת התבנית ההפוכה.

אני מסתכלת על השעון. במטבח יש כבר ריח של אוכל טוב שמתבשל. האורחים כבר צריכים עוד מעט להגיע. מה עושים?
ואז,
עלה בדעתי לטגן את העלים בשמן רותח, השמן ירכך אותם ברגע הראשון ואז יקשה אותם. הכנסתי עלה לשמן רותח. הוא צף למעלה, דחפתי בעזרת מצקת במרכז והעלה התעגל סביב המצקת וקיבל צורת קערה. דקה טיגון לכל עלה עד להשחמה והיו לי קעריות יפיפיות. ותכל'ס אין הפריך הפריך הזה...

באו האורחים.
שלום. חג שמח. מה נשמע? כיף שבאתם. בואו שבו. מי שנוטל שייטול קודם ואז יתיישב. סלטים וכאלו ואז הגשתי את המנה הראשונה.

וואי, הפצפוץ הפריך הזה של הקעריות.
ו "יואו, זה ממש טעם של אפרופו".
טעמתי.
יואו, זה ממש טעם של אפרופו.

זהו.
נולד חטיף אפרופו פסחי ללא קטניות.

האורחים הלכו, ואני חתכתי את העלים שנותרו למשולשים וטגנתי בשמן עמוק.
אפרופו, יש אפרופו.

בטיגון העלים מתנפחים מעט. תחילה הם רכים ואחרי טיגון של כמה שניות הם מתחילים להשחים ולהתקשות.
מוציאים על ניר סופג לספיגת עודפי שמן [טוב, חלק..]
IMG_8494_1024x682.jpg

הערה:
חשוב לבכין בלינצ'ס מלוחים מהרגיל כדי שהחטיף יהיה מלוח מספיק.
אצלי כמובן לא היה מספיק מלוח אז פשוט זריתי מלח על האפרופו החם והוא נספג בחטיף
לכבוד ר"ח,
ורגע לפני חזרה לישיבות ולכוללים, פינקנו בארוחת ערב טובה.

בפתיחת הארוחה שמתי על השולחן קערו עם ירקות שונים, חסות שונות, חציל מטוגן, בטטה מטוגנת, רטבים, בולגרית ו--מקלות מלוחים פריכים שהכנתי היום.

את המקלות המלוחים אהבו אלו שאוהבים דברי מהסוג הזה...לא כולם בקטע של דברים כאלו.
אז אם אתם כן בקטע--- ממליצה

IMG_8545_1024x682.jpg

לכ-55 מקלות מלוחים בגודל של 10X1.5 ס"מ

3 כוסות קמח
2 חלמונים
1 כפית מלח
1 כפית שום גבישי
2 כפות חלב
1 כוס פתיתי גבינה צהובה
200 גרם חמאה

שומשום- לבחירה

מערבבים את כל הרכיבים למעט השומשום בקערה, ביד.
מעבדים לבתק אחיד ונעים.
הבצק אמור להיות נעים ונח ממש. אם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח. יבש מדי- עוד כף חלב.

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה כשמעל הניר התחתון יש מעט קמח. נרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ. מפזרים שומשום ומרדדים בלי ללחוץ חזק רק כדי שהשומשום יתפס בבצק.

בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים למקלות. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות להשחמה נאה. האצבעות ממלאות 2 תבניות. את הבצק הנותר מרדדים מחדש ושוב חותכים למקלות.

שומרים בקופסא אטומה היטב או בשקית זיפלוק [פסגור] בארון
צפה בקובץ המצורף IMG_0748.JPG

אז נעים להכיר - כדור שוקולד!

משתפת בתהליך ההכנה שלו -
לעיסה הרגילה של הביסקוויטים והקרם הוספתי מעט קרם נוגט ואגוזי לוז גרוסים
את העיסה הקפאתי בתבנית סיליקון בצורת כדור שלם ואז טבלתי בשוקולד עם חמאת קקאו
את הכדורים הדבקתי עם גנאש שוקולד נוגט לעוגיית בצק פריך
ועם הגנאש זילפתי כוכב שמעליו דיסקית שוקולד לבן מטומפרר שצבוע באבקת איבוק...
אז זה הכל ;)

כן, גם הפטיפורים היפים יכולים להיות בסוף כדור שוקולד :)

בעז"ה אשתדל השבוע לשתף ברעיונות ומתכונים נוספים...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה