קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
זה קצת אישי, אבל בכל אופן מצאתי לנכון לחלוק את זה אתכם.
בגלישות הראשונות שלי כאן בפורום- נדהמתי פעם אחר פעם.
היתה פה אוירה שחסימה לאינטרנט זה אאוט, לא בבית ספרנו
זכורים לי דיאלוגים כמו
- מה עם החסומים?
-תעברו לאינטרנט נורמלי (ותעשו טובה, לא להקפיץ עכשיו את השרשור המעצבן ההוא, ברור שאפח'ד לא התכוון וכו':)
או קישורים לynet ורבים כאלה
אומנם- זה לא סוד שחלקים מהציבור הדתי +/חרדי עובדים עם אינטרנט- אבל ההצהרה הזאת בריש גלי שהנורמה שלנו היא אינטרנט פתוח- הממה אותי.
יותר מזה- היחס המתנשא למי שבחר- בחירה טבעית למדי- אם ננסח את זה כך, לעבוד עם חסימה- היה נראה לי הזוי לחלוטין.
וכל זה בפורום שמגדיר את עצמו חרדי, שאוסר לעלות צלליות של אשה, כשניק שמעז להעלות תמונה של ילדה בת 5- זוכה לקיתונות של רותחין, או מי שהעלתה תמונה של תינוקת בת יומה ללא חולצה- נידון לצעקות
לא באתי לחוות דעתי בנושאים לעיל, רק הרגשתי שעם כל הכבוד להקפדות על הנושאים הנ"ל- העיקר חסר חסר חסר מן הספר
ואז הוצעה התחרות
ובהתחלה התנהל דיון שחלקו התאים לאוירה המתוארת, ושוב הועלו נושאים שבהחלט טפלים ביחס אליו, ותגובות בנוסח שכל אחד יעשה מה שטוב לו, או שמי שמספיק חזק לא צריך לחסום- אבל אז הערה אלוקים רוח טהרה ממרומים, ונבחר הנושא ומאז- רוח אחרת היתה בפורום ב"ה
הזכויות שלכם, רבותי
שנזכה בקרוב לימים בהם תמלא הארץ דעה את ה' .
ביקורת כסתם ביקורת, אין בה תועלת.
על כן ניסחתי 10 מדדים ולכל מדד יש לבחור דירוג בסולם איוב מ1 עד 10.
אז למען הסדר הטוב.
א. רלוונטיות = וויז'ואל ומסר רלוונטיים לנושא.
ב. בהירות = האם המסר נקלט בתודעה תוך זמן קצוב של 2.5 שניות בצורה בהירה וברורה.
ג. אמינות = אמינות המסר בעצמה או המטאפורה
ד. טאקט = מה הייתה תגובת האדם לו אמרו לו את המסר של המודעה, פנים אל פנים?
ה. זכירות = רמת זכירות המודעה.
ו. מיקוד = האם המסר קולע אל המטרה בדיוק ולא בערך.
ז. הנעה = גורם שיניע את הצופה לפעולה.
ח. הובלה = אם יש גורם הנעה, כיצד יפעל הצופה.
ט. פונקציה = רמת כח השיכנוע או כח ההצעה של המודעה
י. ריאליות = האם אחד מחברות האינטרנט הכשר יעשו שימוש בפועל עם פרסום כזה.

---------------------------------------------------------------------------------אם נמקד את הביקורת סביב דירוגים אלו ולא ככל העולה על הרוח, יהיה לנו בע"ה אשכול שניתן גם ללמוד ממנה.

את כל שאר האשכולות הביקורת אני נועל בינתיים
ניתן לפתוח אשכולות חדשים, אך על פי המדדים הנ"ל
בכוונה לא הוספתי את המדד החשוב ביותר "רלוונטיות לצרכן" כי אז כל הדיון עלול לגלוש לכיוונים שונים ומשונים
צפה בקובץ המצורף 128186
צפה בקובץ המצורף 128187
צפה בקובץ המצורף 128188

אמנם לא הרבה אנשים שמו לב אליה, כנראה,
ועדיין אין לי מושג מי היוצר/ת
אבל אליי הסדרה הזו דיברה חזק מהרגע הראשון שנתקלתי בה, היא שבתה את תשומת הלב שלי ונגעה לי בנקודה הרגישה.
היא לא דיברה שוב על הסכנות של האינטרנט ועל הדברים האיומים שהוא גורם להם, אלא נתנה לי לחוש מה אנחנו מפסידים בזמן שגולשים
והיא גם לא דיברה על ההפסדים האלה בצורה של כאב וצער, אלא בצורה של תקווה ועידוד לעתיד יפה יותר.
לדעתי זה משהו שהיה כמעט ייחודי.

למרות שלא מדובר כאן בעצם על 'נזקי האינטרנט וסכנותיו', הראשונה בסדרה כן רמזה לי למשהו כזה. 'הילדות האבודה' נתן לי תחושה של הרס התמימות הישנה של טרום עידן האינטרנט, גם בדברים הגסים יותר שכולם מדברים עליהם ופוחדים, אבל גם בענייני הפוליטיקה הפנים חרדית וכדו', בהם הגישה לאיטרנט הורסת את כל התמימות הנאיבית היפה שעבור רובנו הייתה טבעית תמיד.
חוץ מזה הילדות האבודה סימן לי גם את הכושר לחיות את הרגע, ליהנות מן החיים עצמם, לעומת החיים של המכור לאינטרנט, שהם חיים וירטואליים של חיפוש הסיפוק במקומות רחוקים, וניתוק מהחיים עצמם.

טוב, המשפחתיות השכוחה... אל מי זה לא דיבר? כמה שעות משפחה הוקרבו על מזבח האינטרנט, וכמה פניות נפשית עברה מהמשפחה אל כיסו של המחשב?

והרגיעה הנכספת... מול לרוץ כל רגע טרופי נשימה אל המחשב כדי לבדוק אולי ושמא התחדש שם משהו חשוב בדקה האחרונה. הקצב של החיים האמיתיים כל כך שונה, דברים לא אמורים להתחדש כל דקה, והלב שלנו לא בנוי לחיות עם עומס מתח כזה...

אולי בגלל שאני אישה וסכנות האינטרנט פחות מפחידות אותי, אולי בגלל שהאינטרנט שלנו מסונן היטב, והסכנות באמת לא מסוכנות לי, הנקודות האלה הן שבאמת דיברו אל הנקודה הרגישה אצלי, וחלחלו להשפיע.

וזה חוץ מהעיצוב הנקי והיפה והמקצועני, וחוץ מהטקסטים המצוינים -
קצר. קצבי. מצטלצל יפה. קליט. מינימליסטי. חזק. מרגש. מביע

מחפשים את הילדות האבודה
מחפשים את המשפחתיות השכוחה
מחפשים את הרגיעה הנכספת
מסננים, מתנתקים, מתחילים לחיות.

תודה רבה.
הפקת הלקחים שלי לקראת התחרויות הבאות בעז"ה:

א. אין לאפשר פרסום כרזות מראש, ואין לאפשר דיבור על כרזה ספציפית כלשהי במשך כל התנהלות התחרות. אם יש דיבור כזה, יש למחוק אותו מיד.
אחד מתנאי התחרות הוא שאתה אמור לדאוג למשוך תשומת לב ולגרום לבן אדם שעובר על עשרות כרזות בלתי מוכרות, לעצור ליד הכרזה שלך באופן ספונטני, להתעמק בה מתוך רצון חופשי ולבחור דווקא אותה, בלי שהגיע עם שום דעות מקדימות.
כל מיקוד מלאכותי כלפי כרזה מסוימת, משבש את פיזור תשומת הלב האוטומטי.

ב. לסגור את התחרות תוך יום אחד
התעכבות מאפשרת פרסום הכרזות באתרים אחרים, ודיבור עליהם שם. גם לדברים האלה יש השפעות במודע ובתת.

ב. בחירות עושים פעם אחת
מה אנחנו עושים אם משהו בשני המקומות הראשונים משתנה, והפרסים נרשמים בבחירות החוזרות לזכות מישהו אחר? אנחנו מסתבכים עם דיני ממונות, שזה דבר הרבה יותר בעייתי מסתם משחקי כבוד ורגשות!
כל ההערות והמחשבות והערעורים על שיטת הבחירות צריכים להופיע לפני תחילת הבחירות. מהרגע שהתחילו לבחור, אין דרך חזרה.
[FONT=&quot]טרחו, עבדו, השקיעו, פעלו, חשבו, עיצבו[/FONT][FONT=&quot]...[/FONT]

[FONT=&quot]עד שהגיע היום והכרזות מונחים באשכול, הגיע הזמן להצביע ולהביע דעה 'איזה כרזה הכי מדבר אלי או לקהל יעד שלו'[/FONT]

[FONT=&quot]עשרה מי יודע – אחד אני יודע[/FONT]

[FONT=&quot]'אני לא אוהב כרזה המאיים!' אמר הראשון[/FONT]
[FONT=&quot]והשני 'אך ורק כרזה המאיים ומכניס פחד בלב'[/FONT]
[FONT=&quot]והשלישי - לא בודק בכלל איך המסר נמסר העיקר שהרעיון מוצלח.[/FONT]
[FONT=&quot]הרביעי -מחפש ומברר איזה כרזה החברים שלו עשו, ומצביע בשבילם.
[/FONT][FONT=&quot]החמישי - לא מצביע לחמש כרזות, כי יש רק כמה המתאימים לכל הכללים בפרסום ושיווק וקרואייטיב.[/FONT]
[FONT=&quot]השישי – חושב באיזה כרזה 'חברות מסנני האינטרנט' היו מפרסמים.[/FONT]
[FONT=&quot]השביעי – רוצה להצביע למשהו מרתק דומה לסגנון של הפליירים של 'וועד הרבנים' ו'קופת העיר'[/FONT]
[FONT=&quot]השמיני – מחכה לראות מה הגדולים והמבינים יצביעו ועושה אחריהם, או שבכוונה אינו עושה אחריהם.[/FONT]
[FONT=&quot]התשיעי – אינו משתתף בהצבעה מפני כמה סיבות...[/FONT]
[FONT=&quot]העשירי – מסנן את האינטרנט שלו![/FONT]

[FONT=&quot]אחד אני יודע – 'העשירי קודש' אלו שראו את הכרזות וסיננו את האינטרנט הם אלו שזכו באמת בתחרות, וכמובן אלו שגרמו להם לסנן (שעיצבו את הכרזות)[/FONT]

[FONT=&quot]ובכן בימים האחרונים קיבלתי דשים מכמה אנשים שסיננו את האינטרנט בזכות התחרות, או שעברו לסינון יותר טוב.[/FONT]

[FONT=&quot]הכרזות לא יצאו ידי חובה פה בפרוג, הם כבר התפרסמו בכמה מקומות, ועתידים להתפרסם במקומות שונות, להגדיל תורה ולהדיר.[/FONT]

[FONT=&quot]והיום עד השעה 12 בצהריים נשאר לכם להביע דעה ולהצביע... עשרה מי יודע...[/FONT]

[FONT=&quot]ותודה מכל הלב: לאיש היקר מכל אליהו פריד מ"פונטייפ" שלקח חסות בכזה כיף בלי להרהר שנייה אם כן לתת או לא.[/FONT]

[FONT=&quot]ותודה לדפוס "סופר גרף" שגם לקחו חסות, ומי שמכיר את האיש שעומד מאחורי הדפוס סופר גרף, רץ להדפיס שם, בגללו, ובגלל המחירים שלו, ובגלל השירות שלו בכל הארץ ממש.[/FONT]

[FONT=&quot]ותודה ל: נעמי ברקאי ולסולו, שעבדו לילות כימים... המילים מיותרות.[/FONT]

[FONT=&quot]ותודה לכל המשתתפים.

ואנחנו עוד רחוקים מלסיים...
[/FONT]
    • נעול
    11K
  • אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה