קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
102 תגובות
בריף מס' 5 ---

החברה: בנק מרכנתיל דיסקונט
המוצר: פתיחת חשבון 'סולו'

רקע: בנק 'מרכנתיל דיסקונט' נכנס בשנתיים האחרונות למגזר החרדי בצורה מאסיבית, והחל לפתוח סניפים ולהציע הצעות אטרקטיביות לציבור החרדי, במטרה למשוך כמה שיותר לקוחות חדשים,
על חשבון הבנקים הוותיקים.

המתחרים: הבנקים הנוספים שפעילים במגזר החרדי: בנק 'פאג"י', בנק 'מזרחי טפחות', בנק 'הפועלים', בנק 'לאומי', בנק 'אגוד', בנק 'ירושלים' ועוד.

היתרון:
בנק 'מרכנתיל דיסקונט' מציג כאן הצעה אטרקטיבית הכוללת מרכיבים שונים, כמו פטור מעמלות, ריבית גבוהה על פיקדונות ובנקאות ישירה בחינם.

החיסרון:
הבנק עדיין עושה את צעדיו הראשונים במגזר החרדי, מבחינת בניית המותג שלו. לא רבים הכירו היטב את הבנק עד השנה האחרונה, ומי שכן - לא ידע שהוא פועל באופן ממוקד במגזר החרדי.

קהל היעד:
מי שמנהל את חשבון הבנק הם בדרך כלל האבות. אולם, כפי שיכולים ללמד התמונות במודעה, מדובר על אברכים צעירים יחסית, שעדיין לא התקבעו בבנק מסוים ויכולים עדיין לעבור מבנק
לבנק.

נקודת החוזק של המותג:
חשבון 'סולו' אמור להיות מכה ניצחת לבנקים המתחרים, מבחינת הערך הכספי ללקוחות.

ההבטחה הפרסומית:
עם חשבון 'סולו' אתה פשוט מרוויח יותר.

האסטרטגיה הפרסומית הנוכחית: המודעה שמוצגת כאן היא מודעת טיזר (מודעה שכל מטרתה ליצור עניין ואין בה תוכן פרסומי אמיתי), ובעמוד שלאחר מכן הופיעו כל הפרטים. האסטרטגיה של הטיזר היא למשוך תשומת לב, ולעורר אצל הקורא שאלות שהתשובות עליהן נמצאות בעמוד הבא. בטיזר כאן נראים שני אברכים משוחחים כשאחד שואל "שמעת על ההטבות שלו מרכנתיל סולו?", והשני עונה: "בוודאי, קראתי בעמוד הבא".

האסטרטגיה הפרסומית המוצעת: מכיוון שמדובר רק במודעת טיזר, כל המטרה כאן היא להסב את תשומת לבו של הקורא: לגרום לו להיעצר, לקרוא שנייה בהשתאות ואז - לעבור מהר לעמוד הבא כדי להבין מה בדיוק קורה פה. לכן, יש לצורך לנסח טיזר חדש, עם מסרים יותר מפתיעים ויותר תמוהים.

טיפ קטן:
נסו להביא היטב בתמונה ולראות כיצד ניתן לשבור את השגרה שבשיחה תמימה כזאת.
בינינו.
בשושו.
ובלי להדליף.
בתקופה זו. טרום בחירות.
כמעט לכל משרד פרסום ראוי יש לקוח ולו קטן שהוא לקוח קצר טווח ועמוק כיס שמטרתו אחת.
לחייך ב11 ל11 08.
מנהל הבנק אמנם מחייך בזכות המציאות הזו.
אך היא מולידה מספר לא קטן של בעיות.
במגזרינו הקטנטן כל איש עסקים הוא גם איש פוליטי מקושר למפלגה זו או אחרת
ולשון מאזניים במשא ומתן בין מועמד זה או אחר.
אנשי עסקים מטבעם הם לקוחות משרדי הפרסום.
אותו משרד פרסום לעיתים מפרסם את אויבם בנפש הזומם בעצמו או בעזרת מועמד מטעמו לקבל את ראשות עיר פלונית.
לקוח שלישי של אותו המשרד משתייך לחוג המחרים את איש הציבור המייצג את ארגון X.
וכך הלאה.
ובלי משים נהפכת כל פגישה אסטרטגית לוועדת פסגה כלל ציבורית. זה טוען לשלום וזה למלחמה.
לקוח איקס מתכחש להסכם שיתוף הפעולה עם לקוח וואי.

למה, עסקים ופוליטיקה חד הם?
ולמה, למען ה'. כל בעלי כיפות השחורות, הזיפים או הזקנים. בעלי טליתות הצמר והבד מרגישים צורך נפשי להכריח אותי לעשות בינהם שלום בית.
הצילו.
אני לא לוביסטית.
לא פעילה מונצפיאלית.
לא פוליטיקאית משופשפת.
אני כולה יחצנית קטנה שתפקידה למכור לכם מוצרים גם דרך מספרי העמודים שבתחתית העיתון.
הצילו.
שיעברו כבר הבחירות.

בקשה. שמישו יזדהה,
יעמוד דום,
משו.
פרויקט חדשני ופורץ דרך יוצא לדרך.
עיתון מרכז העניינים פותח בחיפושים אחרי אנשים 'רגילים' שיעשו את הפרסומות שבחרו לצורך התחרות, יותר טוב ממשרד הפרסום בעצמו. עורך המדור כתב בריפים, ובשפה פשוטה וקולחת הוא מבקש לשלוח אליו עבודות קריאטיביות ולהשתתף בתחרות.
עדיין לא ברור מה הפרס לזוכה במקום הראשון, אבל אם נזכור את התחרות של 'תערוכת פרוג', נדע כי לא רצינו לזכות במקום השלישי כדי לקבל ערכת תבלינים. רצינו פשוט לזכות.
כאן אולי יותר קשה - כי הבריף כתוב והנושא מוגבל. אבל,
כאן אולי יותר קל - כי הבריף כתוב והנושא מוגבל.
גם אם לא התבקשתי לשתף פעולה עם הפרויקט, גם אם לא ביקשו להביא כמה שיותר חברים שישלחו מודעות וישתתפו בתחרות, אני מצידי ביקשתי לקבל פרטים נוספים לפני פרסומם בעיתון, סקופים מעניינים ומהנעשה מאחורי הקלעים. אין לי מושג אם אקבל משהו...
בין כך או כך, מיד כשאתפנה מעיסוקיי, אחדד את העפרונות ואכתוב את כל הרעיונות שלי במסמך וורד. אחרי זה אערבב צבעים, אלכלך את השולחן מעץ עם כל מיני גוונים, אפתח פוטושופ ואגמור את המלאכה. מי רואה אותם יוצאים ונשאר אדיש?
[FONT=&quot]- כשראיתי את הקמפיין שמשרד היח"צ ספין [הגמלאים] עשו למאיר פורוש קצת לא ידעתי איך לאכול את זה, זה היה נראה כאילו והם נכנסים בכל הכוח בנקודות הכי חלשות של המועמד שלהם - חרדי, שחור, זקן ארוך, חסיד, כסף / שוחד, ובכל מה שעושה את מאיר פורוש לכזה מאיים עבור החילוני הנאור, אבל עכשיו אחרי שהקמפיין המשיך לעבר [/FONT][FONT=&quot]בלוג מעניין[/FONT][FONT=&quot] בדה מרקר [/FONT][FONT=&quot]ולאתר אינטרנט מעוצב ומתוכנת כדבעי[/FONT][FONT=&quot], גיבשתי לעצמי דעה.[/FONT] [FONT=&quot]איזה כיף להיכנס לאתר של מאיר פורוש ולראות איך הופכים מועמד נטול כריזמה ואישיות כובשת למישהו קליל ומגניב, איזה דמות מיוחדת עשו לו, כל דבר מחושב שם כמו שצריך [אבל זה כבר פוסט נפרד של חוצ ניק] ולעומת זאת להיכנס [/FONT][FONT=&quot]לאתר של ניר ברקת[/FONT][FONT=&quot] האמור לשדר אלינו בדיוק את אותן תחושות של קלילות ומגניבות ולקבל עיצוב כבד ומיושן שאינו עושה כבוד לקמפיין שלו.[/FONT]
[FONT=&quot]
אני אומר שאפו!!! [/FONT]

[FONT=&quot]פשוט אהבתי את כל הקמפיין החילוני שלו והוא עשה מהלך נכון כשהוא בחר משרד חילוני למהדרין שיודע מה קהל היעד שלו רוצה, יותר מכל משרד חרדי אחר וכולי תקווה שיהדות התורה תעשה את אותו מהלך בבחירות הקרובות לכנסת ותוכל בקמפיין "חילוני" טוב להכפיל את כוחה. [/FONT]

[FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]'עזר כנגדך'[/FONT][FONT=&quot] אויש איזה סלוגן מעולה!! [/FONT]
[FONT=&quot]גל אורן [/FONT]BSD[FONT=&quot] יצאו בשבועות האחרונים בקמפיין מעולה לניקול - מוצרי עזר למטבח מבית חוגלה קימברלי, תחת הסלוגן 'עזר כנגדך' סלוגן מבריק שעושה את העבודה כמו שצריך, הצבעים הנכונים שכמובן הגיעו מיוצרי המותג [גיתם] המסר הפשוט והקולע, אבל בעיקר עשו שם בגל עבודת פלנינג מעולה, המגזינים לבית ולאישה החרדית [בתוך המשפחה, בית נאמן וכדו'] עמדו בגאון במשימה, לא הלכו שם על עמוד שלם בין הררי החדשות שנעלם אחרי דפדוף קל אלא על קונספט של חצאי עמוד עוקבים מתחת לכתבות מגזין הנקראות בשקיקה ע"י עקרות הבית התופסות לעצמן שלווה של שבת מנוחה עם כתבת בריאות מיוחדת... [/FONT]
[FONT=&quot]איך יעקב איזק אומר... 'בקריאייטיב מילה אחת שווה אלף תמונות'[/FONT]
[FONT=&quot]- הרבה זמן עבר מאז שדוד פוגל הביא את הסלוגן 'אלדן - נותנים את הנשמה' אבל כזו מודעה מעניינת להשכרת רכב כבר הרבה זמן לא ראיתי, בולטון פונטציאל מביאים להם אחלה פרסומת, שימו לב שאפילו לא רואים שום כלי רכב בפרסומת כאילו מדובר על חברת תיירות ונופש, נוף רגוע של שוויץ נשקף אלינו מבעד לנייר העיתון מה שכמובן צועק אלינו תשכירו רכב מאלדן נופי הגולן יהפכו חיש מהר להיות כהרי האלפים הצרפתיים, רק חבל שזו יציאה חד פעמית, בולטון לא מעבירים את התחושה הזאת לאורך כל הדרך עם אלדן.[/FONT]

[FONT=&quot]בַקטנה[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] הקמפיין של בית חם עם מק'קאן אריקסון חביב +, אישית אני פחות מתחבר לארגוני צדקה המעסיקים בריש גלי משרד פרסום ויח"צ, לפחות לא הייתם שמים קרדיט לא היה קורה כלום...[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] ברון כובעים [פרסום נבון?!] הפרסומת שלך זוועתית, חבל שכולם צריכים לראות שאתם בפאניקה.[/FONT]
[FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] דיימונד טיים חנות שעונים חדשה בבני ברק מבזבזת עמודי פרסום שלמים וכפולים בעיתונות המקומית תחת הכותרת המקורית 'חבל על הזמן'.... ואני אומר לא חבל על הכסף? [/FONT]
  • תודה
Reactions: מוטי להב1 //
4 תגובות
[FONT=&quot]כל מפרסם היה רוצה שכולם יהיו כמוני, קורא נאמן וצייתן שרק רואה איזו פרסומת וכבר המזומנים יוצאים חיש מהר מהארנק, אני הצרכן האולטימטיבי, הם מצליחים להשפיע עלי, לשכנע אותי, להניע אותי לרכישת המוצר והכי חשוב אני פשוט קורא את כל הפרסומות מתחילה ועד סוף.[/FONT]
[FONT=&quot]הרגע הכי קשה מבחינתי [ומבחינתם..] זה שמזלזלים באינטליגנציה שלי, את זה אני כבר ממש לא אוהב ועל אני רוצה לכתוב כאן.[/FONT]

[FONT=&quot]ביום רביעי האחרון בכניסה לחדר המדרגות שכבו בערימה עיתוני קו עיתונות דתית, לקחתי את העיתון ליד והתחלתי לפרק אותו לגורמים, מיד צדה את עיני פרסומת גדולה על העמוד האחורי בצבעי המילקי הידועים, וכותרת גדולה מקדמת את פני... מוכן לחגים פיקס? מגיע לך מילקי מיקס! אני חוזר שוב למי שלא הבין, הקופירייטר שואל ואתם עונים, אם אתה מוכן לחגים פיקס - אז מגיע לך מילקי מיקס, איזה חרוז יצא להם שם בבולטון פוטנציאל, כמה פשוט ורהוט, כך אינטליגנטי ומשכנע, האמת שאשתי עד עכשיו מתה מצחוק מהמשפט הזה, חוץ מזה יש להם בעיה אסטרטגית פשוטה שכאשר הם פנו בלשון זכר הם פספסו מיידית את רוב קהל היעד שלהם, אבל בזה לא תמו תלאות החרוזים החכמים / מתחכמים של השבוע, ההמשך לקמן...[/FONT]

[FONT=&quot]המתחרים מאפיקים שבשבועות האחרונים התחילו קצת לנער את שכבות האבק מעל המוחות הקריאטיביים ברח' בן גוריון 17, הצליחו להפיק לבגיר אחלה קמפיין, הקמפיין נפתח בקול תרועה רמה, שמיניות עמוד רצו בעמודי כתבות בכל עיתון עם שמות שונים ועל כל שם היה את ההסבר שלו ע"פ הסוד או הקבלה ובאמצע העיתון נפרסה הפרסומת המלאה על כפולת עמודים עם כל השמות, תחת הסלוגן 'יש בך משהו שאין באחרים' הפרסום אכן היה מוצלח ותגובות נלהבות לא פסקו מלהגיע לשולחן המערכת, דא עקא שמאז חלפו כמה שבועות והקמפיין התחיל לזייף קצת, פרסומת שמרוחה על עמוד שלם עם כותרת 'מתנה' והסבר מורחב תחת הכותרת, אני לא יודע אם תזכרו זאת, אבל לשים מילה שקשורה למוצר ומתחת הסבר, כבר נעשה ע"י תוצאות אפקטיביות עם פרויקט מרום שיר, לא מתאים לגנוב רעיונות ממשרדים אחרים ובפרט לא מתוך המגזר הקטנטן שלנו .[/FONT]

[FONT=&quot]השלוחה המגזרית טריו [אדלר חומסקי & ורשבסקי] אחראים על ניופאן שמשווק ומייבא בהצלחה מרובה מספר מותגים גדולים כמו טושיבה, מג'ימיקס, דה לונגי ועוד, בד"כ אני נהנה כל פעם מחדש מהפרסומות המשובחות שהם מחזירים בתשובה או יוצרים בעצמם אבל הפרסומת האחרונה שלהם למג'ימיקס או כגרסת משרד הפרסום שכבר שבועיים מפרסם אותם עם שגיאת הכתיב מג'מיקס, אני לא יודע מה עבר להם בראש אבל משפט כמו: 'רק מג'ימיקס זה מג'ימיקס' לא אמור לשכנע אותי לכלום חוץ מאשר להמשיך לדפדף לעמוד הבא, כאילו ברור שרק מג'ימיקס זה מג'ימיקס, לא חשבתי שקנווד זה ג"כ מג'ימיקס... לא?[/FONT]

[FONT=&quot]ונעבור לחלק האהוב עלי ביותר, ברכות שנה טובה של המפרסמים השונים, בדרך כלל הפרסומות האלו הכי משעממות שיש אבל משרד טוב ידע למנף גם פרסומת כזאת למשהו מיוחד ואפקטיבי למוצר. [/FONT]
[FONT=&quot]תנובה / גל אורן בירכו אותנו ב 'שנה תנובה', בקופ"ח כללית הביאו מודעה מעניינת עם סימני ראש השנה בשילוב מעניין עם המחלקות השונות שלהם, ובקופ"ח המתחרה לאומית הכניסו גם מידע מועיל לטובת החברים - ברכת שנה טובה עם זמני פתיחת הסניפים, אבל תוצאות אפקטיביות עשו למרכז דנט בדיוק את מה שצריך, ויז'ואל של תפוח בדבש עם כיתוב 'כדי שתוכלו לאכול בלי כאבי שיניים' נכון, מדויק ואפקטיבי למרכז לרפואת שיניים, ברכת השנה הכי מיוחדת שראיתי בעיתוני סופ"ש האחרון שייכת לאפיקים / בזק, כן, שוב פעם חרוז משכנע ואינטליגנטי.[/FONT]

[FONT=&quot]'במה נברך את צבי המתוק? שגם השנה לא יפסיק לצחוק'.

[/FONT]​
[FONT=&quot]אני לא יודע על מה בדיוק חשבו שם, אבל אני בטוח שבמשפטי חרוז משעממים לא יקנו את הצרכן "המיושן", החרדי והלא כל כך אינטליגנטי.[/FONT]

[FONT=&quot]ובנימה מתחדשת זו, נסיים בברכת שנה טובה ומתוקה לכל עם ישראל[/FONT]​
בעקבות 'הדרשה' שפרסמתי באשכול הסמוך [שננעל כבר ב"ה..], בעניין פרסומות מתירניות וכו', קבלתי פידבקים רבים - הן בפורום והן בתיבה האישית. מאוד היה מחמם את הלב לראות את ההזדהות הגורפת עם המסרים הללו שהגיעה מכל קצוות הקשת. אני מניח שבפרטים השונים שהזכרתי יש דעות שונות, אבל על הכיוון הכללי כמדומני שהייתה הסכמה.
חשבתי לעצמי ברוח הימים האלו, שמן הסתם כל לחיצה על ה'שלח תודה' השפיעה אי שם בשמיים... כן, אפילו ניע זעיר של אצבע עם כוונה טובה, עושה משהו. עושה אפילו הרבה.
היו כמה וכמה פניות שאעביר את הדברים לאשכול נפרד כדי שיוכל להתפתח דיון בנושא. שקלתי אם לעשות כן, משום שאני מתאר לעצמי שבתוך דיון שכזה יוזכרו משרדים שונים ופרסומות שונות לגנאי, ואין לי כל רצון שהדבר ירבוץ על כתפי שזה עתה השתחררו ממשא השנה הקודמת..
מה עוד, שאני סבור שמדיון בסגנון זה לא תהיה כל תועלת. לא נוכל לתקן את העולם, ואם כך בשביל מה סתם לקטר וללכלך.
מאידך, אולי בכל זאת יש תועלת וצד חיובי בקיום דיון שכזה. למה לפספס.
אשר על כן, אני מעתיק כאן את ה'מאמר' ההוא בהשמטה של כל החלק ה'שלילי', ה'מתלונן', ומביא רק את החלק החיובי, בתקווה שיתפתח מכאן דיון פורה בכיוונים חיוביים.
ואם לא יתפתח....אז לא.

הנה ציטוט:
"אני חושב שעל אנשי התרבות:פרסומאים, כתבים, סופרים, מוזיקאים וכדו', מוטלת אחריות רבה מאד, הן בסור מרע - במידה מסויימת הם משפיעים על עיצוב דמותו של הדור הצעיר, שכן כאמור למבוגרים יש את המסננים המתאימים, אך לצעירים עדיין אין. ואם הגישה היא 'נהיה ככל הגויים' פלוס הלכה, נוצרת השפעה שלילית. כמו כן בעשה טובהתרומה שאנשים אלו יכולים להביא לעושר ולעומק של ההויה התורנית והרוחנית היא רבה מאוד, ומהיבט מסויים הם יכולים להגיע ולהשפיע במקומות שדמויות תורניות אינן מגיעות – אם הם יפנו את כשרונם לאפיקים הללו.
אינני חושב שכדי להגיע לשיאים של יצירתיות צריך להיות איש 'פתוח', לא שמעתי על ציירים אמנים שיאמרו שנפגמה חדוות ועומק יצירתם בגלל התקרבותם ליהדות, להיפך, הם יספרו על מבועי יצירה שהחלו לפכות ממקום אחר בנשמתם. ישנם סופרים מוכשרים מאוד, שקריאת כתביהם עושה לך מה שלא עושה דרשת התעוררות של ימים נוראים, הם רק משתמשים בכלים אחרים. פובוצליסטים שנונים כמו חיים גרינבוים למשל, משתמשים בכלי היצירה שחנן אותם ה' – בכיוון הנכון. תחום הפרסום אינו צריך להיות שונה, אם מחליטים שלא רק ההלכה 'מגבילה', אלא גם הערכים, לא נגיע לפרסומים צורמים למיניהם, נמצא את הדרךלפרסם מותרות תוך שמירה על פרופורציה. ולא זו בלבד, אלא יהיה אף ניתן לרתום את ברק היצירה לכיוונים רוחניים בבחינת 'ויגזול את החנית מיד המצרי', ובטוחני שמרחב התמרון שם לא מצטמצם, כי אם להיפך, השמים הם הגבול".

אני נזכר עתה בפרסומת שרצה לפני כמה וכמה שנים, כמדומה של פרסום גל: "אומרים תהילים בשביל הנשמה". ייתכן שיבואו המבינים והידענים ויסבירו מה היה האינטרס מאחורי הפרסומת הזו, אך בעיני התמימוֹת זו דוגמא נהדרת של 'פרסומת בשביל הנשמה'. רעיון כל כך יפה, לתת את ה'מעשר געלט' - הן הכספי והן המחשבתי, ליצירת פרסומות מעין אלו, לזיכוי הרבים.
איך אומרים הדרשנים? "אני מדבר דבר ראשון לעצמי, ואם זה יעזור לשומעים – מה טוב. תחשבו איזו תועלת מקבל מי שמתעמק במחשבתו/דמיונו כדי ליצור מסר רוחני קולע וחד. כמה הוא חפר בנושא, שקל היבטים שונים שלו, עד שהחליט על על המילים הספורות והמדודות שיצאו לו בסוף. זה בונוס מעבר לזיכוי הרבים שיש בזה. טוב, אני מניח שאין כאן עשירים גדולים שיכולים לממן פרסומות כאלו. אז אתם יודעים מה, קודם תכינו אחר כך נראה מה הלאה..

והנה רעיון [בלתי מחייב]:
אני הולך בימים הקרובים לקנות ארבעת המינים. איך אתם משכנעים אותי לא להתקמצן, ולקנות את הכי מהודר והכי יפה.
או:
יש לי חנות לארבעת המינים. אני רוצה להוות כתובת למינים המהודרים ביותר בלבד, כאלו שמשלמים עליהם טוב..
אבל אני רוצה לקרוא לכל היהודים לקנות אצלי, שאף אחד לא יתקמצן. זה מתחלק לשני חלקים: יש בעלי יכולת שאני צריך לשכנע אותם ששוה לתת כסף בשביל מצווה. יש שאינם בעלי יכולת שעלי לשכנע אותם שהם לא יפגעו אם ישקיעו בשביל מצווה.

בתודה מראש...
בשבת נחו עיני על עלון התרמה שהיה על השלחן בבית הכנסת

עלון צבעוני כמו כל העלונים, אבל לא! משהו גאוני ומיוחד זעק ממנו.

העלון היה של "קופת העיר אלעד".

הכותרת היתה כך:

"תרמתי לקופת העיר - והעניים נושעו"

כל מי שמתבונן בזה פשוט קולט בבום את המסר.

כאילו העלון הזה זועק מתוכו בקול גדול. רבויתי האם לא חרגנו טיפה.. האם לא הורגלנו שתורמים בשביל סגולות, האם התרומות שאנו תורמים זה בשביל להושיע עניים / יתומים וכו', או רק משום שבדורנו מקובל לתרום אך ורק בשביל לזכות בסגולות, ישועות, איזכורים במעמדים נוראי הוד. וכו'...

בעצם יש גם עניים שצריכים ישועה.

היום יש ממש תחרות בין הסגולות מפעם לפעם מעלים לנו את סף הרגישות. פסטיבל סגולות וישועות ססגוני.. הפעם זה לא רק מעמד מרגש, הפעם זה גם נורא הוד. הצדיק ר' בעצמו חותם והוא יתפלל בעבורכם.. וכו'

נהנתי איך שהם הורידו את זה יפה בכותרת אחת. שהעבירה את המסר בצורה חדה.
תורמים לעניי העיר כדי שהם המסכנים יוושעו!

שנה טובה ומתוקה.
[FONT=&quot]תמיד הייתי קופירייטר נסתר, [/FONT]

[FONT=&quot]מאז העיתון הכיתתי בחיידר שהיה עובר בין השולחנות באמצע השיעור, כדי שכולם יוכלו לקרוא את ההגיגים האחרונים שעלו לי לראש ועד לכרזות הגדולות של הת"ת בישיבה שכבר כמה שנים מעזיבתי את כותלי הישיבה לטובת בניית בית בישראל, עדיין נתלים כל שנה מחדש לפני פורים על קירות חדר האוכל הישיבתי כעידוד ובאזז חברתי לאחרוני העצלנים שיצאו לכתת את רגליהם המתבוססות בדרך קבע בין ספסלי בית המדרש, לרחובה של עיר נידחת וצחיחה בדרום הארץ בכדי לאסוף עוד כמה שקלים לקופת הת"ת המתדלדלת. [/FONT]

[FONT=&quot]עכשיו משהתחתנתי והלימוד הישיבתי החוויתי והתוסס נהפך לאברכי ושגרתי משהו, בכל פעם שאני רואה איזה ניצוץ קראייטיב מעניין באה איזו צביטה קטנטנה בלב, כן אני בטוח שגם ביניכם מסתתר איזה קופי נסתר מאותם ל"ו קופירייטרים שכל פעם שהם רואים איזה רעיון טוב נשימתם נעתקת, אז החלטתי שזהו, אני הולך להראות לכולם מה אני שווה. [כן אני יודע, ענווה זה לא הצד החזק שלי...][/FONT]

[FONT=&quot]טוב בשלב הזה כבר נכנסה נוות ביתי לתמונה, האמת שהיא דיי לא סובלת את הדרשות והחבורעס שלי בנושאי פרסום ואסטרטגיה, אז את הסכמתה הנלהבת לא היה קשה להשיג "העיקר תעזוב אותי בשקט" היא אמרה "אני לא מבינה בסלוגנים, אסטרטגיות, בריפים וכיוצא בזה" [/FONT]
[FONT=&quot]כך יצאתי לי למסע דיונים מעניין עם כל מיני בי"ס וקורסים ייעודיים ללימוד קופירייטינג, שמועות מחברים, המלצות מבוגרים, בעיקר חיפשתי את המקום שאקבל בו את הכלים המעשיים ואת תעודת הגמר שתפתח לי את שערי מחלקות הקראייטיב הדיי נעולות לחדשנות ולמשרות צעירות ורעננות. [/FONT]

[FONT=&quot]זהו אני רגוע, מצאתי את אשר חיפשתי. [/FONT]

ACC[FONT=&quot] הבית ספר של תרצה גרנות מארגן כל שנה קורס יעודי ונפרד לחרדים שחשקה נפשם בלימודי קופירייטינג ופרסום, ממש לא מזמן עברתי את הקופי טסט ואת הראיון [ההזוי] הנדרש כדי להתקבל לבית ספר למקצועות הקראייטיב וזהו אני בפנים וכבר מרגיש את הצמרמורת הפנימית, הנה אני הולך לכבוש את עולם הפרסום החרדי שקופא על שמרנותו זה שנים לא מעטות.[/FONT]

[FONT=&quot]ותודה רבה להורי היקרים שהביאוני עד הלום...[/FONT]

[FONT=&quot]מוקדש לכל הקופירייטרים הנסתרים שמסתובבים די באתרא הדין ודי בכל אתר ואתר, לכו על זה!
[/FONT]
[FONT=&quot]דינקיס
[/FONT]

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה