Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

שבוע טוב,
בעקבות שינויי תזונה שערכנו במשפחה בשנה האחרונה
ניסיתי את מזלי להפחית פחמימות גם מתבשילי השבת
עם רוב התפריט הסתדרתי
אבל הטשולנט היה מאתגר
השבת הזו הלכתי בצעד קיצוני והורדתי כל פחמימה אפשרית
ולהפתעתי - יצא מוצלח יותר מכל הפעמים הקודמות
ואפ' הילדים ליקקו את האצבעות וביקשו מנה נוספת

מרגישה שגיליתי את אמריקה, לכן אני משתפת כאן :)

לסיר שטוח בינוני-גדול (7 מנות בערך):
3 בצלים
2 קישואים בקליפתם, שטופים היטב
6 שיני שום
לקצוץ הכל דק במעבד מזון
להכניס לסיר ולטגן בשמן להזהבה קלה.

להוסיף:
כחצי קילו בשר בקר, אני השתמשתי באצבעות אנטריקוט
3 כוסות תערובת שעועית לבנה וחומה
2 קולורבי גדולים חתוכים לקוביות
2 פרוסות דלורית חתוכות לקוביות
תבלינים - מלח, פלפל שחור, פפריקה, גריל עוף, א. מרק ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
להוסיף מים עד לכיסוי
ולחכות שירתח

הסוד:
להכין ביום חמישי בלילה
כשהסיר מגיע לרתיחה - להעביר לפלטה חמה
הטשולנט מתבשל על הפלטה מליל שישי עד שבת בבוקר

בתאבון!
היי,
ראיתי הרבה מתכונים, גם של שפית חרדית, שפורסים כרוב לפרוסות עבות, מתבלים ואופים, כמו זה

שאלתי -
לי ידוע שצריך להשרות את הכרוב עלה עלה בנפרד, כמו חסה.
אני טועה?
מישהו ניסה את המתכון הזה ויכול לאמר לי איך אפשר להשתמש בכרוב בלי לפרק אותו?
תודה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה