בן הדוד הסקנדינבי של אלו:
נו, אז מה כן?
www.prog.co.il
שמעתי פעם ממישהי שעברה מחיפה לירושלים משפט חמוד.
כל ילדיה נולדו בחיפה, למעט הקטנה שבהם.
כל ילדיה כהי עור, למעט הקטנה שבהם.
נו, אז מה היא אמרה?
"במדפסת בירושלים נגמר הדיו השחור".
אז נכון, אני לא בירושלים, ומעודי לא התגוררתי בחיפה, ומן הסתם גם לא אתגורר בה
[סליחה חיפאים], אבל לשחק בצבעים אני אוהבת, בייחוד בצבעים מתוקים. בייחוד בכאלו שמתחילים באות ש' ומסתיימים בד'.
אחרי שהעליתי את המתכון המלותוק שלי
[מלוח-מתוק למי של מבין, ממתין לאישור האקדמיה ללשון עברית], חשבתי שהגיע הזמן להעלות מתכון של בני הדוד של המתכון ההוא.
אמנם, המתכון הבהיר נח בתיקייה במחשב שלי עוד לפני המתכון הכהה, אבל איכשהו, הוא נשכח.
אה, אתם שואלים למה כיניתי אותו סקנדינבי?
נו, אולי תגידו אתם למה.....
בגלל צבעם החיוור משהו מול הצבע הכהה של הבן דוד המתוק-מלוח.
כשפתחתי את המקפיא להכניס אליו את קופסת הממתק מאתמול, ההוא הכהה, נאלצתי להזיז מספר קופסאות ולארגן מחדש את המקפיא כדי שיוכל להכיל גם את הקופסא של הממתקים ההם.
מפה לשם, אני מזיזה קופסא ועוד אחת, ועוד אחת----
ואז זה קורה-----
אני שומעת לחש "מה? אין כאן מקום יותר. צפוף לנו. וקר. והלב ---- . איך נשכחתי? איך?"
אני מחפשת את מקור הקול. הקול בא מהמגירה התחתונה במקפיא. אני פותחת אותה בבעטה. ואז אני רואה אותה. את קופסא שקופה מביטה בי בעיניים מתעגלות מתדהמה. "מתי התור שלנו?, קר כאן ולא נעים ואיך זה שנשכחנו מלב...?"
האמת-
צודקים.
נטלתי את הקופסא בשתי ידיי. הנחתי אותה על השיש. "הגיע זמנכם", אמרתי להם.
הוצאתי. העמדתי על בריסטול שחור, צילמתי.
מילאתי קופסא קטנה בכמה אבנים כאלו ושלחתי לחברה שנולד לה נכד.
כשהחזרתי את הקופסא למקפיא היא היתה קלה קצת יותר מדי. הצצה קטנה לתכולה שלה גילתה לי שמספר אבנים נשדדו...
ולא, אל תשאלו אותי מי שדד אותם. לא רוצה להיכנס לעניינים של לשוה"ר וכאלו, והשודדים לא רוצים לקבל ד"שים מאמהות של חברותיהן שמסתובבות בפרוג.
אני מדברת הרבה.
"אולי כבר תביאי מתכון וזהו?"
בטח. בטח. הנה כבר כבר.
מתכון:
מדידה בכוסות יוקרה מהסוג החד פעמי.
ל X אבנים. תלוי בגודל שתכינו אותם.
אם תכינו סלעים תקבלו רק כמה בודדים.
אם תכינו לבנים תקבלו כמות לא רעה
אם תכיני אבני חצץ----תקבלו המון אבנים.
300 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס חמאת בוטנים [או קרם חלבה, או קרם קפוצ'ינו, או קרם נוגט, או קרם-----???]
6 כוסות פתיתי קורנפלקס.
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים [או קרם חלבה, או קרם קפוצ'ינו, או קרם נוגט, או קרם-----???] לקרם חלק ואחיד.
שמים את פתיתי הקורנפלקס בקערה גדולה ושופכים מעליהם את השוקולד המומס עם החמאת בוטנים [או הקרם חלבה, או הקרם קפוצ'ינו, או הקרם נוגט, או קרם-----???]
מערבבים בעזרת כף גדולה עד שכל הקורנפלקס מצופה בשוקולד.
מניחים תלוליות של התערובת על מגש מרופד בניר אפיה ושולחים לאיסלנד [כבר אמרתי שזה בן דוד סקנדינבי] להתקשות בהקפאה.
מחלצים מניר האפיה. שמין בקופסא אטומה ושלחים חזרה ל-----נכון. לאיסלנד.
תראו איך הם דומים. רואים שהם בני דודים, לא?
זהו.
שו"ת:
1. אנחנו לא אוהבים קורנפלקס, מה נעשה? פצפוצי אורז
2. אנחנו לא אוהבים קורנפלקס וגם לא פצפוצי אורז, מה נעשה? תכינו בראוניז.
3. אפשר שוקולד חלבי? כן. אפילו רצוי
4. אפשר להוסיף גם בוטנים כדי שיהיה מלותוק? בטח. 1 כוס בוטנים קלויים בלי הקליפה החומה.
5. אהמממ...לא נעים להודות, אבל יש בנו משהו קצת עצל, יש דרך להכין בלי להניח תלוליות של התערובת על מגש עם ניר אפיה? בטח. משטחים את התערובת בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה. שולחים להקפאה. אחרי שהתערובת התקשתה שוברים לחתיכות. רצוי להיעזר בסכין.
6. אפשר להכין את הממתק הכהה עם שוקולד לבן? זו שאלה לאשכול הזה:
נו, אז מה כן?
www.prog.co.il
אבל היות ושאלתם כאן, אז כן. אפשר. רצוי להוסיף חמאת בוטנים [או קרם חלבה, או קרם קפוצ'ינו, או קרם נוגט, או קרם-----???] כדי שהממתק לא יהיה ממש לבקן.
7. לא אוהבים אצלינו חמאת בוטנים ולא קרם חלבה ולא קרם קפוצ'ינו ולא קרם נוגט ולא קרם-----???] מה נעשה? אל תכינו. המתכון הזה לא בשבילכם.
8. למה קראת לזה אבנים? נו, באמת זה לא נראה אבנים?
הערה חשובה:
לא. אני לא באמת שומעת קולות מדומיינים.