Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

רוצה לשתף אתכן במתכון לקוגל תפוחי אדמה, בכמות המתאימה לשמחות. כבר שנים שאני מכינה אותו להזמנות לשמחות ועוד הזדמנויות, ומקבלת משובים לא רגילים.
הכמות מתאימה ל60 מנות צרות וגבוהות כמו שמגישים בשמחות.
ניתן לקנות תבנית ח"פ קשיחה וגבוהה מהרגיל בהיקף כתבנית ענק ח"פ, לתוצאה אופטימלית וסחיבה נוחה. אבל כמובן שלא חייבים, ואפשר בתבנית ענק + תבנית אינגלישקייק. חשוב למלא גבוה עד שפת התבנית כמעט.

7 ק"ג תפ"א. (שוקלת בחנות בקנייה)
2 בצל גדול
15 ביצים
7 כפיות מלח
1 כף שטוחה סוכר (לא טעות)
2 כפות א. מרק עוף (לא לוותר! הכמות מזערית אך משמעותית)
1+1/2 כוסות שמן
פלפל שחור לפי הטעם

לפני גירור התפודים והבצל, הכיני את כל שאר החומרים בקערה ענקית, ואחרון חביב את התפודים למניעת השחרתם...
אם אין לך קערה גדולה אפשר לערבב באשפתון ענק, עדיף שקוף כדי לראות אם העירבוב מושלם.
חשוב לחתוך לאחר כשעתיים קירור, וקרוב לאירוע לחמם. וכך מתקבלות פרוסות סימטריות.
שנים הייתי מכינה קוגלים ככה לפי העין וההרגשה ומאז שקיבלתי מתכון זה, לא מוותרת. הוא פשוט יוצא מושלם בטעם, מראה, ומרקם.
עריכה: לאפות כשעה וחצי -שעתיים לא מכוסה, 180°
עד עכשיו ידעתי, שככה מכינים פסטה.... מבשלים פסטה במים + מלח... מסננים....
מכינים רוטב עגבניות / שמנת פטריות / ירקות מוקפצים / Mac and cheese / פירורי לחם וכד'
מערבבים.... וזהו......
הילדים שלי מאוד אוהבים פסטה, אני מנסה לגוון

יצא לי לטעום לאחרונה פסטה, משהו שונה לגמרי ממה שאני רגילה, לא הצלחתי לנחש מה הסוד...
התקשרתי לברר... וקבלתי כזה תשובה - "נו באמת? פסטה רגילה... כמו שמכינים תמיד"...
ניסיתי להסביר מה נקרא אצלי פסטה רגילה- היא פשוט לא הבינה אותי - "מה את מסננת פסטה?
בסוף קבלתי מתכון מדויק......
אבל אז שאלתי את עצמי רק אני לא ידעתי איך להכין פסטה? (מעוניינת לשמוע ממכם גם)

אז הנה המתכון:
  • 1 חבילה פסטה 500 גרם
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • פפריקה מתוקה וחריפה
  • פלפל שחור
  • כפית מלח
  • 1.5 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
  • שמים את הפסטה בסיר, וקולים על להבה גבוהה בערך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שחלק מהפסטה משנה צבע לחום-זהוב.
  • מוסיפים את השמן וממשיכים לטגן דקה שתיים...
  • מוסיפים את המים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה חזקה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה.
  • מבשלים מכוסה 10 דקות.
  • מכבים את הלהבה ונותנים לפסטה לנוח לפחות 15 דקות (מומלץ 30 דקות)

וזהו.....
בתאבון.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה